America (118)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oana ai dreptate ca dental e mai util decit vision. Un control la ochi si chiar o pereche de ochelari ii mai platesti cumva. Dar toata lumea face carii (sau mai rau) si sintem patru!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Hilde, hai sa iti spun ce mi-a zis intr-o zi un sef de-al meu american (de pe vremurile cind inca lucram); ca la intreviu i-am spus ca am facut voluntariat; ca sint multi care au skills si tot ce le trebuie pt job, dar ca pentru el a contat foarte mult treaba cu voluntariatul (mai mult decit dorinta de a face overtime si a munci pe brinci pina la epuizare). Apoi am vazut asta si la alte prietene de aici (unele care chiar facusera voluntariat, faceau, sau au spus asa, ca le-am povestit eu ce mi-a zis seful).
Normal, ca pentru joburi de 6 cifre probabil ca nu conteaza voluntariatul, ci experienta (ca DH n-a facut de cind il stiu asa ceva), dar la joburile normale, gen office, probabil ca iti va da un avantaj mai mare decit promisiunile de a lucra non-stop si a nu avea copii cit seful iti va fi sef.

Oana si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Target-ul nostru a avut super big clearance 75% la fff multe jucarii! Am ajuns si noi, da' pe la urma, cind rafurile erau deja cam goale.

De asemenea, Gymboree store (eu am vazut si cumparat online, www.gymboree.com ) are reduceri la imbracaminte de toamna - tot felul de geci de toamna, cu $20 (nu este advertised pe prima pagina, trebuie sa mergeti la outwear sau la diferite colectii pe care le au ei). Shipping a flat rate de $6.50/order.

Mergi la inceput

Se pricepe careva la facut cearsafuri si fete de perna? Nu complicate, obisnuite, normale.
Cam citi yards am nevoie sa fac o fata de perna normala, de-asta tip american (dreptunghiulara), nu european (patrata) si cam citi yards am nevoie ca sa fac un cearsaf fitted si unul normal, pentru un twin bed (vreau sa fac lenjerie de flannel pentru fiica-mea, pentru la iarna)?
Am o masina de cusut pe care-i praful de de-un metru, ca nu am folosit-o deloc (niciodata!) de cind mi-a facut-o soacra-mea cadou, asa ca am hotarit sa ma apuc de facut lenjerie si perdele. Adica sa vad, ca daca ma costa mai mult decit daca le-as cumpara de la Linens and Things, merg si le cumpar si ma las de croitorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Acum rad singura. Imi si imaginez ce ar fi trebuit sa-i spun angajatorului:
"Sir, am venit pentru American dream: sa devin bookkeeper. In Romania ma alergau aborigenii. Trebuia sa ma ascund in grota si sa mananc radacini" .

[quoteAm ajuns in America si am inceput sa spunem in stanga si in dreapta planurile noastre de viitor. Stiti ce greu a fost sa-mi gasesc un job de inceput? Pt ca toata lumea stia ca eu vreau sa fiu CPA si se gandeau ca nu vreau sa raman la ei forever. Ca nu puteam sa le spun; " domnule, visul meu e sa fiu bookkeeper toata viata. Sa fac the same thing over and over ca o masina stricata". Nu ma mai credea nimeni. Si mi-am promis ca o sa mint de fiecare data, in functie de necesitate; dar o sa pun totul pe hartie, ca eu uit repede.][/quote]

Bine ca spusesi,stersei repede chestia asta cu "eu vreau sa fiu CPA"din resume.Da daca e asa cum zici tu ca sunt suspiciosi ca pleci daca ai 'big dreams' eu ce mai scriu in resume-ul ala la care ma tot caznesc de-o luna .Ar tebui sa sterg vreo 14 ani si sa-l las doar pe primul in care chiar am fost bookkeeper.Si daca ii mint si le zic ca am fost bookkeeper toti aia 15 ani dar de fapt n-am fost ma cred pe cuvint ,oare?
Ar fi ceva linga mine ,o firmulita mica ,cunosc o tipa acolo si stiu ca atmosfera e buna ,e convenabil ca locatie (5 minpe jos),part -time cum as vrea eu si postul e de bookkeeper.Nu ca e dream-ul meu dar in etapa asta in care sunt cu copiii ar fi ideal ,m-as bucura sa am timp si pt asta,insa nu-s ce sa le mint la astia.Ajuta-ma si pe mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Armina, spune-le ca esti full-time mommy, dar ai some free time on your hands ca au mai crescut copiii. Sigur nu te vor banui ca visezi la CPA!

