praline belgiene 28

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

vin si eu diseara!!!!!!

ana, mama Mariucai (11.03.2007)
varsta mariei

www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Buna, fete,
Mey, noi suntem 2+7 diseara. Nina, mai faci rezervare?

Antoanela, seara romanesca e in Bruges, in Hof van Watervleit pe strada Oude Burg nr. 26, de la orele 19.00, pana ... cand ne tin shalele. Esti binevenita si vei avea ocazia sa intalnesti si alte pralinutze.

Pupici si ne vedem diseara,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela1171 spune:

Nina noi venim, 3 la numar, caci nu am scapata de bagaj ....; sotul meu mi-a spus ca vrea sa vina si el caci este gelos ;

Ralcat n u stiu cum este cu alocatia sincer, pentru ca eu am venit cu contract din RO, iar la calculul pachetului salarial au facut astfel: au luat salariu net din RO plus toate celelate avantaje (prime, alocatie copil, tichete masa, etc) si au ajuns la o suma pe an la care au aplicat tot felul de coeficienti si mi-au propus ceva; concluzia a fost ca pachetul propus de ei includea tot ce aveam noi in RO, deci nu prea stiu daca mai am dreptul la ceva; pe 19 Sept am intalnire cu representantul fiscal pentru a-mi face declaratia fiscala 2007 si probabil ca-mi va da el mai multe detalii; te tin la curent.

Antoanela noi suntem incantati de scoala Monicai; este o scoala in satul meu, nu de renume, dar toti sunt extrem de draguti acolo, si ne-au ajutat foarte mult in perioada in care Monica a trebuit sa invete limba; dar trebuie sa recunosc ca ea a inceput anul trecut avand 7 ani si jumatate (destul de mare) si de asemenea eu sunt la extrema cealalta: sun sedinte de informare la scoala la fiecare 2 luni, dar eu nu prea ajung la ele, pe motiv de absenta de la domiciliu (calatorii); si saptamana trecuta ne-au invitat la scoala sa ne explice in ce consta metoda de predare anul asta......dar nu m-am agitat; pana si faptul ca nu vorbesc decat engleza nu i-a deranjat, m-a inteles cu toata lumea si au fost extrem de draguti oferindu-mi explicatii detaliate oricand; dar de asemenea recunosc ca Ardeisah are dreptate: Monicai ii place foarte mult la scoala, nu s-a plans niciodata de nimic, este extrem de incantata de activitatile extra-scolare (innot, vizite la brutarie, posta, reciclare, gradina zoo, etc) si probabil ca de aceea sunt si eu mai indolenta. Succes !!!

Ana super ca vii !!!!

Pupici si ne vedem diseara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

mihaela: de cate ori te citesc ma mustra constiinta... asa e .. eu cand povestesc despre scoala belgiana le spun numai p-ale rele.. sunt si multe lucruri bune.. evident.

-ritmul de lucru in orice tip de scoala este mai lent decat in ro, iar cantitatea de informatii este de-asemena mica. asta e de bine.. e de rau cand kopkilu se-ntoarce-n romanik.. tre sa recupereze ce-a pierdut. de obicei sunt in urma cu de la un an in sus fata de ro, si conform legii tre sa dea echivalente .adicatelea vii cu copkilu din belgia si dai echivalente-n romania, aaltfel ti-l inscrie cu un an mai putin decat aici .
-totul se invata prin joc la clasele mici iar cele mai mari testarea cred ca este zilnica incepand de la fise de lucru... de altfel si-n romania a-nceput de cativa ani buni asta..
-activitatile suplimentare, complementare.. obligatorii si care mai sunt .. sunt super diversificate si mult mai multe decat in ro.
-natatia care este un sport complet pentru muschiuletii copkiilor este "sport national" sa zic. este in programa obligatorie. nu am auzit copkil sa nu aiba natatie in be. ..partea rea e ca se deplaseaza unii de la diferite piscine cu capul ud.. etc.. al meu n-a patit nik pana acum .. nu stiu altii
-in unele scoli copkiii de ex de la clasa a 2-a sunt cuplati cu cei de la a 3-a si cu cei de la clasa intai.. se amesteca acolo de nu prea se-ntelege nik.. da scopul este ca sa-i testeze si sa-i aseze pe fiecare la locul lui, dupa capacitatile fiecaruia .. deci ii stimuleaza pe toti si ii si cern drept pentru care
-a repeta un an este o chestie super obisnuita prin aceasta tara.. si cica, spunea o romanca maritata cu un belgian aproape ca nu e belgian care sa nu fi repetat macar un an in viata lui scolareasca ... asta mai e de intrebat caci imi vine greu sa cred. cica daca totusi nu si-au insusit nush ce notiune.. nu-i lasa sa treaca clasa.. asta e de bine ,zic eu.. si tot de bine este ca lumea nu rade de ei.. ca vezi doamne e repetent. ideea fiind.... sa invete pana la urma ce nu reusise
-spectacolele de sf de an **cand exista** sunt superbe , de cele mai multe ori, pentru ca au bani mai multi decat noi. sunt concepute la nivel de scoala , nu de clasa , de obicei
-relatia profesor-elev este una speciala.. inca nu intleg pe deplin asta.. dar e diferita** in bine ** de cea pe care o stim noi --
-un ascpect negativ zic eu, lipsa manualelor, la toate disciplinele aproape . dpret pentru care saracutii copkii cara niste valize in spate, incepand de la clasa 1 de ti-e mila de ei.. trag la xerox in nestire fise de lucru pentru toate materiile .. nu stiu cum se descurca copilasii cu asta .
e posibil din faza asta sa fie si un aspect pozitiv in sensul ca asa profu triaza din mai multe materiale numai ceea ce este bun si nu urmaresc numa un singur manual.. care a castigat nush ce concurs ca-i cel mai tare din parcare ..

lista e deschisa zic .. eu .. per total atmosfera din clasa e mult mai degajata si chiar cand este testat copilul se simte mai lejer.. zilnic nu traieste in stres cum sunt unii din ai nostri.
ce-i drept, perioada examenelor , pentru copiii mari cel putin , este de-a dreptul de neinteles, zilnic au cate un ex.. si asta vreme de 2-3 saptamani. dar voi mai aveti de mancat pana atunci .

mai cred ca fiecare scoala e diferita aici si ca directorul isi pune amprenta serios pe calitate . in orice caz sunt probleme mari si la ei.. chiar zilele trecute citeam ca au probelme mari cu scrierea la clasele mari..
-sedintele .. asta-i tare de tot! sunt individuale .. adica nu auzi
ionescu 10 10 10 si mama lui ionescu cu capul pe sus
popescu 4 5 3 6 si mama lui popescu pe sub banca.. asta e super. fiecare parinte sta fata i nfata cu echipa scolii si intreaba ce are de intrebat si i se raspunde individual.
-rezultatele scolare sunt comunicate individual si nimeni nu prea stie ce note a luat celalalt
-intre scoala si parinte exista un caiet, o agenda de comunicare.. zilnica ..

bafta

deci fete cum v-ati distrat ??

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Raluca, Mihaela subiectul privind transferul alocatiei copilului din Romania in Belgia ma intereseaza si pe mine. De curand subiectul acesta a fost atins si pe un alt forum al romanilor din Belgia, fara sa aflu insa pasii concreti de efectuat. Asa ca ma tineti si pe mine la curent, daca aflati ceva ....

morgane e vorba de seara romaneasca de pe 20 sept, se tine la Brugges? As vrea si eu sa cunosc pralinutzele, dar avand in vedere ca stam prost la capitolul masina ersonala, e greu sa ma intorc seara de la Brugges...

Noua pe 16 ne pleaca baiatul ; la scoala nu cred ca va pierde f. mult in cele 2 zile, profesorii tocmai se pregatesc de o noua greva.

Aseara i-am dus pe oaspeti la "moules frites", a fost un succes chiar si pentru Andrei. Apoi am trecut prin Grand Place, era un concert cu fanfare, am prin o fanfara din Italia si una din Olanda. Andrei a fost fascinat.

Melina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Dormiti, ai?
Ieri (azi-dimineata) am ajuns cu bine acasa, dupa o oprire de grad Rochefort ...
Seara bestiala, de nu am cuvinte.
Mey, comportati-va la seara romanesca, ca ma cunoaste lumea!

Pupici si nu uitati de poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyG spune:

Dragele mele,
sunt sigura ca v-ati distrat aseara asa cum scrie la carte,acum probabil va odihniti.

La noi e cat de cat ok acum,insa inceputul saptamanii a fost dur de tot, dupa ce a ajuns George din Romania nu stiam ce sa spun si ce sa fac sa-i fie un pic mai usor.
S-a intamplat atat de stupid si de tragic incat nu-si poate trece peste frustrare si peste mahnire,ma doare si pe mine mult de tot,ce sa zic...cred ca doar timpul va ajuta.
Fetelor,va multumesc din inima pentru cuvintele de incurajare si pentru sprijinul moral pe care mi l-ati oferit - si implicit si lui George.Va multumesc pentru delicatetea voastra sufleteasca ,sunteti niste prietene asa cum si-ar dori oricine sa aiba.
Carmenuta ,multumesc tare mult pt ajutorul din ziua aceea ,ai fost o dulce si te imbratisez de o mie de ori!
Asa cum au sugerat Miha si Ardeiash, cred si eu ca e mai bine sa amanam intalnirea noastra,imi pare nespus de rau,insa nu as vrea ca atunci cand veniti la noi sa va intristam ,ci sa va facem sa va simtiti bine,mai ales ca nu ati mai fost de atata timp.
As zice sa fixam peste o luna,si cum atunci va fi si mama mea aici,putem sa punem in orice zi,pt ca voi avea ajutor si cu asta mica.Sper din suflet sa veniti in numar cat mai mare!

Va pup cu mult drag si va multumesc pentru tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Maducule cu multa placere! Imi pare din inima rau ca trebuie sa treceti printr-o asemenea durere. Spune-i lui George sa fie tare, stiu ca trece prin niste momente tare grele, insa va are pe voi aproape si asta-i mare lucru! In legatura cu intalnirea de pe 20, este de inteles, chiar ma gandeam ca nu mai e o idee chiar atat de buna, tinand cont de situatia data.

Fetelor
sunteti niste bombe, toate una si una. Ati fost foaaaaaaaaaarte frumoase si prin urmare ati facut muuuuuuuuuuulte victime Sunt mandra ca-mi sunteti prietene, chiar ca a fost bestiala seara, mai bine de atat nici ca se putea sa iasa, va ubeeeeeeeeeeeesc pe toate.
Lucica, bre, cum adica? Noi ne comportam altijd cum ne comportam asta ieste o cu totul alta poveste stai linistita ca asa cum bine ai vazut noi ieste niste doamneeeeeeeeeeeee bineeeeeeeeeeeeee
A fost tare Alin, cica: auzi Carmen, tipul ala (dragut baiat, n-am ce zice) se tine dupa tine sau dupa mine? Dupa cateva momente ii zic: mi-a zambit mie (mister dezlegat), dupa cateva alte momente Alin: mi-a zambit si mie
Bai doamnelor am vazut ca v-ati descurcat bine la alde rap si Michael Jackson, da` eu v-am intrecut la latino sac
Scumpilici m-ai dat pe spate, ti-am zis-o si personal si nu ma pot abtine sa nu o scriu si aici. De unde ai avut fratele meu atata energie? Ai fost debordanta, mi-era tare drag sa te privesc
Ardeiash, imi pare rau ca nu ai putut veni si tu, da` chiar tu ai subscris pentru seara romaneasca de pe 26 sept?
Nina, am vazut ca ti-ai facut datoria de a posta pozele pe net, de amu mai raman Danielana si Tania sa ne mai incante cu niscai pozici. Apropo pune si pozele alea de la zoo pe cont, ca sa le vad si eu si cand vin pe la tine le culeg de pe calculatorul tau, nu-i bai.

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Fete,aseara iar am facut-o lata....mah da stim sa ne distram!Eu una m-am simtit super bine(cred ca s-a si vazut dupa cit m-am zbintuit)si chiar aveam nevoie de o iesire d-asta...Va pup pe toate si sa stiti ca-mi sunteti tare dragi,ma simt o norocoasa ca va am prietene!
Am pus pazicile pe contul nostru...si Luci sa sti ca preferata mea e cea in care esti tu cu Ian cind dansati...superba...
Va las acum...sunt frinta si ma bag la un film...daca ma lasa copii sa-l vizionez
Pupici la toata cutia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninaM spune:

Madi,intelegem situatia si nu trebuie sa-ti faci griji!va doresc multa putere sa mergeti mai departe si numai bine!
Va pup!

Mergi la inceput