Gravidute prin FIV (19)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Miki ,merci!

Fetelor,voi cam cate kg ati luat pana acum?Eu am 600g+ ...Credeti ca e putin sau e in regula?

------------------
Flori 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Buna fetelor,

Am intrat aici la voi pentru ca imi sun teti tare dragi( pe multe dintre voi va cunost de la Asteptand un ingeras...) va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat:
toate bune si frumoase pana am intrat in saptamana 5; de atunci ma trezesc aproape in fiecare noapte cu dureri de burtica asa cum aveam la CM iar ziua ma apuca tot asa de vre-o 2-3 ori. Mi-am adus aminte de no-spa si iau unul noaptea cand ma trezesc si unul ziua, cand ma doare cel mai tare. La alte fete auzisem de intepaturi stanga-dreapta insa la mine sunt dureri ca la CM. De sangerat nu sangerez deloc (slava Domnului...).
Vi s-a intamplat si voua la inceputul sarcinii? Sau trebuie sa ma ingrijorez ca si-asa nu stau prea bine cu piticii de pe creier...

Va multumesc mult si va doresc sarcina usoara incontinuare,

gianina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Petricia eu am facut eco de confirmare a sarcinii la 3 sapt de la ET iar activitate cardiaca avea de la 5 sapt si 2 zile atunci s-a vazut la eco. Cat despre sangerarea cand se elimina un embrion nu este asa depinde de fiecare organism. La mine s-au prins 2 embrioni din 4 transferati iar la 2 luni jumate al doilea embrion nu s-a mai vazut si eu nu am avut nici un fel de sangerare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Geanina si eu am avut dureri ca de ciclu pana pe la 10 sapt si dr mi-a zis sa iau 3-4 nospa pe zi si intradevar i-mi treceau. Pt linistea ta cred ca mai bine vorbesti cu medicul.

Sarcina usoara !!!

15+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

buna ziua, fetelor,
am fost ieri la control. colul e la fel de scurtat si un pic deschis, ca data trecuta, chiar daca am stat in pat si am luat gynipral. voi sta in continuare in pat, dar nu exclusiv. adica mi-a zis dr ca "pot sa merg si la teatru, dar sa nu exzagerez cu efortul".
oricum stateam in pat de la 5 zie de la ET!!!!
l-am intrebat de la cate contractii in sus sa-mi fac griji si mi-a spus ca in principiu, contractiile nu sunt bune, indiferent de ce fel sunt. adica nici cele BH nu sunt bune, cu atat mai rau daca sunt insotite de dureri sau scurgeri. ceea ce nu e cazul meu.
a zis ca incepe sa ma pregateasca pentru nastere prematura si mi-a dat niste injectii (1/sapt) pentru dezvoltarea plamanilor lui bebe.
mi-a zis ca important e sa trec de 34 de sapt. eu zic ca o sa trec. vorbesc eu cu bebe victor sa fie cuminte.
nu a pus problema cerclajului. a spus ca inca mai am resurse.

petricia- incearca sa stai linistita. valoarea bhcg-ului e buna. eu am avut in ziua 9 valoarea 270 si erau 4. iar activitatea cardiaca incepuse pe la 6,5 sapt.

flori - bine ai revenit. sa ne aduci vesti bune. si ma bucur ca la tine gynipralul nu-ti mai da stari nasoale. eu la 1/zi eram zombi.

26+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Fetelor, sunt extrem de suparata... DT a iesit f. prost, din pacate. Azi am luat rezultatele, l-am facut in 2 locuri : la Medlife in sapt. 12 si la Bios in sapt. 13. La Medlife mi-a iesit risc pentru trisomia 21 1:82, iar pentru trisomia 18 1:571. La Bios a iesit risc pentru trisomia 21 1:136, iar pentru trisomia 18 1:1086.
Deci risc estrem de ridicat pentru trisomia 21 (Sindrom Down)... Sunt efectiv bulversata, am ramas fara cuvinte. In buletinul de analize scria ca la un risc mai mare de 1:200 se recomanda amniocenteza.

Toti medicii la care merg sunt in concediu pana in septembrie. Banuiesc ca trebuie sa fac si TT inainte de a lua o hotarare, nu ? Voi ce stiti ? Ce experiente ati avut cu acest DT ?
Ecografic a fost totul ok, dar mi-a iesit prost o analiza de sange PAPP-A, cu o valoare foarte mica.

pozici

rami 12+

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

rami- nu te agita prea tare. pana in septembrie nu mai e mult. si pt TT mai ai timp. asta se face prin sapt 16-18. si daca e cazul amnio.
cat a iesit TN la eco de 12 sapt?

26+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Carmendu, translucenta nucala la 12 sapt. a iesit 0,96 (si mi s-a zis de catre dr. Iosup, la care am facut eco, ca e ok).
Pana la urma, care e perioada optima pentru TT ? Ca am auzit si varianta intre 14-16 sapt. Problema este ca, din cate am inteles, DT este chiar mai relevant decat TT, care poate da mai multe rezultate fals negative... Si mai e o problema, chiar daca sa zicem TT ar iesi ok, tot ar exista un semn de intrebare...dat de rezultatul de la DT. Deci tot amniocenteza e sfanta...offfff

pozici

rami 12+

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Flori76, draga mea, ma faci sa ma simt prost. Cum doar 600 g ai luat in 21 de sapt.? Eu am deja 12 kg in plus.

Gianina34, felicitari pentru burtica! Si eu am avut dureri pana prin sapt 14-15. Luam 2 no-spa / zi (dim si seara), seara doar preventiv, in prima parte a sarcinii am inteles ca este important sa nu riscam contractii nici in cursul noptii (cand nu prea le simtim).

Rami, eu am facut TT recomandat tot in sapt 14-16.

Miki 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

valeria72 si miki01 - va multumesc mult. Acum m-am mai linistit stiind ca s-a mai intamplat si altora si ca vor trece. Pana ajung la medic voi lua no-spa cand ma va durea mai tare.

toate gravidutele

gianina

Mergi la inceput