Calendarul gradinarului vesel 5 (de daniela_b)
Raspunsuri - Pagina 13
catalina2307 spune:
valentina ,am asa: hortensii, camelii, maslin, trandafiri japonezi,muscate,busuioc, floarea pasiunii,trandafiri englezesti,levantica,iasomie,gardenii,ghetica...multe.
olympia spune:
Eu stiu ca plantele pot fi lasate afara in ghiveci doar daca temperatura nu coboara sub 5 grade. Si cum la noi coboara...Catalina nu vad alta solutie decat sa le bagi in casa.
catalina2307 spune:
Of olympia daca as avea unde....dar sunt cam 50 ghivece.Ma gandeam ca exista ceva cu care sa imbrac ghivecele.
martie spune:
catalina, exista sute de feluri de "hainute" pt. ghivece in Hornbach - stiropor, panza de sac, folie din-aia cu bule de aer, se pun cateva straturi si teoretic nu ingheata ghiveciul. Si sub el se pun, ca sa nu ramana pe jos. Dar asta ca sa nu inghete radacinile, la plantele care ar supravietui daca ar fi in pamant. De ex. maslinul, degeaba ii acoperi tu doar ghiveciul, ca planta nu va suporta frigul si tot va muri. (aproape toate plantele pe care le-ai enumerat au sanse sa moara chiar daca vor avea ghiveciul invelit).
In orice caz, ideal e sa le duci - asa cum ai zis si tu - la o sera. In Baneasa de ex. (la serele alea de cand lumea) patronul de acolo chiar mi-a propus sa duc la el muscatele pe timpul iernii. Lor le convine pt. ca dintr-o planta, in primavara ei au zece, ca iau butasi si le inmultesc. Si pt. ca acolo au caldura, umezeala si multa lumina e ideal. In primavara vei avea niste plante minunate, numai bune de scos pe terasa, afara.
Cel mai bine sa intrebi la o sera.
martie spune:
Chiar vroiam sa va intreb: voi ati inceput deja sa bagati florile in casa?
Maslinul si leandrul pot sta afara pana la primul inghet, chiar le prinde bine. Si muscatele sunt rezistente. Eu le mai las, dar ce sa fac cu cactusii, am multi, daca ma apuc acum sa-i bag in casa imi ia o zi intreaga.
valentinag spune:
Catalina,Hornbach este un felde Brico Store,nu e sera si au 2 magazine,unul in Militari si unul in Pantelimon!
Hortensiile eu le las afara,in pamanat,nu le scot toamna!Restul,neaparat acoperite!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Ramona J spune:
La sera e cel mai bine. Eu am o terasa inchisa. Nu are caldura, dar e suficient cit sa protejeze florile. De fapt le "ascund" mai mult de furtunile de primavara si grindina, decit de inghet.
Asa de frig e deja? De va ginditi sa duceti florile inauntru?
Aici au trecut caldurile alea mari si am inceput sa ma ocup din nou de gradina.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
daniela_b spune:
Uhu! Bine ca a trecut Ike si totul e bine!
Ramona, ce norocoasa esti cu vremea de acum, pe acolo...te invidiez!
Eu, in graba de dinaintea vacantei mele...n-am mai ajuns la gradina sa fac poze. Ramin, deci, datoare.
Scriu doar ca sa va spun ca o sa lipsesc ceva vreme ...si va rog in rastimp sa mai scrieti ce pregateli si socoteli mai faceti prin gradina, chiar daca pe la noi e sezon rece. Ca sa nu mai vorbesc de intimplari din...gradina.
Scrieti, scrieti, orice, oricind va indeamna inima. Sa fim...veseli!
Va pup gradinareselor, sa ne regasim cu bine!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
martie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 Martie . Imi poti spune unde sunt aceste sere? Catalina Mai sunt serele din Baneasa, alea de pe vremea lui Ceausescu, langa Selgros-ul din Baneasa sunt terenuri cu multi pomi (livezi), dar se intra la ele nu de pe DN1, ci de pe Ion de la Brad (ceva pe-acolo se numeste strada), e simplu de tot de ajuns si ai si loc de parcare, ca nu e o artera aglomerata. RamonaJ, cred ca in nici un an nu a fost asa de frig in sept. Marea majoritate si-au dat drumul la centrale la caldura. Noi dadeam drumul la caldura in fiecare an pe 12-16 octombrie, iti dai seama ce frig. Ciudat Daniela_b, vacanta placuta!! |