Cunostinte pentru a merge in clasa I
Ati Putea sa ma ajutati, Ce nivel de cunostinte trebuie sa aiba copilul pentru ca sa mearga in Clasa I. Care sunt cerintele pentru care scoli?
Va multumesc mult.
Raspunsuri
filofteia spune:
Adi trece acum in clasa a II-a.
Cand a inceput scoala nu stia sa scrie si sa citeasca, in fapt nu cunostea nici macar toate literele. Ni s-a spus ca nu este necesar.
Apoi am constatat ca din 27 de copii doar 5 nu stiau sa citeasca, printre care si Adi.
S-a descurcat pana la urma, dar cu munca multa.
Deci in clasa in care suntem noi ar fi fost bine sa stie sa citeasca macar, daca nu chiar si sa scrie.
La matematica ar fi bine sa stie sa socoteasca macar pana la 10 si sa numere pana la 100. Am constatat ca la matematica copii se descurca ma greu decat la romana si aici a fost avantajul nostru.
melany72 spune:
Mie mi se pare de-a dreptul absurd sa-l duc la scoala stiind deja sa scrie si sa citeasca...pai de ce o mai duc...asa o duc direct in clasa a 5-a, nu?
Fetita mea are 5 ani, stie literele de tipar,dar daca ii dictezi trebuie sa-i mai spui la unele de la ce vine litera respectiva (D-de la delfin de ex...ca sa stie ce scrie), de citit le citeste tot pe alea mari...dar pt ca ea a vrut sa stie asta nu pt ca am vrut eu...de socotit..hmm...mai aduna, dar de scazut nu prea...de numarat se opreste dupa 39...trebuie sa-i zici ce urmaza.De abia intra in grupa mare acum, mai avem 2 ani pana la scoala, dar ma indoiesc ca o sa invete toate astea...in concluzie tot stupid mi se pare sa-l duci invatat...
Cand am dus-o la gradi, era singura din grupa de la 3 ani care se imbraca singura si se dezbraca...tot din initiativa ei...dar de atunci, au invatat si altii...unii nici acum nu o fac...mie nu mi se pare normal sa fortezi copilu...
simali spune:
In mod normal pentru a merge in clasa I-a copilul trebuie (conform programei de la pregatitoare):
- sa stie sa grupeze obiecte
- sa adune si sa scada pana la 10
- sa stie sa scrie numerele pana la 10
- sa stie literele de tipar - si sa le scrie
- sa desparta in silabe cuvinte simple
- sa poata spune o poveste
- sa cunoasca formele geometrice de baza (cerc, patrat, triunghi, dreptunghi)
- sa stie sa scrie (nu obligatoriu frumos) elemente de litere - liniute (inclinate drepta, stanga, orizontale, sus, jos), puncte, ousoare, etc.).
- sa deosebeasda animalele domestice de cele salbatice, foloasele care vin de la diferite animale si pasari,etc.
Cam asta, in mare...
alice
Anina_n spune:
Alice, vrei sa scrii toate astea si la subiectul cu viitorii bobocei din clasa intai ?
Ne intrebam si noi, lucrurile astea, acolo, pe la inceputul subiectului.
Multumesc ! 
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
carolinah spune:
Alice,
sa inteleg ca toate lucrurile astea le invata copilul la grupa pregatitoare? Noi incepem acum in toamna si voiam sa stiu la ce sa ma astept de la aceasta grupa.
anya spune:
Din ce vad in lista, la baiatul meu la gradi (de stat) a facut deja de la grupa mijlocie cam tot.
melany72 spune:
Daca e asa cum zice Simali...atunci e ok...sunt lucruri de bun simt...ma gandeam ca or vrea sa le recite dintr-un roman ceva...
Spor la toata lumea si un an scola