Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Buna mamici si burtici
eu nu am mai scris de mult si de citit, asa...pe diagonala.
Felicit toate proaspetele mamici si le doresc bebei sanatosi si mancaciosi.
Noi trecem de la o problema la alta, de la o boala la alta. Bianca a mers in iulie la gradinita si normal, a luat ceva virusi. Am ajuns cu ea la urgenta in ziua in care sotul a lucrat 24 de ore (prima data in ultimii 7 ani, si mai avea si masina la el, asa ca am mers pana la munca la el pe jos), mama si sora era si ele la munca, asa ca l-am chemat pe tata sa stea cu Denisa. Noroc ca am dat peste o dr super buna si super de treaba care ne-a ajutat mult si ne-a pus pe picioare fara internare. De fapt ne-a facut internare de o zi (dar am stat doar 3 ore) pt diverse investigatii si tratamente.
Apoi a racit sotul (de fapt tuseste) asa ca sta cu grija si nu se apropie de Denisa. Ca sa le avem pe toate...pe mine ma ustura gatul sapt trecuta si am mers la dr. Mi-a dat ospen ca era foarte rosu gatul. Dupa 4 zile de tratament de la usturime a inceput durere si raguseala si nu mai puteam inghitii. Am mers din nou la medic Concluzia...puroi...amigdalita purulenta. cred ca asa a zis. Amigdaliata am inteles, dar partea a doua nici n-am auzit-o bine si nici de pe retena n-am reusit sa descifrez. Asa ca am trecut la alte medicamente. Acuma mi-e frica sa nu ii fi transmis si Denisei virusi. saraca de ea..cu 3 oameni bolnavi in jur...Eu alaptez (si ma bucur ca am reusit pana acum, cu Bianca ne-am oprit la 2 saptamani), dar din cand in cand (o data pe zi sau la 2 zile) mai avem nevoie si de competare. in schimb sunt fericita ca doarme noaptea. La 9 jumate ii facem baita, la 10 deja doarme si de multe ori la ora 5 o trezesc sa ii dau sa manance ca sanii mei explodeaza. Bianca mi se trezea de 3-4 ori pe noapte. In schimb ziua nu prea doarme. Nu are un program clar inca. Sper sa reusim sa il facem. Din fericire colicii nu ne chinuie. Asta deocamdata. Sa speram ca nici nu o sa avem parte, in cschimb, seara, de la 8 la 9 jumate are program de plans. SI plange, si plange..dar in fiecare seara. Daca o luam in brate tace. Nu vrea nimic, nici papa nici suzeta, p[ampers schimbat, ea plange. Asta e. trebuie sa ii auzim si vocea.
am vazut toate pozele cu pepenasi. Sunt superbe. Sper sa reusesc sa pun si eu cateva. Legat de kg in plus..eu arat ca o balene. Nici nu am curaj sa ies pe strada. Niciodata nu am mi-a atarnat burta in halul asta si nici asa picioare oribile n-am avut. Sotul ma incurajeaza ca arat bien, dar eu ma vad si imi vine sa iau cutitul si sa tai surplusurile pe care le am.
Imi pare rau ca m-am intins asa mult, dar simteam nevoia sa spun cuiva ceva. Nu stiu ce, dar sa ma descarc putin...Credca o sa o iau razna cat de curand. Acum sunt singura acasa ca sotul si tata au iesit cu fetele la plimbare. Eu...acasa bolnava.
mamicile, burticile si pepenasii
Multa sanatate tuturor

Andreea Denisa Ioana si Bianca Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Sunule.....pupam fetele.....fruntea sus!
Eu am si precizat...in cazul meu...s-a putut refacerea productiei.....
Acuma...unde nu se poate ...nu se poate...creste Theiutza si cu laptic de la mami plus completare

Cumanata mea n-a alaptat fata a 2-a, nici 5 secunde, dar la 3-4 zile lua pastile de ablactare ca ii plesneau sanii de lapte...asta e!
A fost tare deprimata la prima fetitza de experieta alaptatului....care by the way....n-a tinut-o mai mult de 8-9 zile (cu incercarile).....avea sanii praf si decat s-o ia cu capul......a preferat sa-i dea formula si s-a linistit si fata si mama (ca stia clar cat mananca copilul) si fetitele sunt sanatoase, mari, frumoase si destepte....si nu mi se pare ca au fost mai bolnavicioase sau mai stiu eu ce....

Cu asta incheiem si noi subiectul.

Suntem cele mai bune mame pentru copilasii nostrii...chit ca-i hranim la san sau din bibe!

Hai ca acu' e simplu'....sa vedeti diferente la schemele de diversificare date de pedi....
Pana la urma tot instinctul matern rules!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

cris mai vrem poze cu mihaita!!!!!!!!!

sursula mortal tudor!ce bine cand totul se termina cu bine!

ffffffffff draguta Maria!!!!!!!

M.A. 37s+! a inceput numaratoarea inversa
AMR 9 zile
surpriza MARIA ANDREEA
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Irda, narci: multumesc mult de sfaturile cu privire la alaptat, mai am de incercat galactogilul. Si eu simt ca si sun () ca-mi dezamagesc copilul ca el urla de foame si mie nu-mi curge nimic din sani...bine asta dupa supt vreo 2 ore. Eu il pun la san de fiecare data dar cand se termina lapticul din ambii sani el se enerveaza si face urat. Atunci ii dau biberon. Trebuie sa va spun ca Luca este un fomist, un lacom, un mare gurmand (seamana cu tacsu ) si mananca din orice fel de biberon/tetina cu 1-2-3 gaurele, nu face mofturi la nimic, cand n-are in fata papica isi mananca mainile sau roade la cearceaf, la orice... cand mananca are asa o repeziciune de se ineaca, de park i-ar lua cineva mancarea de la gura...ne tavalim de ras cand il vedem asa mancau. Doar ca sa va dati seama dimineata a mancat ambii sani si 2 biberoane unul de 60 ml si inca unul de vreo 20 ml. In total vreo 2 ore jumate de papat cu pauze de gaze. El s-a si nascut foarte mare si are nevoi mari. Acum eu fac tot ce pot sa-i dau cat mai mult laptic de la sani dar nu cred ca o sa ajunga vreodata sa pape exclusiv de la sani. Totusi incep sa fiu impacata cu aceasta idee si sa ma bucur de minuntata experienta pe care o traiesc si de faptul ca bebe e sanatos. Cred ca asta e cel mai important.

Moniq: eu nu am avut curaj sa pun batista bebelusului la aspirator, ci o folosim noi, noi punem intai ser in nasuc, lasam cateva minute si dupa aceea aspiram noi cu gura. Cateodata mai folosim si pompita de la chicco cand mucisorii sunt aproape de "iesire"

La noi cacuta foarte imprastiata cu picatele Si de vreo 4-5 ori pe zi. E normal?

A! Si la noi bebe a dormit legat cate 4-5 ore noaptea inca de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

mai e putin si ne mutam la clubul scutecelor!!!!!!!!!

M.A. 37s+! a inceput numaratoarea inversa
AMR 9 zile
surpriza MARIA ANDREEA
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Sun, iertaaare, n-am vrut sa apas vreun buton rau, situatia voastra e cu totul speciala, si mama mea a patit la fel ca tine la nasterea mea, nu stia daca handicapul meu e numai fizic... iti dai seama. Si a pierdut laptele si am crescut cu formula si uite ce fata desteapta m-am tras

Scuze daca te-am ranit , hai, nu fugi, mai vino cu noi la barfa

_

Sa fim alaturi de BB Darius Andrei in lupta pentru viata
IBAN: RO24 BTRL 0140 1201 L981 32XX, deschis la Banca Transilvania, Suc. Constanta,
titular: Pascale Monica, CNP: 2760304131251

_

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Este Ok sa-i dau sab simplex lui bebe de la varsta asta (20 zile)??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Bubuleana da, poti sa ii dai sab simplex dela 14 zile. daca alaptezi ii dai inainte de alaptare, daca nu, ii pui in biberon.

Andreea Denisa Ioana 29.06.2008 si Bianca Maria 30.06.2006
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Re-hello
Irda - daca tii neaparat sa o duci pe Dari la gradi, incearca din noiembrie incolo. Multi se retrag din cauza racelilor. Chestia asta cu imbolnavirile la gradinita este "de testat" Nu e numai adevar in ea. Eliza a fost de la 1 an la gradinita si nu a avut decat raceli usoare. O singura data a avut o laringita nasoala, dar nu cred ca gradinita a fost "responsabila". Aaa... si o mica varicela anul trecut, mai mult o pacaleala decat varicela...
Acum voi avea marele avantaj sa fiu acasa, dar pana acum, daca se imbolnavea, mama se suia in tren si venea, ca eu nu imi puteam lua liber. Ma rog, o zi pe an puteam, dar nu mergea sa lipsesc o saptamana...
Boti - daca ajungeti la bona, cautati de pe acuma, zau... Mama ta lucreaza inca? Parerea mea - incepe diversificarea cand esti tu acasa. Eliza manca supa de legume la 4 luni, iar de la 6 luni i-am dat carnita. Nu stiu daca este o consecinta faptul ca NU REFUZA nici un aliment (chiar se da in vant dupa broccoli!!!) dar majoritatea copilasilor pe care ii stiu cu alaptare exclusiva pana tarziu, fac mofturi la mancare. Dar poate e doar parerea mea.
Lapte exclusiv cat de tarziu... daca poti, daca ai conditii, daca ai lapte, unii zic intr-un fel, altii in alt fel...
Cu Erika nu am decis cum vom proceda. Astept sa vad ce imi va spune pediatrul la momentul potrivit.
Cu Eliza a fost altceva, ca eram la serviciu cand ea avea 6 saptamani, si a fost normal sa pierd laptele...
Teck - Elizei i-am dat suc de morcov la 8 saptamani, la recomandarea pediatrului. Ea era tot pe formula, majoritar.
Sucul de fructe - daca la 6 saptamani ii dai cateva picaturi pe zi... Este doar pentru a-i pregati stomacelul, nu este suficient cat sa faca fermentatie. Important e sa nu cresti prea repede cantitatea.
Mai departe.... exact cum au spus si fetele... fiecare va proceda asa cum simte...
Bubule - da' stiu ca ai patimit... Bine ca BB e grasan si sanatos! Asta e cel mai important
Fie-mea nu prea are muci. De fapt, am cumparat batista bebelusului abia saptamana trecuta, si de atunci am aspirat numai o data, deci avea o lunita. Ca sa fii tu linistita, cheama pediatrul. Desi, daca era sa fie ceva, ar fi facut febra bebe, ar fi avut ceva simptome de raceala. Nu cred ca e ceva in neregula. Tine-i nasucul curat si basta...
Si eu ma gandeam sa iau Galactogil pe langa ceaiul de rigoare. Mai ales ca am citit acuma ca tre' sa beau doar 200 ml de 4 ori.. Eu beam cam 2 L pe zi, da' cica nu e bine...
Narci - si noi prestam sportul asta cu "scartiala=pus la san". Cand n-are ce suge, tipa ca din gura de sarpe. Daca nu tipa, are laptic. Asta e "verificarea" la noi
Cicelule destul de multe dificultati, as spune... Bine ca ai laptic pentru bobita frumoasa. Cu kilogramele... eu ma alatur lui Mada si Annei (Anna zicea, nu? poate gafez...) am luat cu totul 23, am scapat doar de 13... mai am 10 ca sa ajung de unde am plecat, 15 ca sa fiu fericita! Dar nu ma grabesc sa le dau jos acuma, cand tre' sa ma hranesc corect si sa am laptic.... Fa-te bine repejor
Irda - vara-mea... Al doilea baietel a chinuit-o cumplit... A stat cu tzatza in gura non stop pana la 3 ani... Al treilea baietel nu a mai vazut tzatza... Vara-mea a facut imediat injectii pentru oprirea laptelui... Ma rog, eu nu am putut intelege decizia ei, dar nu se stie cum as proceda daca as pati acelasi lucru... Totusi, cand nu e... nu e... e cu totul altceva...
Bubule > Batista bebelusului - sa traiasca aspiratorul! Cand am auzit de metoda, mi-am zis ca e ceva groaznic, inventia asta. Dar cand am probat inventia, mi-am zis ca e super! ce e drept, am reglat aspiratorul la minim.

Pupici grasani si speciali printeselor Ana Sofia si Clara! Bun venit pe lume, fete frumoase! Sa fiti sanatoase si sa aveti viata plina de bucurii!

Si comunicat de la Roxana (BabyR7 sau 7 R... ca niciodata nu am stiut
Maine intra la cezariana, ca puturoasa de fie-sa nu da nici un semn...
Sa scoatem deci o noua runda de

PS - si la final... un mare special pentru Mina... Ma gandesc... Cat de mult ajutor i-ai adus lui Camy. si vezi cu nasterea aia ce faci

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

ANACO-mult a fost,putin mai este!In curand vei tine minunea in brate!CURAJ!
NARCISA-sanii sunt bine acum,dar am patimit mult
BOTI,CAPRIOARA-azi a fost sotul meu la biserica si i-a spus preotului numele meu,etc si mi-a citit molifta fara ca eu sa fiu acolo.Apoi,i-a dat apa sfintita.
DANA-FELICITARI!!!!
Fetelor:1).e prea devreme la 7 zile sa-i dau picaturi de colici?Voi cand ati inceput?
2).voi spalati bebele la fundulet de cate ori face caca sau il stergeti cu servetele?

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN

Mergi la inceput