Oana, am stiut de clearance la Target (ziceau mamicile de pe forumul local) si am evitat sa merg pe acolo. Acum e safe, cica au curatat si ele rafturile.

Eu de cind am postat ultima oara am tot comparat la oferte de asigurare. Am ales cam la vreo $300 pe luna. BCBS PPO, extra dental si eventual extra vision. N-am reusit sa gasesc lifetime maximum, nu ma mai intorc sa caut. Dental e scump - undeva intre $70 - $100, depinde ce alegi. Ma bate gindul si la vision. Putem lua doar pentru noi, excludem copiii. Costul e de vreo $20, dar daca mergem anual si schimbam ochelarii (eu sint ochelarista cu state vechi, recent a descoperit si sotul c-a intrat in rindul oamenilor virstnici) parca merita, nu? Cred ca trebuie sa studiez mai atent, sa vad ce acopera. Parca vad ca imi dau niste rame groase din plastic cu lentile de sticla, de-mi fac deviatie de sept! Am vazut eu ca magazinele astea au o sectiune speciala cu rame hidoase, or fi pentru angajatii de la guvern? Na, ca acum iar imi fac griji!
Sa-mi spuneti daca nu mai rezistati la discutiile despre benefits.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oana, nu te chinui cu croitoritul ca acum ceva vreme am luat set de pat de flannel de la outlet-ul JC Penney cu $8.50

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ramona, daca nu ai gasit nimic specificat de lifetime maximum, e foarte bine, inseamna ca nu au asa ceva.Bafta!

Mai am cinci zile si aflu ce am in burtica....nu mai am rabdare!

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Alina, cred ca ceea ce nu le-a placut la ambasada a fost ca mama ta le-a spus ca vine sa isi vada nepoatele, care pentru ei echivaleaza cu babysitting (multe bunici fac asta si ei deja stiu). Cel mai bine ar fi sa vina pentru un "eveniment" ... Sa spunem, vine sa petreaca Thanksgiving-ul cu voi sau Craciunul sau ziua de nastere a uneia din fete. Ce-ti mai face junioara, ca nu am mai vazut poze cu ea de cind s-a nascut (de la odisee)?

ps: am editat, ca am uitat sa imi bag semnatura ... lol

Oana, junioara mea e un leu in tot cuvintul. FFFF incapatinata, tot ce face face pt ca vrea EA sau pt ca are ceva de cistigat. De cateva luni a devenit f mofturoasa la mincare ....si in rest ce sa zic vorbeste absolut orice in ro, ceva ceva engleza cu vecinii, de diaper inca nu am scapat noaptea si am a vut o tentativa sa o duc la day-care prin luna mai dar dupa 2 saptamini am renuntat pe motive de plisete, infometare si ne dormit (vroia la mami)...

Mergem cu Andreea de 2 ori pe saptamina la inot si ar vrea si ea: ba inot, ba gimnastica, ba balet...acum sa vad cu ce o sa incep, dar cred ca am sa o lasa sa topaie nitel pe la balet intii.

Am ceva poze recente cu ele dar nu le-am mai postat pe internet de cind s-a inchis yahoo photo. Sa vada daca ma invrednicesc sa le pun o sa va spun.

In legatura cu mama, asa am zis si eu sa le spuna ca vine pt sarbatorile de iarna, acum sa vedem ...sper sa fie bine de data asta.

Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Fetelor, am mai invatat sa fiu flexibila. Nu foarte, ca sunt mai wild de la natura. Am momente in care nu pot sa tac si stiu ca cel mai bine e sa tac in momentul ala. Sunt foarte mandra de mine in zilele in care ma abtin. :)

Problema e ca traim intr-un oras relativ micut, sunt cativa employeri mari: cateva spitale, research companies si cateva firme de CPA.

In plus mai vroiam si viza iar companiile nu stiu la ce se baga din punct de vedere legal si sunt reticente. Viza, pe care puteam s-o obtin numai daca jobul era in accounting. Complicat tare a fost. V-am spus eu ca era sa intru in depresie. A fost relativ usor sa emigrez din Ro in Canada, eram relativ motivata sa plec, aveam toate drepturile de munca. Dar dupa alti ani de Canada in care obtinusem jobul aproape perfect, e al naibii de greu s-o iei de la zero in alta tara. Sa nu ai nici un drept. Simti ca nu are sens.
L-am amenintat pe sot de n ori ca plec inapoi in Canada. El zicea ca e daca nu rezist, el vine cu mine inapoi nici o problema. Nu puteam sa-l fac sa renunte la visurile lui. Asa ca a ramas sa fac si eu ce pot.

Mergi la inceput