Copii din 1995-1998(22)
Raspunsuri - Pagina 19
CriPOD spune:
La multi ani si de la mine!
Mihaela, nu stiu sa-ti spun unde sunt locurile alea ca nu cunosc. Undeva pe deal in dreapta spre iesire pe-o straduta e restaurantul, iar strandul e inspre Simleu. Oricum, sa nu uit, Marcela si Geta iti transmit salutari!
Romanie, distractie placuta in ultima saptamana de vacanta!
P.S. Faptul ca e asa de imbogatita curicula fetei e "by choice" si mai si costa, adica am stiut de cand a ales scoala. In general, insa, 99% din copii copilaresc si pe aici inca la 12 ani (unii ca fiu-meu chiar si la 17 ).
Sanca spune:
Buna fetelor, si Happy Monday!
multumesc de urari, si sa va traiasca si voua sotii, sa fie bucurosi si fericiti.
MqqM - welcome back. Cum fu in Romanica, mai da aici detalii. Clasa a VIII, pai ai copila mare... Paul cum e pe bancile scolii?
Mihaela multi ani in Suedia, sa aveti noroc si multe realizari. Cand a si zburat un an? Mai scrie si tu aici idei, de cum fac copii banii, poate ma inspira si pe mine ceva pentru Elliot.
Mara vad ca atunci cand apara MqqM, dispari tu, si invers... Sa fie oare o legatura? Ce ai scris tu cu galben, ca m-am uitat si tot uitat, si nu am putut citi.
Alma bafta cu alergatul pentru documente. Sa ne scrii mai multe despre tabara Dianei. Eu tot uit ca voi mai santeti inca in vacanta.
Dana ce surpriza placuta. Cum mai e viata prin Germania? Ti-am dus lipsa. Poate apari si tu mai des daca nu mai ai probleme de calculator.
Andra mai se intampla si din astea... Pacat ca nu ai si tu o sora mai cu simt raspunzator. Dar vad ca a picat bine in familia sotului, ca parca se potrivesc si se intelege de minune cu mama soacra. Felicitari campionului la rugby. Bravo lui.
Agho deci asa cu dulapul, a-ti tot masuarat pana cand a-ti lasat-o balta... Cand terminati balamucul cu renovarea? Copii nu protesteaza?
In week-end am sarbatorit in familie. Sotul s-a facut cu marul mult dorit. A venit cu un ipod touch - moca. La ipod-ul asta viseaza Elliot. I-am zis ca daca ia anul asta A la engleza, e al lui. Sa vedem. Deocamdata se gandeste cum sa faca rost de bani sa cumpere.... In seara asta e sedinta cu parintii, si eu am clasa. Merge sotul, dar e ca si cum nu s-ar duce nimeni. I-am zis sa ia notite, dar sa vedem cu ce vine. Eu as fi mers sa-i intreb de ce au ales New York ca oras pentru tabara copiilor? Ca in NY hotelurile pe noapte au ajuns la 500-600 de dollari. Bataie de joc. Mai bine mergeau la Washington DC, ca e mai acceptabil la pret si se intorceau si copii cu ceva istorie...
CriPOD spune:
Sanca, ce-ti mai face ardeleanu? A meritat investitia (trimisul in Romania)? Io mai rarutz pe-aici din lipsa de vesti si po-vesti. Ndeh, la etatea fetei nu se mai cade s-o expun virtual la tot pasul, nu? Asa ca io apar doar la treburi mai serioase: o aniversare, o urare, o sustinere, o veste mai importanta, ceva. Sper sa nu fie nevoie sa viu sa ma plang...
Apropos, Andra, ce cosmar! Seamana pe alocuri cu al de l-am avut eu in Ro, dar al meu a durat vreo 3 saptamani, yuck...
mihaela_s spune:
La Multi Ani fecioarelor si feciorilor, Mariilor si derivatelor! Sper ca am inclus asa toti sarbatoritii zilelor astea, sincer le-am uitat numarul ...deh, batranetile astea...
