Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (10)
Raspunsuri - Pagina 19
stefany_p spune:
Dolores, stii cumva in cat timp trebuie sa ajunga raspunsul de la Etat Civil cu inregistraea nasterii si transmiterea cererii pentu certificat de nastere??? si inca ceva..ca tot zice Cleo..ce taxa se plateste la botez la noi?
inais spune:
'neatza! la ceas de noapte...
Raspund din amintiri...am citit f fragmentat ce s-a scris ieri si azi.
Alina_anto daca mergi la unul dintre cei doi dr sunt curioasa de rezultat. Sa-mi spui si mie ce si cum.
Lori lipsa colicilor nu inseamna lipsa plansului. Din pacate plansul are drept cauze si somnul, nesomnul, lipsa atentiei mamei/tatalui, lipsa luatului in brate, foamea, kk si alte motive inca nedescoperite. Deci Iasmi nu e tot timpul cu zambetul pe buze, gangurind. Plange o gramada, dar asta este. Ne-am tabacit timpanele!
Aelita mai scrie...imi place ce povestesti tu acolo despre copii! Si noi vroiam 3...acum ne mai gandim!
Vroiam sa va intreb un aspect...ma macina...am urmatoarea problema/dilema: dupa masa trebuie tinut bb sa ragaie. Deci ajunge invariabil sa stea in brate...cele 20 de min (aprox) cat dureaza "operatiunea". Iasmi a mea ragaie imediat ce o ridic, dar de teama unor episoade de voma prefer sa o tin mai mult. Ideea este ca dupa ce trece "operatiunea" ragait si vreau sa o pun in pat, ea fiind cu ochii maaaari deschisi, incepe sa urle. Deci de fiecare data trebuie sa o tin in brate (neaparat la verticala) pana adoarme si abia apoi sa o pun in patutz.
Unde gresesc? Vreau sa o pot si eu pune in legan/patutz neadormita si sa adoarma singurica acolo!!
Sau poate-i cer prea mult?
Si mai vreau sa stea singurica peste zi in patutz si sa se joace singurica. Macar o ora...!
In seara asta am pus-o in leagan, cu muzica de relaxare pe fundal, etc dar tot dupa ce a adormit. Am incercat inainte, a inceput sa urle! Uofffffff!
Cam astea de la noi.
mamica Iasminutzei...adica
lui mami si a lui tati
Povestea nasterii
Cat de maaaare sunt!!
cenia spune:
Mamica IAsminutei
te inteleg pefrect cu leganatul brate ca asa era la primul. acuma nu e mare diferenta. preferea sa stea in brate si merge greu treaba cu adormitul singura! nu stiu cum fac alti copii dar ai mei au nevoie de actiune. dar cind sta cuminte in pat sau oriund eo las acolo cit mai mult ca sa se obisnuiasca si fara prezenta mea, sa fie mai independenta
incerc sa revin dar nu promit
Doloress spune:
Stefany la mine a durat vreo luna jumate dar asta si pentru ca au gresit data cei de la spital deci au trebuit sa verifice. Eu insa nu am asteptat sa imi trimita ei cererea de certificat, am luat-o de la CLSC parca si am trimis-o inainte de a ma informa ei ca nasterea a fost inregistrata. Poti sa o descarci si de pe internet, de la asdresa asta: http://www.etatcivil.gouv.qc.ca/publications/FO-11-13%20Birth.pdf
Aici taxa de botez e 150 de dolari
Mi s-a parut destul de mult, de aceea am lasat-o pe sora-mea sa o plateasca si preotul si cantaretii i-am platit eu. Le-am dat 50 la preot si cate 20 la cantareti.
Lumanarea o poti lua de la Astor Candles, adresa e 937 Ste Roche, aproape de Jean Talon cu Acadie. Au lumanari faine acolo, preotul mi-a dat adresa. Uite pe asta am avut-o eu : lumanare Mi s-a parut mai deosebita asa.
Apoi trebuie sa mai duca (nasii): un lantisor cu cruciulita, vin rose - 250 ml, ulei de masline - 250 ml, prosop si sapun pentru preot, crisma, hainute. Oricum e bine sa il suni inainte pe preot sa intrebi ce si cum (adica nasii trebuie sa se ocupe)
Luminel bine ai revenit! Super pozele, ce domnisoara frumoasa ai, sa-ti traiasca! Ce caciulita frumoasa a avut ea la botez!
Inais parca vorbesti de al meu. Asa si eu il tin in sus sa nu regurgiteze si apoi nu il mai pot lasa jos vreo zi intreaga asa. Urla incontinuu. In patut parca il frige cineva. Numai noaptea doarme acolo cand e terminat de oboseala de peste zi. Deja de la ora 5-6 da sa se trezeasca si trebuie sa il transfer in pat cu mine
. Asta este, m-am resemnat, e mic si are nevoie de mine, nu pot nici sa il las sa urle, ii tremura barbita si se ineaca, se face rosu ca racul, deci nu ma lasa inima si il iau in brate. Problema e ca nu vrea decat plimbat, deci sa te tii. O sa slabesc cred ca automat, ca au plecat toti musafirii si sunt singura singurica, deci nu mai are cine sa il plimbe cu randul. Asta e singura consolare. Bine macar ca noaptea doarme
Fecian tare frumos ai povestit! Parca vazuta din perspectiva asta ii inteleg pe bietii pitici. Si eu stateam si ma gandeam ca nu as putea sta numai intinsa in pat toata ziulica. Normal ca vreau activitati cat mai multe si variate.
Nicole si Laura sa va fie de bine cumparaturile, frumoase rochitele! Asteptam si pozicile de la botez. Cum va intalniti voi acolo in Bucuresti toata ziua, zici ca e un satuc Bucurestiul,
Ce cuminti stateau puiutii... al meu are alergie la magazine, un adevarat barbat.
Fetelor Patrick a racit prima oara in viata lui. Tuseste, stranuta, e ragusit, vai de capul lui. Ii dau Tylenol de copii, nu a facut deloc febra, asta e bine. Suntem toti trei raciti, si eu si sotu, lui sotu i-a trecut, am mai ramas eu. Mi-e tare greu ca nu pot sa il mai pupacesc :-(
Reallaura spune:
Abia acum reusesc sa intru ca nu am somn si stiu ca dupa ce se trezeste Mirciulica fara frica e mai greu...
Socrate si noi am avut frati mici, diferenta fiind de 12, 16, 19 ani jumate! Asa ca vorba ta...pampersii sunt parfum, ia sa clatesti nr 2 de cateva ori pe zi si apoi sa fierbi in galeti pe aragaz si apoi sa intinzi prin toata casa!! Brrr, nu vreau sa ma gandesc!
Andora am reusit sa vad si poze de la botez...ce-mi place de Andres la baita de dupa, scrutator si incruntat cum se uita la cine -i face baie. Cat de bine seamana cu taica-su!! (ca si al meu)
Miss, ma bucur ca sedinta terapeutica telefonica a dat roade! mda...e nasol sa nu fi obisnuit cu nesomnul, din pacate. te cred ca te termina. Pentru mine si sis a fost usor, oricum nu prea dormeam noaptea...invatate de mici cu copii, in facultate invatam numai noaptea ca ziua era galagie in casa.
sper sa-si revina David cat de repede si sa intrati in ritm.
Melly dulce e cum incearca si nu gaseste degetul cu lapte!!!! Hihi!
Ai frate geaman??? F frumos, sa-ti traiasca! Cat despre gaze, eu stiam ca atunci, in spital trebuie sa ai...acum insa cred ca ar tr sa reintre totul in normal.
Cleo, ce ma bucur de intalnire, draga, am dat oki in oki cu printesa Mara care este o frumoasa - si mamica la fel. si sper sa ne mai intalnim si sa stam mai mult si la taclale, si la papa.
Regim cu tiramisu, zici?? Ia sa-l incerc si eu..![]()
Am pus pozicile frumoase AICI. Putem incepe sa facem folderul intalneli intr-o lume mare, nu Cleo?
Alina_anto, ooo, ce program bun are Sara, felicitari!
Luminel, foarte frumoasa Cristiana! Felicitari pentru botez!
Fecian am citit povestea lui Bb Gabriel...seamana cu povestea lui Mirciulica...hihi
Nicole multumesc mult de pozici. F misto costumatie ti-ai luat. F elegant! Davidutu e un dulce!! Imi place cum ii sta cu camesica....
Inais, nici al meu nu adoarme singur - obligatoriu plimbare prin casa, leganat sau pus la tzatza fara ragait...![]()
Doloress sanatate la toti trei! Ah, ce terorizata am fost inca de cand s-a nascut Mircea sa nu raceasca...aici iti si spune la medicover ca daca raceste, cica nu prea ai ce sa le faci. Cum adica? Eu vreau sa iau ceva sa am in casa. Panadol? A ridicat din umeri...asta mai mult ma sperie
Eu acum pot sa ma duc la culcare: sunt in tema cu ce s-a mai intamplat si ma ia somnul!sper sa nu-l lase pe Mircea...
