Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (174)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Sabina, incerc sa compensez cu alintaturi mai multe in timpul zilei, cu joaca si rasete. Cat timp plange stau langa el aplecata asupra patutului, ii cant si ii vorbesc. Il iau in brate dupa 4-5 min, il linistesc, ii vorbesc si il asez din nou in patutz, ii cant in continuare si reluam pana oboseste si vine somnicul.
Pt mine chiar conteaza mult sa adoarma singur. Pur si simplu vreau sa invetze ca somnicul nu curge din tzitzi. El asociaza ideea de somn cu suptul. Si asta pt ca asa l-am invatzat, complet gresit!, noaptea, sa nu-l trezeasca pe sot il mufam rapid. Imagineaza-ti ca urla rau daca il tzin in brate si incerc sa-l linistesc, se zbate. El vrea pe pat cu nasu in tzitzi, asa l-am obisnuit sa-l alaptez culcata, drept urmare cand se trezeste baga nasul in perne si cauta tzitza. Nu mai vorbesc de treziri ca stam mai bine acum.
Deci problema e mult mai complexa. Si fii fara teama, atasamentul nu-l pierde ca-i dau tz in continuare, nu-l intarc curand.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai eu asta zceam, caatsament nu egal neaparat tzatza.
de ce sa nu adoarma la san? eu chiar nu inteleg:)
de ce chinul sta de 30-45 de minute...cand poate sa se joace frumusel, dupa care sa suga si sa adoarma? Copilul se va desprinde singur de adormitul la san, si o va face cand va fi pregatit. Intre timp, poti sa ii canti si un an inreg....te chinui pentru a obtine o achizitie in dezvoltarea lui, achizitie pe care o va obstine SINGUR, nu ajutat, atunci cand va fi pregatit. Iar intre timp, tu iti consuminervii.... pe bune, nu merita. e doar un bebe!! de ce sa nu adoarma la san????
asa vine somnul la bebelusii alaptati, la san! ce atata problema?
uite, Sofia la un an si 8 luni a terminatsingura cu tzatza. Si a adomit si fara san. fara tragedii!
Ai procedat corect alaptandu-l si noaptea, pentru ca el asta isi dorea.nu ai gresit cu absolut nimica.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Sabina, imi place mut ceea ce ai scris cu adormitul la san, cu alaptatul noaptea si nelasatul sa planga! Pentru ca si eu trec acum prin asta, ne trezim foarte des noaptea de-o perioada, o pun la san cateva minute si se culca la loc, dar tot asa, pentru scurt timp, o ora, doua. Insa nu merge si nu vreau sa o las sa planga...Desi la noi s-ar putea sa iasa dintisori si de-asta sa fie noptile agitate, nu stiu, e doar o supozitie...

Cecilia, offf, chiar ca m-am cam speriat!!!! La 11 luni si va treziti tot din ora-n ora??? Cred ca ma asteapta luni grele...Va doresc si voua multa putere sa treceti de perioada asta de nesomn, stiu cum e ca de 3 saptamani umblu pe 5 carari ziua prin casa...

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Buna fetelor!
Azi am fost matinala rau m-am trezit pe la 7 cand a plecat tati si i-am pregatit bagajelul ca se intaorec abia maine seara, l-au trimis la Mangalia sa ia nu stiu ce masina. Ma enerveaza rau cu serviciul asta al lui, cand avea si el un we liber l-au chemat la serviciu.
Ieri am umblat toata ziua, a trebuit si ieri sa fiu matinala ca m-am dus sa-mi fac analizele, apoi am fost cu tati la facultate sa se inscrie, am fost la cumparaturi si am reusit sa-mi cumpar de imbracat pt nunta si apoi iar la dr pt o eco transvaginala. M-am culcat si eu pe la 12 noaptea dupa ce am terminat de facut mancare.
Azi am de gand sa ma relaxez, plec la mama si ma intorc maine ca deja simt ca cedez nervos.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Am citit ce s-a scris despre adormitul bebeilor singuri, eu nu va inteleg, sincer. Nu vad care e problema daca il adormim noi, fata mea adoarme seara de obicei dupa ce papa bibe de laptic, a terminat de mancat inchide ochii si se culca. Si nu ma deranjeaza atunci cand nu vrea sa se culce o las sa-si faca programul cum vrea ea, o las sa se joace, cand e obosita cedeaza singura. Acum s-a trezit si ea de aseara de la 21, a avut de recuperat somnic ca ieri nu s-a odihnit deloc.
In concluzie cred ca ar trebui sa ne adaptam mai mult noi la programul lor, iar daca ei simt ca asa adorm in brate sau la tzitzi eu cred ca ar trebui sa le oferim ceea ce vor. Mai tarziu cand vor creste vor renunta singuri la asta.
S[per ca am fost cat de cat coerenta.
Va pup si va doresc week-end placut!

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Probabil n-am inteles eu prea bine cele povestite anterior, dar...
Sunt copii si copii. Si daca tot te prinde 11 - 11 jumate noaptea si copilul tocmai a mancat un biberon, si in loc sa ii vina somn, capata energie pentru inca o runda de joaca ... ce te faci?
Ca sa nu spun ca sunt soti care stau la servici pana pe la 6-7 seara, si cand ajung acasa mai simti si tu nevoia de-o discutie in liniste cu el. Nu sa stati amandoi sa alergati dupa prichindel prin casa pana la miezul noptii.
De-aia sunt mame (eu-s una dintre ele!) care prefera sa isi invete copilul sa adoarma singur, pe la 10 - 11 noaptea cel tarziu.

papanasha Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

completare :
cred ca relatia intre soti trebuie intretinuta zilnic, nu numai in cele 2 saptamani de concediu pe an.

Despre sculat, fata mea se scoala dimineata pe la 7-8, se ridica in picioare sprijinita de gratiile patutului cu cate un papitoi in gura si incepe sa cante. Cand deschid eu usa, imi zambeste cu gura pana la urechi si se bucura ca am venit la ea.
Parerea mea e ca nu-i asa de suparata ca seara o las sa adoarma singura

papanasha Eliza (06.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

quote:
citat din mesajul lui clauclau

Sabina, imi place mut ceea ce ai scris cu adormitul la san, cu alaptatul noaptea si nelasatul sa planga! Pentru ca si eu trec acum prin asta, ne trezim foarte des noaptea de-o perioada, o pun la san cateva minute si se culca la loc, dar tot asa, pentru scurt timp, o ora, doua. Insa nu merge si nu vreau sa o las sa planga...Desi la noi s-ar putea sa iasa dintisori si de-asta sa fie noptile agitate, nu stiu, e doar o supozitie...

Cecilia, offf, chiar ca m-am cam speriat!!!! La 11 luni si va treziti tot din ora-n ora??? Cred ca ma asteapta luni grele...Va doresc si voua multa putere sa treceti de perioada asta de nesomn, stiu cum e ca de 3 saptamani umblu pe 5 carari ziua prin casa...

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Nu asta a fost intentia mea, incearca in masura in care se poate sa nu-i dai noaptea tatzi la discretie ca aici ajungi, mai bine incearca o suzi, desi o sa ti se spuna ca nu mai ia tatzi....total fals.Asta este parerea mea, oricum tu decizi cum este mai bine pt copilul tau.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

asa merge Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Copiii sunt foarte diferiti, nu exista o regula, chiar daca sunt frati. Victor dormea singur bine mersi de la 10:30 la 9, Mircea nu doarme neam daca nu sta lipit de burta cuiva (eu sau ta-su, prin rotatie). Victor n-a vrut sa suga, Mircea a luat extrem de greu biberonul, dupa urlete de cateva zile. Lui Victor ii iesean dintii in cateva zile, Mircea urla si musca de vreo cateva luni si inca nu are nici un dinte. Victor e un mofturos, ala mic e un fomist.

Experienta imi spune ca poti sa faci orice pentru disciplinarea lui, daca nu-i e lui in fire sa doarma singur mai rau te chinui, si mama si bebelac.

Cat despre relatia dintre soti... de cand am facut primul copil am mutat-o la 5:30 dimineata bineinteles in diminetile in care reusim sa ne trezim atat de devreme.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Exact asa Cecilico fiecare mamica face ceea ce crede ca e mai bine pt puiul ei.Eu una am observat ca daca nu stau in camera la el doarme cate doua ore ziua iar seara se trezeste o singura data si caraie putin dar adoarme singur la loc.Cum a spus si Ramonaiani la zambetul care mi-l ofera dimineata nu cred ca e suparat ca adoarme in fiecare seara la aceeasi ora si singurel in patut la el.

teo

Mergi la inceput