Va multumesc de urari, sunteti niste dragute!
Mara, ma bucur ca si-a revenit compu' sau site-ul, care or fi fost de vina. Succes la programarea lui TB si sa va intoarceti cu rezultate foarte bune!
mQQm, credeam ca ai repere mai bune ca n-am prea inteles pe unde vin obiectivele, da nu-i bai, poate le descopar si eu la vara, daca or mai exista pana atunci . Ah, sa nu-mi spui ca Geta si Marcela isi amintesc de mine.... Salutari reciproce daca vb cu ele.
Am inteles cum e cu scoala Dedelinei, daca e vointa voastra, trebuie sa mergeti inainte. Numai de la bine in sus!
Sanca, suedezii au un mod special de a le da bani copiilor. Unii primesc intre 50 si 100 de coroane lunar(bani de buzunar) si ii strang la pusculita daca au nevoie sau isi cumpara ce vor ei. Aici e o regula ca sambata primesc dulciuri, in restul saptamanii nu se cumpara/mananca. Si sunt copii care prefera sa se abtina de la dulciuri si atunci primesc si banii aceia(o suma cam cat primesc ei pe saptamana bani de buzunar). Unii dintre ei lucreaza tot felul de lucrusoare la bunici(ajutor in casa si gradina, etc) si primesc bani si pentru asta. Cum ziceam, vand acum pentru Craciun si apoi florile acelea de mai si fac bani...mai sunt targuri de lucruri folosite(lopis), un fel de Oser(nu stiu cum sa scriu altfel-daca iti amintesti de la Cj) si acolo isi vand jucarii, carti, discuri, jocuri, etc. Si uite asa...se aduna banutii. Unii mai mari, cei peste 13 ani pot lucra legal in vacante si sunt multi care merg sa munceasca. Cam asta stiu eu, dar e posibil sa mai fie...
Cred ca Mara a scris cu galben pentru ca se referea la lamaia mea . Daca selectezi zona galbena, se vede ce a scris Mara.
Andra, ce intamplari urate la asa un eveniment la care toti ar trebui sa se simta bine, multumiti si fericiti...imi pare rau ca ati patit asa...banuiesc ca nu ati mai furat mireasa .
agho, tot ocupata?
alma, bafta cu birocratia! Sa ne mai dai semne de viata, sa stim ca sunteti bine!
Ana-Maria, pe unde te preumblii? La secretariat baniesc, daca nu ai timp de noi...
V-am pupat, va doresc o saptamana minunata!
vorbe de copil...
Hobby
Sanca spune:
MqqM, deci asa, tu esti pregatita de subiecte de adolscenti, iar intre noi te simti ca la grupa mica ?
Mihaela, mesi de idei. Imi place stilul de viata de acolo, si din cate scrii tu, comunitatea e destul de unita.
Vad ca-i intereseaza sincer de copii, si contribuie fiecare cu ce si cum poate la adunat de fonduri.
Ieri a fost sedinta cu parintii din clasa lui Elliot. In mare, cam ce ne asteapta anul acesta. S-a anuntat ca o sa fie un concurs de scris, premiul este 250 de dollari. I-am zis lui Elliot sa incerce, ca daca v-a castiga, banii astia se pot duce spre excursia in NY. S-a uitat la mine de parca i-as fi zis sa-mi faca design la o racheta supersonica... Copilul asta prea le asteapta pe toate sa i se bage sub nas pe tava, fara ca el sa clinteasca un deget. Parca la varsta lui, ma entuziasmau multe. Si ca sa-i raspund lui MqqM – ardeleanul meu, si-a revenit. E acelas dinainte de plecare, cu aceleasi aere si naravuri. Venise mai matur si mai serios, dar si-a revenit...
Hai ca e timpul sa o sterg la sala, ca adorm daca nu ma duc. Si dupa aceea trebe sa ma apuc de teme.
