Mamici norocoase de sept - oct 2008 (111)
Raspunsuri - Pagina 21
simodina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AmandaR Tu o sa faci cerere sa iti compenseze pana la 100% salariul pentru 6 saptamani? A mai facut careva? L-a compensat? Ca mie imi vine greu sa cred ca se chiar aplica contractul colectiv de munca. Am inteles ca conf contractului colectiv de munca ai avea dreptul si la un salariu mediu pe unitate, dar eu chiar suntcurioasa daca cineva a reusit sa primeasca aceste drepturi. toate fetele. 24+ ![]() http://tickers.baby-gaga.com/p/dev306pr_.png |
Amanda, eu am facut o "cerere oficiala" dar nu in scris ci prin mail la directoarea noastra de RH in care am mentionat articolul si alineatul pentru fiecare din cele 2 drepturi si am cerut sa mi se raspunda ce demersuri/ cereri trebuie sa fac pentru acordarea drepturilor respective precum si perioada pentru care firma asigura comepensarea. La noi salariul mediu pt nastere se acorda deja din 2005 ca era prevazut si in CCMN precedent dar stiam sigur ca acea compensare de min 6 sapt nu se acorda. Nu am primit nimic oficial numai ca directorul nostru la care ajunsese vestea mi-a spus telefonic ca binenteles ca firma va respecta legea( lucrez intr-o multinationala ) iar colega de la salarizare mi-a zis deja ca s-a dat drumul al compensarea pentru 6 saptamani.
CCMN legal nu au cum sa nu-l respecte. Drepturile acordate de firma pot fi cel mult superioare dar nicidecum inferioare celor garantate de CCMN. Doar ca exista firme in care se incearca intimidarea de genul "noi nu avem CCM" daca discutia este purtata tete a tete si nu in scris, mai ales ca romanii au mentalitatea de a nu se pune rau cu seful chiar daca de fapt nu cere decat ceea ce i se cuvine. Asa ca daca stiti ca nu exista precedent desi au mai fost gravide din 2007 incoace( firma voastra nu a mai oferit asa ceva ) sfatul meu este sa nu purtati discutiile acestea la o cafea ci in scris, fie printr-un mail adresat unei persoane din forul decizional sau daca nu puteti prin scrisoare cu nr de inregistrare.
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica 36+
iepurila spune:
nici eu nu inteleg ca si eu am patit la fel.
Utrogestan (cand il luam) mi-l dadea pe reteta compensata 50%.
Iar de elevit mi-a zis medica de familie ca nu se da compensat decat la cei fara loc de munca. deci......la noi la Moldova.....
Eu, iepurica
28+ 
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

toate fetele.