Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
elilov3 spune:
fete si luna a III-a poate sunteti careva pe acolo
Sarcina - Luna a III-a
Autor: dr. Dan Tutunaru
Luna a treia pare a fi cea mai frustranta dintre toate lunile de sarcina: in prima parte a acestei luni nu te simti "foarte gravida", cu siguranta nu arati inca gravida si este foarte posibil ca inca sa nu-ti vina sa crezi ca esti gravida; dar totusi observi cu groaza ca hainele stramte dinainte de sarcina nu te mai incap sub nici o forma, iar in hainele largi de sarcina simti ca ai deveni ridicola daca te-ai imbraca. Totusi spre sfarsitul acestei luni cochetaria va trebui sa cedeze locul pragmatismului, cel putin din punct de vedere vestimentar. In aceasta luna copilasul tau incepe sa capete un aspect din ce in ce mai uman. De asemenea vizita ta la doctor va lua intorsaturi interesante.
Simptomele mamei
Nivelele crescande ale hormonilor precum si fatul, care se afla in plin proces de crestere, vor continua sa-si faca simtita prezenta pe parcursul acestei luni. Greata, varsaturile, arsurile stomacale sau constipatia te pot supara deseori in aceasta perioada, dar din fericire de cele mai multe ori scad ca intensitate spre sfarsitul lunii. Pe langa aceste disconforturi cu care deja esti obisnuita din lunile precedente pot sa mai apara si alte "ciudatenii" fizice.
Disconfortul abdominal.Chiar daca inca nu incepi sa arati asta din punctul de vedere al aspectului exterior, deja din acesta luna incepi sa simti ca ceva important se intampla in interiorul abdomenului tau, mai precis in pelvis. Poti sa ai o senzatie de plenitudine la nivelul abdomenului tau inferior. Poti uneori sa simti mici disconforturi sau dureri in momentul cand iti schimbi brusc pozitia corpului (acestea apar deoarece pe masura ce uterul tau se mareste pentru a se adapta gazduirii fatului in crestere, ligamentele care il sustin in pozitie se intind si astfel pot sa apara aceste mici intepaturi). Pentru a evita aceste neplaceri este bine a-ti schimba pozitia intr-un mod cat mai lin. Este bine a te obisnui cu aceasta metoda de modificare posturala deoarece, daca in primul trimestru uterul nu este chiar atat de crescut in dimensiuni, in trimestrele II si III uterul aflat intr-o continua crestere va intinde si mai mult aceste ligamente, facand ca aceste dureri sa devina si mai intense si mai neplacute.
Modificari ale sanilor. Pe parcursul acestei luni este posibil ca sanii tai sa inceapa sa para mai tari, pe langa faptul ca si-au marit vizibil dimensiunile. Totusi o parte dintre femeile gravide pot sa remarce doar faptul ca sanii lor au devenit mai tari fara sa observe o modificare a dimensiunilor lor, iar o alta parte sa constate marirea sanilor fara ca acestia sa-si modifice marcant consistenta. O explicatie a acestui fenomen este ca unele femei pot sa aiba sanii de o marime conforma cu nevoile organismului, astfel ca nu mai au nevoie de o crestere in dimensiuni, in timp ce alte gravide nu au sanii destul de dezvoltati pentru a face fata unei productii adecvate de lapte, astfel ca dimensiunile acestora sevor mari corespunzator. Tot in aceasta luna este posibil ca reteaua venoasa care si-a facut simtita prezenta pe parcursul lunii trecute sa devina si mai evidenta, subliniind procesele congestive descrise mai sus. Areola pigmentata din jurul mamelonului poate sa creasca si mai mult, uneori atingand dimensiuni cu care cu siguranta nu esti obisnuita. Aceste modificari spectaculoase ale dimensiunilor sanilor impreuna cu modificarea aspectului lor exterior (mameloane marite, areole mamare mai pigmentate si mai intinse in suprafata, reteaua venoasa desenata clar pe toata suprafata sanului) te vor face sa te obisnuiesti si mai mult cu ideea ca esti gravida si te vor pregatii pentru lunile viitoare cand si modificarile abdomenului tau vor trada starea de graviditate.
25+Dimitrie
grace30 spune:
Multumesc pentru primire. Din pacate nu am putut sa ma programez decat luni.
Pana atunci.....am incredere in test (o sa mai fac unul maine oricum)
Silvi sunt de acord cu ce ai spus de mare la bulgari - si recunosc asta cu tristete - din pacate e mai curat la ei
Elilov multumim pentru informatii.
Novus scri gravi in paranteze patrate si apoi varsta....
Vreau si eu pe listuta....dar ca sa nu munciti de doua ori pt mine, va spun luni datele exacte.
Va pup!
5+
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)
elilov3 spune:
grace asteptam luni datele tale
fete dragi sper ca v-ati regasit prin simpptomele descrise
25+Dimitrie
silvi8 spune:
eli, multumim de info!
alina, daca alegi sa mergi la balcic n-ai sa regreti. sunt niste peisaje superbe...se imbina muntele cu marea in timp ce cobori spre statiune, ceva de vis. la castelul reginei maria si gradina botanica ai sa stai o zi si tot n-ai sa te plictisesti, ai ce sa vezi acolo, cascada, foisoare, cactusi si tot felul de plante, moara de apa, plus castelul in sine...unde se poate sta si peste noapte cu doar 20 euro.se fac degustari de vinuri gratuit, si se si pot cumpara ...de la castel se poate cobora direct pe plaja...care e superba
preturile sunt acceptabile, majoritatea bulgarilor vb romaneste si primesc si lei nu doar leva.ma refer la mancare si suveniruri ca la cazare nu stiu ...
silvi 6 + http://community.webshots.com/user/flovivi
Adee spune:
ce mai fac burticile ? vad ca azi avem activitate mai intensa, ca ieri a cam batut vantu pe aici
am fost si eu ieri la dr de familie, mi-a dat o gramada de analize si mi-a facut carnetu de gravida. maine ma duc sa imi fac analizele de sange, si mi ff frica de intepatura
7+
Aalina spune:
Adee eu pana la prima sarcina imi luasem o singura data sange si atunci din deget pentru grupa sanguina. Dar m-am mobilizat stiind ca e pentru bb si a fost ok. Hai mai, daca azi si sotul meu s-a dus sa isi faca analizele obligatorii si mi-a spus ca e ok si nu a simti... inseamna ca nu e rau deloc. O sa vezi ca trece repede.
Silvi multumesc. Am citit foare mult despre Balcic, eu am ramas cu gandul la el din lecturile tineretii si am cautat pe forumuri info recente si eram entuziasmata de tot ce am aflat. Ma bucur ca imi impartasesti impresiile. Inseamna ca urmatoare vacanta la mare o sa o facem la Balcic.
Grace bafta luni.
Eli multumim de info. Tu cum mai esti?
Novus scrii [ gravi ] si apoi numarul de saptamani. Fara sa lasi pauza intre paranteze.
10+
silvi8 spune:
tocmai m-am intors de la dr de familie. mi-a spus sa i-au in continuare acid folic si mi-a dat trimitere la gineco si eco...dupa asta revin la ea ptr analize...
ptr greata, etc nimic...asta e, oricum astazi sunt mai bine.
o zi minunata in continuare!
silvi 6 + http://community.webshots.com/user/flovivi
catinuta spune:
Salutare mamicilor,
Mi-am facut testul duminica dimineata si au aparut 2 liniute rosii din prima clipa, sanii sunt tensionati, mirosul mi-e ascutit, bineinteles ca nu mi-a venit, trebuia pe 28 iunie si nimic, deci...ma alatur, pe 4 aprile ar fi DPN. Fetita mea m-a prins in flagrant cand imi faceam testul si nu am putut sa-i ascund nimic, voiam sa-i spun dupa ce merg la medicul ginecolog-luni, la ora 18, dar am fost nevoita, reactia ei a fost superba - s-a aplecat usor la burtica mea, a ascultat un pic si a zis: "Mama, nu se aude nimic", mi-au dat lacrimile. Suntem fericiti.