Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(65)
Raspunsuri - Pagina 19
Ramo2007 spune:
Mirtha, ca vorbeai de dureri de burtica cu Utrogestanul...si eu am.Il iau de sapt trecuta, de joi, am inceput cu 3 dim si 3 seara, de ieri iau cate 2 dim si 2 seara...si as cam vrea ca pana la sf sapt viitoare sa nu mai iau deloc...dar nu stiu cum sa fac, pt ca stiu ca nu e bine sa intrerup brusc.Mdicul meu mi-a spus sa iau cate 6, pentru inceput, sapt trecuta cand ma durea mijlocul...ne-am conversat prin SMS si nu mi-a spus cat timp sa iau.Din cate imi dau seama, durerea de mijloc e din cauza ca burtica creste si eu sunt slaba, ma doare daca stau mai mult pe spate si apoi ma ridic sau daca stau mult in picioare sau pe scaun.Deci nu cred ca e cazul de Utrogestan...deci o fi bine sa iau pana luni 4 si apoi de luni pana vineri cate 2 si gata???
Nu stiu daca pot sa fac urocultura, am recoltat luni dimineata, dar nu m-am dus pt ca erau in recipient firisoare de la Utrogestan...
Ce spuneti?
Ramo
21+ 
Puiutul meu scump
cata_myky spune:
buna fetelor
am si eu nevoie de ajutorul vostru.vreau sa vin sa nasc in tara si as vrea sa stiu cum sa procedez.adica la ce spital e mai bine si care spitale au rezerve in cae pot sta decit eu si bb.
http://community.webshots.com/user/c
27+http://i298.photobucket.com/albums/mm275/cata_myky/IMG_3550.jpg
Man-Dat Christian
Andy08 spune:
Mirha:: M-am lamurit cum e cu concediul de maternitate. De ce mai luati Utrogestan, tu si Otilia si Ramo? Nu se ia doar in primele 12 saptamani pt. ca dupa aceea preia placenta rolul de producere a hormonilor? Eu l-am intrerupt pe la 9 saptamani pt. ca imi era f. greata de la el (desi il luam vaginal).
Otilia: Vesti bune...foarte bine. Si bine ai revenit in sistemul sanitar al tarilor civilizate, unde nu conteaza colul si alte alea! ![]()
Eli: AI vazut cu puiul tau e bine? Asa ca sa nu mai aud de depresii. Si ai grija pe unde calci (ca vad ca esti tare norocoasa)! ![]()
Madutza: Felicitari pt. baietel! Sa creasca mare si sanatos!
Mamiseli: Bine ai revenit!
Voi cum va masurati burtica? Peste partea cea mai tuguiata, nu? Am incercat si eu o masurare cu o ruleta (ca n-am centimetru de croitorie) si mi-a iesit 85 cm. Teoretic si dr. ar trebui sa ma masoare, dar pana acum nu a avut timp
.
Hai ca ma duc sa mai beau niste suc de prune, ca ma lupt cu o constipatie rebela de vreo 4 zile....
Andy
20+
BraveGirl spune:
Am citit 3 pagini si am uitat ce vroiam sa scriu...
Felicitari celor care au venit cu vesti bune de la eco.
Eu nu reusesc sa editez lista pt ca nu ma pot deloga. Sunt mereu logata ca Bravegirl. La mine nu merge logout....Ce fac????
Mav- pot eu sa-ti aduc carutul, daca Dandusa e atat de draguta sa ti-l cumpere. Eu nu pot merge sa-l iau, desi maine ma intorc la Bucuresti si nu am incredere in sot. Eu dupa drumul Cta- Buc si mers la doctor, nu mai ies din casa cateva zile. Asa ca ar fi de preferat sa-l cumpere Dandusa si apoi sa na intalnim si sa-l aduc eu la Cta.
Eu am o durere de cap insuportabila....am dormit vreo 4 ore.
==========
Corina
23+ 
My baby
Albumul meu
Andy08 spune:
Spiridusul: Imi pare rau, eu nu te pot ajuta cu info despre persoane care fac injectii la copii. Poate fetele din Bucuresti.... Ii doresc sanatate micutzului Alexandru.
Leeloo: Insanatosire grabnica sotului. Mai, dar ai niste socri.....comoara la casa omului (dar nu a ta)! ![]()
Andy
21+
Mirtha spune:
Ramo nu as putea sa emit nici o parere in cazul tau.
La mine s-a mers cu tratamentul pina la 18 sapt. pentru sustinere - sarcina cu risc - apoi a fost intrerupt. La 26 de sapt. s-a constatat o scurtare a colului si a fost reintrodus. Am mers asa cam pina in sapt.28 . Saptamina in care pur si simplu am refuzat sa mai iau pt. ca imi provoca dureri.Nu am mai intrebat pe nimeni nimic pentru ca pur si simplu sunt suprasaturata de atitea pastile si tratamente.Eu nu mai pot sa ingit pur si simplu nicio pastila , de niciunele si cu atit mai putin una care imi face rau.
Mi s-a facut si sila si greata si ura si tot ce vrei. Sarcina nu e boala - asta s-o creada mutu". Nu e boala dar am luat atitea pastile ca in toata viata mea adunate cred ca nu s-au facut atitea cite am luat de cind sunt gravida.
Nu te sfatuiesc sa faci ca mine. Cel mai bine : ascultati medicul iar daca decizi altceva e pe riscul tau . Asta trebuie sa fi constienta si sa ai in vedere ca e un risc pe care trebuie sa ti-l asumi. 
La Bucuresti la Euroclinic mi s-a refuzat orice recoltare cita vreme eram pe tratament vaginal cu Utro. Mi s-a spus ca pentru acuratetea rezultatului este recomandat ca trei zile anterior prelevarii sa nu mai iau Utro vaginal.
Andy cred ca implicit , ti-am raspuns : l-am luat pentru ca asa mi s-a spus. Tu ai dreptate : prin carti asa scrie, ca de altfel si in prospectul lui , primul trimstru. Apoi e inutil pt. ca oricum placenta incepe sa furnizeze singura necesarul de progesteron. Dar daca asa mi s-a prescris asa am facut. Pina saptamina trecuta cind m-am razvratit.
NU mai iau nimic ! Absolut nimic ! Sa nu mai aud sau vad vreo pastila
!
Cata Miky eu iti sugerezi sa vizitezi Filantropia Bucuresti aripa nou in caz ca s-a dat in folosinta . Oricum si in aripa veche sunt rezerve. Nu stiu daca au rezerve modul unic - mama si copilul dar am inteles ca au rezerve cu 2 paturi , contracost , conditii civilizate si personal la fel si bine pregatit. Sunt foarte multe info la capitolul Nasterea unei stele , atit depre medici cit si despre spitale.Exista si un capitol despre obg-isti la Femina Intim.
Iti mai recomand , daca nu are importanta prea mare orasul in care vrei sa nasti , Clinica Eva Brasov . Conditii deosebite , personal calificat , posibilitate de nastere in apa.Nasterea vaginala 2000 lei iar ceza 2500 lei. Poti solicita info. chiar printr-un mail accesind site-ul www.clinicaeva.org
Mirtha
28+
Eva
Mirtha spune:
Spiridush multa sanatate celui mic si insanatosire cit mai rapida! Nu sunt din Buc. deci la capitolul recomandare nu te pot ajuta.
Mirtha
28+
Eva
Ramo2007 spune:
Mirtha, multumesc pt raspuns.O sa iau cate 4 pana joia viitoare cand se intoarce medicul meu si-l sun...asta e, o sa aman urocultura.
Ramo
21+ 
Puiutul meu scump
Mirtha spune:

!
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 Mirtha, multumesc pt raspuns.O sa iau cate 4 pana joia viitoare cand se intoarce medicul meu si-l sun...asta e, o sa aman urocultura. Ramo 21+ ![]() Puiutul meu scump |
Mirtha
28+
Eva