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
simonacip spune:
Neatza si de la noi...Mateiut a dormit de la 8 pina la 4.25 de dimineata...E normal? Aveam sanii de abia putea sa apuce sfircul, dragul de el, ii curgea in gura trebuia doar sa inghita, dar sa inghita repede altfel se aduna mult si se ineca
. Ce bine ma simt cind se satura si mai si scuipa sanul...Mor sa vad numai treaba asta
Mai fetelor,SIS< CLEO< Nicole - vorba lui Doloress, Bucurestiul asta e un satuc pt noi asa multe si raspandite suntem...Super. Doloress, sanatate barbatelului Patrik, de fapt sanatate si tie (ca spui ca inca esti racita)Si sper ca Patrik sa se dezobisnuiasca de bratzica...Eu pe Mateius nu-l mai pun de mult sa rigiie, o face singur de multe ori, dar nu-l tin, bine al meu e si foarte greu, cred ca are 7 juma sau 8, trebuie sa te opintesti cind il ridici.
Apropos, era o tipa in parc ieri care-mi zicea: vai ce bb mic! Cat are? Are 2 luni? Eu: are 3 luni si o saptamina...Ea:VAi dar e cam mic, cred ca s-a nascut mic, nu? Atunci eu m-am uitat mai bine la ea, am crezut ca ma ia la misto, dar tipa era foarte serioasa..I-am spus Doamna, fata dvs e mare, probabil ca ati uitat care erau dimensiunile la virste foarte mici. Fie-sa avea 5 ani, dar era cit david al meu la 3,8 luni![]()
Inais, Doloress, eu zic sa incercati alaptatul in patuc, asa nici nu-i tineti in brate, dar ii puteti mingiia si tine de minuta pt a le arata afectiunea...Si poate(cel putin Doloress, ca bble tau e mai mare)poate nu-i mai tineti la rigiit sa vedeti cum se comporta..Inais..o ora legat ar fi super sa stea, o ora e destul de mult pentru ei, cel putin pentru al meu care sta treaz doar vreo 4-5 ore pe zi in total..Si cea mai mare vreme intins mai ales in carut ca ne plimbam mult..
Nicole, super rochitza, s-o porti cu placere...Si a lui Sis imi place tare-tare...tre sa-mi gasesc una pe masura, i-am spus si ei..
Fecian, Alina-anto, pai aveti niste programele frumusele, ce sa mai zic?? Sa o tineti tot asa..
Luminel, bine ai revenit, frumoase pozici de botez!
Cami, ce treaba si la voi cu asigurarile si cu tot sistemul, si intr-adevar din exterior pare suuuuperbine.
Andora, ma bucur ca ai mai dat un semn, nu ai inceput inca plimbarile prin Moghioros? nu te-am vazut inca
e scump rau Raducu, ce barbatoi e el...
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
cleo78 spune:
niatsa fetele. si
.
Si noua ne-a placut la Breaza!! am facut gratar unchiul nostru, am mancat cu verisoara care are aproape 6 luni si un copil cu zambet non stop, am ajuns sa stam 1 ora si cu Sara, care decide ce si cum sa ii faca mama cand vrea ea!! ai fetelor, dar are Sara nishte gene.... e putin zis lungi. Rimelate, lungi si intoarse gata!!
A, Alina_anto, daca nu ziceai tu, ziceam io ca soacra ta e cam pisaloaga
. Si tati zice la fel
... Adica are intentii bune, nu zic, dar dupa cate o noapte in care dormi 3-4 ore, sincer vrei sa asculti pasarelele si ciripiturile...
Cat despre fiica mea, dupa ce am scapat de colici io o mai lasam sa planga, sa cariie in pat. Si... se pare ca am invatsat-o f. bine, plange din motive din ce in ce mai clare: oboseala, kk in pampers, agitatie, de foame nu plangem..bagam pumnu' la supt. Nu am ce face, fiind singura, nu pot sa stau numai cu ea in brate. Stiti cum am remarcat? io cand ies la plimbare, o fac in 2 runde: cobor carut, il desfac, vin repede sus si iau si fata. Si la intors de afara la fel: aduc copilu sus, il pun in patut, ii dau drumu la carusel, si apoi fug sa aduc si carutul. SI am mai lasat-o caraiind in patut de vreo 2 ori, si am fujit dupa caruts cu inima mica mica, si cand am venit si am avut supriza ca a tacut... am zis: ia s mai repet!!! Plus, ca dupa venit, io fac repede un dush, apoi sa o alaptez. Si dushul asta dureaza vreo 5 min. Si s-a invatsat fiica mea - ca vine mama.
