Budva - Muntenegru
A fost cineva cu masina acolo? As vrea sa vorbesc cu careva dintre voi care ati petrecut acolo o vacanta de vis.
Stiu ca viza pentru Muntenegru nu mai e necesara. M-ar ajuta insa si alte detalii legate de drumul pana acolo.
Cat despre Budva...numai de bine
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
Raspunsuri
Mercedes spune:
Mariaa,
daca nu e prea tarziu iti voi scrie peste vreo 3 saptamani cand familia nasei unuia dintre copiii mei se vor intoarce de acolo. Stiu ca vor merge cu masina la ceva pensiune/casa inchiriata. Am inteles ca sunt limitari de viteze pe acolo gen 40km/h nu stiu daca asta te intereseaza.
Din pacate noi anul acesta am ales marea nostra desi am avut in vizor si aceasta optiune dar... din greseli invata omu, nu?
Mariaa spune:
numai bine...noi pe 26 august plecam.
au facut rezervare online sau cunosc pensiunea?
orice informatii m-ar ajuta. multumesc mult, Mercedes
pentru Emma
Lyme
Mercedes spune:
Mariaa-pai stau in Tm si ei si stiu ca au fost ceva prezentari de agentii pe la voi in aprilie mai aprox. Agentia de la care si-au luat biletele au inchiriat pentru tot anul pensiunea respectiva.
Mariaa spune:
da iubita, tin minte targul acela insa la ora aia habar nu aveam ca o sa mai putem rupe cateva zile anul asta si pentru relash...
iar cum zilele ramase sunt atipice pentru rezervari prin agentii (27-31 august) am cam fost refuzati, nimeni nu inchiriaza numai pe 5 zile, minim 8-10 zile.
nu ne ramane decat prin rezervari online sau direct la fata locului sa obtinem cazare.
daca sunt si ei de acord,mi-ar place sa putem lua legatura cu ei. pe Serbia nu prea stiu la ce sa ma astept.
ei cand se intorc din vacanta?
pentru Emma
Lyme
CornelB spune:
Am fost de mai multe ori in ultimul an, doar cu masina persoanla - mie unuia imi place extraordinar de mult drumul prin munti pe acolo, mi se pare ca face aproape 1/2 din concediu; altii in schimb se mai plang ca-i greu, obositor si chiar periculos. Cu primele doua pot fi de acord, al treilea epitet il resping categoric.
Daca vreti detalii - foarte multe despre drum, cititi aici - e vorba de primul drum, cand nu stiam nimic...
O observatie importanta: este foarte greu de traversat Beogradul fara GPS. Mi-a luat mai bine de 1.5 ore sa ies, pe bajbaite din oras, este destul de slab semnalizat. Cu GPS, in schimb, in doar 15 minute, a fost o joaca... De mentionat ca de fiecare data am ajuns in Beograd cam pe la 2 noaptea, cand traficul nu a fost asa de aglomerat...
Mariaa spune:
multumesc!! e drept ca indicatoarele-s si-n limba latina si-n limba slava? da, am inteles si de la altii ca e o problema cu semnalizarea..
clar o sa mergem pe GPS.
foarte la obiect descrierea de pe site, mersi mult! am bantuit aseara site-ul ala, da zau ca mi-a scapat asta..
referinta asta legata de drumul pitoresc e chiar incurajatoare
pentru Emma
Lyme
CornelB spune:
pe drumurile importante, o sa vedeti indicatoare mai mult cu caractere latine, sau si cu chirilice, si cu latine; insa sunt si zone izolate in cares unt doar cu chirilice... Insa odata ajunsi in zona Cacak/Uzice, nu trebuie sa va mai faceti probleme, drumul este "tot inainte", nu sunt prea multe intersectii...
Traversarea Podgorice este ultimul hop, da' unul mititel, Podgorica nu e un oras prea mare, estimez ca-i mai mic ca Timisoara noastra [cel putin asa mi s-a parut la traversare, nu m-am oprit deloc pe acolo]. GPS-ul o sa va conduca foarte bine, faceti un fel de Z mare si gata, ati iesit deja din oras :)
Inca un lucru: e posibil ca GPS-ul sa va duca prin Valjevo, si nu prin Cacak. Drumul nu e chiar ca-n palma, intre Valjevo si Uzice, [da' nici rau nu e], dar mai scurt cu vreo 20 km si - cel ami important - este FOARTE liber, atat de masini cat si de ... Politie. [Intre Beograd si Cacak mi s-a parut cel mai plin de Politie; acolo am si luat amenda aia, acum 2 ani :) ]
Mariaa spune:
Cornel, as putea spune 'scump, dom'le scump !' 70 euroi...da' bine ca n-au fost 200
am sa-mi notez ce zici acolo, tare bine prinde! multumesc mult!
poza cu rusoaica bunaciune a fost criminala, de fapt comentariul
voi ce distractii ati gustat pe acolo?
pentru Emma
Lyme