Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daniela,vacanta placuta,mai am si eu un pic si intru in conced,abia asteeept!
Ramona,e frig,nu de inghet incadar este,noaptea sunt 7-8*,ziua 15,azi de ex este mai cald,cica 20*
Deocamdata eu nu fac nimic la flori,tot afara le las,asa le-am lasat tot timpul,pana in zilele cand sunt in jur de 10* ziua,atunci le mutam undeva unde nu le bate ploaia,vantul si abia cand sunt noaptea 3-4* le mutam in casa!Muscatele mele,acum sunt in perioada de inflorit iarasi,sunt minunate!
Cele din pamant,inca sunt inflorite unele,iar tufanicile abia acum incep sa infloreasca!Mie imi place rau cum miros,miros a toamna!
Am uitat sa va spun,ca mi-am pus trandafiri sub borcane,vreo 20,sper sa se prinda cat mai multi din ei!
Edit:Catalina si iasomia tot afara o lasam pe timpul iernii!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ati avut drepatate fetele, cu daliile, trebuie scoase din pamant inainte de primul inghet, cica in casa nu traiesc deloc.Apoi replantate in primavara.

Si muscatele mele infloresc din nou, ma si mir ca la ce frig a fost zilele trecute...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

La noi e tare frumos acum, noptile sint pe la 17 grade si ziua 30-32.
Florile mele, atitea cite au mai ramas, parca incep sa-si revina. Am mai plantat unele noi, dar daca nu-si revin cele care au supravietuit caldurii, va trebui sa mai cumpar. Le mai dau o sansa saptamina asta, sa vedem cum mai arata.
Tufanelele mele aveau boboci, dar erau prea labartate asa ca le-am tuns. Sa vedem cind or mai face flori.
Nici trandafirii nu arata prea bine. Am avut unul care a facut flori toata vara, acum e ca vai de mama lui. L-am tuns, isi revine el. Am mai plantat vreo trei trandafiri din aia cu floricele marunte. Deocamdata sint tare mici, la anul o fi ceva de ei.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ramona, te invidiez pentru vreme! Aici nici nu-ti vine sa scoti nasul din casa...am racit cu toti:copii, parinti si bunici. Au scapat de raceala doar :catei si pisici!

Mergi la inceput

Nici o grija Olympia, si noi sintem mucosi, mai ales copiii. Asta de la polen. Le dau Claritin.
Plus ca au inceput scoala si deja stiu ce ma asteapta. Iar eu le iau pe toate de la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Hai sa fiu si eu gradinareasa: tocmai am scapat-o pe bebi de muci si aseara mi-a facut Sara o febra de 40.
A inceput sezonul, ce bineee..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Martie multumesc de invitatie.Chiar ca ma ocup acum de gradinarit,vreau sa pun lalele,narcise si ghiocei(pe care insa nu iam cumparat dar intentionez) insa chiar nu stiam cum sa fac.Trebuie oare pamant de flori cand le plantezi? Cum starpiti voi balariile,dati cu ceva sau tot cu jumulitul?Am o gramada de balarii si de ciuperci ciudate care put ingrozitor.As fi vrut sa pun acolo niste capsuni la primavara insa mie frica de ciupercile astea ca nu ies in acelasi loc mereu ci pe unde le vine.Trebuie sa ma invati si pe mine meserie caci tare stau prost cu capitolul asta,noroc ca nici casa de vis-a-vis nu e mai breaza.Ce sa va mai zic ca m-a mancat si m-am apucat de cultivat si nu am scos nimic,cred ca trebuia sa le pun pamant,ingrasamant si multa apa,la anul incerc din nou nu ma dau batuta desi este al 2lea an care nu scot mai nimic decat munca.Dar sa vedeti ce am facut,acum 2 ani am pus varza,era plina de musculite albe,apoi au auns larve si fluturi si nu am facut o varza,am pus iar semnite si tot asa de 3 ori,pana a 3 oara le-am acoperit,insa am intarziat cu pusul si nu am facut nimic,in primavara asta am pus 4 rasaduri de acolo care ramasese si am zis sa fac macar seminte si surpriza sau facut doua verze una chiar mare si una mai micuta si am reusait sa o gatesc de ne-a ajuns 3 zile.Ce mandra am fost de varza mea nici nu va imaginati ca ma dus vreo 50 de euro o varza mare si una mica... va pup si mai vorbim

Mergi la inceput

Denisa, felicitari pentru perseverenta! Imi place ca nu te dai batuta.
Daca ai multe buruieni da cu un ierbicid inainte de orice. Nu stiu cum e pamintul, poate e bine sa folosesti un ingrasamint. Natural e cel mai bine.
Pune o ciuperca in punga si mergi la un magazin de specialitate. Poate iti spun ei mai multe despre asta.
Nici eu n-am reusit mare lucru cu rosiile anul asta, exact asta ma asteptam sa mearga mai bine. Am avut in schimb castraveti si acum cred ca incep sa se faca ardeii. Nu multi, dar sint bineveniti si astia.
Bine zici, astea sint cele mai scumpe legume pe care le-am mincat vreodata.

Sanatate multa bolnaviorilor. Ai mei sint in continuare asa, vad ca mai tine niste zile treaba cu polenul, deci ne inarmam cu Claritin si multa rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisa73

Ce mandra am fost de varza mea nici nu va imaginati ca ma dus vreo 50 de euro o varza mare si una mica... va pup si mai vorbim

GABRIEL 28 aprilie 2008 si Cristian - 31 mai 2005
poze http://fotoalbum.web.de/gast/ddenisa73/GABRIEL
"CEI MAI DULCI PRINTISORI"

Ai fost foarte tare la faza asta.
Iti dai seama ca toate am patit cam la fel. Da' important e ca "produsul" e ecologic si e rezultatul muncii noastre, asa ca face toti banii!
Sa nu va imaginati ca noi suntem mai breji ca altii, tot plini de muci cu totii, de la mic la mare.
Eu m-as apuca de plantat bulbii de lalele si alte flori de primavara da' ma ia cu tremurici cand ma uit pe geam si astept o zi mai calda (dac-o mai veni ).

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Ramona,cum sa ma duc cu ea in punga,ca in tomberon pute la 30 de metri,desi e pusa pe fundul tomberonului in 3,4 pungi si umplut tomberonul pana sus,inchis.

Mergi la inceput