Sezatoarea canadiana (98)
Raspunsuri - Pagina 9
maru spune:
nelia, eu sunt tare pretentioasa la mancare, si cu toata diversitatea de minirestaurante de la universitate de multe ori sunt flamanda. Nici sa imi iau mancare de acasa nu merge, ca sigur nu o mananc; mie trebuie sa imi miroasa, sa ma ia de nari si sa ma imbie...
Tim Horton nu imi place nimic in afara de supa de pui, dar cata supa poti manca, iar celelalte mini rest servesc chestii care nu ma imbie deloc, niste sandvisuri imense care mie nu-mi plac de loc
asa ca ramane sushi, unde e un japonez care le face pe loc, si care au mare trecere, pentru ca toti asiaticii acolo mananca...
dar acu try zice ca ingrasa...eu ce ma fac?
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Donia spune:
maru, eu nu mi-as face griji de la o mana de orez, cat mananci tu zilnic in bucatelele alea de sushi. E ca si cum ai manca o felie de paine.
Acum si orezul, ca si painea, ca si strugurii... toate pot sa ingrase... sau nu, depinde de cantitati.
Zilele trecute la stiri spuneau ca cercetatorii au calculat in fine cum poti sa slabesti sanatos: nu mai mult de 1200-1500 calorii pe zi si in plus 55 de minute de miscare zilnica... nu mai stiu sigur ce miscare, dar imaginile erau cu banda de alergat, bicicleta si cross trainer...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
nelia spune:
55? Asta inseamna ca trebuie sa mai bag vreun sfert de ora...
Hai sa va spun si ce spune Octav: ca numai dupa o ora jumatate in sus, sportul poate arde grasimile, adica actioneaza asupra rezervelor... Sub e doar de intretinere, pentru sanatate si de aranjare a muschilor, bineinteles, de preferat si atit decit deloc. Un efort sanatos in sensul acesta se face afara, in aer curat (nu in sala), alergind sau mergind in ritm rapid si/sau facind exercitii pentru fiecare parte a corpului in parte, totul in jur de o ora jumatate sau chiar doua zilnic, intr-o singura sedinta. Dupa aceasta incalzire, te poti duce si in sala pentru a practica un sport anume. Plus un regim alimentar adecvat si sanatos, care sa contina de toate, dar strict pe nevoile organismului, nu si a dorintelor si poftelor sau a obisnuintelor.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Donia spune:
quote:
citat din mesajul lui nelia
55? Asta inseamna ca trebuie sa mai bag vreun sfert de ora...
Wow, nelia, respectele mele! Eu trebuie sa mai bag vreo 55 de minute
Pe la TV mai vad cateodata o pereche, un barbat si o femeie care tot incurajeaza miscarea, au si un site, ceva cu body fit... sau pe acolo... ea zicea ca dupa 20 de minute de miscare, deci de exercitii aerobice, incepe de fapt partea de ardere a caloriilor. Ca pana la 20 de minute e doar partea de cardio, de intretinere, sa zicem asa...
Apoi un instructor de fitness pe care l-am cunoscut zicea ca daca vrei sa slabesti, trebuie sa arzi minim 350 de calorii zilnic... si asta la mine s-ar cam traduce in cel putin o ora pe cross trainer, aparatul eliptic, adica.
Deci e de munca...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
try spune:
Maru ,tinand cont ca ai probabil o lingurita de orez intr-o bucata de sushi, n-as zice ca e mult. Cand ai un fel de mancare cu garnitura de orez, deja se strang multe lingurite acolo. Incercati orezul brun. E adevarat ca nu-i la fel de gustos, dar macar sunteti sigure ca nu contribuie la colacei.
Nelia, draguta de tine, pana eu de o sapt. am masina, pana acum tot cu autobuzele sau pe jos am mers cu copii oriunde am avut nevoie. F. f rar s-a intamplat sa ajung unde am nevoie cu copii cu sotul cu masina. Din simplul fapt ca nu ne putem lua amandoi libere cand am programare cu copilu’ la dr. E adevarat ca nu am facut drumurile astea zilnic cum le faci tu, dar la ce frecventa de programari la dr. am avut eu cu adrian si la ce presupunea o vizita la dr.… nici nu vreau sa ma gandesc.
Pt mine si dusul la pediatru (care e la 10 minute distanta cu masina, dar o ora sau o ora jumate cu autobuzele pt ca trebuie sa schimb si vin rar) a fost o peripetie pana acum. Ce sa mai zic de vizitele care le aveam la spital in Toronto. Iarna, vara, n-a contat. Nu de putine ori am avut momente de frustrare cand am mai luat-o si pe jos pe anumite distante.
