Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (11)
Raspunsuri - Pagina 14
cenia spune:
Nicole: bebei nu-s asa de senzitivi ca noi. ce ar face daca ii gidila un fir de par si nu se pot scaprina sau o cuta de la cearsaf ii deranjeaza sau pampersul e prea strimt? or sa fie mai sensibili si vor amorti dar mai tirziu!
Doloress spune:
Miss e vorba de maica-mea, soacra-mea e mai destupata la minte putin!
Dar le are si soacra-mea pe ale ei.
Mama in schimb e tot asa, plange toata ziua ca am lasat-o singura, noi suntem vinovate de toate bolile pe care le are, se plange permanent. Nu stiu, dar niciodata nu am sa imi fac copii responsabili de fericirea mea. Ma simt mereu vinovata (si eu si sora-mea) ca am plecat din tara, insa nu inteleg de ce, de ce ar trebui sa ma condamn la o viata de rahat in Romania, o viata care nu ar fi a mea, ca eu in tara aceea nu ma pot adapta si pace, numai ca sa o stiu pe ea fericita. Macar de ar fi fericita, dar nu va fi, am stat destul langa ea sa imi dau seama ca daca nu sunt eu, e altcineva responabil de nefericirea ei. E trist, dar asta este.
Ii scriu in fiecare zi, orice fac, ii dau raportul zilnic, nu merge netul, ii dau telefon. De multe ori am plecat de la petreceri ca trebuia sa ajung sa scriu mesaj. In week-end vorbeam pe net cate 2-3 ore, nici daca stateam in tara nu cred ca vorbeam asa des.
Si ea mereu suparata si mereu imbufnata. Of, imi vars si eu oful la voi, sper sa nu va plictisesc.
Si e trist ca nu o voi putea schimba niciodata, degeaba am vorbit si i-am zis toate astea, ea a ramas cu ideea ca o judec, ca nu o iubesc si ca e o victima iar. Degeaba am asigurat-o ca o iubesc si tin la fericirea ei, ca ii vreau numai binele, a plecat ferm convinsa ca nu dau doi bani pe ea. A fost un copil abuzat, cu o copilarie nefercita, mama ei a pus-o mereu pe planul doi, dupa sot, sot care era un alccolic si care o batea mereu. Asa ca bunica-mea se razbuna pe ea la randul ei si o batea. O inteleg, insa de ce trebuie sa sufar si eu in continuare, sa ma tina legata langa ea, nu inteleg.
Eu mi-am invatat lectia, sper, nu am sa il leg niciodata pe Patrick de fusta mea. Daca el se va simti bine in Honolulu, chiar de mi se rupe inima ca pleaca si imi petrec sarbatorile singura, ma gandesc la fericirea lui si il las sa zboare unde vrea el si unde e fericit. Daca e el fericit si multumit sunt si eu.
leeloo2004 spune:
Miss P - imi pare rau ca ai probleme desi marturisesc ca nu am prins exact despre ce este vorba - dar l-am vazut pe David si e un frumos! Despre dormitul pe burtica - nu stiu ce sa-ti spun, mie personal nu mi-a fost teama, Stefan dormea la fel si asistenta care venea sa-i faca masaj m-a asigurat ca nu e nicio problema - asa ca am prins curaj. Iar dupa ce am vazut cit de bine dormea asa, l-am lasat si peste noapte, iar cu Tudor am procedat la fel...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si
Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Doloress spune:
Cenia am batista! Mi-a adus-o mama, in fiecare zi il "aspir" si de cate 2 ori pe zi de cand e racit. Chiar ca ma dadeam cu capul de toti peretii daca nu o aveam. De aceea stau si asa linistita. Nici nu poate manca saracutul daca nu il aspir. Distractie placuta la munte!
Si eu tot in mall-uri am sa ma pimb cand vin iarna si -40 de grade. Mai jos de -12 grade nu e bine sa scoti copilul am inteles, mai ales al meu pe care l-am vazut ca e destul de fragil cu racitul.
cenia spune:
Bine Doloress super! si spray cu apa salina, se gaseste oriunde!maipoti folosi umidificatorul cu pastile mentolate de la viks. su pastile cu ulei volatil puse pe perna bebelusului , Karvol era in Ro capsule decongestionante.
CAdina: da si noi incepem diversificarea, am salvat un link interesant il trimit separat
cenia spune:
link DIVERSIFICARE :
wholesomebabyfood.com
ar trebui sa faca daca au timp fetele la inceputul paginii informatii despre diversificare. sunt doua metode : europeana si americana sa le zicem asa.
start 4 luni : cind e alimentat cu formula
start 6 luni: cind e alimentat exclusiv lapte matern
ok? hai ca plec la munte! da menajera nu vrea sa imi faca bagajul.... hi hi ce bine ar fi sa am una!......
simonacip spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 primul bebe care se intoarce!!!! ![]() ![]() ![]() o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 povestea nashterii |
no, nu e primul, al meu s-a intors prima data acum vreo saptamina, iar acum e la ordinea zilei...Problema e ca-si mai uita cite o mina sub el si ramine intr-o pozitie ciudata...
Sunt la mama, la noi se izoleaza peretel, e casa data peste cap...Ma adaptez greu si bb la fel..Hmm, abia astept la mine acasuca.
Azi m-am intilnit cu Ylari in Mall, si cu grasunica ei...
fetele cucuietele. Amindoua in cautare de rochii de botez...dar nimic, e penurie fetelor si ce e mai dragutz e foarte scump...Ce ma fac la botez la Sis??? HmmSimona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
cadina spune:
Uf, iar a plans bebe inainte de culcare... Ma ucid plansetele lui: e schimbat, nu e foarte cald in casa, i se acorda atentie sau il lasam in pace, dupa cum ne da de inteles ca s-ar simti mai bine, il luam in brate sau il punem unde stim ca-i place, etc. Adevarul e ca are burtica umflata si tot se aud d-acolo fel si fel de zgomote, plus ca are o digestie foaaaaarte lenesa. Lasa ca o sa crestem si noi mari si o sa fie bine...
Cenia, super linkul, multumesc mult! Fetelor, pentru diversificare e foarte fain siteul!
Simonica incearca si in Sir, poate gasesti ceva rochite dragute si p-acolo, nu stiu ce gusturi ai, dar... cine stie..
Si eu am avut pb cu mama. Are un stil... ii e cam teama de bebe si nici nu e o fire foarte afectuoasa, dar e extraordinar de posesiva si vrea sa recupereze sau sa obtina ce n-a obtinut de la copii ei (eu si frate-miu). Dar asta tot din cauza firii ei uneori de neinteles. Nu prea are rabdare cu baiatul, dar tot vrea sa ii zambeasca si sa se topeasca doar cand o vede. Ii arata un ursulet si ii spune ironic: "uite elefantul!". Iar cand il scotea p-afara 2-3 ore intr-o saptamana, baga carutzul in toate hartoapele de-i facea copilului capul patrat de atata zguduit, si cand incepea sa planga si ii spuneam sa il linisteasca, sa vorbeasca cu el, ma apostrofa: "ce vrei sa-i spun draga, ce-am gatit azi...?". Simteam ca mor de nervi. Apoi se supara pe mine ca imi gatea (si imi e de mare, mare ajutor la capitolul asta) si n-apucam sa mananc. Pai daca n-aveam timp... Pana i-am spus ca m-am hotarat sa caut o femeie care sa-mi plimbe baiatul doua ore zilinc sa apuc si eu sa fac un dus, sa calc niste rufe si sa mananc ceva linistita. A luat foc si s-a intristat, totodata. Cred ca in sufletul ei s-a dus o mare batalie, dar de atunci a devenit nitel mai toleranta. Il scoate pe bebe mai des afara, incearca sa comunice cu el, cum poate (dar e de apreciat efortul). Se mira ca atunci cand il scoatem pe Cosmin la plimbare, copilul ma cauta cu privirea, chiar daca ea impingea carutzul. Acum observ ca s-a obisnuit si bebe cu ea si sper sa o tina, sa nu se plictiseasca si sa-mi arunce faze cum mi-a mai spus, ca ei ii e bine sa nu o bat prea mult la cap. Probabil sunt si eu obosita si iritata ca nu stiu ce trebuie sa fac o data sa-i treaca lui fii-miu colicii, dar oricum ma bucura schimbarea asta in bine.
mihaser spune:
Salut fetele!
Ma bucur ca va e de folos reteta ptr crema. Socrate am trimis-o si pe emailul comun...asa ca nu se va pierde!
Anca multumesc ptr informatii...eu am reteta de acum 2 ani dar inca nu am preparat crema, insa o sa incerc si eu sa o prepar...am un prieten farmacist in Timisoara.
Doloress...tu si Stefany chiar nu v-ati intalnit la un impins de carucioare?
Cat despre mame...si a mea e un pic posesiva cu copiii MEI si imi mai ataca sotul, desi el saracu` e painea lu` D-zeu...nu prea comenteaza! Si eu ii mai reprosez si se mai supara, dar ii trece...Din postura de copil e greu sa faci reprosuri...Mama e mama si sunt convinsa ca i-as ierta aproape orice...Cum spunea Almodovar in pelicula lui Todo sobre mi madre...pe mame trebuie sa le iubesti oricum ar fi! ![]()
Cleo sa stii ca Eli se intoarce foarte usor de pe spate pe burtica...prefera sa doarma pe burta. Azi si in scoica s-a intors asa ptr ca nu era legata cu centurile...Acum deja vrea sa stea in 4 labe...e super tare...tati nu ma crede...face misto...cica o sa am de lucru cu ea o gramada peste 2 luni cand o sa inceapa sa mearga.
Eu am mers la 6 luni...asa ca are pe cine sa mosteneasca!![]()
Fetele va pup! M-am apucat de citit legi si chestii...poate la anu caut si io de lucru...ca m-am plictisit acasa.
PS Socrate ce colegi bestiali ai...sa le tina D-zeu obiceiul si vorbele frumoase la adresa ta si a bebelinei!
Doloress spune:
Simona lasa ca ai sa gasesti tu ceva, la ce frumusica esti, orice iti sta bine.
cadina imi pare rau ca si tu ai probleme cu mama... insa cum zicea si Mihaser pe mama trebuie sa o iubim orice ar fi. Eu nu mai incerc sa o schimb, bine ca m-am descarcat si in rest o las, numai ca atunci cand mi se plange ca e nefericita imi vine sa ma urc pe pereti! Ca nu are efectiv motiv, are doua fete sanatoase si fericite, are o casa cum si-a dorit ea, un sot care o iubeste, un servici de care e pasionata si unde se duce cu drag, nu stiu ce si-ar mai dori. Si pe noi aproape ne are, ca vorbim mereu, in fiecare zi.
Mihaser nu, cu Stefany nu m-am intalnit, ea sta in cu totul alt cartier, nu prea pot ajunge pana acolo. Eu nu am carnet de conducere, cu carutul prin autobuze si metrouri nu prea m-as incumeta. Aici distantele sunt enorme. Dar mi-ar face placere, odata si odata, poate cand mai cresc piticii.
Daria felicitari pentru bebe cuminte! Eu sper ca al doilea sa fie cumintel, ca primul vad ca nu am sanse cu el.
Eu as vrea trei. Asa obraznicut cum e el, tot mor dupa ei!

potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!