Mamici norocoase de sept - oct 2008 (107)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Salutare la amiaz...ma bucur ca vestile-s bune si toata lumea e bine dispusa, nu am vrut sa ma bag in vorba acu' vreo doua zile cand tzopaiau hormonii de gravida pe aici. Am si eu destui d-astia, vorba lu' barbatu' "noroc ca stiu ca-ti trece...ca altfel...".

Asaaa, cu ce sa ma bag in seama. Khristin, foarte frumoase lucrusoarele pe care le-ai luat. Suport din acela de cada e si la noi, Simodina a dat linkul. Cu arsurile, eu pap Maalox ca pe bombonele si imi ma trece, dr a zis ca pot sa iau oricate, dar iau cam maxim 4/zi si in unele zile nu iau deloc. Orice antacid (nu stiu de ce nu ii zice antiacid, dar asta e) isi face treaba. La noi exista Rennie, Maalox, Dicarbocalm...sigur aveti si voi tone.

Eva, in Diverta aveau multe abtibilduri/ decoruri pentru perete. Si mari si mici, si de cauciuc si de hartie (din aia autoadeziva). Sincer mie imi plac mai mult acelea finute, de folie, care se lipesc pe perete si devin ca niste picturi. Astea din spuma (cauciuc cum vreti) mi se pare ca se lasa pe la colturi si in timp nu arata prea bine. Noi avem un Tigger din Winnie si l-am scos dupa 2 ani...arata destul de trist (era pus pe dulapul de care va ziceam si cand l-am scos am observat ca deteriorase si lacul asa ca a fost musai sa il redecorez cu altceva). Si in Gima. Ambele sunt in Mall Vitan. Eu am luat doar niste chestii fluorescente cu Winnie, le-am pus pe un dulapior care era cam trist, natur si nu in ton cu mobila de bebe care e toata pictata. O sa fac poze cand o sa vina electricianul sa monteze si aplica, i-am luat una in forma de soare de la Ikea.

Streptococul..nu va recomand sa il faceti la Euroclinic. Eu tb sa il fac in sapt 28 cu repetare in sapt 36. Asa vroia doctorul, eventual sa ma trateze daca il aveam si sa repet analiza in sapt 36 sa vedem daca mai e sau nu. Teoretic nu il iau din nou in doua saptamani ca nu o sa ma ublu pe la toalete publice si nici sex nebun nu cred ca o sa mai fac

La Euroclinic eu am asigurare Interamerican de la serviciu. Ecografiile si TT se platesc, dar daca un gineco din Euroclinic iti da trimitere la analize se fac gratuit. Iar programarea si consultul a gineco acolo sunt gratuite. Buun, medicul meu ma trimite la Medicover sa fac streptococul. Eu , mai desteapta, ma duc la Euroclinic (ma gasise economia). Dau peste o dr tinerica si dragutica si ii zic de 30 de ori ca tb sa fac streptococul, imi ia proba de col si imi zice ca face secretii de col si daca e streptococul il gasesc si p-ala. Imi face trimitere si copiind lista de analize de la ginecologul meu (m-am simtit cam aiurea, dar asta e).
Au venit analizele, culturi de col...atat, nici urma de streptococ. Nu l-au facut (nu scrie absent). Uof, asa ca ma duc sa il repet la Medicover peste o saptamana.

Eu fac cezariana si daca as sti sigur ca nu se rup membranele inainte de programare (asa cum am patit data trecuta) nu as face nici un streptococ. Insa...e f f periculos daca il ai si trece la copil. Cand se rup membranele el poate ajunge la copil si cea mai grava complicatie este meningita, intr-adevar. Din pacate...am o cunostinta cu o fetita ce a dezvoltat meningita ca urmare a invadarii organismului ei cu streptococul B (la nastere, in Polizu...nimeni nu a insistat sa faca analiza)...Acum are 3 ani si e departe ca dezvoltare de un copil normal. Sechelele vor ramane toata viata...Asa ca nu e de gluma.

Asadar, e important sa stii in sapt 36 de streptococ. Se face tratament cu antibiotic, dar , teoretic, te poti reinfecta, asa cum zici si tu. De aceea, indiferent de tratamentul aplicat, mamei care are strep B la 36 de saptamani i se monteaza antibiotic pe branula la nastere, pe tot parcursul nasterii si daca membranele s-au fisurat inainte ca branula sa fie pusa, bebe primeste si el tratament cu antibiotic in spital.

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Kid, bine ai revenit la noi! Citesc mereu cu atentie si placere mesajele tale si ale Mirunei, habar nu aveti cate am invatat de la voi, in conditiile in care eu nu am copii!