Numai cand mi-aduc aminte de perioada aia de 6 sapt. cand adrian a stat la NICU si mergeam zilnic acolo de dimineata o parte din perioada cu alex dupa mine care n-avea nici 2 ani, pe Go (unde carutul trebuie sa-l pui in burta autobuzului - urasc deja sa merg cu copii pe Go) si de cele mai mai multe ori eram acasa dupa ora 4, era ca un servici full time.
Dar fuse si se duse, taica…
quote:
Si cind trec prin magazine si ma uit la ele, nici nu stiu pentru ce sint, zici ca sint avioane frate...
Asa-i, nu dorm inventatorii astia. Da, multe usureaza treaba cu copilul, dar nu ai cum sa le iei pe toate (numa’ spatiu de depozitare si-ti mananca urechile, ce sa mai zic de portofel).
A propos obiecte multe si care nu le folosesti prea mutl timp: fusei ieri la un mag. destul de aproape de casa (un Once Upon A Child) care cumpara obiecte second hand pt copii si ziceau ca platesc top dollars pe ele. Ma duc si eu cu playpan-ul lui adrian pe care i l-am luat anul trecut si pe care l-a folosit o luna si ma gandeam ca scot si eu juma de pret pe el. Si aia ma pune sa completez un formular etc. tot face calcule prin calc si apoi imi spune zambareata ca imi poate oferi 14$ pe el. Iar eu am dat 100 si e ca nou. Pai daca era de 14$ il dadeam gratis, ce naiba sa mai astept 14$ de la ei? Si pun pariu ca ei il vand la 60-70$ apoi.
A propos de coborat din pat (nu patut) praslea al nostru ieri se gasise sa coboare de pe canapea cu capul in jos, ii place sa incerce diverse. Nu e prima data, dar ieri avea chef de joaca. Cobora in maini si-apoi isi dadea drumul, se ridica zvarluga in picioare, se suia pe canapea si iar. A repetat asta de 5 ori si i-a pierit suflul, deja se ingreunase fundul la urcat si ajunsese sa se chinuie sa se urce pe canapea, iar cand isi dadea drumul nu-l mai tineau muschii si-i tremurau manutele ca gladiolele si-si cam dadea drumul cum apuca, adica in cap. Dupa ce a tras vreo 2 pocnituri in cap, a dat sa scanceasca si apoi a renuntat cand a vazut ca se lasa cu dureri si ca nu mai e fun.
Si legat de orez, si eu sunt fun orez, oricum la sconstitutia mea nu fac eu probleme de kilograme. Amandoi, si eu si sotul, ne-am indragostit de orez dupa ce-am venit in Ca. Cel mai mult ne place Basmanti. El a mai renutnat la orez de cand cu tensiunea marita si dieta si s-a reprofilat pe cel negru.
Am vrut sa fac sapt. trecute un pilaf cu orez (la cerintele lui taica-miu), dar nu mi-a iesit, frate. Nu stiu ce orez sa cumpar sa iasa pilaf ca-n Ro.
Si mie imi plac rulouriel de sushi la nebunie. Am incercat si eu de acum cateva sapt. sa fac sushi (pana acum de 2 ori) si sa stii ca nu e greu deloc. Ce-mi lipseste este inspiratia de a imbina diversele legume sau somon ca sa iasa gusturile echilibrate. Cel mai mult imi place cel cu tuna salad (adica amestec tuna dintr-o conserva si pun maioneze de la borcan si umplu ruloul cu salata asta de tuna. Poate-mi dai si mie niste combinatii gustoase de interioare de rulouri. Otetul ala dulce acrisor eu il fac in casa (ca de fapt e otet, sare si zahar).
Marule, eu numai mancare de acasa imi iau. Iaurt la 10, la pranz bag ciorbitza si felul doi (in caserole care sunt bine etanseizate) si apoi 2 fructe. Eu am tolbitza de mancare dupa mine mereu. In zona unde lucrez e un singur rest.-catering (e zona numai de mici firmulite, nu sunt magazine sau alte asemenea), altfel n-ai unde manca. toti colegii mei isi aduc de mucnare de acasa, doar sefu pleaca si manaca acasa pt ca sta aproape de firma (si-si permite sa stea cat vrea muschiul lui in pauza de masa). Sotul, prefera sa manace la servici (dar ma rog, ei au food court acolo ca e firma f mare), eu imi iau mereu de acasa (sunt mare cirobareasa de felul meu si-mi plac ciorbele romanesti, nu prea ma impac cu astea de aici).
nelia spune:
Try, eu nu fac sushi decit cu somon afumat. Asta ne place cel mai multe. La petreceri am facut si cu alte combinatii, chiar si cu omleta, aveam pe undeva o lista cu combinatii... dar trebuie sa o caut. Dar nu-i ca ala cu peste. Si de fapt rulorile astea se numesc maki-sushi... ca sushiul adevarat e numai cu peste si e altfel. Iti gasesc link-uri, cind mai intru... Eu ador bucataria japoneza, si Octav la fel (bine, ca el adora tot ce e japonez!), dar pe mine m-au convins ca maninca sanatos. Si Octav isi ia ciorbita si felul doi de acasa... Of, de ce mi-ai adus aminte ca vine septembrie si incep pachetelele, am uitat cum e sa le faci... Si Agatei si lui Octav le pun ciorbite sau supe de acasa si felul doi, plus mincarea de dimineata lui Octav si cite doua gustari pentru amindoi. E greu, dar imi place sa stiu ca maninca ce le pune mama sau sotia... intr-un fel, o fac si pentru mine, ca ma simt eu linistita. Si imi place sa le fac pachetele frumoase, cu cutiute colorate, pentru orice si estetic aranjate, ca sa-i atraga sa manince... Octav nu cred ca ar minca din alta parte, decit daca ar fi ieftin si sanatos, dar Agata ar renunta cu placere la ce-i pune mami si sa manince la cantina scolii, unde maninca toti copiii... asa ca i-am dat o zi la alegere sa pape si ea acolo.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
Din ciclul raspunsuri ptr Ica- singurele masini spalat / uscat care se pot intra ar fi miele insa cele mici de 22 ˝’’ – are cineva? Incap suficiente rufe? Eu pe site-ul miele am vazut ca la dimens astea incap 5.5 kg rufe insa cuva pare miiica si sunt si prea scumpe ptr noi, insa un alt model care ar merge sunt cele americane cu bat da care eu tot fug. Intr-un fel ( din fericire sau nefericire nu stiu inca ) suntem constransi sa luam miele, intrebarea care ma arde -–cate rufe pot inta in jucaria asta micuta de 22 ˝ '' ?
Nelia - eu stiu ca dupa 30' de sport incepe sa se arda depozitele 1.5 - 2 hrs deja ma termina psihic, eu n-am timp nici 1 hr pe zi ptr mine, 2 ar fi deja boierie
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
nelia spune:
Pai, ce tu crezi ca eu cred ce spune sotul? Eu si dupa jumatate de ora, deja imi dau sufletul... Numai ca nu il pot ignora definitiv, ca e sportiv si nu e gras... iar daca simte ca se depune, se intoarce la respectarea principiilor pe care le enunta si slabeste... si eu ma chinui si nu dau nimic jos. A ajuns la 75 de kilograme si in mai putin de patru luni, cu munca multa si mincind de toate, dar putin, a ajuns din nou la greutatea lui: 65! Si nu a patit nimic, el oricum este unul din cele mai sanatoase persoane pe care le cunosc, nu stiu daca l-am vazut racit de doua ori, de cind il cunosc! Ma rog, e sanatos atit timp cit nu-si rupe singur cite ceva...
Ktrinel spune:
Ica, eu sincer nu imi dau seama...dar depinde de la familie la familie sa stii...unii spala mai des, altii mai putin des..eu zic ca decat alea verticale, mai bine mica si buna succes in alegere !
columbiana spune:
Dana, tare apreciez invitatia ta la party-ul la piscina (desi inca nu stiu daca voi merge- mi-ar placea!), dovada ca te-am visat azi-noapte, eram in vizita la tine si-ti admiram casa
try, stiu ca inca nu ti-am zis da'tot o zic in gind, parol! de cite ori am timp sa-ti citesc mesajele, nu pot spune decit chapeau! de unde ai adunat atita intelepciune, cit altii nu reusesc intr-o viata?
apropo de mincare, eu sunt genul care nu suport sa-mi pun pachet (adica daca am mincat ceva la job, nu-mi vine sa mai maninc si acasa); sunt gurmanda inraita (in sensul diversitatii, curiozitatii, nu a cantitatii),fac zilnic turul localurilor si maninc altceva; daca-mi pun un lunch de acasa, sigur ma intorc cu el in geanta ca nu-mi da pofta; e drept ca am luat si citeva plase, cind m-am simtit rau dupa un "a chinezul", desi nu era cel mai cheap- am renuntat la bufete si am trecut la resto normale, etc; preferata ramine tay, apoi sushi+supele japoneze si apoi cele chinezesti- vegetariene daca se poate; e un festin sa postesti cu ele
http://www.floriinro.ro/