A, sa nu va zic ce imi face: deseori cariie, chitsaie...nu plans agresiv, nervos, e asha o jale luuunga. Si cand ma aplec, la ea sa vb -tace. Asha ca am zis ca asta nu e plans,asta e "baga-ma in seamna" si in momente din astea vorbesc cu ea, o iau in leganush, si o aduc cu mine in buc.- sa gatim, sa scriem peforum, sa calcam....
inais, noi deja nu mai ragaiim. Sa zicem cam de 1 luna. Adica nu o mai pun la ragiit. Raggie singura, si cat se agita ea prin pat, fie cand o ridic/cobor, etc. A, si tocmai ca plangea dupa ce o lasam de la san, am descoperit metoda de alaptat in pat: pun fifitsa pe un cerceaf, ma intind langa ea, inclin fifitsa spre san cu mana pe sub cerceaf (ca sa nu transpiram), si mananca. SI la urma o las usor , si ma ridic tiptil. Fiindca oboseste la mancat, mai adoarme/picoteshte 5-10 min. Uneori si mai mult. Nu ratez aste minute... ma duc si io sa beau o apa, sa fac un pishu, sa bag friptura la cuptor etc.
Ce am remarcat, nishte puncte cheie in dezvoltarea lui bebe: pe la 8 saptamani-2luni cand a scapat de colici si a inceput sa reactioneze si sa se joace si singurica, acum pe la 11-12 sapt cand deja ne striga (aaaa, uuuu, ngggg, din astea, mariieli cu incruntat si cand aparem cu un zambet pe toata fatsa), si-a descoperit genunchii... si se mai apuca si de talpi, dar cum se gadila tare, le prinde si le da drumul repede ![]()
fetele, nicole+Reallura, sunt superbe rochitsele!!!. Acu, am si io o intrebare. La genul asta d e rochitse, se pot pune abosrbante de san? ca... la mine laptele mai curge, revarsa etc.
Doloress, m-ai dat gata cu lumanarea. E f. shic. E altfel decat ce se fol. pe aici: simpla, eleganta, fara toata flora padurii tropicale legata.
welcome bec, luminel!!
cine zicea de vaccinul din maternitate- si io am tras aceeasi spaima: si sun repede pe prietena mea medic neonato, si o intreb ce vaccin e. Si ea incepe sa rada de mine, nici nu apucasem sa zic ca s-a inrosit/umflat/coace: da, e normal, e ala de TBC si se activeaza, si ramane ca o floricica, si noi avem semn, mai grav era daca nu se inflama, ca trebuia repetat vaccinul.
Fecian, ce frumos ai invatsat sa vb bebe!!! La noi inca urla ![]()
Azi mergem la ortoped iar. brrr
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
simonacip spune:
Cleo, succes azi la ortoped...sa fie de bine!La mine la biserica taxele au fost 3 mil nasii + 500 parintii..Deci variaza. Dar stiu o tipa care a fkt tot la biseica la mine, in aceasti zi si botez si nunta si a platit 3 mil, adica o singura taxa. Poate mai merge si intreaba tati vostru dc se poate asa, 2 in 1..si scapati cu o sg taxa..Ia vezi, se poate? tie iti convine? Succes!!
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Reallaura spune:
Cleo eu am nasit la Sf Spiridon si a fost 850 RON biserica, acum , in mai...
Oare suma difera in fucntie de relatia cu parintele??sau de ce? Ca m-a vazut gravi???
Oricum, eu ma asteptam la 100 RON asa ca m-am bucurat...
Cat despre rochite...nu nun incape nimic inauntru. Nici sutien nu incape si ma simt tare naspa, nu am mers niciodata fara sutien...mai ales la un eveniment..ce sa fac? asta e. Ba chiar abia se inchide fermoarul, e nr 10 si cred ca-mi trebuia 12, dar nu aveau. Ei, o sa prind si putina piele cand trag fermoarul si gata!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
gabitzam spune:
Ufff, bine ca a trecut weekendul sa ma mai odihnesc nitel. Scoate Andrei untul din noi, fizi dar mai ales nervos! Are atata energie ca ma sparge, vrea numai in parc tot timpul, lupte la imbracat, lupte la dezbracat, la mancat, la culcare, ufff! Noroc cu Raducu, el mititelul este destul de cumintel si suporta cu stoicism urlete in creierasi. Dimineata Andrei ii facea bicicleta cu piciorusele, ca m-a vazut pe mine, doar ca el facea un pic cam viguros ![]()
Luminel, welcome la scutece ![]()
Nicole si Laura, sunteti niste frumoase, cu rochitze f.f. frumoase!!!
Cleo, succes la ortoped, sa va zica numai de bine.
Si ca de obicei, cateva pozici cu Raducu&Co![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla