Mamici norocoase de sept - oct 2008 (109)
Raspunsuri - Pagina 8
_irina_ spune:
M-am apucat sa citesc si eu despre necesarul pentru spital, mi se pare de bun simt si nimic exagerat. Si cred ca oricum tati sau parintii sau prietenii sau cine o mai fi in jur poate da o fuga pana acasa sau la farmacie sa cumpere ceva daca e necesar.
Cum ramane cu lista pentru bebe? Care ar fi o lista de necesar, cel putin in primele saptamani, pana vin rudele si prietenii cu chestii mai necesare sau mai putin necesare?
32+ - Andreea
simodina spune:
quote:
citat din mesajul lui freshanana
andy da , asa e. ma doare de cd am cazut. bn ca am facut eco ca sa ma linistesc, dar tot nelinistita sunt.
iau maxim 3 no-spa pe zi (simplu, nu forte)
sa vedem cat ma mai doare burta
fetelor aveti idee de la cate kg incolo se considera bb mare si nu trebuie tinut in spital mai mult de 3 zile ?
35+
AMR 33 zile !!!
puiutz
poze
Nu are legatura strict cu nr de kg ci si cu starea generala a copilului si cu gradul de prematuritate daca este cazul. Noi, de exemplu, am plecat acasa dupa 10 zile in momentul in care a ajuns iar la greutatea de la nastere 2,2 kg si au terminat toate investigatiile yc tratamentul cu antibiotice.
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005 ) si Mara in burtica
simodina spune:
quote:
citat din mesajul lui Muuh
freshanana eu stiu ca dupa 2500 gr ti-l da acasa. Acum nu stiu sigur sigur, mai asteapta si alte pareri. Nu cred ca are legatura cu intreruperea Utrogestanului si nici cu cazatura. eu am facut un spagat perfect cand eram insarcinata in luna a opta cu Alexei, din fericire am fost bine amandoi. Stai cat mai linistita posibil si incearca sa nu te stresezi deloc.
Miruna 34+ si Alexei (13.07.2006)
Pana la 2,5 kg nu pot sa-i faca de fapt BCG-ul care se face inainte de iesirea din spital (in ultima zi), dar in realitate poti merge acasa si te intorci la spital cand le impliniti si i se face vaccinul.
simodina spune:
[quote]citat din mesajul lui _irina_
M-am apucat sa citesc si eu despre necesarul pentru spital, mi se pare de bun simt si nimic exagerat. Si cred ca oricum tati sau parintii sau prietenii sau cine o mai fi in jur poate da o fuga pana acasa sau la farmacie sa cumpere ceva daca e necesar.
Cum ramane cu lista pentru bebe? Care ar fi o lista de necesar, cel putin in primele saptamani, pana vin rudele si prietenii cu chestii mai necesare sau mai putin necesare?
32+ - Andreea
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Iti scriu eu una repede in functie de experienta anterioara. Sper ca n-am omis nimic, dar iti vor mai spune si fetele:
Baita + toaleta zilnica
# Cadita+suport sprijin bb+termometru baie
# Sampon cap+corp, lapte/ulei de corp
# Prosoape bebe (3-4 buc)
# Scutece unica folosinta pt masuta de infasat ( sau scutece finet ) , "Pampers" new born (no1 direct pt copil de 4kg la nastere)
# Crema iritatii scutec
# Pt buric:alcool alb 70gr si baneocin pudra ( ultimul nu e recomandat de toti pediatrii )
# Ser fiziologic fiole plastic pt toaleta ochisori, nasuc etc
# Comprese sterile multe( consum cam 1 pachetel/zi in prima luna)
Medicamente, sanatate
# Cf retetei data de neonatolog la iesirea din spital sau medicului pediatru daca nu primiti din spital
(dar ar trebui sa intrebati daca nu vi se da). In general se da Vigantol pt combaterea rahitismului, Fe dar nu obligatoriu si cam atat daca bebe e OK. Mai sunt supozitoarele cu glicerina pt constipatie, Sab Simplex pt colici, siropuri pt febra pentru sugari ( tre' sa-ti zica medicul ce si de cand au voie )
# Termometru fundulet sau ureche
Hainute si jucarii
Se primesc in general de la cunoscuti multe jucarii + hainute in general 3-6 luni si nu de casa. Copilul se scoate afara dupa 10 zile de viata. Pt prima luna, luand in considerare spalare la 2 zile va trebuie:
# Pijamalute ( costumase intregi obligatoriu de bbc , cu tot cu botosei de preferat ) min 6 buc
# Body-maieu min 6 buc, pt cele care nasc in octombrie luati si cu manecuta scurta.
# Sosete ( 2-3 perechi, pantalonasii fiind in general cu tot cu botosei ), manusi 1-2 perechi
# Costumase bluza + pantalonas pt zi (2-3 buc )
# 1-2 caciulite subtiri de bbc just in case ( eu n-am prea folosit in casa decat dupa baie daca aveam dif de temperatura intre camere#8230;)
# pentru afara: 2 costumase de exterior ( de preferinte intregi si usor de imbracat/dezbracat ), 1-2 jachete, 2 caciulite de exterior, sosete si ciorapi lungi pentru cele care nasc in octombire
Mobilier+accesorii
# Patut bebe + saltea + cearceafuri pat ( min 3 buc )+paturica ( min 2 buc/sezon )+carusel cu muzica si eventual lumini
# Comoda + salteluta de infasat
# Perdea, draperie sau jaluzele + covor ( optional daca aveti parchet, pana la urma e o alta sursa de praf si pana spre 8 luni nu sta bebe pe jos ) + lustra
# Optional: abtibilduri mobila+pereti
# dulapior haine, dulap jucarii etc pot fii achizitionate ulterior ( eu le-am luat pe la 3-4 luni cred si nu le-am simtit lipsa niciun moment pana atunci, am utilizat 2 sertare din dressingul nostru )
Hrana:
# naturala: nu va trebuie mai nimic, ceaiul pt colici e recomandat a fi dat cu seringa deci nu aveti nevoie de biberon
# artificiala sau mixta: biberon lapte ( 3-4 buc ), biberon ceai ( 1-2 buc ), sterilizator, perie spalat biberoane
Oricum biberoane cumparati mai bine 1 pt orice eventualitate iar dupa nastere veti vedea ce fel de alimentatie va avea bb si veti continua daca e cazul.
Altele:
# carucior ( eu sunt pro landou daca prindeti iarna in primele 6 luni de viata, cum e cazul nostru )
# scoica pt masina ( desi daca aveti landou majoritatea au sistem de prindere in masina si nu e necesara la inceput )
# marsupiu (optional)
# cantar
# paturica groasa cosmonaut pt afara + costum cosmonaut pt lunile friguroase ( sf octombrie-sf februarie )
aly_c20 spune:
neatza
mai intai, zic si eu cu intarziere, felicitari fetelor care au schimbat semnatura ieri! scuze pentru intarziere, dar ieri am stat la pat din cauza contractiilor.
stiti cumva daca ciocolata (amaruie) provoaca contractii?eu am inceput sa mananc cate una/zi :d
multumesc celor care mi-au admirat puiutzul si vreau sa vedeti si filmuletul, va fi cea mai frumoasa amintire cu bb din burtica :), pe care o va putea vedea si el
http://www.youtube.com/watch?v=nDZtpR6xJqA
pe toate...o duminica frumoasa!
Teomaria, la multi ani! multa sanatate tie si bblului tau!
33+ Sebi
http://md.lilypie.com/O77np3.png
claudinna spune:
neata si de la mine!
teomaria, LA MULTI ANI!!! multa sanatate si nastere usoara si la temen!!
simodina, multumim mult pe lista, e un adevarat ghid pt mine:)
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe
35+ Florin Razvan
babytza spune:
Neata burtici
Ce vrednicute ati fost
Sa vedem ce am retinut : Nally multa sanatate mamico cu cei doi puiuti !!!! Sa dea DD sa stea in burtica atat cat este necesar !
Simodina multumim pentru povestea ta cu nasterea prematura
Clau ai grija de tine, imi pare rau ca nu esti foarte bine. Dar sunt sigura ca totul va fi bine !!!
A fost superb la cununie si petrecerea a fost exact asa cum ne-am dorit
toate mamicicle pentru urari !
Caudiah bine ai venit acasa cu puiul tau mic !!!!!!!!!!!
Aly felicitari pentru bebe !!! La mai mult si multa sanatate !!
Sigur am uitat pe cineva....
Valentina 30 + David
Asa creste gandacelul nostru
poze
300 spune:
La multi ani Teomaria!!!! Multa sanatate si un bebe ca la carte!
Tigresa, welcome back!
Superlista Simodina, e numai strictul necesar acolo si asta e nemaipomenit! Multumesc si eu! Voi altfel suntei bine, nu?
Raportez somn agitat si insomnie intre 4 si 6, si mule drumuri la baie in perioada aia, de-am crezut ca ma scol fara burtica nu alta. Si niste nefericiti de muncitori ca mi-au trantit bare de metale pe beton cu noaptea in cap de mi-a sarit somnul la o posta din nou. Ah ce-as vrea sa ramana si barbatii gravizi, un barbat suferind face de doua ori mai urat ca o femeie. Ar fi maare distractie pentru sufletelul meu nedormit sa ii vad zgaindu-se dupa un loc in masina ca simt ca le aluneca burta in jos sau se sufoca de la aglomeratie...
Hm, dar gata cu negativismele astea, eu sunt o fire vesela si nerazbunatoare. Oricum, Eva, mi-a intrat in inconstient felul in care te gandesti tu la tigara din cand in cand, mi se intampla si mie acum, azi-noapte parca simteam si gustul nu alta. Eu speram sa nu mai mai apuc deloc de ele, in virtutea faptului ca 11 ani de fumat asiduu e destul pentru oricine.
In plus, as vrea sa feresc copilul cat de mult de fum, am citit ca poate provoca afectiuni ale urechii medii (aici pe DC era un articol).
30+ fara nume