Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
DanaH spune:
numai ce m-am intors de acasa. am fost sa o alaptez pe bubulina mea. offf, ce mai sugea si ce mai ofta. si cu urechile sugea. a mancat bine bine si cand am plecat eu zambea. asa dor imi este de ea...
mie intr-un fel imi era dor de serviciu, in alt fel, as mai fi stat acasa cu copiii mei. este putin ciudat, pt ca dupa prima nastere, abia asteptam sa ma intorc la munca. eram asa de enrvoasa, de cu fudnul in sus, nu se mai intelegea sotul cu mine. si el isi dorea sa ma intorc cat mai repede la munca. ins chimb acum, am fost asa de linistita, calma, savurand fiecare moment cu bebelina si apoi lasand-o putin pe ea deoparte si ocupandu-ma mai mult de alex atunci cand venea de la scoala.... o fi "batranetzea" de vine? oare m-am mai maturizat (ca sa nu zic ramolit?).
oricum, de acum in colo o sa imi iau miercurea liber. pana la 12 o sa ma giugiulesc cu fata mea, iar de la 12 (pt ca miercurea alex are program scurt la scoala) o sa imi petrec timpul cu ambii copii, cu piscina, plimabre cand ne lasa vremea, sau stat in casa si desenat, facut puzzel sau mai stiu eu ce. sunt hotarata sa nu ma ocup de mancare si curatzenie in ziua asta. este ziua mea dedicata copiiloe.
ma rog, astea sunt planurile mele, acum sa vedem ce o sa iasa din ele. adica daca o sa pot sa ma ocup numai de distractia copiiilor, fara sa mai bag un aspirator, sa ma calc o rufa sau mai stiu eu ce. aaa, o sa incerc nici la calculator sa nu mai stau in ziua asta, decat eventual seara, dupa ce se culca copiii, daca imi mai arde.
cat despre timpul pt mine, de care povestea simona, mmmm, cam greu, dar trebuie sa il gasesc si pe acela, ca altfel clachez. o sa profit din plin cat o sa fie mamele aici, am zis ca nu ratez nicio petrecere, ca imi fac abonament la sala sa ma duc de cel putin doua ori pe saptamana. iar dupa ce pleaca ele, cred ca vienri seara o sa ramana timpul meu de rasfat, ca atunci sunt si magazinele deschise pana la 21, deci pot sa ma delectez la shoping. iar copiii o sa stea cu tati, stiu sigur ca o sa se descurce.
acum incerc sa ma mobilizez putin catre munca. macar planuri sa imi fac, ca altceva nu prea sunt in stare sa gandesc.
pupici si un weekend placut.
melly23 spune:
miss mai ai probleme cu inecarile la alaptat???am citit ca e bine atunci sa-l iei la tine pe piept si sa manance asa, intelegi, pe orizontala!!!
Noi si fluturica Amelia
simonacip spune:
Lorich, imi pare rau de okisor, dar asta ce inseamna? Ii dai alt antibiotic?? Robetzel cum mai e? E mai linistit?
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
gabitzam spune:
mi_bebelina, sa ai vacanta placuta, ce bine ca poti pleca in mai multe locuri.
Dana, bine ai revenit printre noi dar pacat ca a trebuit sa o faci de la serviciu.
Eu am fost la birou dimineata, mi-era dor de colegi, cum va spuneam. Mi-a admirat si laudat toata lumea baiatul si m-am simtit tare bine De munca inca nu mi-e foarte dor, dar curand vine si asta.
Am gasit doua colege cu burtici, se pare ca se ia
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Simonix spune:
Fetelor, hihi gata, imi iau piticul si ma duc la shopping center ! Na, ca tot ziceam ca imi era dor de serviciu :p Pai colegii mei polonezi deja au plecat inspre mare - acum, sa fiu io fraiera ? Totusi ...
Melly - stii, culmea e ca piticului meu ii plac fluturzaii are unii de la Tiny Love si mereu se uita la ei cu jind hmmm pai io zic ca vedem noi ce planuim cand vin in tara :p
Lori - cum ii merge lui Robert ?? Mai are auriul ala ? grrr...
Dana - suna f bine planul tau, incearca sa te tii de el Sper sa reusim cu toatele sa fim si mamici super, si femei adevarat si angajate model etc Of of ... ce prtentii pe capul meu !
Miss - ai un baietzel agitat, se pare, mititelul, o sa se calmeze el incet incet, nu o sa iti vina sa crezi
Va pup !!! Yuupiii... shoppingeala !!!!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
leeloo2004 spune:
quote:
citat din mesajul lui Reallaura
Leeloo, foarte tari pozicile cu baietii tai discutind! Ce seamana intre ei si amandoi cu tine...Imi pare rau ca nu mai e laptik...poate nesomnul e de vina.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
Multumesc frumos! Nu, nu nesomnul e de vina pentru ca de la 3 saptamini Tudor doarme linistit toata noaptea - se culca la 10.30-11.00 si se mai scoala intre 7.30 si 9.00. Cred ca de vine e tratamentul pentru trombofilie pe care l-am facut la sarcina asta...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Alysh spune:
AU VENIT REZULTATELE DE LA ANALIZE: UROCULTURA SI SUMAR DE URINA NEGATIVE!!!!
Si totusi, ce-a fost? Am tot analizat cu pediatra: se pare ca totul se trage de la primul ceai de musetel pe care i l-am dat. Am cautat la farmacie din acela instant special pt copii. N-am gasit. Am luat obisnuit si l-am facut cu apa fiarta. Am uitat pliculetul in apa vreo 4 ore. A iesit f concentrat si lui bb nu i-a priit. Ceaiul a schimbat si culoarea urinei.
Sper din suflet asta sa fi fost si sa nu avem vreo surpriza in viitorul apropiat. Azi deja a mancat mult mai bine ca ieri, dar parca nu chiar asa cum manca inainte. Vom vedea. Deocamdata am luat decizia de a pleca la mare. Cu Dumnezeu inainte.
Vorbiti de servici....nici nu-mi dau seama daca mi-e dor. As vrea asa un serviciu de 4 ore pe zi, asa cat sa socializez, un salariu de cel putin 1000 de euro, niste delegatii prin strainatate de vreo 2-3 ori pe an in care sa mi se asigure totul si pt sot si copil si un concediu de 60 de zile pe an..adica lunile iulie si august. Ce ziceti, cer mult?
Simonix, Dana si febletea mea e Franta....in ultimii 5 ani numai pe acolo ne-am petrecut vacantele: Alsacia, Bretagne, Coastra de Azur, PAris.......offf, ce dor mare am in suflet. Posibil sa ajungem prin septembrie iar vreo 2 saptamani, dar nu stiu ce am sa ma fac fra bebe. nu vreau sa ma gandesc inca.
Am vazut pozici superbe cu mamici superbe si bebei la fel de Simo, Andreap, Elenuca, aveti cu ce va mandri fetelor.
Alina cu iubirea noastra, Vlad
inais spune:
Uraaa...am ajuns si eu la zi!
Alysh ce bine ca-i Vladutz ok!
Lori sunt si eu pe aici...citesc cand apuc, dar citesc! Nu pot monopoliza doar eu calculatorul totusi! Imi pare rau de colici si mai ales de ochisor! Nu stiu ce sa mai zic...noi se pare ca am invins colicii! De mai bine de o saptamana asa e totul ok. Orice i-ai da eu zic ca doar timpul ii invinge. Noi in ultima vreme renuntasem la tot, inclusiv la Infacol. Si au trecut de la sine. Tine un pentru Robert!
Nu mai stiu cui sa raspund pentru ca am ramas rau in urma si de vreo 3 zile tot citesc. Acum sunt la zi, dar am uitat ce am citit din urma !!
Noi avem program de somnic de noapte. De la miezul noptii (23.30-00.30) pana pe la 6 somnic. A avut o zi cand a dormit si pana la 7.
In timpul zile se maraie pana adoarme si invariabil adoarme la mine-n brate. Abia dupa aceea o pun sa doarma.
Ca tot vorbeati despre cum dorm/cu cine dorm bebeii. Pai noi ziua dormim in bouncer. Nu vrea cu nici un chip in alt loc! Noaptea doarme in pat...dar pat de oameni mari. Patul nostru sau coltarul din sufragerie sau canapeaua din birou...cam asa...cu tati de manutza! Dupa cum spuneam, eu nu reusesc sa ma odihnesc in aceeasi camera cu ea, asa ca doarme cu tati.
Ultimele 3 zile mananca anemic rau...nu stiu de ce! Ca tot intreba cineva...ea care papa din ambii sani si apoi minim 100 ml din bibe, acum cu chiu cu vai mananca 90 ml din bibe. De fapt mananca aprox 50-60. Azi o sa mergem la pediatru si vedem ce ne spune.
Pe de alta parte am incercat si tactica cu papa cu forta...a varsat in jet tot! Cu forta adica peste 50 ml chinuiti! Aia e! Copil cu personalitate...ca nu vreau sa ma gandesc ca are ceva!
M-am tot gandit la somalezii aia si gripa lor...Simonix!
A propos...vazut si indragit Robertzel!
Alina_anto...acum mi-am amintit, mai stiu si eu 2 medici dermatologi buni. Sunt sot/sotie: Popescu Raluca si Catalin. Sunt la Medsana. Eu una ii stiu prin niste "combinatii de permutari", ca sa zic asa, si mi se pare ca sunt ff "destupati" la cap. Mai ales el este ok. Sunt tineri (cam 40 de ani asa) si sunt plimbati prin strainatate, etc. Poate nu ar strica o vizita si la el...zic si eu!
Sa va zic ca acum caut saltelutza de joaca pentru bb! Este foarte curioasa, foarte atenta la tot ce inseamna jucarie...sau obiect colorat si zornaitor! A primit o papusica de atarnat (la carucior, la ce-o fi...) si rade la ea de numa'!
A propos, cele care aveti sau v-ati mai documentat, care-s chestiunile apreciate de bebei. Adica ce sa caut sa aiba? De oglinda stiu, de fosnete stiu...culori vii! Altceva??
Aaaa si Simonix, mai da o data link-ul ala cu vacutza pls...!
Vroiam in incheiere sa zic ca le invidiez pe mamicile care pleaca in conced cu bb...noi mai rabdam putin ca suntem mici! Saptamana viitoare vine tanti dr sa ne faca vaccinul si apoi poate...
Si mai vroiam sa zic ca nu le invidiez pe cele care s-au intors la job sau trebuie sa o faca...eu nu-s nerabdatoare sa ma intorc!
Daca-mi mai amintesc ceva, revin.
mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati
Povestea nasterii
Cat de maaaare sunt!!
Lilly79 spune:
quote:
citat din mesajul lui Alysh
AU VENIT REZULTATELE DE LA ANALIZE: UROCULTURA SI SUMAR DE URINA NEGATIVE!!!!
Ce ma bucur ca nu are nimic Vladut
quote:
Vorbiti de servici....nici nu-mi dau seama daca mi-e dor. As vrea asa un serviciu de 4 ore pe zi, asa cat sa socializez, un salariu de cel putin 1000 de euro, niste delegatii prin strainatate de vreo 2-3 ori pe an in care sa mi se asigure totul si pt sot si copil si un concediu de 60 de zile pe an..adica lunile iulie si august. Ce ziceti, cer mult?
Si eu as vrea asa ceva Si mie mi se face dor de munca, dar nu de lucru efectiv ci de momentele cand povesteam cu colegii
Fetelor am avut niste zile de groaza. "Programul" era cam asa: Julia se trezea in jur de 7:30 - 8,papa si dormeam pana pe la 11, dupa care papa ne jucam putin si-apoi incepea maraiala. Pt ca nu aveam multa rabdare s-o plimb cu ceasurile ii dadeam sa pape.Papa cate-o ora, adormea cate 15 minute la tzitzi si dupa ce se trezea o luam de la capat.Si-uite asa facea pana seara la 18 cand ieseam afara.In carucior adormea maxim o jumatate de ora sau se uita la jucarie si dupa ce ne intorceam in casa iar papica,joaca si-apoi maraiala, etc.Si in jur de 11 incepeau urletele.Asa urla si tzipa de nu mai stiam ce sa-i fac.Nici la tzitzi nu se potolea ci urla cu tzitzi in gura,nici leganata, nici plimbata.In jur de 1:30 adormea langa mine dar se foia de nu ma lasa nici pe mine sa dorm cum trebuie.A doua zi de la capat.Cred ca asa a fost 3 zile.Eu cred ca e si vina mea pt ca nu aveam rabdare sa o plimb prin casa prea mult si ii bagam repede tzitzi in gura, iar seara o durea burtica din cauza ca se amestecase lapticul digerat cu cel proaspat.Asa disperata eram aseara ca imi venea sa ma duc sa-i cumpar lapte praf crezand ca nu se satura.
De unde stiti cand nu se satura copilasul? Ce lapte praf folositi?Ma gandesc sa-mi cumpar totusi sa am in casa.
Astazi vad o schimbare in bine: a adormit pe la 13 si doarme de-atunci.Ma duc imediat sa o trezesc si sa-i dau sa pape si mai tarziu iesim pe-afara.
Am vazut poze frumoase de la intalnirile voastre prin capitala.Ce bine ca aveti mai multe parcuri.In cluj exista un singur parc mare cu copaci, in rest doar locuri de joaca pt copii in care nu prea gasesti umbra.
Nu mai stiu cine ma intreba de ce zic ca fetitza mea e mica.Are 5.250 dupa ce papa si cu body pe ea,adica a luat aproape 2 kg de cand am iesit din maternitate, deci e bine zic eu cand gandesc rational.Dar is mama paranoia Pana acum 2 saptamani luase 250g / saptamana,si in ultima vreme a luat mai putin sau in o perioada chiar deloc.
Simonix wow...54 kg.Felicitari.Eu nu am mai vazut greutate la mine sub 60 de kg de prin sarcina.Dar nu ma stresez...inca.
Felicitari pt fetele care s-au intors la lucru.Sunteti fete curajoase.Teoretic as putea si eu sa lucrez de-acasa, dar deocamdata nu vreau sa-mi complic viata pt ca am unele zile in care nu ajung nici macar sa mananc cum trebuie.Cred ca anul asta voi sta pe tusa.De la anul mai vedem.
mi_bebelina vacanta placuta.Noi nu cred ca vom merge nicaieri anul asta.
Ma duc la fetitza.
toate fetele si toti bebelusii.
Poze
Lilly ,mami de Julia (30.05.2008)
cleo78 spune:
inais, acu ca ai zis de dermato , la popescu Raluca am fo s i io. Am o dermatita de contact, si am fo pana acu la 7 medici. Dintre toti, cea mai buna dr: Popescu Raluca, de fapt asha am si ajuns la ea: amn cautat pe cineva cu specializarea dermatita (si ea a fo si in marea britanie sa se specializeze).
caracteristici la jucarii:
-multe culori vii
-fosnet
-forme diferite care pot fi apucate
Io am o libelula, primita de la nasha, a fo prima jucarie la care s-a uitat clar cu interes fiica mea. Acum o purtam la caruts. Cred ca ai vazut-o.
Vine vaccinelu'??? eee, mult succes!! suntem deja domnisoare maaari.
lilly79, suferi de paranoia cu greutatea? join in the club!!! . Si io...
deci v-am zis ca ne duce miine tati la breaza? eeeeee.... ma simt ca pushcariashu' ala. Scos la plimbare. Plimbare???
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii