Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Da, vorbiram despre asta. Sa caut, desi curtea e cam mare si "colturoasa".
B.nica, uite macese
http://www.eskimo.com/~saw/macese.jpg
uite cranberries
http://vegparadise.com/images/cranberry.jpg
blackberry
http://www.flickr.com/photos/70039721@N00/1183359312/

Daniela, ma bucur ca ti-a revenit pofta de gradinarit. Spor la treaba, vreau si eu floricele (din toate) si vei vedea ce frumoase se fac ale tale!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Daniela_b, alunul asta e aici in curte cred ca de 100 de ani, chiar nu stiu cati ani are, dar cred ca ies pui foarte repede din alunele cazute pe jos, pt. ca eu ma trezesc mereu cu mici aluni prin toata curtea.
Chiar am doi destul de marisori si pot sa ti-i dau. In curand se vor dezbraca de frunze si atunci e momentul sa-i scot si sa ti-i dau.

Vreau sa zic ca a venit sotul cu niste alune (tot de padure) cu niste dimensiuni impresionante si le-am pus in pamant, sa vedem daca ies.

Sa stii ca am si eu floare de gheata, e o planta ciudata (cred ca e din familia suculentelor), are frunzele gri-argintiu si florile micute roz. Nu are saraca absolut nici o pretentie (sol, apa, lumina), eu chiar mi-o inmultesc sa-mi pun peste tot floarea asta. Am sa-i fac poza, ca acum infloreste, sa o vezi.

Valentinag se pare ca e anul alunului

b.nica, eu am primit asa de la Bakker:
2 Hosta verde cu bordura alba pe margine
1 verde deschis (verdele ala crud), dar si asta are alb pe margini
2 verde inchis de tot (dar nu ca cel din poza), dar poate se face asa la maturitate, nu stiu. deocamdata astea verde inchis au doar cate doua frunze fiecare.
Si mai am eu una verde crud, o am demult.

Fetelor, vad ca sunteti in campania de toamna. Eu cred ca daca as ajunge printr-un magazin as goli rafturile de bulbi.
Ati vazut in catalog narcisele alea mari roz???

b.nica - si eu dorm cu catalogul la cap (sub perna), mai si crinul ala care face vreo 12 flori (are un bulb cat un pepene).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Martieinseamna ca sunt nesimtiti pt. ca in "poza de familie"era inclusa si hosta albastra ,bine ca nu am comandat data trecuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mai, nu vreau foisor ca nu-i vad rostul. Adica de ce sa mai ocup un spatiu, care ar putea fi tot al plantelor, cu inca o constructie? Curtea noastra are cam 700 de metri si amprenta casei cam 150. Gradina din spate as vrea-o cat mai libera. In fund de tot am curticica unui caine, mai am si solarul(doar 10 metri patrati),casuta cu unelte, avem destul de multi pomi(nuc, doi pruni, trei visini, doi piersici, 4 meri) si nu ma indur sa renunt la niciunul , ba chiar as mai pune vreo doi(vreau cires si par), am zmeura , coacaze, alun...Bucata aia unde au fost lemnele e cam singura libera si insorita, deci buna pentru gazon si gratar. Mai bine fac un fel de terasa a casei sub balcon, ca e cam aceeasi investitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Mai fetelor (mai mult B.nica si GeorgetaR, care n-a aparut cam demult), voi ati luat din catalog soaldina? Ma interesa ff tare cea rosie care merge si la umbra. scrie ca e taratoare si se face repede un covor, ba mai mult, ca suporta orice sol, cat de rau ar fi.
Parca GeorgetaR comandase.
Vreau si eu din-asta..

Martie & Bebica & maimuta Sara

Uf! Chiar n-am mai intrat demult! Noi suntem constructori si acum e sezon full, n-am timp de nimic, vai de gradina mea!
Am comandat soaldina, asa e, dar nu mi-au si trimis-o! Eu am trimis mai multe comenzi la ei si nu mi le-au trimis pe toate. Din cele pe care le-am primit au supravietuit cateva dar la modul la care m-am ocupat eu de gradina vara asta ma si mir ca mai e ceva verde in curte.Si eu am zis ca nu mai comand in viata mea de la ei si acum ma invart pe langa catalogul ala de cateva zile. Nu stiu voi ce faceti dar probabil ca eu am sa comand si de data asta. Nu ma invat minte prea usor! Mai ales ca la anul se naste si bb3 si atunci chiar o sa stau mai mult pe acasa, poate o sa am si eu ceva timp pentru biata mea gradina.
Cam atat de la mine, poze nu pun ca n-am cu ce, mai puneti voi macar ca tot mai intru cand si cand sa va citesc si imi mai clatesc si eu ochii.
Spor la gradinarit!

PS Stati asa ca mi-am adus aminte de ceva! Am mai comandat anul trecut in toamna si in primavara asta o multime de bulbi de la unii care chiar s-au dovedit seriosi. Acum am primit de la ei oferta de lalele, narcise si zambile. Nu pot s-o pun aici ca ar fi reclama dar pot sa o trimit pe PM daca vrea cineva.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Georgeta, feicitari pentru sarcina! Chiar am vrut sa spun ca voi sinteti cu catalogul ca femeile care uita repede de durerile nasterii si se gindesc la copilul urmator.
Olympia, sint cu tine. Mai multa gradina si mai putine constructii!

Mergi la inceput

GeorgetaR, bebe 3?? Oaau, ce suuper!! Felicitari! si eu imi doresc foarte mult sa am 3 copii si vad ca tot mai multe familii chiar se incumeta. Dar eu cred sincer ca la anul, nu vei mai avea chiar deloc timp de gradinarit.
Ce bine-mi pare ca ai intrat iar, am vrut sa-ti spun ca am fost la Hornbach (acum vreo 2 saptamani) si aveau o minunatie de plante de iaz (lac), multe feluri de nuferi, irisi, m-a luat cu lesin, am plecat repede...
Ai terminat locul de joaca? Eu am scos toata iarba (de pe presupusul loc de joaca) si a ramas doar pamantul. Se joaca fetele intr-o mizerie si noroiala..... Nu vreau sa pun scoarta de copac, pt. ca nu poti aduna frunzele de pe ea (si sunt o tona de frunze, ca e sub alun si gutui), iar ca sa pun spartura de marmura, ma costa prea mult (la o suprafata asa de mica, vreo 7 milioane). Oare nu exista ceva mai ieftin, eventual vreun soi de pietris de constructii??

Te rog mult sa-mi dai si mie pe PM catalogul cu bulbi. Sa stii ca mereu ma gandesc la gradina ta, s-a prins clematita de pe arcada de deasupra bancutei? Tu si cu RamonaJ sunteti pe locul I la gradini.

Olympia si eu votez fara foisor

PS: imi puteti recomanda un tamplar? Imi trebuie niste grilaje de lemn cu jardiniera la baza, sa le pun pe terasa sa nu se mai uite cei de la blocuri fix la noi. Sa nu radeti, se uitau si cu binoclul. Apropos Daniela_b, fiecare cu problema lui..

Mergi la inceput

Martie, ma faci sa ma rusinez. Mai ales ca gradina e acum cam in paragina.
Noi am pus lemn la locul de joaca si sint copaci in jur, asa ca pica frunzele. Poti sa "afinezi" acolo cu grebla si adaugi din cind in cind coaja proaspata.

Mergi la inceput

Da, Ramona, stiu... dar nu ma bag, pt. ca exact langa locul de joaca am o portiune mare cu coaja de copac. Acolo am pus balansoarul (de adulti) si ma iau pandaliile pana strang frunzele de pe coaja aia de copac. Plus ca daca ploua putin se ia pe talpi, haine etc.
Si vreau ca locul de joaca sa fie practicabil si pe timp mai urat, sa stea acolo sa se joace fara sa-si ia pe haine chiar toate alea.
De-aia ma gandeam ca niste pietris ar fi mai ok, dar sa fie ceva mai ieftin, na.. Sunt satula de

Facusem in jurul copacilor (alun si mar) din marmura sparta niste borduri frumoase... n-a mai ramas nimic, atatia bani pe saci cu spartura asta si n-a mai ramas nimic. A venit handicapatul asta de caine al meu, a racait la ele pana le-a ingropat pe toate. A facut o gaura langa alun de m-am si speriat, am zis ca e facuta de om, cu lopata. Zic, Doaamnee, cine a intrat in curte? Cred ca am ramas fixata pe povestea Danielei.
Cand a vazut si sotu' - ne uitam, nu ne venea sa credem. Munca (si banii) in zadar. Ma mir ca a scapat de deportare, dar mi-e mila de el, ca altcineva nu l-ar tine fara sa-l bata, numai tampenii face.

Mergi la inceput

Aoleu . Eu nu stiu ce coaja de copac aveti, cred ca-i prea fina. Am si eu din aia, o pun la plante ca se descompune mai repede si le face bine. Asta de la locul de joaca e ca si pietricelele. Mie mi se pare usor de mentinut, o avem din primavara si cred ca la primavara viitoare o mai improspatam un pic. Deocamdata e foarte buna.

Mergi la inceput