Cum sa scap de urcior fara operatie?
In iarna am facut pt prima data urcior. Nici n-am stiut ce e, l-am tratat superficial si am ajuns la cutit.
Acum mi-a aparut la celalalt ochi. Fiind plecati in concediu n-am avut cum ajunge la un ofta si asa ca am folosit unguient cu kanamicina. Deja s-a format punga in interiorul pleoapei inferioare. Nu stiu cum sa fac sa se sparga sa nu ajung iar la operatie. Si inca ceva: care e cauza aparitiei urciorului? mai ales ca pana acum n-am avut niciodata nimic la ochi.
Am auzit ca cica ar durea cat e umflat, pe mine nu ma doare.
Ce as mai putea face sa scap de operatie? la dr nu pot ajunge mai repede de o sapt.
edit: am auzit ca s-ar putea rezolva si cu laser. A incercat cineva? in ce consta?
Raspunsuri
asi spune:
Sotul meu face des dar e pe fond alegic.Am inteles ca e o infectie virala care se activeaza in anumite conditii.La el trece cel mai bine cu comprese cu rivanol unguentele cu antibiotice nu prea fac nimic.Si a mai mers cu suplimentare cu vitamina c ca a activat imunitatea.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
april spune:
mersi asi. sotul tau nu a ramas cu un mic nodul cat o bobita de mazare sub pleoapa? ca la mine asta e pb si de aceea m-a operat prima data. ma tem sa nu trebuiasca de fiecare data cand fac urcir sa ma operez.
Theiuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui april [br]In iarna am facut pt prima data urcior. Nici n-am stiut ce e, l-am tratat superficial si am ajuns la cutit. Acum mi-a aparut la celalalt ochi. Fiind plecati in concediu n-am avut cum ajunge la un ofta si asa ca am folosit unguient cu kanamicina. Deja s-a format punga in interiorul pleoapei inferioare. Nu stiu cum sa fac sa se sparga sa nu ajung iar la operatie. Si inca ceva: care e cauza aparitiei urciorului? mai ales ca pana acum n-am avut niciodata nimic la ochi. Am auzit ca cica ar durea cat e umflat, pe mine nu ma doare. Ce as mai putea face sa scap de operatie? la dr nu pot ajunge mai repede de o sapt. edit: am auzit ca s-ar putea rezolva si cu laser. A incercat cineva? in ce consta? |
Cind baietelul meu a facut urcior, mi s-a spus ca stafilococul auriu este cauza...mi s-a dat un unguent cu antibiotic si niste picaturi, tot cu ceva antibiotic.
Un timp, i-a ramas ca o bobita mica sub pleoapa, care s-a resorbit in timp.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
samyy spune:
Buna si baiatul meu a fost operat pt asa ceva si doctorul a spus ca pe viitor la primele semne de aparitie a ulciorului sa ia antibiotic pe cale generala(adica pastile de obicei oxacilina)ca sa nu se suprainfecteze pleoapa
asi spune:
Dupa ce s-a strans a ramas c un fel de cos cu varf alb care dupa vreo 2 saptamani de comprese cu rivanol s-a resorbit.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
april spune:
citat din mesajul lui asi Dupa ce s-a strans a ramas c un fel de cos cu varf alb care dupa vreo 2 saptamani de comprese cu rivanol s-a resorbit. Mami de Razvan(07 martie 2004) si de Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra. |
La mine nu are varf asa incat nu are dr cum sa-l stroarca. E mai adanc, adica nu e la suprafata. Imi ramane din nou varianta operatiei
buli spune:
nu e musai urcior, sau nu stiu la ce zici tu urcior.
am patit si eu ceva acum citiva ani si acum iar. una din glandele din jurul ochiului (sint 20-30) s-a infundat si s-a facut ca o bubita/cosh. acum citiva ani m-am operat, acum pun niste picaturi si daca nu se rezolva in 3-4 zile, operam iar.
eu zic sa nu faci nimic dupa ureche, sa vorbesti cu un doctor de specialitate.
mie acum citiva ani mi-au zis niste bazaconii la farmacie .... - norocul meu ca am sunat o buna prietena oftalmolog.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ancakarina spune:
April si eu am avut asa ceva la ambii ochi,am suferit doua mici interventii chirurgicale,prima data mi-a aparut la ochiul drept iar dupa citeva luni si la stingul,oricum medicul mi-a spus sa ma astept ca sigur imi va aparea si la celalalt ochi,neaparat vaccin stafilococic.
april spune:
citat din mesajul lui buli nu e musai urcior, sau nu stiu la ce zici tu urcior. am patit si eu ceva acum citiva ani si acum iar. una din glandele din jurul ochiului (sint 20-30) s-a infundat si s-a facut ca o bubita/cosh. acum citiva ani m-am operat, acum pun niste picaturi si daca nu se rezolva in 3-4 zile, operam iar. eu zic sa nu faci nimic dupa ureche, sa vorbesti cu un doctor de specialitate. mie acum citiva ani mi-au zis niste bazaconii la farmacie .... - norocul meu ca am sunat o buna prietena oftalmolog. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
la medic am ajuns....s-a transformat in salazion. Nu scap de operatie nici de data asta