Gravidute & Mamici de IASI (59)
Raspunsuri - Pagina 3
iulia-stefy spune:
Irina, multumim de .
Eu stiu ca rectal e 38.5 pragul de alarma. Antitermice eu ii dau la 8 ore intercalat paracetamol cu Nurofen si ajung pina la interval de 4 ore, tot intercalat. Cantitatile trebuie calculate in functie de greutatea Iustinei. Eu cu Nurofenul nu ma joc, pentru ca afecteaza stomacul. Si sa nu-i dai mai mult de 5 zile.
lulualex, multumim.
Oana, multumesc.
vacanta la bunici
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
alynta27 spune:
Lacramioara multumesc! Sunt bine acum!
Noi am fost la plimbare prin podu Ros. Vroiam sa ne facem abonament la Dolce pentru cablu si telefon, dar era inchis. oricum ne-a prins bine iesirea! Noapte buna!
Alina-Mirela cu DAVID 27.06.2007
Concediu la mare 2008
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
David
Cum a aparut Printul!
tuscut spune:
Buna seara fetelor!
Multumesc de raspunsuri
I-am pus Iustinei la pranz un supozitor cu paracetamol si cat de cat i-a cedat febra. Insa dupa ce s-a trezit a inceput iar sa arda (desi mainile si picioarele ii erau reci). Am incercat sa-i dau Nurofen si l-a varsat tot. Am gasit-o intr-un final pr dr. si am fost la ea acasa. Se pare ca are rosu in gat. Ne-a dat tratament cu Augmentin - 3ml la 12 ore - si Nurofen - 2.5ml la 8 ore max. 5 zile, iar daca tuseste Eurespal. Am umblat ca nebuna sa gasesc o farmacie care sa elibereze reteta si am ajuns acas pe la 9 jumate. Iustina iar arde asa ca i-am pus din nou paracetamol si am trecut si la impachetari. Ufff, ma doare sufletul sa o vad asa, mai ales ca ea nu a avut nimic pana acum. Si acum ofteaza si geme prin somn. Mi-e asa de mila de ea saracuta... Cred ca o sa fac noapte alba, ca nu pot dormi oricum...
Lacramioara, te-am trecut in lista de mess.
Irina, de Maria Iustina- 12.10.2007
ghinetz spune:
Irina, multa sanatate Iustinei. Uite, eu cu asta nu ma impac deloc. Rosu in gat si antibiotic. Inca Augmentin!!! Si daca e viroza??? Ce mai face antibioticul? Stiam, de pe cand era Stefan mic, ca se da antibiotic doar daca se zareste in gat macar un punct cat de mic alb, adica puroi. In fine...mai bine ma faceam medic, poate asa aflam raspunsurile la nelamuririlele mele. (banuiesc ca se da pentru a se evita o eventuala complicatie ulterioara, ceva gen: si daca e infectie bacteriana??? Si daca nu e? Chiar, daca nu e bacteriana de ce trece de la antibiotic? Sau trece asa, de la sine si zicem noi ca e de la antibiotic???)
Sa ma opreasca cineva ca o tin asa pana dimineata.
In alta ordine de idei: ce mai gatiti bun? Ca sunt in pana de idei. Imi vine sotul acusi si...(bine, el a dat comanda de ciorba de perisoare si sarmale in foi de varza). Dar cand se termina astea (daca le fac, ca la sarmale eu nu ma prea bag si cica ardei umpluti nu vrea)
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
tuscut spune:
Oana, nu stiu ce sa zic, ca eu la capitolul medicamnte, boli etc stau foarte prost. Pentru ca nici eu, nici sotul si nici rudele apropiate nu prea am fost bolnaviciosi. Dr. banuie ca ar fi si o otita ca Iustina a plans cad a apasat la ureche. Dar acuma nu stiu daca numai din cauza asta ori s-a speriat ca azi a plans mai mereu din orice. Daca ai mai avut experiente de-astea, tie ce ti-a recomandat medicul? Nici eu nu prea sunt de acord cu medicamentele (in sensul ca ed daca racesc bag in mine ceai cu lamaie si miere si doar in cazuri de exceptie iau paracetamol), dar cu Iustina nu vreau sa fac experimente de astea si merg pe mana dr.
tuscut spune:
De gatit...eu am facut astazi o tocana de ardei cu vinete si rosii. Ce-o fi iesit acolo nu stiu ca am copt ardeii pe bucati, mancarica tot pe bucati am facut-o. M-am apucat de dimineata si abia acum seara am terminat-o. Azi n-am avut spor la nimic cu Iustina bolnavioara.
alynta27 spune:
O mare mare! Oare cum o fi trecut noaptea Iustinica?! fetelor azi e cald! David mi-a dat desteptarea de la 7 si inca nu am reusit sa beau cafeluta! nu-i nimic, o servesc cu voi!
Asteptam musafiri: sora mea cu Bolfi (Andrey) si mama! David va fi cel mai fericit! Le iubeste mult! Sa avem o zi buna!
Concediu la mare 2008
David
Cum a aparut Printul!
tuscut spune:
Neata fetelor!
Alina, multumesc de cafea dar cred ca mai fac un acusi ca e nevoie...
Iustina abia s-a trezit, numai ce am schimbat-o si i-am dat medicamentele. Uff, saracuta mi-e asa mila de ea ca a trebuie sa i le dau mai mult fortat! De dormit ea a dormit bine, eu nu am dormit ca am pazit-o toata noaptea. Pe la 4 jumatate am adormit si eu si la 6 ardea iar. Avea 38.5 si cum nu era ora de nurofen, i-am pus comprese si paracetamol. Acum vad ca nu mai are temperatura deloc, e vioaie si face ture de patut, cu boscorodeala de rigoare... Si incearca sa-si dea drumul la maini sa se tina singura pe picioruse
Va doresc o zi minunata!
alynta27 spune:
Pupam pe Iustinica bolnavi
Si asta pentru mami care e fff obosita!
Concediu la mare 2008
David
Cum a aparut Printul!