Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Multumesc fetelor pentru sfaturi,
Abia astept sa am si eu la primavara multe lalele superbe. Cred oricum, ca am cam depasit limita la cumparat bulbi de lalele. Pe ambalaj e trecuta o dimensiune de 40-50 cm pentru ele, sper sa fie frumoase.
Spor la gradinarit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Ramona cu blueberries am patit cum am spus mai sus iar la tara am pus blackberries de mi-au iesit 5 boabe in al 2-lea an de la plantare .Sper ca nu le-am incurcat:pt. mine blueberries sunt afinele si blackberries,coacazele.

Cred ca sint afine, dar blackberries sint mure. Cranberries sint macese.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Olympia, multumesc pentru sfaturi. E clar ca trebuie sa stropim.
Am dat peste niste chestii cu usturoi, cica le prinzi de plante si nu mai vin iepurii. Le-oi incerca si pe-astea!
Micha, asteptam poze cu lalelele la primavara. Am primit si eu tot felul de oferte, deocamdata ma tin tare si n-am comandat nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din .

Cred ca sint afine, dar blackberries sint mure. Cranberries sint macese.

[/quote]
Ramona blackberries eu le stiu ca fiind coacaze dar in ceeace privesc cranberries iti spun sigur ca nu sunt macese;la noi nu prea sunt dar in State,mai sigur in Canada se cultiva in turbarii,au frunze mici care se vad in aranjamentele florale care se fac iarna; in romaneste sunt cunoscute ca merisor.

Martie eu imi doresc Hostele acelea cu diverse culori ale frunzelor;tu de care ai comandat? Ai si din aceea cu frunze albastre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Hai sa ma mai dau si eu un pic gradinareasa!
Desi, dupa ce am lipsit de-acasa vreo doua saptamani (si mai plec inca una), numa cu ce sa ma laud nu am!...Asta e! De-aia zicea tataie saracu, ca daca ai gradina ai intrat la stapan!
Si cu seceta care a fost si care este ...de unde apa destula, cine sa stropeasca, cine sa mai si sape ca se face lutul asta ca piatra! Am mutat (in sfarsit!!!) o gramada maaare de lemne si sub ele erau cratere ca pe luna! Acolo la anu' va fi gazon!!! Si gratar si...Nu, chiosc nu, chiar daca sotul tot insista

Da, deci nu va pun poze ca nu am cu ce! Altcineva? Cine mai indrazneste?

Eu dar ...saptamina viitoare. M-am gindit sa incep sa "inot", chiar si impotriva curentului si sa continui cu treaba mea de gradinar VESEL! Nu renunt! Am luat de la prietene si vecine muuuuulti butasi de trandafiri ( vreo 60!) Unii fac trandafiri atit de frumosi de-ti "sta mintea in loc".

Dintre astia am pus niste agatatori care fac niste "globuri" de floare cit capul de copil, galben ca soarele, care au cica o trasatura aparte, nu infloresc pina la totala deschidere ci ramin semi deschisi, un fel de boboci usor desfacuti si foarte mari dar mai ales extrem de parfumati. Ii am de la o fosta vecina care m-a recunoscut in piata, dupa ce nu ma vazuse de cind aveam eu 14 ani ( foarte curios! ce memorie!)...eu tocmai cumparam trandafiri pentru butasit si ea, cind a auzit, practic m-a inhatat si m-a dus de mina pina acasa la ea sa-mi dea trandafiri speciali. Astia galbeni de va povestesc eu de ei m-au dat pe spate, imi venea sa mor de ciuda ca n-am aparat sa-i fotografiez sa vi-i arat. Si ea, ce draguta...repeta mereu: "daca se prind sa dai si altora, da? Cu cit dai la mai multi prieteni, cu atit se fac si mai frumosi"
Atita m-a binedispus entuziasmul ei!
Mi-a mai dat si alte plante, voia sa-mi dea jumatate de gradina, nu alta! Dar nu prea puteam eu lua caci e timpul cam scurt acum pentru mine, iarasi plec intr-o vacanta "medicala" asa ca in afara de trandafiri, niste tufe pe care nu stiu cum le cheama, niste plante carora ea le zicea flori de gheata si care cresteau pe o stincarie( ma documentez si revin sa va spun ce sint) si niste ienuperi mititei altceva n-am luat. Dar am promis ca revin, sa fac si poze si sa-i mai fur din comoara ( si mai ales din experienta...ca mi-a facut capul calendar (-ul gradinarului)cu cite stie si face in gradinuta ei ).

revenind la postarea Olympiei ca de la ea plecasem ( scuze, cind ma ia vorbaria, apai ma ia, nu jucarie!)

De ce, Olympia, nu vrei foisor? Te intreb din curiozitate, nu ca as fi pro foisor, chiar de urmeaza sa ne facem si noi unul ( sau, ma rog, urma...ca deocamdata ostilitatile inca-s in floare! ne putem astepta sa-l gasim scrum) ...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Sint trista ca gradinareasa noastra Blackpanterro si-a inchis contul. Nu stiu de ce, sper sa se razgindeasca.

Si eu sper acelasi lucru!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie

Mai, vreau sa va zic totusi ca am anul asta o recolta de alune... fabuloasa, niciodata nu am avut atat de multe. Strang cu galeata, sunt bune de tot. Martie & Bebica & maimuta Sara

Martie, cum ai pus alunii si de unde i-ai luat? In al citelea an fac deja fructe?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
In curte au papat tot iepurii. Am niste trandafiri, zinia, salvie (foarte buna, a avut flori toata vara). Parul meu pitic are o para, pe cealalta am cules-o prea devreme.
Am 15 piersici (nu rideti!) in piersicul pitic. La pomisorii mici au atentat iepurii, piersicul e cum e, dar corcodusul cam trage sa moara. Din cele sapte bucati de vie doua au murit (cred ca tot de la iepuri se trage asta), una e bolnava (nu stiu ce are), zmeura am ingradit-o ca era sa moara (tot de la iepuri). Mai, astia maninca si trandafiri! Inimaginabil.

Ramona, nu mai stiu daca am adus vorba de asta:

( am scos linkul, ti-l trimit prin PM, e vorba de un aparat cu ultrasunete ...mi-e sa nu fie reclama si sa ma trezesc cu avertisment...)

dar cred ca ar reprezenta o solutie cit de cit...Cauta un aparat care functioneaza pe principiul asta ( ultrasunete) prin zona voastra. Imposibil sa nu fie ( zic si eu...)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Hai mai ca nu m-am prostit de tot!
Zau ca au dreptate cu cosul;am stricat niste bulbi cand i-am scos.
Si spuneti voi cele din State, nu va plac Cranberries?Nu merita sa-mi pun si eu la tara cu 50 Roni 3 bucati ?

Eu as pune, merisorul are niste proprietati farmaceutice de invidiat!
Poate ca pretul e cam mare, totusi...una peste alta, poate daca se inmulteste bine, poate ca merita! ( multi de poate, observi?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Salutare gradinarese!
Am facut o gramada poze si n-am fost in stare sa le urc in album
Martie si alunii nostrii au facut anul asta alune cu gramadaaa!CA niciodata,am mancat de ne-am spart si tot mai avem o ladita plina!
Nu's care intreba,scuze,noi i-am prins dintr-o tulpina pe care ne-a dat-o cineva!Daca doresti,ma ofer sa-ti dau,daca esti din Bucuresti sau Ploiesti,ca mai departe nu ajung curand si prin posta nu-s cum ar ajunge!
Vic,ti-am adunat seminte de caldaruse si luni daca poti si vrei sa ne vedem,sa-ti dau tufe cu pamant cu tot!Daca vrei,trimite pm,pana vineri ca sa stiu daca sau sau nu!
De ce si-a inchis Blackpanterro contul???

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput