Credeti ca ne vom schimba?
Raspunsuri - Pagina 11
sirimie spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Cum va simtiti cand reveniti in Romanica dintr-o tara sa zicem:Austria,Germania,Olanda,etc.si dati de Bucurestiul nostru fost "Micul Paris"?
Nu stiu altii cum sint dar eu ma simt "Ce bine ca am ajuns acasa".
quote:
Cred ca pentru multa lume este ingrozitor iar singurul lucru care mai estompeaza socul(mai ales daca ai venit cu avionul) este daca revii dupa un interval mai mare de timp si dorul te face mai ingaduitor.
Ma intreb cand o sa arate si capitala noastra NORMALA,CIVILIZATA?
Incepusem sa sper ca odata cu posibilitatea ca multi romani sa calatoreasca acestia sa imprumute din obiceiurile unor tari civilizate si astfel sa se mai schimbe din mentalitati pe aici.
O observatie personala: toti romanii cum ies din Romania respecta toate legile, regulile de circulatie, merg cu 60 km pe ora in Ungaria, nu parcheaza aiurea pe nicaieri. Cum se intorc in Romania cum nu mai respecta nici o regula de circulatie, urla, zbiara, arunca gunoi din masina etc. Am si o explicatie: pe aici nu primeste nimeni amenzi daca nu respecta regulile de circulatie, daca parcheaza pe banda 1 etc. Cind o sa primeasca amenzi destule atunci poate se mai "civilizeaza" si Romania.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
cristi_2003 spune:
asta cu condusul e adevarata
eu fac de 2 ani naveta prin 3 judete - si trebuie sa fii foarte atent nu cumva un nebun cu masina de fitze sa te omoare. ca depaseste cine vrea pe unde vrea, indiferent ca din fata vine un tir sau e linie continua. si nu rar pe cel care te depaseste il depaseste altcineva... nu te poti baza ca ceilalti respecta regulile de circulatie sau macar de supravietuire.
17+ cu Traian Carol
the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui Adela99
" La nivel de suprafata, „miticul" e bucuresteanul/regateanul/sudistul, vazut de locuitorii partii de nord-vest a tarii drept un individ smecher, mahalagiu, certaret, superficial, neserios, petrecaret si repezit. „In conditiile in care ardeleanul vorbeste cum vorbeste, evident ca un tip din Bucuresti, cand deschide gura, da senzatia de graba, de repeziciune", explica Andrei, sighisorean de origine."
www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=print&layout=print_articol&id=359008" target="_blank"> capitala "miticilor"
Mai, e evident ca exista diferente regionale in Ro,la fel cum exista si inalte tari.
Ro nu a fost o tara unita dintotdeauna, Transilvania a fost mult timp sub influenta Austro-Ungara iar aceasta cultura s-a impregnat in comportamentul si mentalitatea oamenilor.
Vorba le este mai lenta,mai cantata asa, casele arata altfel decat in Moldova sau Oltenia, mentalitatea este usor europenizata.
Pe de alta parte, Bucurestiul fiind in sud,pe langa influentele orientalo-balcanice prezente in zona a capatat un fel de amprenta de amestecatura datorita migratiei provincialilor.
Plus de asta aici si-a pus amprenta instoria romaniei,mai mult decat in alte locuri din tara.
Daca ne uitam atent vedem ca moldovenii aduc usor cu rusii,ardelenii au fizionomia mai germanica, oltenii mai balcanica si asa mai departe.
Un strain a spus odata ca Romania este defapt 3 tari,au acelasi grai dar vad lucrurile diferit in functie de regiune.
Vrei disciplina,mergi in Ardeal.Vrei actiune,bazar,veselie, mergi la Bucuresti.
Vrei istorie, mandrie regionala,naivitate, manastiri, mergi in Moldova.
Bucurestiul a devenit tinta, deoarece ´´aici se spune ore exacta´´ deci tot ce se intampla(rau de obicei) e pus in carca Bucurestiului si a locuitorilor sai.
Si in Bucuresti,cel putin la ora actuala, cred ca procentul provincialilor este cel putin egal cu bastinasii.
Bucurestiul nu mai e ce a fost, e un Babilon care si-a pierdut identitatea ´´zonala´´.
AYSHA 2 spune:
Lady,explica-ne, te rog, si noua, provincilailor care "am pangarit" Bucurestiul, ce a fost, de fapt, Bucurestiul ?
denizel spune:
quote:
citat din mesajul lui cristi_2003
asta cu condusul e adevarata
eu fac de 2 ani naveta prin 3 judete - si trebuie sa fii foarte atent nu cumva un nebun cu masina de fitze sa te omoare. ca depaseste cine vrea pe unde vrea, indiferent ca din fata vine un tir sau e linie continua. si nu rar pe cel care te depaseste il depaseste altcineva... nu te poti baza ca ceilalti respecta regulile de circulatie sau macar de supravietuire.
17+ cu Traian Carol
Nu-i masina mai de fitze ca Loganu', ascultati aicea ma mine!!!
Nu va spun eu nimic, da' urmariti macar pentru 3 zile cum circula muuulti soferi cu Logan, in orase si in afara lor.
Daca nu ati mai fi asa orbiti de masinile scumpe care va fac traficul infernal, ati fi de-a dreptul "fascinati" de ce poate face un Logan (si chiar face!!) .
Cred ca am sa scriu un set de murphy-sme legate de Logan :-))).
cristi_2003 spune:
si loganurile fac legea pe sosele, si daciile 1300
dar mai ales tirurile- pe drumul pe care il fac cel mai des circula zeci de tiruri pe ora. io inteleg ca-s mari si tari - da maruntzica mea toata se zguduie cand trece unul pe langa mine. si cand ii vezi ce depasiri fac - la cat sunt de mari nici nu ar simti tare daca ar trece peste mine cred. cam ca o groapa mai dura.
si acuma pe bune - daca cineva vrea neaparat adrenalina si senzatii tari sa sara de pe podul mures cu masina, da sa nu se joace si cu viata mea. ca io tin la ea.
17+ cu Traian Carol
cristi_2003 spune:
sa nu credeti ca-s chiar o panicata - merg si eu cu viteza, si imi si place, dar numai cand drumul o permite si atata timp cat ma simt in siguranta. pe autostrada mergea si bubu mea cu 150 la ora fara probleme - da acolo e drumul drept, nu-ti sar pietoni in fata, nu ai treaba cu cei care merg in sens opus.
17+ cu Traian Carol
stefaniya spune:
Indiferent de cat timp esti plecat din Romania(excludem varsta mai mica de 15 ani) nu esti socat atunci cand revii.Doar daca vrei tu sa te sochezi si te faci ca ai uitat.Si in Danemarca,si in Franta,si in Italia si in toate tarile exista mizerie,nesimtire si lucruri rele,diferenta e ca in Romania e mai mult.
Bucurestiul fiind capitala,e foarte aglomerat si intrecerea e mult mai mare fata de orice alt oras,de aici si caracterul.
Apropo de Tailanda,ca sa spui ca vii din Tailanda in Romania si te sochezi,cred ca exagerezi.Faptul ca rad si la un deget nu inseamna ca sunt mai civilizati ca noi,dar fiecare isi face parerea lui.
Romania are nevoie de multe lucruri dar daca as schimba urgent ceva,ar fi rautatea,violenta (verbala,fizica) si restul se vor face in timp.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui AYSHA 2
Lady,explica-ne, te rog, si noua, provincilailor care "am pangarit" Bucurestiul, ce a fost, de fapt, Bucurestiul ?
nu m-ai nimerit,AYSHA.
Familia mea este una amestecata,cu ardeleni,moldoveni,bucuresteni,olteni...
Faptul ca la profilul meu scrie ´´bucuresti´´ nu inseamna ca am o problema cu provincialii(din care apropos..fac parte si eu oarecum)
Nu am sa-ti descriu acum in amanunt migratia familiei mele ca nu e cazul.
Daca poti accepta un punct de vedere care se vrea obiectiv,ei bine consider ca Bucurestiul de alta data era altfel decat e azi.
Nu am spus ca a fost ´´pangarit´´ ci ca a suferit transformari.
Prima si cea mai simpla este faptul ca,datorita ´´migratiei´´ s-a aglomerat peste poate acest oras care nu era facut pentru acest numar mare de locuitori-vizitatori.La fel se intampla si daca Iasul ar fi fost capitala,sau Brasovul,sau oricare oras.
Fiecare a adus in oras propria amprenta.
Pe langa faptul ca au ajuns in Bucuresti oameni de valoare,intelectuali vitali ´´mersului ceasului´´, au poposit aici si multe persoane cu o educatie indoielnica,veniti sa ´´o puna de o afacere rapida si profitabila´´ pentru ca de...e capitala,oameni multi,posibilitati multimple.Repet, la fel s-ar fi intamplat in orice alt oras.
Este parerea mea si daca nu esti de acord sa fii sanatoasa.
Ramona J spune:
quote:
citat din mesajul lui stefaniya
Indiferent de cat timp esti plecat din Romania(excludem varsta mai mica de 15 ani) nu esti socat atunci cand revii. CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
Am inteles de ce sint eu socata cind mai vizitez Romania.
The best thing you can do for your children is to love your wife.