Imi educ copilul cum vreau!
Raspunsuri - Pagina 2
eternell spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellej [quote]citat din mesajul lui eternell Nici nu ne trece prin cap sa educam copiii altora, Doamne fereste! Tocmai de aceea sotul meu a rugat-o pe mama micutei sa fie atenta la fetita sa, nu cred ca i-a cerut imposibilul, si nici ceva absurd! Noi alergam dupa fetita noastra prin tot parcul pentru a nu pati ceva dar si pentru a interveni cand este obraznica ori daca ar face vreunui copil ceva. <hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote"> Nu dupa standardele unor oameni cu bun simt, dar vezi, altii au alte standarde. Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu. If God created us in His image we have certainly returned the compliment. |
Am pierdut raspunsul la acest mesaj... pentru ca nu eram logata!
Fetitele erau prietene anul trecut. Se intalneau cu bucurie. Totul pana la incidentul cu spaga...
E posibil ca mama celeilalte fetite sa nu fi reactionat la fel daca era vorba despre o alta fetita, si nu despre fetita mea. E trist faptul ca un copil adorabil e folosit ca munitie intr-un razboi al orgoliilor ranite gratuit. Un copil care tocmai a fost invatat ca e firesc sa vorbeasca urat, sa jigneasca, sa fie rautacios daca ... mamei nu ii place cealalta persoana!...
elush_k spune:
Ce sa zic,intradevar fiecare om isi educa copilul cum vrea.Fetita mea are acum 4 ani ,cand avea 2 ani si ceva am invatat-o vesnica replica,nu lovii copii nu fi rea si ....La varsta de 3 ani deja isi lua bataie de la toti copii care o prindeau ,pana si de la cei mai mici decat ea.Acum la 4 ani de zile stie urmatoarele:daca te-a batut ...unde a dat ...ACOLO DAI SI TU !I-am spus clar ,vii batuta?pai te pedepsesc si eu si sa vdm unde ajungem.Atat am vrut sa fie cuminte ca ajunsese cea mai fraiera d la bloc.Acum ma bucur cand riposteaza.Eu una nu stau numai dupa ea....cand iesim in parc eu stau pe banca si ea la joaca.Dar sunt cu ochii numai dupa ea si ceea ce face.De multe ori am avut certuri cu mamici in parc ca Bianca mea i-a lovit copilul.Pai fii atenta femeie de la inceput si vezi ca al tau a inceput :) .In fine..poveste lunga.
Poate unii oameni ma critica,dar pana la urma toti parintii sunt criticati de cineva...pt ca nimeni nu isi creste copilul cum il creste vecinul.Sa fim serios,dispute de acest gen vor exista in permanenta.
Ramona J spune:
Eu nu cred ca era cazul sa interveniti la mamica fetei. Nu poti obliga fetele sa se joace impreuna. Daca vezi ca nu se poarta bine ii explici fiicei tale ca asa nu se poate si o duci mai incolo, ca sint si alti copii in parc.
Eu las copiii sa se descurce in tot felul de situatii, intervin daca "atacul" e iminent. Mai degraba atrag atentia alor mei, ca in fond ei sint responsabilitatea mea.
Eu nu ma mir ca i-a sarit tandara mamicii aleia, e clar ca asa a ales ea s-o invete pe fiica-sa. Deci pina sa va apucati sa faceti educatia mamicii , mai bine va vedeti de treaba si gasiti alt partener de joaca pentru fetita voastra.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
eternell spune:
Poate ca nu am fost suficient de clara.Fetita respectiva, din proprie initiativa, fara sa fie deranjata in vreu fel, a venit spre fetita mea care se juca cu alti copii si i-a strigat in prima faza ca nu se joaca cu ea! Apoi a inceput sa o jigneasca. Ceea ce ne deranjeaza pe noi este felul in care fetita respectiva a vorbit. Nici nu ne dorim ca fetita noastra sa se mai joace cu acel copil, asta e clar! Noi o invatam sa vorbeasca frumos, si un astfel de copil nu ar fi un exemplu bun. Prin urmare fetita respectiva are dreptul sa nu doreasca sa se joace cu fetita mea, dar nu are dreptul sa ii vorbeasca urat. Acest lucru chiar ma deranjeaza, si mi se pare normal sa iau atitudine.
Repet, sotul meu a rugat mamica respectiva nu sa ii ceara fetitei sale sa se joace cu copilul nostru, ci sa vina sa asculte cum vorbeste copilul sau. Ati accepta ca un copil de cinci ani sa va adreseze tot felul de vorbe urate fara sa reactionati in niciun fel?
violeta69 spune:
eu imi amintesc ce-mi spunea mama mea cand eram copii...
"daca va bate cineva si veniti la mine plangand va mai dau si eu vreo doua!
eu nu ma cert cu lumea pt voi ca voi sunteti copii va impacati si noi ramanem cerati degeaba!"
si ce dreptate avea...
mai strigam noi doar sa se intimideze adversarul si sa cedeze...altfel stiam ca nu o sa intervina pt noi!
acum,sigur la copii mai mici tb a vut grija ca nu se stie niciodata,copil e si al nostru, dar si celalalt...
si copii nu o fac intentionat...doar sunt copii
si eu am stat dupa Mihnea ca o umbra ca il stiam "nabadaios" si nu ca ar fi batut el copii sau altceva,dar cine stie cum se juca si lovea sau se putea intampla invers,alt copi sa-l loveasca pe el....
asa ca si eu,tot la fel ,insructajul in fiecare zi...nu bati,nu dai,nu e frumos....nu,nu,nu...
pana la garadi cand s-a autoeducat
ca ce era sa faca?
copii se adapteaza....si el nu a fost fraier...a dat unul ,a dat si el...acu' ce sa zic? ca o fi inceput si el bataia,sau sicanare...nu stiu ca nu am fost zi de zi cu el...
acum trece cla a 2-a si tb sa se descurce,ca nu o sa pot fi cu el tot timpul...nu am cum, desi as vrea...
dar au ramas baza sfaturile din "copilarie"...nu lovesti,nu dai,nu faci rau...si regula de aur "fetele nu se ating nici cu o floare" pt ca.......sigur ca au fost si contraargumnete "pai mami dar daca ea e rea si da in mine?!" sau "mami,Ana maria a vrut sa se intreaca in forta cu mine!"
ce sa ii fac?
copilul stie(are asta intiparit in creierasul lui),sper sa aplice mai tarziu macar....chiar daca acum imboldul e de a ignora sfaturile mele...
legat de ce a scris eternell, eu cred ca mamica aceea,doctorita, a vb in casa si copilul a auzit....si a aplicat ....
cel mai bine e sa vb direct cu copilul,atunci cand se intampla ce se intampla...ca pricepe ...parerea mea
eu asa fac,ii explic copilului ca nu e frumos,daca mamica e prin preajma si intervine e ok,daca nu la fel....
si sigur ca intervin si pe langa fi-meu...ca nu e nici el vreo usa de biserica
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
eternell spune:
Fetita mea inca mai o are la suflet pe cealalta fetita. Ceea ce ma bucura, nu mi-ar fi placut sa am un copil limitat si ranchiunos. Si eu cred in continuare ca nici cealalta fetita nu a uitat-o, ca au fost prietene. Cand venea cu tatal in parc, se juca cu fetita mea. Cand venea cu mama, striga de la distanta "nu ma joc cu tine, nu ma joc cu tine!".
Prima data atat a plans fetita mea, ca mi s-a rupt inima de mila ei.