Numa bine
ralualexandrei spune:
Asta fuse bine ca se duse
Mireasa a furat-o Radu ca n-o mai voia nimeni
Sanca spor la teme si te admir ca mai ai timp si de sala.
Mihaela jos palaria in fatza suedezilor ,asa mai zic si eu mentalitate,la mine se uita lumea stramb ca le dau dulciuri copiilor cu portia,nu-i duc la Mc Donald decat o data la trei luni si nu le dau voie sa manance chipsuri si alte porcarele,in ce priveste banii si aia sunt tot conditionati asa ca eu port eticheta de mama rea.
Mqqm imi pare rau ca ai trecut prin aceiasi situatie din fericire la mine a durat doar 3 zile.
Alma bafta cu actele,despre tensiunea provocata de doamna ce sa zic,bine ca nu s-a intamplat nimic insa eu nu as mai repeta experientza.
Va pup dragelor dar nu inainte de a striga putin:Maraaaaaa!!!Agho!!!!!Ana!!!!! unde umblati?!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Sanca spune:
Bate vantul la subiectul nostru.
Aseara m-am uitat peste tema de matematica din caietul lui Matei.
Am inceput sa sterg 4 pagini scrise cu picioarele....si l-am pus sa o refaca, si sa scrie fiecare numar in patratica lui. Da, clasa a 4 a si deabea incep sa faca matematica pe caiet, si nu pe hartii.
Sper ca asta i-a fost lectia, si ca de acum incolo sa scrie mai ordonat in caiet. Nu am primit proteste prea multe, dar am stat ca un politai langa el la masa sa-si faca temele.
A si bag de seama ca baietii mei nu folosesc birourile din camera lor. Se aseaza la masa din dinning room si isi fac lectiile acolo. Sincera sa fiu, nu am comentat nimic, pentru ca prefer sa-i vad in dinning room, si stiu ca-si vad de treaba si nu se joaca la biroi...
ralualexandrei spune:
Ohhh Sanca cat de cunoscut mi-e rolul de politist insa eu il joc cam cu toti membrii familiei, inclusiv cu ursu',de exemplu azi in Cora imi arata ce telefon isi doreste Robert,unul dublu la pretz fatza de al meu si l-am avertizat ca daca trece peste capul meu si il cumpara o sa aiba de suportat consecintzele.
Am venit eu si a fugit restul lumii?!?!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
agho spune:
Hahahaha! Ce simpatice sunteti!!! Veniti voi, ca mai fugim noi.Dar nu la sala de sport ca Sanca.Rad eu, dar nu e rasul meu.
V-am citit, poate c-am mai si uitat din cele scrise de fiecare in parte.
Bine-ai revenit mQQm cu vesti!
Andra, Sanca ar fi bn sa fie si politistii atat de vigilenti ca mamele!
Mihaela, am sa printez ce-ai scris despre modul de strangere de fonduri de catre copii. Mihaela, tare bn mai e la voi. Bravooo! Mult, mult succes scolaritelor! Dar si Silviei!
Mara, iti doresc sa rezolvi cu programarea la spital, sa-ti iasa nr. de magie! Gata pregatirle pt. scoala?...
Andra, zici ca esti mama rea?...Ai mei nu vad bani de buzunar. Uneori, cand n-am reusit noi sa cumparam ce stim ca le place pt. pachet la scoala, etc. le lasam bani ca sa mearga la cumparaturi, dar sume mici.
Zilele-astea am fost niste parinti atat de ocupati si agitati, si mai mereu le-am lasat 10 lei (cca 3 dolari)ca sa-si mai cumpere cate ceva. Si-i imparteau in doua si fiecare isi lua ce vroia.
Aseara, Ana m-a intrebat cat ma e acum alocatia pt copii?!... Dar asta dupa ce eu m-am infuriat cumplit pe amandoi, dar mai ales pe And. si le-am reamintit la fiecare cati bani a trebuit sa dau luni pt. engleza si manuale la sc. privata. Le-am explicat ca stiu ca ei nu tin cu tot dinadinsul sa faca ac. cursuri in plus fata de scoala normala, dar ca noi asa consideram ca ar fi bn pt. ei... And. insa a zis ca el chiar isi doreste. Oricum, discutiile au fost cu fiec. copil in parte, separat deci.
Sanca,, dragelor toateeu am izbucnit aseara pt. ca am inceput sa imi revin si sa mai stau si p-acasa si am asteptari de la fiec. dintre copii. Cum And are 150 de exr./probl. pt. tema de vacanta, am zis sa vad si eu ce-a lucrat. Fff rau ca mi-am aprins paie-n cap! Am inceput sa numar cate exr. mai erau de facut, ca erau impartite pe capitole. Rau am facut, ca erau mai simplu de adunat cele facute, in total 49 din 150. M-am suparat ff tare, eram numai eu cu ei acasa. Pe sot l-am informat abia azi.dim.
Recunosc ca avem o parte din vina, ca efectiv noi nu ne-am ocupat deloc de copiii nostri de cand i-am adus in Buc., adica sa vedem care/ ce face etc.
Ana are de scris intr-un jurnal pt. engleza cam ce-a facut pe o sapt. si de cand am plecat noi si i-am lasat singuri la mamaia lor, in afara de "Draga jurnalule" si cateva banalitati, n-a mai scris nimic. Asa ca situatia nu e roza nici la noi. Pt. ieri ii dadusem sa copieze dintr-o carte, la alegere, un text cat sa umple 2 pagini de caiet mic de dictando. Scrisul in sine, numai impecabil nu era.
Iti dai seama/ va dati seama ca pt. azi le-am trasat sarcini la fiecare. Daca Anei i-am precizat exact ce are de facut si i-am interzis Tv si calc., cu And. nu a fost la fel.
Lui And. i-am zis ca nu-i interzic absolut nimic, nici calc., nici TV, nici mess, nu are decat sa faca absolut ce vrea. In acelasi timp, tot el va fi responsabil si pt. ce va manca, sa-si puna singur masa, sa-si stranga, sa-si spele lucrurile, sa si le calce... I-am explicat ca nu mai sunt 4 zile pana la scoala, pt. ca sambata si dum. vom merge la mamaia si ei cand merg acolo, numai teme nu fac si chiar asta ar fi ultima mea grija. Totodata, i-am spus ca eu merg la mama mea pt. ca i-am promis, sunt copilul ei si ma tin de promisiune, iar daca el nu face la fel, e treaba lui.Mooooamaaaaaa, vorba cuiva de-aici,ce-a fost la gura mea!!! Dar prea tarziu. Eu stiu ca diriga nu le cere din prima zi caietele si ca va mai avea probabil o sapt. la dispozitie sa si le faca. dar de ce asa?!!!
Oricum, mea culpa imi fac, pt. ca am umblat ca bezmeticii, cand la nunta, cand la Sibiu la cununia civila, cand dupa rezolvat niste acte la facult. pt fina din USA, plus zugravit, plus mers la inmormantarea tatalui unui prieten (chestie care ne-a bulversat).
Sanca, precizez faptul ca apart. e ff locuibil, nu arata ca un santier. Pot primi chiar si musafiri la urma urmei. Sunt diverse cutii acoperite, care urmeaza sa aterizeze in dulapul inca nefacut din balcon etc.
Patul lui And. era plin de carti, caiete diverse scoase din biblioteca lui si astepta omu' sa-i facem ordine tot noi. Ieri a avut ac. misiune, sa-si elibereze patul, sa pastreze ce vrea, s-arunce restul etc.
Sigur ca l-a obosit faptul ca-i ziceam sa se uite in dulapurile Anei ca sa ia aminte.
Nu va spun c-aseara, tot Ana si-a spalat cu periuta penarul de anul trecut care acum chiar arata ca nou. Nu stiam ce zgomot tot face in baie. Da, e ff harnicutza. Tot ea mai face si cumparaturi si incalzeste mancarea.
