probleme cu apartamentul
Am o situatie mai delicata: am pus apartamentul la vanzare, in iunie. Pe 12 iunie am semnat un antecontract cu cumparatorii, ne-am inteles la bani...de atunci ei au mai avut niste probleme cu banii, cu banca, cu actele, in fine, din cauza lor am tot prelungit data semnarii vanzarii...acuma m-am ingrozit cand am vazut cat a scazut euro in cateva zile! Bref, eu la toata chestia asta pierd cam 3000 de euro...ce sa fac? Eu vreau sa imi dea si banii astia, adica de ce sa pierd eu ca ei au avut nu stiu ce probleme? Ma oftic, inseamna ca eu vand ap. mai ieftin cu 3000 de euro???Le fac reducere? Vreau sa stiu daca cererea noastra e justa, ce ziceti? Pot sa apar la notar si daca ei nu sunt de acord, sa nu semnez? Voi ce ati face in locul meu? Of, sunt tare amarata!
"sky is the limit!"
Raspunsuri
Andries spune:
Daca ai prelungit data vanzarii fara sa spui nimic de pret, ma tem ca il vinzi pe fix pretul din antecontract.
Tu poti sa ceri sa iti mai dea 3000 de euro, dar daca ei refuza, nu poti altceva sa faci decat sa refuzi semnarea actelor si ei pot sa te dea in judecata pentru avans plus compensatia stipulata in antecontract.
Dar eu cred ca asta cu scaderea euro e temporara, asa a fost in fiecare vara si toamna iar urca.
Andries
rory76 spune:
Daca toate intarzierile astea ar fi fost din cauza mea mi s-ar fi parut normal sa le platesc, pentru ca nu poti sa ceri cuiva asa ceva-sa te astepte doua luni - si ala sa nu fie compensat cumva...si eu chiar am facut asa ceva cand am vandut acum 5 ani parca-le-am dat niste bani in plus pentru ca crescuse euro...Ma oftic, ca daca era dupa noi, semnam acum o luna si nu era situatia asta. Nu stiu ce vom face...eu oricum am senzatia ca cineva ne ia de prosti...![]()
"sky is the limit!"
A_Iulia spune:
Daca ai negociat suma in EUR, atunci se presupune ca ti-ai asumat riscul ca valuta respectiva sa scada. Altfel, vedeai la momentul respectiv care era suma in lei care sa-ti convina, si ai fi negociat in lei.
Nu stiu ce clauxe ai in precontract, daca tu te razgandesti si nu mai doresti tranzactia la pretul agreat in precontract, probabil va trebui sa suporti penalizarea (si eventualele cheltuieli ale cumparatorilor cu actele obtinute in vederea cumpararii apartamentului tau)
ligia13 spune:
Pai toata treaba tine de pre-contractul de vanzare cumparare!
Daca acolo e scris ca actele finale si implicit incasarea banilor se va face cel tarziu pana la data x si data aia a trecut fara ca de comun acord sa semnati o prelungire de termen atunci poti sa le spui : la revedere ..si ramai cu avansul pe care l-ai incasat (sau ce scrie in precontract) sau le zici sa mai dea 3000 eur si faci contractul final!
Insa daca termenul final prevazut in precontract nu s-a depasit sau daca ati semnat de buna voie prelungirea lui si pretul stabilit este in EUR ..din pacate asta-i viatza.... nu ai ce face...
Probabil ca si cumparatorii fac un credit in eur si-au facut niste calcule! Nici vorba sa va ia de fraieri atata timp cat "saracii" nu ei au influentat cursul valutar!
Bafta.. si vorba lui Andries..mai tine banii ca in tomana creste Euroiul!
Pe de alta parta nu stiu in Bucuresti,dar in Brasov din 12 iunie a mai scazut si euro
, dar au mai scazut si preturile in eur la apartamente! Deci nu e sigur daca ai predut sau ai castigat!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)