Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Multumesc, fetele, m-ati lamurit. Inca nu stiu ce balegar o sa primesc. Pe de alta parte, pot face rost de la o stana de oi de chichireze (noi asa le spuneam cand eram mici, nu stiu cum se chema). Or fi bune? Pot pune in compost cenusa de la lemne in loc de hartie sau crengute? Am inteles ca poate intari pamantul, si ca in cazul asta trebuie amestecata cu nisip... Of, ce complicat e, cred ca am sa-mi ascult sotul si voi incepe cu o gradina mult mai mica, in fata casei.

Mergi la inceput

Georgeta, cine v-a ajutat cu casuta piticilor? Ati cumparat un kit sau aveti vreun tamplar bun?

Mergi la inceput

Am fost azi la o pepiniera mare, am sa cumpar cateva plante (tufe si copaci), preturile sunt foooaaarte bune, in comparatie cu ce am vazut de-a lungul timpului in magazinele de specialitate. De exemplu, anul trecut am dat pe o Forsitia mica (30 cm) din Metro 40 ron, in timp ce aici cumpar de 40 ron o tufa mare (cu 8-10 bete), inalta de 1,5-2m... Stejarul rosu de 2 metri costa 50 ron, iar brazii de 4,5 metri costa 160 ron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Poate sa-mi spuna si mie cineva ce fel de copacei sa iau care sa creasca repede? Vrea sa acopar o portiune de casa cu copaci, sa nu se mai uite vecinii la noi.. Si casa e in panta...
Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adriana, Bradford pear (ornamental) creste repede. Chestia e ca nu traieste foarte mult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Medeea76

Multumesc, fetele, m-ati lamurit. Inca nu stiu ce balegar o sa primesc. Pe de alta parte, pot face rost de la o stana de oi de chichireze (noi asa le spuneam cand eram mici, nu stiu cum se chema). Or fi bune? Pot pune in compost cenusa de la lemne in loc de hartie sau crengute? Am inteles ca poate intari pamantul, si ca in cazul asta trebuie amestecata cu nisip... Of, ce complicat e, cred ca am sa-mi ascult sotul si voi incepe cu o gradina mult mai mica, in fata casei.

Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)
www.medeea76.blogspot.com

Arde si asta de oi, dar e bun in compost. Cu cenusa e mai complicat, alcalinizeaza pamintul. Multe plante iubesc pamintul acid, cred ca trebuie sa studiezi un pic mai mult chestia asta inainte sa folosesti cenusa. Eventual s-o pui toamna, ca tot nu plantezi pina primavara.
La noi solul e alcalin, n-as putea sa folosesc cenusa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adriana

Poate sa-mi spuna si mie cineva ce fel de copacei sa iau care sa creasca repede? Vrea sa acopar o portiune de casa cu copaci, sa nu se mai uite vecinii la noi.. Si casa e in panta...
Mersi

Adriana, uite aici:
http://www.fast-growing-trees.com/FastestTrees.htm?link=leftnav

Vezi care creste mai bine in zona ta si fii atenta si la inaltimea maxima, sa nu arate aiurea in final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

buna tuturor,

sunt si eu un oui de gradinareasa, doar de un an... nu prea am experienta, dar imi place sa vad plantele crescand si facand flori, fructe sub ochii mei...
am un pui de liliac plantat de vreo 2 ani si as vrea sa-l mut in alta parte. se poate?
si am mai pus primavara trecuta o hortensie (cumparata cu flori cu tot) care s-a cam prapadit... nu se mai vede nimic din ea... oare isi mai revine?

Povestea (urata) a nasterii si dupa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ramona, mersi
Dar eu voiam pentru Romania, acolo e casa

Mergi la inceput

Adriana, tot aia e. Vezi in ce zona se incadreaza Romania si apoi vezi pe lista ce se potriveste.

Mamecitta, bine ai venit si spor la gradinarit. Eu nu ma pricep cum e cu liliacul. Am si eu hortensii si acum arata groaznic, dar am vazut ca le dau muguri. Deci ma gindesc ca asa se fac ele iarna. Oricum, da-i o sansa sa vina primavara si poate ca-si revine.

Mergi la inceput