Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 5
novus spune:
Salutare fetele !!!! mi-e un somn de va inghit pe toate !!!
Ca de cand nu mai fumez (adica 4 sapt) nu mai merge nici cafeaua
Apropos, eu m-am ingrasat vreo 2.5 kg si sunt in sapt a 10 a si ma cam sperie asta sper sa nu ma fc cat o balena esuata
Sa fie si de la faptul ca nu mai fumez?
Va pup si sa aveti o zi superba !!!!
Carmen_Marieta spune:
Buna dimineata burtici,
Sunt o viitoare mamica de ian-feb 2009, dar imi place sa citesc si aici.
Sunteti o echipa frumoasa.
Elilovimi pare rau ca a trebuiit sa treci prin pierderea unui .
Aalina seful tau nu merita sa-i dai atentie. Am patit si eu asa in 2005 cand am avut sarcina extrauterina. Am sunat de la spital sa le spun ca ma opereaza de urgenta... si cand le-am spus diagnosticul m-a intrebat: " Dar tu de ce ai ramas insarcinata? Nu te protejezi?" Ei bine nu ca ne-am dorit un copil de cand suntem impreuna...
Asa oameni ar trebui ignorati total.
Lorin sa dea Dumnezeu sa-ti revii cat mai repede, si sa ramai iar insarcinata. Nimic nu se intampla fara voia Domnului.Incearca sa fii tare, sufleteste sunt alaturi de tine, stiu ce inseamna.
Ai grija de tine..
Va doresc sarcina cat mai usoara tuturor!!!
Poze ..
11+ Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
Maria_K spune:
va pup si eu fetele si am aparut cu cafeaua (abia acum reusesc sa o beau) of greata asta.
de ieri am depresie...ca-mi tot vine sa plang...fara motive reale.
Maria 10+
vine bb!
Pozele noastre
Aalina spune:
Maria starile astea sunt normale in sarcina. Hai ca va fi bine... Fruntea sus.
Carmen si eu va citesc mai ales ca DPN meu e la limita celor doua luni.
Novus bravo mama ca nu fumezi si nu bei cafea. Foarte bine. Daca nu ai greturi e posibil sa te fi ingrasat datorita poftei de mancare. Cand am lasat tigarile si la mine ca efect au fost kg. Acum am noroc ca la starea de semi-greata permanenta pe care o am nu imi e foame.
Aris eu deocamdata mi-am luat niste pantalonasi de vara care se leaga in talie si fustite cu elastic. Si bluzitele de acum merg bine chiar daca nu sunt special de gravidute.
Pupici
10+
grace30 spune:
:) Buna fetelor!
Va citesc de atata timp ca ma simt de-a voastra si mi-e si greu sa ma prezint...........
nu mai pot de fericire - mi-am facut test si am 2 liniute.
Ulima menstruatie a fost pe 22 mai ca sa intelegeti de ce sunt asa disperata :)
sunt convinsa ca am ramas abia acum 3 saptamani.....(si nu sunt chiar nebuna ca asa am ramas si primele 2 dati - dupa muuuuulte saptamani). Dupa calculele mele DPN ar fi 8 aprilie....dar o sa merg la dr si o sa-mi spuna ea.
Va pupic si mai scriu curand!
mami de Petru Alexandru (16.01.2007)
silvi8 spune:
salutare burtici!
azi sunt parca mai bine, n-am vomat imi e greata dar rezonabil...asta e raportul
elilov, sa stii ca nu-i cine stie ce la vama veche, e prima data cand merg dar nu pot spune ca mi-a placut f tare. mi-a placut in schimb piscina la hotel si marea la bulgari...care chiar daca e la doar cativa km nu se compara cu cea din vama...apa curata de iti vezi degetele de la picioare, plaja curata, nisipul fin, liniste si civilizatie...
grace, bine ai venit!
o zi minunata sa aveti!
silvi 6 + http://community.webshots.com/user/flovivi
Aalina spune:
Grace bun venit. Sa ne spui ce a zis doctorita.
Silvi eu anul asta doream sa vizitez Balcicul... da sarim marea. Imi poti spune cum ti s-a paru? Poate in alt an ma voi avenura cine stie...
Imi vine sa ma dau cu capul de birou... ma agit de azi dimineata si e numai 12.
10+
elilov3 spune:
silvy auzi la ea ca nu cine stie ce la vama veche...pai tu ai mai cautat calul la dinti
grace bine ai venit o sarcina usoara si la termen
carmen marieta te asteptam pe aci cand vrei sa intri noi nu ne suparam ,nu fetele
novus nu cred ca e neaparat vb de lasatul tigarilor si kg prea multe asa sesizeaza organismul tau sarcina..oricum totul pt bb nu?
aris pai iti imprumut pe a mea daca vrei
25+Dimitrie
elilov3 spune:
fete sa va lamuresc pentru cine are nelamuriri cu privire la luna a II-a de sarcina
Sarcina - Luna a II-a
Autor: dr. Dan Tutunaru
A doua luna de sarcina este o perioada plina de sentimente contradictorii, o perioada a certitudinilor dar si a incertitudinilor in acelasi timp. Certitudini pentru ca in aceasta luna afli sigur ca esti gravida, ori pentru ca doctorul tau ti-a confirmat acest lucru, ori pentru ca ti-ai facut acasa singura testul "barza" care a iesit pozitiv. Poate fi o perioada a incertitudinilor pentru ca pe parcursul acestei luni se petrec cele mai numeroase accidente care te pun in alerta nu numai pe tine dar si pe doctorul tau. Evenimentele acestea pot sa isi faca aparitia atat la nivelul sarcinii, unele avand chiar final tragic, cat si la nivelul organismului tau, survenind simptome care te fac uneori sa iti iei lumea in cap. Comparativ cu prima luna de sarcina, pe parcursul acestei luni vei observa si alte modificari ale corpului tau, dar si la nivelul psihicului. In aceasta luna de asemenea au loc evenimente majore din punctul de vedere al dezvoltarii embrionului.
Simptomele mamei
In timpul celei de-a doua luni de sarcina cele mai multe femei pot sa simta deja ca sunt gravide (daca nu ti-a aparut inca acel unic sentiment de a fi mama, ai sa simti asta macar pentru greturile si oboseala care nu iti mai dau pace). Mediul hormonal necesar cresterii in conditii optime a embrionului incepe sa te afecteze si pe tine: apar modificari, subtile la inceput apoi din ce in ce mai evidente, atat la nivel fizic cat si emotional. Aminteste-ti totusi ca aceasta este o stare de disconfort nu numai tranzitorie dar si unica in esenta ei. Daca te gandesti ca esti pe cale sa gazduiesti si sa modelezi o alta viata, cea a copilului tau, poate ca toate aceste neplaceri le vei suporta mai usor.
Modificari ale sanilor. In timpul lunii a doua uterul tau se mareste, dar inca este situat dupa osul pubian si nu isi face simtita prezenta. In schimb sanii tradeaza faptul ca esti gravida cu mult inainte ca uterul tau s-o faca. Sanii tai pot sa fie mariti si sensibili la atingere cu mult mai evident decat in prima luna, uneori chiar la un mers mai alert poti simti un oarecare disconfort. Deoarece pe parcursul sarcinii sanii se pregatesc pentru periada alaptarii si la nivelul lor au loc permanente procese de restructurare arhitecturala, uneori poti simti dureri mai acute, ca niste junghiuri, la nivelul lor. Areola mamara devine mai inchisa la culoare si marita ca suprafata. Apar niste mici vinisoare pe toata suprafata sanului (ca in poezia "Zburatorul" lui Heliade) datorate impregnarii hormonale a organismului tau.
Greata. Greata si varsaturile are au inceput sa iti dea de furca poate inca din luna trecuta, in ce-a de-a doua luna nu numai ca pot persista dar pot sa se intensifice atat ca frecventa cat si ca intensitate. Desi greata are semnificatia ca sarcina merge bine, sa te simti rau 24 din 24 de ore este extrem de neplacut. Pentru asta ia legatura cu doctorul tau care va fi in masura sa determine daca starea aceasta necesita terapie sau nu
25+Dimitrie
novus spune:
Fetelor, eu cum imi pun semnatura jos ?
am gasit unde dar nu stiu cum sa atasez emoticon-ul...