Colectia de toamna-iarna (205)
Raspunsuri - Pagina 20
maria_alexia spune:
Salutare si de la noi, dintre mormane de moloz
Spre sfarsitul saptamanii se pare ca se va termina faza asta a operatiunii, de-abia astept sa curat tot si sa ne revenim la normal...
Am o maaare pb pentru care as avea nevoie de sfaturile voastre
Se da o bebelina de 5 luni jumatate, alapata exclusiv si inca nediversificata, care pana de curand dormea binisor noaptea, dar de ceva vreme ma trezeste din ora in ora. Sunt zombie, nu mai pot. Vreau sa dorm macar cate 2-3 ore legate!!!

Banuiala mea e ca nu se mai satura si i-as da ceva cereale seara. Problema e ca nu stiu cum sa procedez:
- daca iau cereale cu lapte iese papa groasa, de dat cu lingurita, iar ea nu stie inca asta.
- daca iau simple, atunci trebuie sa-i introduc si un lapte praf sa-i pun in biberon, nu?? (De varianta cu mulsul nici nu vreau sa aud)
Sau cum se face?? 
La Cristi a fost simplu, el de pe la 3 luni papa biberon seara la culcare...
Maria,
Cristian si
Ana Alexandra
lavi02 spune:
madau vacanta placuta!
maria cea mai simpla varianta ar fi sa-i dai supliment de biberon seara la culcare dar dat fiind ca v-a mers asa bine cu alaptatul exclusiv eu n-as face asta tocmai acum cand si asa vine diversificarea si va scadea cantitatea de lapte care ii trebuie.
Mai potrivit ar fi sa incepi diversificarea.
Se poate sa se trezeasca des si pt ca nu doarme bine, din cauza agitatiei din casa data de renovari, dar s-ar putea nici sa nu-i ajunga masa de seara.
Cum sta cu kg, cat a luat pana acum? Daca a luat mult peste medie 750-750-750-750-500 nu as incepe cu cerealele, daca a luat pe aproape de medie poti sa-i dai.
Avand in vedere ca are 5 luni jumate si oricum va trebui diversificata in viitorul apropiat i-as da cereale cu lapte, fara gluten (nu uita!!!), cu lingurita. Poti sa le faci si mai diluate la inceput, apa in plus pe caldura asta nu strica. Sta in fundulet?
Daca e pufosica deja, incepe diversificarea cu fructe la masa de dupa-amiaza si vei avea mai mult lapte la masa de seara. Poti sa incepi diversificarea cu piersica, in anotimpul asta.
maria_alexia spune:
Sunt la zi cu cititul si vizionatul 
Catutza, mami de Biencuta, La multi si fericiti ani si de la noi 
Sa va fie de bine vacantele si sa va tina energia acumulata cat mai mult!
Mi-ati facut o pofta de mare... Bine, asta la noi e o constanta, ne place mult. Nu neaparat pentru plaja cat pentru valuri, nisip, aer, plimbare... Desi, pe vremuri, cand saream in tren direct de la serviciu cum prindeam cate o saptamana libera, obisnuiam sa spunem ca a face plaja e pretextul cel mai bun pentru a fi lenes [:P] Asta era in era noastra, cea de dinainte de era bb-ilor dupa care trebuie sa te tii in fiecare secunda.
(PS. N-am mai ajuns la mare din 2005, cand, cu burtica fiind, am deschis si am inchis sezonul pe litoral. Anul trecut ne incumetasem sa plecam cu Cristi, aveam tot aranjat, si in ziua z-1 ne-am trezit cu varicela
)
Am luat notite cu locatiile de pe litoral:
Croatia
Bulgaria, Turcia, Grecia
Olimp, Neptun
Eforie - o bila neagra de la Soanso, asteptam si alte impresii.
Miri, la ce stresata esti cu kg ma asteptam sa vad o mamaie lata rau in poze, ori tu arati sexi de tot la proba costumului de baie
Dragut tare David, eu una cred ca nu l-am mai vazut decat o data, in niste poze la fereastra apartamentului.
Ioana, sa stapaniti sanatosi si bucurosi noua casa! Din mijlocul santierului, chiar ma gandeam ca si voi sunteti tot asa, in renovari si cu 2 copii mici, si parca era mai usor 
Madau, asteptam cronicute cat mai pozitive de la Mamaia, concediu placut!
Mandy, de-abia astept sa ne povestesti si tu cum e la mare. Asa si al meu sot, e de parere ca e mai comod cu trenul la mare decat cu masina, anul trecut am avut o luuunga controversa pe tema asta. Si mie mi se pare comod, dar si infinit mai murdar. Dar de-acum, cu 2 copii si bagajele aferente, alegerea e clara ![]()
Mihaeluta, vezi ca pana la urma au avut girja baietii vostri sa aleaga o locatie civilizata la mare pentru asa nevasta sensibila ?
De-abia astept sa ne clatim si noi ochii cu peisajele de pe coasta de azur ![]()
Pischi, tinem pumnii sa se rezolve cu bine chistul si sa vina barza cat mai curand! Imi imaginez ce stres a fost "descoperirea" asta pentru voi

Camelia, multumim
. Tocmai m-am delectat si eu cu pozele voastre de la mare, bun schimb am facut
. Iarasi m-a lovit dorul de stat pe sezlong la soare...
Si ce-o mai invidiez pe Noki, care sigur va veni cu tolba plina de poze si povesti...
Cu episoadele de voma si diaree: asa stiu si eu, pe caldurile astea se inmultesc teribil entero-virusii. Bine ca deocamdata au fost din cei blanzi, nici nu vreau sa-mi amintesc ce-am tras noi vara trecuta, in 2 randuri ![]()
Mi s-a trezit gazutza, am fugit la datorie 
Maria,
Cristian si
Ana Alexandra
maria_alexia spune:
Lavi
, multumesc 
Ai dreptate, privind in perspectiva, cel mai bine ar fi sa incep cu cerealele, cu lingurita.
Nu cred ca fructele de dupa-masa ne-ar salva, mai bine o sa i le introduc de sapt viitoare dimineata. Nu stiam ca poti incepe si cu piersica, interesant. Asta era de altfel urmatoarea intrebare
, nici nu stiam ce fructe sa aleg acum, cand merele de pe piata nu mai au mare valoare nutritiva. Ma gandesc sa incep cu suc de morcov vreo 2 zile si imediat combinat cu piersica (la Cristi am facut asa cu morcov-mar, caci morcovul simplu nu-l prea agrea).
Spre rusinea-mi, pe Ana am cantarit-o extrem de rar. A luat mult in primele 2 luni, cate 1 kg, apoi tot mai putin, dar n-am notat si nici cantarit sistematic.
Acum are 6.500 (avea 3kg la nastere), deci e pe la medie sau chiar putin sub.
Ma asteapta iarasi niste incercari pana va invata si bebelina mica sa pape, deocamdata nici apa din beberon nu stie sa bea (e drept ca nu i-am oferit decat de vreo 2 ori).
lavi02 spune:
Maria poti sa forget about biberon daca merge bine alaptarea, Nati a crescut fara biberon!
Dupa ce incepi diversificarea, ca lichide ii ajung laptele tau si supa si apoi poti sa incepi sa-i dai apa din canuta cu cioc sau chiar normala.
Fructe - da, poti incepe linistita cu piersica si apoi merele noastre romanesti, de toamna. Merele romanesti de acum sunt acrisoare, dar poate totusi ii plac. Pe cele de import lasa-le pt cand nu se mai gasesc de-ale noastre.
Succes!
alexandrina spune:
Eu nu-s la zi cu cititul, dar am vazut problema ta, Maria, si-am vrut sa intervin.
Sunt cam in aceeasi oala, cu vagi reveniri, doar ca bebelusa mea face 9 luni imediat. Eu cand am fost suficient de puternica sa ma dezlipesc in creierii noptii de pat, am luat fata i-am administrat apa cu biberonul (ii ajunge in stomac cu siguranta o cantitate de ordinul stropilor), leganata pana a adormit la loc si apoi dormea tare bine. Doar ca daca a ta adoarme singura seara, nu-i indicat s-o tratezi cu brate nici macar noaptea. Cu diversificarea sunt in varful plopului, fica-mea nu accepta lingurita decat de sarbatori, in rest doar ce tine in mana ei si din acelea nu stiu cum triaza ce-i place.
Concluzie scurta despre fructe: din cand in cand ii plac merele de vara, pepenii (rosii, galbeni) scursi pe mana pana la cot si mai jos si bine frecati si prin par, prune, banane, avocado, piersicile i-au placut la inceput, morcovi doar daca o dor dintii.
Nu-ti fa preconceptii despre ce ii poate place sau nu, da-i cu inima deschisa si ce nu te astepti sa-i placa.
A, si despre greutate, A mea de la 6 luni la 8 luni a pus cam 400-500 de grame, in conditiile in care in prima luna a pus 1 kg.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
catutza spune:
Mihaela , se vad pozele si sunt superbe!
Maria , multumesc mult de urari, La multi ani si tie pentru 15 
Mada , concediu placut!
revin mai pe seara
colectia
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Mihaelutat spune:
Ok Catuza merci de confirmare, la cat ma pricep eu la tehnica eram sigura ca nu se vad si nu e nici vecina Noki in tara sa ma ghideze....
Mihaela
lavi02 spune:
Mihaelutat betoane pozele! Ati fost gasca mare, nu stu de ce credeam ca doar voi 2 mergeti!