Mie la Euroclinic mi-a recoltat chiar dr mea ginecolog, sper ca a trecut pe foaia de analiza si streptococ B, ea asa mi-a zis ca imi face si streptococ B, printre altele. Vad eu la rezultate. Acum mi-ai bagat un ghhimpe.
Si mie s-a intamplat la Euroclinic sa platesc o analiza si sa uite sa o bifeze, sa para pierduta printre celelalte, si nu o data! Stiu ca fac din astea! Au zis sa vin cu factura si ma ramburseaza. Nu imi era de rambursat cat imi era ca trebuie sa ma intzepe din nou.

Si eu ma gandesc tot la autocolante subtiri, nu de cauciuc, acum ca mi-ai zis si tu clar ca din acelea iau! Merci de pont

32+ LUCA

Atat mai este pana vine !!!!

AMR 52 ZILE!!!

POZE
VIDEOS LUCA!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Acu' sa inchei si eu seara, intr-o nota mai pesimista...mi-a aparut o umflatura in partea dreapta in zona pubiana, sub operatia de cezariana. Maine ma duc la dr sa vad ce este.....ca eu mi-am pus singura un diagnostic ca doar de aia este net....hernie inghinala
Acum sunt intr-o faza de depresie, asa va va pup pe toate si poate reusesc sa intru maine seara sa va spun cum s-a rezolvat problema mea, daca nu sambata sigur!
Sa-mi tineti pumnii!

29+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze camera copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza2008 spune:

Sanzsiana, tinem pumnii!!Si fii mai optimista!!asteptam sa vii cu vesti bune!

35+LUCAS
AMR 5 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

claudinna, e zakynthos, ai vazut tu bine. noi mergem acolo de ani de zile, deja ne simtim ca acasa. de obicei mergeam in septembrie, dar anul asta am fost in iunie. si acum sotzu tot biziie ca mai vrea, dar nu m-as incumeta la asa drum in luna a opta.

khristin, sa-ti spun cum e cu crocsii. nu stiu cum e la voi, dar mie mi s-au umflat picioarele f tare. labele picioarelor, nu stiu cum naiba ca nu se vad umflate, dar in Grecia am tot probat sandale, ziceam ca-mi cumpar ceva dragutz si comod sa port vara asta. si orice probam mi-era mic, ar fi insemnat sa-mi iau cu 2 numere mai mari si n-am vrut. asa ca am investit in alta pereche de crocsi, originali, de care nu ma mai despart. pe cei albastri (tot de firma, doar ca nu facuti de firma crocs) i-am luat de la Miniprix cu 19 lei.

Nausica28+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Sanziana, sa stii ca si eu am observat o umflatura sub cicatricea de la ceza...Marti ma duc la doctor dar nu mi se pare asa o mare problema. Adica nu stiu cat e umflatura ta, a mea nu e mare si eu m-am gandit ca este uterul ... tinut oarecum strans de cicatricea veche, pur si simplu se revarsa usor pe sub ea pentru ca a crescut asa de mult (repet, nu e o umflatura mare, o simt eu la mana ca nu era asa inainte). Du-te la medic, sper sa nu fie hernie.

Monica, interesanta experienta...Nuti o chema sau Tzutzi? Ca e o moasa in Elias f inimoasa pe care o cheama Tzutzi. Dar, vvorba ta, si de Nuti e plin pe acolo. Stai fara grija ca daca esti pacienta lui Vlada, toata lumea se va purta frumos cu tine. Vei putea chiar sa ceri rezerva lui daca e libera si te ai bine cu doctorul. Din cate am auzit eu de Vlada pe ici pe colo, poate ca se asteapta si el la o atentie, stiu ca de obicei ia banutzi la nastere. Daca ii dai ceva si te alegi cu rezerva nr 1, te-ai scos!!!

Eva, multumesc de aprecieri. Incerc sa scriu si eu cand am ceva de spus, e adevarat ca multe dintre trairile voastre le-am avut din plin la prima sarcina si acum ma simt un pic mai relaxata vizavi de subiect. Uof, voi va ganditi cu nerabdare la momentul nasterii si pe mine ma apuca teama, asa un pic. Cred ca sunt paranoica. Sunt momente cand vreau sa scap de burta mare dar mai multe sunt momentele cand imi doresc sa mai fiu gravida vreo 3-4 luni asa...ca stiu si ce urmeaza dupa...si mi-e frica ca nu am sa ma descurc cu doi pitici. Dar imi trece mie.
Cu abtibildurile, eu te rog sa treci prin Brico Orhideea sa le cauti si pe alea nemtesti, pe carton mare, tot folie sunt dar sunt niste desene f f dragute si fara sa fie Disney, sunt mai originale asa, eu nu le-am vazut pe nicaieri si chiar arata bine. Daca nu, traversezi in Carrefour si acolo am vazut colectia mare de Disney, in Diverta si Gima nu au chiar atatea modele, la Carrefour acolo am vazut din toate desenele, si borduri si abtibilduri individuale.

Eu m-am apucat sa spal lucrurile alese si bune care au ramas de la Alex. Am atatea ca nu m-am mai urnit sa cumpar decat vreo 10 chestii noi de imbracat. Data trecuta am cumparat/am primit atatea mici incat Alex nu a putut sa le poarte si sunt o gramada cu eticheta. Uite si norocul ca am tot fetita acum.
Mai am de facut bagajul minunat, dar mai intai lista pentru farmacie...Sper sa ma urnesc si saptamana viitoare sa il fac pentru ca azi am implinit deja 34 de sapt...ceea ce inseamna ca mai sunt doar 4 pana la ceza

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Hop si eu mai pe seara. Tati a iesit cu printesa in parc io stau ca o amortita in casa. Am o stare de tampeala. Culcat tarziu sculat tarziu se duce toata ziua aiurea. Oricum nu mai stau mult pe net ca mi se intareste burta cand stau jos prea mult.
Vi se intampla sa va amorteasca fundulica si tot ce e prin zona?

nushule cum te mai simti?

Simodina ooo ce bebe mare, felicitari

nausica super pozele din Grecia, ce dor imi e

Eva io stiam ca te duci sa faci analizele acolo unde medicul tau de familie are contract. De exemplu doct mea ma trimite de obicei la Medicover sau Medlife ( cu Medliful m am lamurit si nu mai calc pe acolo )

Moni eu am facut sapt trecut cultura din col cred ca include si aia de streptococ b. Eram in vizita la doct mea si a zzs sa imi ia si o cultura.

Moni super burtica ai In leg cu sughitul bb mea sughita foarte des si tare, chiar o sa pun un filmulet sa vedeti cum trasare burtica

musette totusi vorbeste cu doct ta in leg cu mancarimea. E o chestie care se face in sarcina de la ficat, imi scapa acum cum se numeste

khristin o sa ai casa plina :). In leg cu arsurile io iau Rennie la greu

sanziana imi pare rau ca au aparut probleme. Tin pumni miine la doctor sa intri sa ne zici cum a fost( si eu am ceza )

Laureta bb2 - 32+ si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

kid Moni nu e pacienta lui Vladareanu. E pacienta altui profesor la alt spital.
musette e normal sa sughite copilul si el nu resimte nicidecum la fel de tare cum ti se pare tie ca adult.

Miruna 33+ si Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Kid, o sa intreb azi despre antacid . Am vazut ca aici se prescrie Zantac, Rennie nu am vazut, doar Maalox. Cat despre cum te simti, eu cred ca e caracteristica la a doua sarcina sa vrei sa scapi de burtica, eu recunosc ca am momente din astea destul de dese . La fel cum spuneai si tu, acum sint mult mai relaxata si anticip ca voi putea sa ma bucur de bebeul asta fara panica si grijile de rigoare si perfect de inteles de altfel prima data . De spalat, am spalat si eu toate lucrurile Yasminei, si i le-am dat deja cumnatei mele care asteapta o nepotica, unele erau noi sau ca si noi oricum. Acum vrand-nevrand o luam iar de la capat si investim in hainute de baietei

Laureta, si eu o trimit pe fiimea sa se socializeze seara uneori cu taica-su prin parc, ca le face bine la amandoi, ma lasa si pe mine sa respir uneori cand sint obosita, si asa creezi si asa zisa legatura fiica-tata

Nushulica, chiar ti-au trecut greturile?

Am pus niste poze recente cu balansoarul proaspat achizitionat si sacul de car seat la albumul comun.

Cristina

le bébé 30w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Sanziana sa treaca ingrijorarea. Nu fii trista asa,sigur e cev amic acolo.

Ah voiam sa ma uit si eu la poze da ma doare spatele si burta asa ca nu mai apuc nici azi. Cel mai tare ma inteapa si ma frige un muschi sub coasta stanga, cred caseintinde la greu, sper sa nuil rup cumva. Numa cand stau pescaun se intampla.

toate fetele si noapte buna.

30+ fara nume

Mergi la inceput