Copii din 1995-1998(22)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Copilul e pe drum. E pe undeva deasupra Canadei, apropriindu-se de Maine. Sper sa aibe timp sa ma sune cand face escala.

Cum eu nu am vazut-o pe MqqM ???

Mihaela, si eu deabea astept sa vad cum se vor intelege baietii intre ei, dupa pauza asta de 2 luni intre ei. Bunicii mei, sant din parea mamei, si am crescut cu ei, in aceiasi casa. In vacante cu ei plecam in Ardeal si petreceam toata vara acolo. Ii iubesc tare mult, si incerc sa merg in Rom pentru ei, cat e posibil. Ei nu au vrut sa se mute aici, iar pentru noi ar fi prea complicat sa locuim acolo... Complicat.

Agho sper ca santeti gata cu treaba. Chiar asa, de unde vine matusica? Si tu zici ca nu o sa oberve copii 50 % din pesti dusi?

Ana cam telegrafic... Nu prea aduce cu postarile tale.

Mai revin dupa si daca aud de la Copilul venit din tari straine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Cum am promis. Copilul este acasa.
M-a sunat din Cincinnati, de la tel stuardului, dar inainte de a trece prin vama. Pe urma i-am urmarit zborul de la servici pe monitor. In Cincinnati mi-a zis ca nu a inchis un ochi pe zbor, adica cam timp de 14 ore nu a dormit deloc.
A ajuns cu bine, a mai crescut, dar nu intrecut in inaltime
Sa va povestesc de revedere?
OK, ajungem la aeroport, parcam masina, cam in timp ce ateriza zborul. Pana cand mi-au dat bilet sa trec prin security... pana ce am trecut prin security, care ma puneau sa pun baloanele prin masina de xray.. a trecut ceva vreme. Pe sotul meu nu l-au lasat cu mine, asa ca eram numa eu cu Matei. Binenteles, ca atunci cand te grabesti, a fost la ultima poarta din terminal. Alergam, baloanele zburau in spatele meu, aveam si 2 plancarde... cand aud o voce "dar unde mergi..." - cu accent ardelensc (intrebarea putin cantata)... Ma opresc brusc si ma uit... Copilul meu, se uita la mine, eu trecusem in viteza, fara sa-l vad. In timp ce semnam hartiile la stuardeaza, o intreb mirata, cum de stie romana... La care tipa imi zice ca nu ea, ci Elliot a strigat dupa mine Stuardeza de pe zborul asta mi-a zis ca a dormit tot timpul si ca nu a putut sa-i dea nimica sa manance sau sa bea.
Bagajele au venit intregi, copilul a dat comanda de pizza, vorbeste romaneste bine... Povestit... mai avem de tras de limba. Deocamdata explora tot prin casa, ce e nou, ce s-a mai schimbat. Cainele a alergat ca un dement prin casa cand a venit Elliot. Mishu, motanul, l-a muscat de ureche cand l-a luat in brate si i-a zis ca s-a mai ingrasat...
Facem baie si ne culcam, maine avem petrecere acasa. Pe urma plecam camping.

Va doresc un week end super la toti, stiu ca al meu v-a fi la superior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Wow Sanca!!!! Super Elliot, de cate ori scrii despre el, e sigur ca scrii ceva fain, haios...asadar s-a mai legat de el limba romana cu accent ardelenesc . Ma bucur ca ati avut o revedere faina, ca toata lumea(inclusiv cainele si pisica) s-au bucurat de revenirea lui. Matei ce zicea? Cum a fost revederea intre frati?
Sa aveti petrecere frumoasa si un concediu excelent!!!!

Aaaa, Mara...fetele nu stau decat cate 30 de minute fiecare la comp, mai stau la desene la tv, mai merg si afara daca au cu cine...problema e ca sunt atat de obosita cand ajung acasa, mai am mancare de facut, alte treburi gospodaresti...zilele astea am preferat sa merg la tv sau sa citesc si sa atzipesc putin asa, vreo 30-40 de minute in "detrimentul" compului...Apoi Diana are mereu de povestit muuuuult de la scoala, Silvia atunci se gaseste si ea cu povestile ei...mai punem putin si noi tzara la cale, eu cu Ovi...si uite asa...
Am sa incerc sa scriu de la scoala, am pauze destule si "gauri" in care trebuie sa astept ori sa merg dupa Silvia, ori sa am alte ore. Acuma depinde si cat de mult vom avea de lucru pentru scoala, profele ne-au "amenintat" ca avem nevoie de munca individuala de cel putin 15 ore saptamanal si cum acasa pas la asa ceva, va trebui sa folosesc timpul liber de la scoala ca sa lucrez la suedeza...
Mate am cerut eu, pentru ca nu am avut de ales. Suedeza e doar 75% din numarul total de puncte necesare pentru a primi bursa. Cum e nivel jos de studiu, cum ziceam de cl.7-a, a 8-a, materiile pe care le aveam de ales erau mate, engleza si calculator. Engleza eu nu am facut la scoala, deloc...o stiu asa "dupa ureche" si am considerat ca inca o limba staina in momentul acesta nu pot sa "duc", calculatorul probabil e si el simplu si am zis ca la mate mai fac si suedeza...si asa e. Am invatat cuvinte noi la geometrie, la algebra, pe care altundeva nu aveam cum sa le invat. Noa cam asta e cu alegerea mea . Apoi sa stii ca sunt multi emigranti care nu au scoala in tara lor...aici toata lumea ramane cu gura cascata cand le spun ca eu sunt inginera de meserie...cred ca nu multi ingineri au trecut prin scoala asta, aici pe insula cel putin. Si majoritatea fac matematica pentru ca le trebuie matematica, daca nu au facut la ei "acasa". Am multi colegi suedezi, cred ca 80% sunt suedezi...dintr-o grupa de 18-20...care isi cam "prind urechile" in matematica asta simpla...nu stiu motivele pentru care nu au facut scoala la timpul lor, sunt tineri, de max.20-22 de ani.
Noa hai ca m-am pus pe scris...si nu mai termin .

V-am pupat, un we superb!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

V-am citit pe toate...Bun venit, Elliot! Concediu placut, Sanca!
Mara, bronz, bronzzzz cu scaparici! "Asa-i unii!"
Mihaela, brrrrr, mammaaaa cat ai de studiat!!!...
Ieri, fugutza, cu soferitza de ocazie (cititi prietena)m am adus copiiiiiiiiiiii.....Acum, ai mei devalizeaza camera Anei sa facem ordine asa ca fug la ei.
Ana68, Alma samd...we placut!

Va pup

Hahahha...si n-au observat disparitia pestishorilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Sanca bine ti-a venit ardeleanul acasa ,sper ca a stat la imbratisat si pupat .Frumos l-ati intampinat ,cu fratiorul cu baloane .Sa va relaxati si sa aveti experiente frumoase ,dar nu stim cand sa te asteptam ...sau n-oi fi citit eu cu atentie

Acuma fug ca ma linseaza trupa sa pregatim chestiile de gratar +(odihna activa )vinetele de copt pt pus la congelator .In felul asta nu-mi afum nici bucataria ,mai mancam si o salata de ardei copti ,pe care alcum nu prea ma invredniceam sa-i coc pe caldurile astea in buc si tot asa ... Tare bine mai e peste iarna sa le am prin preajma si sa nu mai trebuiasca sa dau fuga la supermarket pt orice.

Pupici

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Buna seara!
Stiu ca apar cam rar, insa sunt tot intr-un du-te-vino! Invat pentru permis, umblu pe la banci sa fac un credit pentru masina si alte maruntisuri, iar cand ajung acasa rupta, nu prea imi mai e aminte sa intru pe net.

Adevarul e c-as cam vrea inapoi in vacanta, macar o saptamana si tot ar fi bine, noroc ca mai am 12 zile de concediu si sper sa reusesc sa plec pe undeva, din nou.

Am reusit sa citesc din urma si incerc sa va raspund la toate...

Mara, ai dreptate, Andra seamana cu Marisa Tomei, ma tot uitam la pozele ei si incercam sa realizez cu cine seamana. Uite ca ai descoperit tu!
Imi pare rau de prietenul vostru, asa cum zice Ana, nu e un AVC? Stiu si eu, din cauza expunerii prelungite la soare, in concediu. Un coleg de-al meu a patit-o anul trecut, la birou a facut accidentul vascular, acum si-a revenit oarecum, e pensionat medical, insa vine si la serviciu 4 ore, ajutat de baston. A devenit o epava, bietul om! Insa el avea hipertensiune si nu-si lua medicamentele, ca sa poata bea. Citind mai departe am vazut din ce i s-a tras... nu mai esti in siguranta pe nicaieri, cu insectele-astea. Off!

Am ajuns si la Disneyland, toata ziua ne-a ajuns doar pentru 6 cotomedii, in 2 de cate 2 ori, cozi de vreo 30-45 de minute la fiecare, imi pare rau ca n-am facut mai multe poze acolo, dar n-am mai avut spatiu pe card si nu m-am indurat sa sterg restul. M-am dat si in montagne rousse, nu va spun cum am coborat de-acolo, imi tremurau picioarele, imi vajaia capul, dar am facut-o. O singura data si mi-a ajuns . Pliante n-am vrut sa iau, chit ca erau fotografii artistice acolo, am facut eu poze asa cum am simtit. Am si eu pliante de la fiecare obiectiv, gratuite, un fel de mini ghid al locului, ca sa stim ce si unde se afla.
Parfum mi-am luat, Guess, desi acum nu-mi mai place, nu persista asa cum m-asteptam. Mi-a ramas gandul la L'eau D'Isey si DKNY. Nici Ultraviolet-Paco Rabanne si Escada nu erau rele .

Diana si-a luat pantaloni, tricouri, bascheti si vansi, o curea, o basca si accesorii (bijuuri), ieftinute, ca erau ceva reduceri. Numai pentru mine n-am gasit mare lucru.

Ana, frumoase locuri ai vizitat! Mie imi pare rau ca n-am vazut pana acum mai mult din tarisoara noastra, insa daca n-am masina, cu trenul nu pot vedea prea multe si nici sa apelez la altcineva nu-mi place. Spune-i lui Marius ca nici eu n-am intrat in multe muzee, din cauza de Diana, ca n-a vrut sa stam pe la cozi, unde am intrat a fost chiar placut si a fost incantata (Luvru - arta egipteana si greaca si pictorii francezi, atat am reusit sa vedem in 4 ore).

Agho, gata curatenia? Cand ma gandesc ce ma asteapta si pe mine... ar trebui sa schimb instalatia electrica, e varza, dar sigur e nevoie sa sparga peretii si nu vreau sa zugravesc, nici nu stiu cum o sa fie. Apoi inchid balconul, o sa pun si aer conditionat, schimb ceva mobila si-mi iau o masinuta . Poate imi dai si mie un sfat in legatura cu AC-ul.

Mihaela, bun venit Dianei acasa si bafta multa in acest an scolar! Si tu esti scolarita, asa ca mult succes in continuare! Frumos ca ai ti-ai gasit amica poloneza, sotii au meseria in comun, cred ca-i fain sa ai cu cine sa povestesti, cu atat mai mult cu cat nici ea nu stapaneste foarte bine suedeza. O sa fie din ce in ce mai bine, sunt sigura!

Anca, felicitari pentru achizitia masinii, multi km (mile) cu ea de acum incolo! S-o stapaniti sanatosi!
Mari nazbatii cu Matei, te cred si eu ca te ingrijorezi cand nu esti acasa si alarma de fum tiuie.
Sanatate multa bunicului!
Si daaa, a venit Elliot, ardeleanul! Frumoasa revedere, imi inchipui cam cum te-ai simtit dupa atata vreme cu el departe. Petrecere frumoasa si concediu placut!

Incerc sa scriu si continuarea jurnalului de calatorie, poate la serviciu, printre picaturi...

Va pup si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Alma ,noroc cu tine ca ai scapat turma l-anceput de saptamana ,ca pe noi cred ca ne-a lovit astenia nush de care o fi de vara sau de toamna (ca si colectiile in avant-premiera.)
Iti urez succes cu masinutza si cu scoala de ,e un rau necesar ,mai ales pe la noi ,unde taximetristii de jecmanesc ,basca daca mai vrei sa mai faci si o deplasare prin tara ,pe-afara .La cum merge la noi Chefereul,si la ce conditzii ne ofera ,masina e un rau necesar (cu riscul de a ma repeta ).Asta desi lumea civilizata incearca sa o lase cat mai mult pe dreapta sa fol bicicleta ,sa-si schimbe SUV urile cu mas mai economice .Noi insa mai avem pana acolo ...
Sa purtati cu placere lucrurile aduse ,la vansi insa m-ai pierdut n-am nici cea mai mica idee ce ar putea fi (poate pantalonii aia ¾ cu manseta de s-au tot purtat ?)

Restul trupei ce faceti ati dezertat in corpore ?

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Mara, vansii sunt niste incaltari sport, gen balerini dar un pic mai inchisi in fata. Apropos de incaltari, nu mai am unde sa i le pun, desi nu are pantofi si sandale, are tot felul de pantofi sport, toate culorile si modelele .

Mergi la inceput

Mara, harnicutza ca intotdeauna! Buna treaba cu coptul vinetelor la gratar! Eu noroc ca o mai am pe mama care-mi pregateste multe, multe!

Sanca, revin sa-ti spun ca atat m-am amuzat si eu de accentul de ardelean al copilului tau! A fost simpatica faza! Doamne, cate emotii! Concediu fain!

Mihaela, parca totusi s-a terminat prea repede vacanta voastra. Deja ai intrat in probleme, teme, exercitii. Ma bucur ca ai o colega cunoscuta deja de tine. Mult, mult succes in anul scolar sudezei mari si celor mici!

Alma, oricate obiective ai vrea sa vizitezi, tot nu-ti ajunge timpul pe masura! Foarte bune intentii ai: mashinutza, balcon, AC!!! Dar de zugravit sa nu mai aud ca deja mi se face rau. mai mult de spart peretii. Brrr! Sigur vrei sa faci asta?
Sa stapaniti sanatoase toate lucrurile cumparate! E bine ca mai ai zile de concediu. Si eu mai am cateva, dar pt. cate treburi am....
Sa stii ca nu ma pricep la AC incat sa dau si sfaturi, dar am considerat ca si asta e o investitie, are garantie 5 ani, functioneaza bn si pe canicula am reusit sa racorim cele 3 camere. L-am instalat in hol, bate in peretele dormitorului din mijloc si se imprastie in toata casa. Fiind pe hol, nu stam in raza lui de actiune si in felul acesta in camere avem conditii optime. Noaptea n-a fost nevoie sa-l lasam in functiune.(Are si functie de noapte). Inca n-am studiat bine cartea tehnica incat sa-l folosesc in toate modurile posibile sa vedem ce-i poate "pielea". Ma gandeam ca in dormitorul de pe colt, care e mai expus soarelui, s-ar putea sa nu ajunga aer suficient si ca va trebui la anul sa mai luam un aparat de 9000 BTU, dar nu mai este cazul. Poti sa vezi ce-am luat noi www.domo.ro/Electrocasnice/Aer_conditionat/Aparate_de_aer_conditionat/Samsung/Aer_conditionat_Samsung_MontBlanc_AQV12ABA_ _INST" target="_blank">Aici
Mult succes la scoala de soferi! Sa-mi spui cum progresezi.

In alta ordine de idei, copiii ne-au ajutat f. mult la ordine si curatenie, mai mult la ordinea din sifoniere/dulapuri. Ana a facut ordine la ea, am facut si eu cu ea, iar And. la el. L-am impresionat la modul negativ pe And. cu dezordinea facuta de noi pe biroul lui. S-au bucurat de noile schimbari, iar Ana abia astepta sa ne apucam de facut ordine la ea in camera. Deocamdata n-am zugravit, dar macar am rearanjat mobila si am ordonat lucrurile, am mai schimbat o polita, am mai adaugat o bara pt. bluze. A venit si ea cu idei. And., ca niciodata si-a aranjat singur absolut toate hainele din bagaje si credeti-ma, n-au fost putine. Plus pe birou. Ana si-a pus iarasi in pungutze, o mare parte din jucarii, vile, casutze pt. a le da altor copii. Si-a facut o ordine tzais si-n birou si in corpul de mobilier cu caiete etc. pt. scoala. E "bec"! De mare ajutor ne-au fost. Sambata seara, Ana a picat franta de oboseala. Si nu numai ea. Si iar am umplut o cutie imensa cu lucrurid e dus la mama, de dat etc...Am scos tot dintr-un sifonier, le-am mai triat si-am zis ca ce nu mai incape...pa si la revedere.
Duminica, la nunta, ne-am simtit f. bine. Printre multe altele, mi-a placut ca nepotul miresei (elev la liceu de muzica) a venit cu cativa colegi si au sustinut un mic concert. El canta la contrabas, unbaiat si-o fata au cantat la vioara, o fata la violoncel, iar alta fata a cantat si la orga. Frumosss! Dupa ce au incheiat micul recital, nepotul a cantat si alte mici piese, inclusiv putin jazz.
In coltul celalalt al salii erau lautarii...Si-au avut si DJ.
Luni am mers si la intalnirea cu prietena noastra la restaurant si alte pers. evident. Am plecat devreme ca oboseala e maxima. Si mai avem multe lucruri de rezolvat in toate directiile, nu doar acasa. Incep sa cred ca viata mea a devenit un sport extrem.
Va si mai astept vesti de la voi.

Mergi la inceput

Mara, eu n-am dezertat. In timp ce voi dialogati p-aici despre "vansi"...
Alma, may, sunt cool, am mai invatat un cuvant nou. Sa vezi ce le dau pe fete pe spate cu noile mele achizitii verbale. Cu prima ocazie... Ufff...fata mea n-are atat de multi, dar cred ca suntem abia la inceputul noii "epoci".
Mihaela, Sanca, sa nu raman datoare cu un raspuns, matushica a venit din Spania. Sotul ei e sibian si s-au cunoscut acolo.

Mergi la inceput