Asa, deci toata mustruluiala lui And. a fost ieri, asta dupa ce luni am fost la o mica festivitate la sc. privata de engleza unde a primit diploma de absolvire a examenului KET dat in luna iunie '08
(Cambridge, desfasurat in colaborare cu British Council). V-am mai spus eu. Asta e: una calda, una rece!
Poate ca as fi avut mai multe de spus, dar s-au ingramadit toate pe o durata de timp ff mica, asa incat las loc si la altii/altele.
La multi ani sotilor vostri nascuti in septembrie!!![flo]
Alma,cam prea devreme sa cazi in borcanul de melancolie! Nu sunt de acord cu asta. Ai rabdare ca sigur se vor rezolva si actele la banca. Am eu o ruda care imi spunea ca nici timp sa moara nu are!!! Asa ca ce timp de melcancolie sa mai ai. Bine ca diana s-a intors cu bine. Din pacate, uite ce parte de experiente ai avut cu tabara! Dar copiilor le place sa simta gustul liberatatii. Poate ca n-a fost atat de rau pe cat crezi tu, din cauza lipsei de informari la timp, telefoane la ore tarzii. Hai, suuuus!
M-alatur si eu corului, Ana688888!!!, feteloooor!!!
Ana68 spune:
Salutare dragelor,
Daca erati la Mamaia m-ati fi dat la nuntul de disparitie la Radio Vacanta...sa stiti ca am absentat motivat...O problema ar fi ca la nivel inalt in conducerea institutiei noastre se petrec zdruncinaturi si schimbari majore,deja s-au petrecut...lucru care ne afecteaza si pe noi pulimea...cum se spune...noi astia de la ultmul nivel...si de aceea nu am mai dat prin forum cu scrisul...e bine uneori,la chestii de genul asta,chiar daca nu ai de lucru,macar sa te faci ca ai...intelegeti voi ce zic eu aicea...
In fine,problema mare si tragica a fost ca bunicul lui Alexandru,socrul meu de la Constanta ,a decedat vineri dimineata,asa ca vineri la amiaza am plecat catre Constanta si m-am intors la Timisoara luni dimineata la ora 5.Am facut 1600 km dus-intors in doua zile cu pauza de o zi intre drumuri,am sofat cu preponderenta noaptea si a fost cumplit de aglomerat pe drum si foarte obositor.Ca sa va dati seama cat de obositor a fost va zic ca Marius a adormit in dreapta mea,el care e cu ochii cat cepele in trafic...iar mie nu mi-a ramas decat sa rumeg la greu guma de mestecat(lucru pe care oricum il fac cand sofez),sa fac baloane de guma si sa le pocnesc,sa vorbesc singura si sa cant impreuna cu radioul....noroc ca m-am mai tinut dupa TIR-uri si au mers excelent...oricum la dus,dupa Valeni de Munte, am cazut la datorie ,asa ca am tras dreapta si am plecat cu porcii vreo 3 ore...nu mai puteam,vedeam deja pe sosea fata morgana...si in 2 ore as fi facut 24 de ore de nedormit.
In fine...cert este ca am ajuns cu bine inapoi acasa,gorobetii i-am lasat la o prietena din Timisoara...si cand sa ii recuperez nu mai vroiau nici unul din ei acasa...caci prietena mea care ii iubeste foarte mult,le-a facut pe plac si copilasilor le-au crescut coarne de cerb lopatar...si cum de la lucru,prin sindicat,aveam 3 zile libere,am profitat si m-am si odihnit si am recuperat si cu curatenia prin casa,ca eram restanta la capitolul asta.
In rest suntem in parametrii...totul in regula...Nu am apucat sa va citesc cu atentie...insa pot spune cu certitudine ca m-am gandit la voi,ca va pup cu mare drag si ca mai vorbim.O zi excelenta sa aveti!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana