Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (174)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Sunt de acord ca trebuie intretinuta si relatia cu sotul intr-un fel pt ca altfel pot aparea mari probleme.Tocmai am trecut prin asta asa ca a fost nevoie sa stabilim un program sa avem timp si de noi.Iar copilasii asa cum spune si Andries sunt diferiti .

teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

quote:
citat din mesajul lui Sabina

pai eu asta zceam, caatsament nu egal neaparat tzatza.
de ce sa nu adoarma la san? eu chiar nu inteleg:)
de ce chinul sta de 30-45 de minute...cand poate sa se joace frumusel, dupa care sa suga si sa adoarma?

Copilul se va desprinde singur de adormitul la san, si o va face cand va fi pregatit. Intre timp, poti sa ii canti si un an inreg....te chinui pentru a obtine o achizitie in dezvoltarea lui, achizitie pe care o va obstine SINGUR, nu ajutat, atunci cand va fi pregatit. Iar intre timp, tu iti consuminervii.... pe bune, nu merita. e doar un bebe!! de ce sa nu adoarma la san????
asa vine somnul la bebelusii alaptati, la san! ce atata problema?
uite, Sofia la un an si 8 luni a terminatsingura cu tzatza. Si a adomit si fara san. fara tragedii!
Ai procedat corect alaptandu-l si noaptea, pentru ca el asta isi dorea.nu ai gresit cu absolut nimica.

Sabina, pur si simplu simt ca nu mai pot continua astfel. Al meu e mare urlacios cand e obosit. Seara suge, apoi se ridica si se joaca, pica cu nasul in perne, sta cate 3-4 secunde, apoi iar se ridica, se agata de mine, cauta tzit, ii dau, urla cu tzatz in gura, se agita, iar baga nasu in perna... asa la nesfarsit. Pur si simplu nu stie cum sa se linisteasca.
Si cum crezi ca fac de cele mai multe ori? Il pun n-shpea oara la tzatz, cu o mana il tzin, cu cealalta il legan si mai si cant in timpul asta.
Pt el adormitul asta e o mare necunoscuta, parca ii este frica sa se desprinda si sa cada in somn.
Noaptea ii tzin lumina mica deschisa sa nu se sperie, eu dorm in patul mare, deci nu-l las sa urle aiurea. Nu vad unde gresesc.

Uite si azi a adormit singur. Ne-am jucat, i-am citit si am cantat pana la epuizare. Apoi i-am dat san (pai iaca asta nu-ti spusei, noi mai sugem o masa si ziua, in completarea micului dejun), si cand era aproape adormit l-am pus in patutz, cu cantec si vorba buna, mangaiat si leganat putin de spate si a cedat.
Incet-incet vom schimba o rutina cu alta si i se va parea absolut normal.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui greyeras

Am citit ce s-a scris despre adormitul bebeilor singuri, eu nu va inteleg, sincer. Nu vad care e problema daca il adormim noi, fata mea adoarme seara de obicei dupa ce papa bibe de laptic, a terminat de mancat inchide ochii si se culca. Si nu ma deranjeaza atunci cand nu vrea sa se culce o las sa-si faca programul cum vrea ea, o las sa se joace, cand e obosita cedeaza singura.
Va pup si va doresc week-end placut!
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Greyeras, da' ia zii ce te faci daca te prinde 11 noaptea, saptamani la rand, si vrea tot de gatul tau agatzata, si te simtzi pe post de suzeta?
Si eu il las sa se joace, sa adoarma cand vrea el, dar la noi nu ai sa vezi linistea pe care mi-o imaginez la voi. Nuuu, al meu urla rau cand e obosit, si vrea joaca cu mine sau cu tasu'. Si dupa joaca iar tzitz. Ce tu ii dai 2-3 biberoane pe seara numai sa adoarma????
Si vb Marianei, parca mai vrei si timp pt tine, pt sotz, nu numai cu copilul in carca.

Tot respectul pt cele care aveti copii linistiti, va convine sa dati astfel de exemple numai bune de model.
Si problema nu se termina aici, ce te faci cand vrea din ora in ora sau la 2 h, la tztz noaptea, desi ii frec gingiile si ii mai dau si nurofen? mmm? Si ma tzin bien inca, nu m-am depresat, dar nici mult nu mai am. Nu vreau sa ajung sa-mi pierd calmul, firea. Imi iubesc copilul, ce DD, dar trebuie sa se invetze cu o rutina, cu un program, cu disciplina.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui ramonaiani
Nu sa stati amandoi sa alergati dupa prichindel prin casa pana la miezul noptii.
De-aia sunt mame (eu-s una dintre ele!) care prefera sa isi invete copilul sa adoarma singur, pe la 10 - 11 noaptea cel tarziu.

papanasha Eliza (06.09.07)

Poate facem schimb de ponturi.

Sa ne gandim doar ca acum 3 luni al meu mai adormea singurel (25-30% din seri) pt ca inca nu se putea ridica in fundic.
Imnaginati-va ca daca nu-l disciplinez cat de cat si nu-i creez o alta rutina de pe acum, ma trezesc ca imi sare din patutz mai tarziu. Deja Teo pune piciorul pe perna laterala si incearca sa se cocoatze (desi patul e la nivelul cel mai de jos). De mobile nu mai zic, pune genunchiul si se cocoatza. Am pus-o! Am baiat mare

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui moldoveanca

Exact asa Cecilico fiecare mamica face ceea ce crede ca e mai bine pt puiul ei.Eu una am observat ca daca nu stau in camera la el doarme cate doua ore ziua iar seara se trezeste o singura data si caraie putin dar adoarme singur la loc.Cum a spus si Ramonaiani la zambetul care mi-l ofera dimineata nu cred ca e suparat ca adoarme in fiecare seara la aceeasi ora si singurel in patut la el.

teo

Fericito! Abia astept septembrie, poate se molipseste si Teo si adoarme singurel si uita de treziri noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Am trecut sa va salut.
Alinus, tu gandesti despre puiul tau de parca ar fi un robotel.
Cum adica sa disciplinezi un copil la varsta asta ? Lasa-l sa se obisnuiasca cu tot ce-l inconjoara, sa-si formeze personalitatea si deprinderile, stai langa el tot timpul si ofera-i protectie, nu-l incorseta in rutine si reguli. Tu trebuie sa te adaptezi lui, nu el tie. In loc sa fi fericita si multumita ca e un copil energic, curios de tot ce-l inconjoara, tu vrei sa-i impui rutina ?

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citesc din urma cu multe capitole si incerc sa raspund cu mare intarziere (scuzata de concediu):

Marunzika, Bernix, mersi mult. Chiar am avut un concediu placut!

Adimercedes, stiu ca lisei nu ii place sa aiba ceva in scutec, dar noua ne-a spus asistenta din a doua saptamana de viata a lui tudor sa nu-l schimbam noaptea de scutec. Si nu am mai facut-o. Asa a invatat ca noaptea se doarme si de multe luni nu mai face kk noaptea.

Roxana, bine ca a trecut cu bine concediul si ati fost cu totii chiar daca partial.

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu merge deloc bine reteaua asta, asa ca scriu in word si sper cu un copy paste sa trimit candva mesajul #61514;
Eu am avut primul copil exact asa, se scula din ora in ora pana la un an si un pic, adormea foarte greu, cu nenumarate opintiri si chinuri, nu mai stiam ce sa facem. Asa ca nu vorbesc din auzite.
Si intr-un final s-a linstit.
Da, copilul te epuizeaza, vine 12 noaptea si inca nu doarme...solutia? hai sa-l lasam sa planga pana se resemneaza, ca deh, avem o relatie cu sotul. (Alinush, nu ma refer la tine, ca am inteles ca nu-l lasi sa planga in felul asta, scriu la modul general)
Dar, dragele mele, sotul e un barbat matur, care isi poate gestiona singur emotiile si angoasele, care stie sa-si ia mancare din frigder, care stie sa adoarma singur. Pe cand bebelusul e o fiinta care nu a invatat toate astea. Bebelusul are nevoie de mama lui care sa-l secondeze, oricat de obosita ar fi...

Eu Solutia o vad altfel. Trebuie culcat inainte sa dea semne ca e extreme de obost.
Sau plimbat seara f mult. Fara jocuri excesive seara dupa ora 20. Andries are dreptate, un copil nedormicios nu se schimba oricat vrei. Poti doar sa-l secondezi, sa te simta aproape. Din experienta mea cu 2 copii diferiti, ambii au reactionat la fel daca au simtit ca vreau sa “scap de ei”. Cu cat ma inversunam sa-i adorm ca am eu nustiuce de facut, cu-atata adormeau mai greu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu merge deloc bine reteaua asta, asa ca scriu in word si sper cu un copy paste sa trimit candva mesajul #61514;
Eu am avut primul copil exact asa, se scula din ora in ora pana la un an si un pic, adormea foarte greu, cu nenumarate opintiri si chinuri, nu mai stiam ce sa facem. Asa ca nu vorbesc din auzite.
Si intr-un final s-a linstit.
Da, copilul te epuizeaza, vine 12 noaptea si inca nu doarme...solutia? hai sa-l lasam sa planga pana se resemneaza, ca deh, avem o relatie cu sotul. (Alinush, nu ma refer la tine, ca am inteles ca nu-l lasi sa planga in felul asta, scriu la modul general)
Dar, dragele mele, sotul e un barbat matur, care isi poate gestiona singur emotiile si angoasele, care stie sa-si ia mancare din frigder, care stie sa adoarma singur. Pe cand bebelusul e o fiinta care nu a invatat toate astea. Bebelusul are nevoie de mama lui care sa-l secondeze, oricat de obosita ar fi...

Eu Solutia o vad altfel. Trebuie culcat inainte sa dea semne ca e extreme de obost.
Sau plimbat seara f mult. Fara jocuri excesive seara dupa ora 20. Andries are dreptate, un copil nedormicios nu se schimba oricat vrei. Poti doar sa-l secondezi, sa te simta aproape. Din experienta mea cu 2 copii diferiti, ambii au reactionat la fel daca au simtit ca vreau sa “scap de ei”. Cu cat ma inversunam sa-i adorm ca am eu nustiuce de facut, cu-atata adormeau mai greu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Mai, cat ma bucur ca exista forumul asta! Asa invata omul muulte lucruri utile in viata! Si eu vorbesc tot la modul general, si chiar nu vreau sa starnesc vreo reactie nepotrivita.
Slava Domnului ca am un copil cuminte. Care a reusit sa (re)invete sa adoarma singura, chiar daca tarziu in noapte. Nici eu n-o las sa planga prea mult. Maxim 10 minute, daca nu se potoleste, ma duc la ea si ne jucam impreuna (a invatat sa impinga/rostogoleasca mingea la mine si eu i-o pasez inapoi) inca ceva timp, sa oboseasca.
INSA, asa cum copilul are nevoie de afectiune, si sotul are nevoie de ea. Eu una am trecut de 30 de ani, sunt vai de cocoasa mea (vertebra aia tot zadarata din coloana a ramas), celulita cat cuprinde (etc etc nu le mai enumar ca ma deprim pe mine insami). Si sotul lucreaza ca asistent universitar si e mereu inconjurat de studentzele tinerele, subtirele, frumoase si poate mai destepte decat mine. Asa ca de ce sa nu-mi intretin relatia cu sotul?

papanasha Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput