Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(65)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Neatza fetele .....

REFERITOR la analize la urina...mie mi-a iesit flora microbiana prezeta...si mi-a zis ca e normal...ptr ca rinichii filtreaza diverse alte substante in perioada sarcinii....

Clauddina...tre sa gasim o solutie cu salteluta ptr pat....

Otilia,,,,l-am luat de pe bestkids, cu 850 ron....si acum caut solutii ptr saltea....care as vrea sa fie cu cocos...

...Vine unla mami...

...Poze bebe!!!...

LAURA 25+ Deniel Alexi
--------------------------------------

AMR 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

Mirtha, Miky_ea, Alexa, anes, oceanborn, diamisha, elilov, otiliav, va multumesc ca v-ati gandit la mine si m-ati sustinut. scuze ca n-am reusit sa intru de dim sa va spun ce am facut la doc dar am umblat pe la banca pt societate. pe vremea asta...a fost minunat. asa, la doc mi-a spus ca totul e ok. prea multe detalii nu mi-a dat, nu stiu ce a patit doc ca nu prea vb asa cum il stiam eu. l-am intrebat de placenta, col si mi-a spus ca-s ok. asa ca nu stiu sa va spun prea multe doar ca cica bebe e bine si are 357 gr. nu-i cam mic?
oricum sapt viitoare merg la Iosup pt morfologie si atunci sper sa aflu mai multe.
loren@ si eu tot pe 12 aug am programare la Iosup. daca nu renuntai la ea poate ne intalneam. eu am la ora 10.00

multi la toate fetele

A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

je gringo felicitari pentru printesa mare deja 42 de cm pai sta bine cu inaltimea si cu gramajul...
concediu eu stiu ca se da de medicul de familie daca intram in perioada aia cu nush cate zile inainte de nastere
anes
jakimiha bine ai venit sa fiti sanatosi si sava vedeti cu bine la termen a si sa iti traiasca printesa cea mare
ma omoara caldura...dar nu vreau nici frig
fete luati si cetiti care mai sunteti in luna a VI-a
Sarcina - Luna a VI-a
Autor: dr. Dan Tutunaru
Luna a sasea... Nimic nou pe frontul de vest! E ultima luna de calm, in care risti sa devii chiar plictisita, deoarece nu se intampla mai nimic. Doar aparent, insa. Deoarece in aceasta luna au loc o pleiada de evenimente dintre care cel mai important este cel al culbutei fatului, care in aceasta luna se aseaza in burtica ta cu capul in jos! E perioada de acalmie de dinaintea furtunilor emotionale si a frustrarilor fizice ce caracterizeaza trimestrul trei. Este luna in care deja cochetaria trece pe planul doi, primordial fiind acum confortul tau.
Simptomele mamei

Aspectul tau exterior nu mai lasa luna aceasta loc de nici cea mai mica indoiala ca esti gravida. Poti castiga si un kilogram pe saptamana, veste care te-ar impinge la disperare daca nu ai sti ca cresti in interiorul tau o alta viata. Burtica ta creste in mod spectaculos, acum fundul uterului fiind la nivelul ombilicului sau putin peste el. In constelatia simptomelor pe care le prezinti luna aceasta nu apare nici o noutate marcanta via-a-vis de cele avute luna trecuta. Poti sa prezinti aceeasi constipatie, care poate fi insa si mai suparatoare, aceleasi crampe abdominale determinate de intinderea ligamentelor care sustin uterul, aceeasi congestie nazala, insotita sau nu de sangerari episodice, aceleasi sangerari gingivale la spalarea pe dintisau aceleasi dureri de cap suparatoare. Sanii sunt si mai mariti in volum decat in luna trecuta, iar leucoreea din saptamanile anterioare a devenit si mai abundenta. Devine si mai marcanta umflarea gleznelor si a gambelor, in special atunci cand stai mult pe scaun sau in picioare. Hemoroizii nu-ti dau pace nici in luna aceasta si se pare ca te vor insoti pana la sfarsitul sarcinii si o mica perioada dupa. In afara acestor simptome, cu care deja te-ai obisnuit, este foarte probabil sa prezinti o serie de simptome noi.

Vergeturi. Pe abdomenul destins de prezenta sarcinii poti sa ai surpriza sa apara vergeturi, care sunt ca niste dungulite roz pe fetele laterale ale abdomenului, dar nu numai acolo, ele pot sa apara si la nivelul sanilor sau chiar si al coapselor. Cauza: slaba calitate a tesuturilor tegumentare care nu au elasticitatea necesara pentru a se putea destinde fara sa se produca rupturi.

Perceperea miscarilor fetale. Luna aceasta este luna in care temerile tale cu privire la starea in care se afla copilasul tau aproape ca dispar. Daca in saptamanile trecute trebuia sa astepti vizita la doctor pentru a vedea daca fatul traieste (prin perceperea batailor inimii lui), acum nu trebuie sa mai astepti decat mila din partea acestuia, pentru ca ii vei simti cand ti-e lumea mai draga loviturile de picioare. Dar, mai interesant, de acum incolo poti sa ai surpriza sa vezi cum de sub hainele tale largi ceva se misca in mod periodic.

Crampe musculare. Catre sfarsitul trimestrului doi pot sa apara dureri gen crampa la nivelul gambelor sau al talpilor picioarelor. Cea mai plauzibila explicatie este imbalanta anumitor electroliti precum sodiul, calciul, fosforul, magneziul si potasiul. O alta teorie sugereaza ca prezenta crampelor este data de catre scaderea circulatiei la nivelul membrelor inferioare datorata compresiei exerctate de catre uterul gravid pe vasele mari
25+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Eli, baga si ceva pt luna a7a! ...La mine deja au inceput "furtunile" alea... de ultim trimestru....

28+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

carmen, si eu am durerile acelea... si am intrebat dr de fam. si mi-a zis ca nu toate gravidele au semnele astea, dar e normal... sa doara simfiza pubiana... o sa mai vb si cu dr OBG, mi se pare cam devreme pt dureri de genul asta.... ah, am programare abia peste doua sapt.... o sa innebunesc pana atunci....

www.sarcina-nasterea.ro/despre-sarcina/exercitiile-kegel-pentru-intarirea-muschiului-pubo-coccigian.html" target="_blank">Exercitiile KEGEL pentru intarirea muschiului pubo-coccigian

28+

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

mav gata iubita se rezolva ete aici luna a VII-a
Sarcina - Luna a VII-a
Autor: dr. Dan Tutunaru

Ai ajuns in ultimul trimestru de sarcina... Iti vine sa crezi ca timpul a trecut atat de repede? Cu trei luni inainte de ziua "Z" probabil ca arzi de nerabdare sa ajungi cu bine la capat. Fii fara grija, cele trei luni trec cat ai bate din palme!

Simptomele mamei

In afara de faptul ca burtica ti-a crescut si mai mult, fundul uterului putand acum sa iti atinga coastele, si de faptul ca uneori vei fi silita sa porti sutien cu absorbant datorita secretiei crescute de colostru, in rest simptomele tale raman cele vechi. Leucoreea se amplifica totusi devenind cu adevarat suparatoare, miscarile fetale devin din ce in ce mai usor perceptibile si din ce in ce mai puternice, durerile din etajul abdominal inferior pot si ele sa se amplifice pe masura ce ligamentele de sustinere ale uterului devin tot mai intinse. Problemele digestive precum constipatia, flatulenta sau balonarea nici gand sa te lase in pace. Picioarele se pot umfla suficient de mult incat sa te oblige sa faci o vizita pe la magazinele de incaltaminte, si daca tot ai ajuns acolo cumpara-ti niste pantofi lejeri deoarece de acum incolo vei avea cu siguranta probleme cu echilibrul (organismul tau se adapteaza cu greu modificarilor de greutate si volum ale corpului, creandu-ti adevarate probleme la mentinerea echilibrului). Fata va deveni din ce in ce mai rotunda si mai pufoasa, uneori putand fi marcata de o modificare de pigmentare numita cloasma. Gabaritul crescut si distributia cu totul neobisnuita a volumelor corpului tau iti fac viata amara cand doresti sa te deplasezi undeva sau sa iti indeplinesti anumite obligatiuni casnice, astfel ca vei observa ca se reintoarce acea oboseala pe care ai intalnit-o inca din primul trimestru. Modificarile acestea iti vor provoca un anumit grad de disconfort si in ceea ce priveste pozitia in care doresti sa te odihnesti sau sa dormi, asa ca nu de multe ori vei avea dificultati in a adormi noaptea. In plus de aceste veche cunostinte, mai pot sa apara si altele noi, precum:

Probleme cu contractiile Braxton-Hicks. Poti sa fii obisnuita cu aceste tipuri de contractii inca din luna trecuta, acestea fiind contractii uterine nedureroase care se manifesta ca o intarire a uterului de cateva secunde care dispar dupa aceea. In starea de disconfort abdominal specific acestei perioade poti sa interpretezi gresit aceste contractii ca fiind unele ce prevestesc declansarea unei nasteri premature. Daca contractiile devin oarecum dureroase si se desfasoara dupa un modul regulat, este bine sa va anuntati de urgenta obstetricianul.

Presiune pelviana. Apare in special cand stai mai mult in picioare, si se datoreaza evident uterului gravid care apasa pe planseul pelvian.In acest context se pot relua binecunoscutele excursii la baie, deoarece uterul apasa din nou pe vezica urinara determinand aparitia mai frecventa a nevoii de a urina.

Vergeturile pot sa devina si mai vizibile in luna aceasta. Pot sa se inmulteasca sau numai sa se pigmenteze mai consistent. Din pacate odata aparute aceste semne nu mai dispar, cu toate ca dupa nastere ele isi vor recapata culoarea normala a pielii. Nopti albe Pe masura ce termenul se apropie vei observa ca vei capata din ce in ce mai putin sonm si odihna. Noptile nedormite se datoreazanu numai mai sus amintitelor modificari de volum ale organismului tau, dar si multiplelor dureri pe care le ai din varie motive, datorita cresterii volumului sanguin cu senzatie de sufocare cateodata cand stai la orizontala, si datorita refluxului acid din stomac,ca sa nu mai amintim ca te poti trezi cand de abia ai reusit sa adormi pentru ca bebelusul tau are chef sa joace fotbal si iti da cateva lovituri de picioare suficient de tari si de bine plasate incat sa iti alunge somnul. Uneori si grijile inerente sarcinii te pot impiedica sa te odihnesti ca lumea

25+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

ooo multumim Elilov pt. stirile despre luna a 6-a ...sunt chiar bine venite , m-am regasit deja in ele cu anumite simptome si ma gandeam daca sunt normale ...multumesc inca odata

Criss 24+
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput

Eli
V-am pus si eu link cu exercitii... sper sa mearga...

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Andreyutza,am gasit ceva pe net in leg cu saptamana a 19-a :"copilul dvs are aproape 22 cm in lungime si cantareste aproape 250 de grame" deci eu zic sa nu-ti faci griji,oricum vei afla mai multe la echografia de morfologie fetala...
Sanatate multa,burtici!

Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Mav merge linkul pus de tine si evident ca e bine venit si el
Dureri in zona simfizei pubiene si eu am mai ales cand ma dau jos din pat sau de pe scaun ...dar nu stiam cum se cheama zona respectiva

Criss 24+
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput