Gravidute si mamici de Timisoara (18)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Trebuie sa incep si eu sa ma documentez, o fi mai bine sa nasc natural sau cezariana?
Pana acum sunt pentru nasterea naturala, acum deja incep sa ma gandesc daca asta o fi alegerea cea mai buna.

33+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

Citat:
citat din mesajul lui serbanica

De ce ti-ai luat 2 perechi de papuci?

38+

pentru ca si la dus nu ti-as indica sa fii fara , nu de alta dar nu cred ca vrei sa pleci din spital cu cine stie ce ciupercuta ....

Ank

Laurentiu Ovidiu Otiliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Ciao, fetelor.
Parca-parca sunt mai bine in fiecare zi cu cate 5 minute.....
"V-am citit" si vad ca sunt tot felul de intrebari....

In mare sa va spun cum au stat lucrurile la mine; experienta cezarienei mi s-a parut traumatizanta desi nu am crezut ca ma va marca chiar asa. Eu sunt o persoana care suporta bine durerea in general si ma mir ca avut un asa efect; poate este si rolul hormonilor, nu stiu......
Mi s-a facut anestezie generala pt ca aveam tensiunea mica (in general in timpul sarcinii am avut tensiunea mica) si cica poate sa cada brusc brusc in timpul operatiei; cu mine in salon mai era o tipa care avea aceeasi problema dar ei i s-a facut peridurala.
Cel mai crunt mi s-a parut trezirea din anestezie, am avut dureri groaznice (sotul meu imi tot spune ca ma auzea de la capatul coridorului cum urlam), nu puteam vorbi, vroiam sa intreb de fetita cum e, vroiam sa o vad si nu puteam articula nimic de durere. Cred ca am avut durerile astea si din cauza ca a fost Iulia mare si uterul meu mic s-a intins pe perioada sarcinii. Cu sedative a trecut cu chiu cu vai prima noapte, a doua zi deja era mai bine un pic, m-am si ridicat (sentiment de nedescris, parca invatam sa merg a doua oara). Pe urma a fost mai bine pe zi ce trecea dar eu aveam dureri foarte mari chiar si cu calmante, plangeam de durere.Colega mea de salon nu a avut asa dureri, poate afost mai diferit la mine.
Poate daca faceam peridurala nu era asa de rau....
Din a treia zi era mai bine, ma durea doar la alaptata la retragerea uterului; + ca au aparut problemele cu laptele/sanii:). Fetelor, aveam lapte din BELSUG:), imi siroia pur si simplu din ambii sani, nu mai stiam ce sa fac, umpleam toate prosoapele, tampoanele de sani se umpleau in 5 minute. Cand apar deja probleme de genul: cum sa suga bebe, ce sa faci sa fie bine....uiti ca ai si alte dureri..

Pe mine una m-a marcat foarte tare si faptul ca noapte de noapte auzeam numai urlete (eram aproape de sala de nasteri) si asistente ca strigau: IMPINGEEEEE!!!!. Ma gandeam la durerea altora pe langa a mea

Ma mai trezesc si acum noaptea si incep sa plang cand ma gandesc prin ce am trecut dar incep sa uit, sincer. Iulia e un inger si NU REGRET NIMIC, as face-o din nou pentru a o tine in brate pe ea, e ceva de neimaginat ce poti sa simti.

Acum in legatura cu "cadourile" in stanga si in dreapta. Am fost SUPER impresionata in mod pozitiv de atitudinea personalului. Sincer, eu sunt antispaga si NU am dat nimic la asistente si la infirmiere; mint, am dat 2 ciocolate, ceva cafea dar asta la sfarsit de tot; s-au purtat exemplar chiar daca nu le-am dat.Este meseria lor in fond si cred ca tot noi am "impus" aceste tarife si acest gen de "plata"; daca imi face placere si imi place de un om ii dau ceva pt ca e omenos si imi face placere dar nu sa vina ca o conditie....

Mi-a placut foarte mult de infirmiera Maricica:), o super draguta, a fost singura la care i-am dat 10 RON ca era mult prea simpatica:). am zis ca ii cer nr de tel si o chem in oras la suc, asa de drag mi-a fost de ea......

La anestezista am dat 50 euro(m-am interesat si eu acolo cat au dat celelalte la ea si cica asa avea tariful, ma asteptam la mai mult...), o cafea si cutie de cioco (tot la sfarsit); a fost pur si simplu o doamna, am rugat-o cu bani prima data cu nu a vrut sub nici o forma sa ia, mi-a precizat ca in nici un caz operatia mea nu e conditionata de acest lucru. A venit zilnic la mine de 2 ori, am stat de vorba; am zis ca o mai caut uneori sa-i dau o cafea, a fost o super doamna.
La doctor iar n-am dat dara sta din cauza ca il stim din alte imprejurari si ne vom revansa altfel fata de el. Ca tarife, auzit tot felul de scoruri (200-400 euro pt doctori si 50-200 euro pt anestezisti; unele dadeau si lei, care sum si cat avea). Eu sincer nu cred ca nu se poarta frumos cu tine daca nu le dai. Mi s-au parut super ok.
La pediatra nici nu mi-a trecut prin cap ca se da ceva si nu am dat nimic; m-a cautat a 6-a zi; imi facusem deja o lista cu intrebari pt ea si a fost super amabila. asa era cu toata lumea de fapt.

In concluzie, un inger merita tot efortul din lume; si daca as sti ca ar fi mai greu tot as repeta experienta; si, vorba lui Miha, in 2 spatamani poate n-o sa mai stiu nimic; acum sunt inca socata dar trece usor usor...

Am cuprins oare tot " spectrul" de intrebari?:):).

Va pup din nou, mai intru cand am timp
Lucia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

sunt total deacord cu ce a zis FAncy... spaga la asistente am dat si eu la 2 care mi-au fost super dragi..in rest nu am dat nimic.Iar da...asa e 100 euro la pediatru e multtttt.Daca doamne fereste bebele are probleme se schimba situatia.Eu sincer am dat 100 ron ...atat...la doctor am dat 200 euro, la moasa 80 ron...(a facut minuni in lectiile de impins cu mine....ar fi meritat si mai mult ,dar sa nu exageram)...iar la o infirmiera care ma tot ajuta cu una alta in timpul travaliului am dat 30 ron.... si a fost toata lumea zambitoare si s-a purtat frumos.A si cum a zis Fancy...banii l-a sfarsit ...fiecare daca merita...
Ideea e ca si noi daca zambim si vorbim frumos ni se raspunde prin zambete

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut fetele!

serbanica imi pare tare rau ca ai trecut prin asa o experienta! Ma bucr ca ai ales un dr bun in TM de data asta si mergi la sigur cu nasterea. O sa fie bine! Imi place asa mult nick-ul tau...pe mine ma chema Serban inainte de casatorie!

fancy imi pare rau ca a fost asa traumatizanta operatia si toate cele...Si eu la prima nastere auzeam toate nasterile...insa in rezerva m-am refacut foarte bine...Anestezia generala e grea...si eu aveam mintea ferfelita in primele minute de la operatie si frisoane...numai gandul ca o sa-l vad pe baiat m-a facut sa-mi revin usor...cu cea in coloana a fost mult mai usor...anestezicul isi facea imediat efectul...eu am cerut foarte putin anestezic pe perioada internarii...si cu furia laptelui iar e naspa...eu trebuia sa mulg tot asa in prosoape, in tot ce nimeream...Tu cred ca ai stat la 48 acum...sau ma insel? Parca acolo erau 2 paturi. Te rog pune-ne poze cand ai timp!

Am vb si cu Cristina...e super ocupata cu kinderii...Bea e o frumoasa!

Ank ati decis ce nume puneti bubulinei?

Otim voi ce mai faceti? Laur ce face pe canicula asta?

Va pup! Peste 2 saptamani venim acasa!

Mergi la inceput

Fancy .... felicitari pt grasunica........ cam tarziu de la mine

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ank83

Citat:
citat din mesajul lui serbanica

Dya e super medicul.a incercat sa ma convinga sa nasc normal dar nici o sansa.Eu zic sa ai incredere in el sa te duci sa vb cu el sa ii spui si cine stie poate o sa fie mai bine.
BB meu e mare are3700 acum si dr ma mai tine pina in 18 august cind o sa ma interneze.Deci nici o sansa ca la asa BB sa nasc normal.
38+

de ce nu??..avem o mamica aici pe DC care a nascut cu Grigoras un bebeloi de 4.4 kg perfect sanatos... si ea s-a refacut exemplar.Asta nu o zic sa te conving sa nasti normal...doar ca kg nu sunt un asa mare impediment

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Nu nu sunt un impediment dar am vazut multe si sincer imi este frica,daca ma apuca durerile cind sunt inca in Resita la un baiat asa mare!Asa ca e mai bine ma duc programata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Miha eu zic ca am trecut bine peste desi aam avut unele probleme in sarcina asta si daca ma crezi daca cumva nu il simt pe BB incep sa ma sperii dar pina cum e totul bine si nu mai am mult si am sa il string in brate.
Fancy imi pare rau prin ce ai trecut.Si eu am tensiunea mica si tot anestezie generala am sa fac.Eu stiu ca depinde de persoana ,am o prietena care nu a avut dureri asa de mari dar a avut baiatul un pic mai mic in greutate.Dar tu ai vrut cezariana sau asa s-a decis pina la urma?

Mergi la inceput

Serbanica intr-adevar asta e mai nasol cu distanta si durerile de pe drum
Mi-am facut programare pe 19 la doctor Jurj.Chiar vreau sa discut cu el si despre acele pastilute homeopate ce te ajuta in timpul travaliului .Pt contractii si relaxarea musculaturii

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

Haideti sa va cant putin si dupa va duc la o plimbare cu masina

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput