Mamici norocoase de sept - oct 2008 (107)
Raspunsuri - Pagina 5
EvaF spune:
quote:
citat din mesajul lui monica_dicut
Eva, citisem io pe la odiseea de pepenasi (si nu numai) ca daca nasti natural, acest streptococ iti poate da "dureri de cap" in sensul ca poate avea repercursiuni asupra lui bebe: meningita si nu mai stiu ce. Este o tipa care era sa o pateasca pt ca nu i-a acordat importanta si nu a facut tratament. S-au rupt membranele, au dus-o la spital, a facut infectie in corp. Parca narci o cheama pe tipa. E povestea cu caruciorul rosu de la "nasterea unei stele" D'asta ma ambalez. Nu stiu ce naiba am. Pana acum a fost totul natural si a decurs asa de la sine in toata sarcina. De vreo saptamana insa parc am-a bagat cineva in priza: plang, fac crize de nervi, ma gandesc la toti crocobaurii, ma stresez cu diverse
Eu stiu ca infectia urinara poate rupe clar membranele inainte de nastere, ca pt streptococ e bine de stiut ca il ai dar ca nu afecteaza sarcina, iti pun perfuzii cu antibiotic inainte cu 4 ore sa nasti. Atat. De asta iti fac cultura pt streptococ atat de tarziu, pt ca nu are impact in sarcina si tratamentul se face pe ultima suta de metri.
Acum, eu nu sunt medic! E bine sa faci analizele, clar, dar marea majoritatea fac analiza pt Streptococ in S36, mai putin cand unii doctori (printre care si medicul meu) iti dau tona de analize, sa fie ei siguri. Si la analizele de sange mi-a bifat vreo 13 acolo, cand va aud cu glicemie si nu mai stiu ce si atat, ma crucesc! De-asta iti ziceam sa stai linistita, no stress!! Daca nu ti le-a dat cu proxima ocazie te cauta de streptococ, clar!!Acum, tu esti libera sa faci analiza daca vrei, fara trimitere, si te linistesti!!
32+ LUCA
Atat mai este pana vine !!!!
AMR 52 ZILE!!!
POZE
VIDEOS LUCA!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
musettepink spune:
Monicamerci mult,stai sa termin camera,sa montez mobila,sa lipesc ce am cumparat eu si sa vad daca mai e nevoie si daca mai vreau apelez la bunavointa ta.Daca iti amintesti unde ai vazut covorul sa-mi spui te rog.Merci mult inca o data!
Eva si streptococcul B poate rupe membranele preamatur.teoretic nu se da inainte de 36 de saptamani pt ca cica analiza nu ar fi concludenta,nu ma intreba de ce ca nu stiu sa-ti spun.
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 7s!
33+LUCA
EvaF spune:
quote:
citat din mesajul lui musettepink
Eva si streptococcul B poate rupe membranele preamatur.teoretic nu se da inainte de 36 de saptamani pt ca cica analiza nu ar fi concludenta,nu ma intreba de ce ca nu stiu sa-ti spun.
Pai e logic, daca o faci mai devreme si iei tratament, sa zicem ca trece, dar pana la nastere il poti face din nou. In al doilea rand, daca iese negativ, nu inseamna ca nu poti lua streptococul pana la nastere! Ma rog...
M-ati omorat cu Winnie, vad ca si tu Musette ai luat microbul, stiu ca si Bitza era fan! Eu nu m-am molipsit! Caut ceva Donald, Bugs Bunny, Tom&Jerry, Bambi, Nemo, cam astea! Dar nu va avea camera cu tema, adica o camera Donald cu Donald peste tot! Vor fi mai multe persoaje Disney!
Cel mai tare mi-ar placea sa ii gasesc pe Lion King si Pinocchio,dar nu i-am vazut nicaieri!
Ati auzit ca englezii interzic Popeye Marinarul si Pinocchio copiilor pana in 18 ani? Si asta pt ca personajele fumeaza! Popeye are o pipa! Ce prostie!!!
32+ LUCA
Atat mai este pana vine !!!!
AMR 52 ZILE!!!
POZE
VIDEOS LUCA!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
ratonelu spune:
pup si io toate burticoasele,
io am afacut analiza asta pt streptococ..acum 1sapt ca atunci mi-a dat doftoru de facut-mi-a iesit negativ...si sper sa nu-mi mai dea inca o data ca m-am saturat de mese....si de urcat pe mese.
in alta ordine de idei..am fost ieri la doftor....m-a urcat pe masa(ca d-aia deja nu mai suport intr-o saptamana juma m-au urcat de 3ori...offfffff)...si s-a strambat nitelus...si mi-a luat o proba de secretie sas-mi faca analize..l-am intrebat ce e...si a zis ca "mai bien asteptam analzia si apoi discutam"..momaaaa...ce secretos si asta...de parca a vazut vreun brontozaur acolo.
in rest...de bebe n-a zis nika....si nici de col..etc...deci e bine
dar pe mine m-a strimis de urgenta la un neurolog.....
normal ca toata lumea e impacientata si deja soat am-a programat luni la un neurolog......dar io cred ca sunt doar "valuri"si n-am nika.
in rest,raportez aceleasi ameteli si dureri de cap si un putoiii tareeeeeee.......saltaret si zgubilitic la mine in burtoi.
pup.
stie cienva un neurolog ?ca io m-am programat la unu oarecare...de la medicover grozovici.
carla,31+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....
monica_dicut spune:
Hai ca m-am invrednicit si v-am pus aici:http://www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1 si poze cu lucrusoare ce i-am mai luat sau primit pt Andreiutzu meu
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
33+ Cuculetz Andrei
AM SCHIMBAT PREFIXUL AMR 6+ SAPTAMANI
AMR 45 DE ZILE PANA LA BEBE ANDREI
elpower spune:
Fetelor, dragelor! Sunt o mamica de martie 2007. Scuze ca ma bag printre voi, dar am inteles ca unele dintre voi au comandat de pe bimbomarket. M-ar interesa si pe mine un scaun auto de la ei si cu tot cu transport nu ajunge la pretul de la noi, asa ca, daca aveti experiente, v-as ruga mult, mult sa mi le impartasiti.
Si v-am tot citit in ultimul timp sa imi amintesc si eu cum era . Sunteti tare dragute cu emotiile si nelinistile aferente acestei perioade minunate.
pe !
PS: Stiti ceva de Ratonelu?
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
elpower spune:
Am citit acum. Uf ce am bucur ca esti bine si tu si bb mic in burtica!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
Nausica spune:
musette, eu am vazut o multime de covorase/mochete pentru copii la Piritex pe Mihai Bravu (intre Iancului si Vatra Luminoasa). parca era si Winnie pe acolo, dar n-as putea sa bag mina in foc. oricum, acuma cind te-am auzit ca intrebi, mi-am amintit ca imi propusesem sa va scriu de covorasele astea, acum vreo 4 zile, cind am trecut pe acolo. dar am uitat.
din seria "neuronul stingher": azi dimineata sparsesem ouale pentru omleta si ma pregateam sa le bat si, exact in acelasi moment, a dat in clocot apa pt cafea. asa ca am luat o lingurita de cafea si fleosc! peste oua. erau oua de tara, bune, asa ca am pescuit cit am putut si i-am spus sotului, cind dadea sa intrebe "ce-i chestia asta maronie din oua?": "cafea, iubitule, cafea." n-a comentat.
Nausica28+ si bebe Nedelcu
poze
Nerantula spune:
quote:
citat din mesajul lui baby_boy
Fetelorcred ca am facut un hemoroid..parca asa se numeste...este o umflatura mica insa care ma incomodeaza la..treaba..ca sa zic asa...si doare...offf ..o fi de la atata stat pe scaun la calc? ..scuze pt. subiectul asta neplacut.dar voi v-ati confruntat cu asa ceva? nush ce trebuie sa fac..cu ce sa dau..si cred ca o sa ma incomodeze si la nasterea mea naturala..voi ce stiti?
30
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png[/img][/url]
E, intr-adevar, foarte neplacut nenorocitul si a aparut datorita presiunii uterului asupra vaselor de sange din zona, iar pozitia in scaun la calculator favorizeaza perfect aceasta situatie.
Eu am trecut printr-un astfel de episod destul de critic, am avut chiar concediu medical o saptamana si am stat aproape numai la orizontala; tratamentul a fost cu unguent Ultraproct si unguent de galbenele, spalaturi cu ceai de galbenele si de pelin si eforturi extraordinare de a avea un scaun .. nu foarte tare (e tot ce am reusit atunci) .. s-a micsorat dupa vreo 2 saptamani, insa incerc sa-l tin din scurt pentru ca nu a disparut definitiv si, intr-adevar, la nastere se va imflama din nou.
Multa sanatate, sper sa scapi cat mai repede de el!
31+ AMR 59 zile!!
Haiduc iubit