Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (186)
Raspunsuri - Pagina 8
dianav spune:
Raluca_u
In baza ordonantei respective poti sta acasa pana la un an doar pt. alaptare pe baza recomandarii dr depusa la HR la tine la serv. Pana implineste copilul 2 ani, adica in perioada de 1-2 ani, poti merge la serviciu cu program de 6 ore si plata integrala a drepturilor salariale in baza contractului individual de munca. Daca nu ai asa ceva scrie in contractul colectiv de munca unic la nivel national. Acesta reprezinta cadrul general si contrcatul individual nu poate fi mai restrictiv. Chiar daca nu ai contract individual si exsita la nivel de unitate/institutie, poti beneficia de acest drept.In codul muncii scrie ca acest contract colectiv de munca unic la nivel national este obligatoriu pt. toti angajatorii. Te poti uita putin pe art. 238(3) si 241(1) din Codul Muncii si ai sa vezi ce drepturi ai.
Normal ca eu nu am beneficiat de asa ceva, am facut si scrisoare la Ministerul Muncii etc. Depinde de angajator. Eu sunt o situatie speciala fiind functionar public. Oricum am vb cu mai multi avocati prieteni si mi-au spus ca interpretarea mea e corecta si am dreptul, dar ce folos sa dau in judecata? Dureaza si timpul nu il dau inapoi, maine poimaine facem 2 ani.
Diana
Raluca_u spune:
Diana mersi mult. stiu ca este specificat in contractul colectiv de munca unic la nivel national, dar nu stiu unde si de informatia asta aveam nevoie.
am stat ieri de am cautat pe forum la legislative de mi-au iesit ochii si tot nu am gasit. pana la urma poate poate o sa gasesc.
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
dianav spune:
Raluca_u
Iti spun unde scrie in contractul valabil pe 2005-2006, poate cauti tu in cel pe 2007-2010. Art.17
dianav spune:
Art. 17
(1)Salariatii care renunta la concediul legal pentru îngrijirea copilului în vârsta de pâna la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea în munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de începere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2)Femeile care au în îngrijire copii de pâna la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul în care au fost încadrate în aceste conditii se considera, la calculul vechimii în munca, timp lucrat cu o norma întreaga.
(3)Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale în limita a maximum 16 ore pe luna, fara a le fi afectate drepturile salariale.
(4)Salariata în cauza este obligata sa prezinte adeverinta medicala privind efectuarea controalelor pentru care s-a învoit.
(5)Procedura de aplicare a prevederilor alineatelor precedente se stabileste prin contractele colective de munca la nivel de unitate.
Sper sa ai succes. Prietene ale mele au stat acasa asa, ddar angajatorul e privat.Eu lucrez la stat, asta e (sunt un caz fericit in privinta salariului, asa ca am renuntat la dreptul asta ca nu vor sa ma lase sa beneficiez de el)
dianav spune:
Ceea ce am postat e actul, e din contractul valabil 2007-2010 unic la nivel national. M-ai facut curioasa si am cautat.
dianav spune:
Nu cauta pe forum, cauta intr-un program legislativ daca ai asa ceva. Daca nu iti pot trimite eu forma actului, insa nu stiu sa pun aici attachment-uri, daca iti trebuie sa treci in cerere, imi dai un mail al tau si iti trimit. Eu am acces la un program legislativ.
dandusa spune:
quote:
citat din mesajul lui aelita
daca cineva pe strada se opreste asa in treacat ca vede un bebe in carut,p Andres,ea vine si se urca pe roata carutului si ilmangaie si ii lucesc ochii E AL EI !!! AL EI !! SI LUMEA SE UItA LA EL !!
nuu,nu e geloasa pe asta,E MANDRA !eeei,si daca are timp ,se agita asa tare debucurie si scoate sunete si ii arde si cateva palme asa e drag,nu mai judeca !:)) de parca i-ar zice:scoali,ma,nu vezi ca se uita lumea la noi???
cand il pupa tati,ea vine repede si il mangaie si ea si ii lucesc ochii la fel ca E AL EI !!! si il pupa si ea.
m-ai terminat cu laudaroasa de Sofia,mortalaaaaa
nu pot sa nu remarc cat de puternica esti...,cat de linistita ,cat de rabdatoare,cat de dragastoasa,cat de minunataaaaaaaa,ti-o fi si tie putin greu,da' pe bune daca se vede...,esti scumpa tareeee,Aelito draga
Mamica stralucitoare
26+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
Raluca_u spune:
Dina merci mult am printat informatiile. sunt suficiente.
o zi frumoasa va doresc.
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
dianocica spune:
aelita sunt deliciosi amandoi .
cred ca d m-a auzit cand am zis ca nu face miscare asa ca si azi si ieri a bagat cateva zeci de ture de covor :))).
donia intrebai odata (eu sunt mai in reluare putin ) de activitati pe ploaie. tocmai am descoperit una tare. mergem in dormitor si ne giugilim . acum cateva zile eu eram terminata de somn dupa un pepsi pe la 11, culcata cu greu la 2, d fresh...si incercam variante mai linistite. si i-am propus sa plecam din masinute, trenulete si plastilina si sa mergem pana in pat sa ne iubim. initial a fost cam derutat si m-a intrebat tzitzi? . ei, am mers in pat si am inceput. sa pup picioruse, degetele, unghiute (cele mai frumoase de pe lumea asta din toate timpurile-fiecare in parte ), glezne, pulpitze, muschiuleti, burta, spate...tot tot tot. a fost dementa. acum la maxim 2 zile cere singur cate o repriza de iubareala in mijlocul zilei, fara legatura cu somnul sau tz. sau mergem la oglinda (in sfarsit am luat una in care se vede si el de sus pana jos fara sa fie nevoie sa-l catzar eu) si ne uitam la cat de frumoase sunt...burtica, buricul, genunchii....toate . si e atat de dulce cand imi arata bucutele...si a retinut el cum ar trebui sa te uiti in oglinda sa le vezi, da' se cam incurca. si se pune cu spatele, isi pune mainile pe fund, si uita ca tre' sa intoarca doar capul si se intoarce cu totul :)))) si nu le gaseste :)))))
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
aelita spune:
DANDUSA-si tu esti puternica,eu nu uit cum ai indurat tu fara tati ,singurica cu Crinuta ...eu la asta nu cred ca rezistam..vezi,fiecare rezista la ceva anume,se adapteaza nevoilor..
asa ca o sa te adapvezi supe si tu,sa vezi ce bine vine bebe Raducu si ce cuminte o sa fie,si mare si mancacios,ca vad ca asa sunt baieteii in general,mai ales al doilea !
ca al meu m-a spart cat doarme !!
ma crezi ca il vrezesc noaptea de nebuna sa il pup ca aproape nu il vad miscand?? si maraie si se screme si ma impinge cu mainile sa il lasssssss si adoarme imediat la loc !
azi i-a pus galetusa in cap lui Andres.dupa ce si-o pune ea .
nu ii las nici o secunda singuri.el e in maxi cosi langa mine ,sau in cosulet . ca ea de atata iubire il dezmembreaza.
cand ma ia asa violent de mers la baie,sa ma vedeti cum alerg cu el in maxi cosi,vajaind,de se uita Sofia la noi ca la accelerat ! " ce naiba or avea astia de alearga prin casa ?"
ca eu si la wc il iau dupa mine ,il pun acolo in fatza mea. bineinteles ca alearga si ea dupa noi,sa vada ce facem !eteee,ne scrememe apoi in grup !
DIANOCICA-hahaaa ce bestial e D !! pune mainile pe buci si vrea sa se uite in oglinda si se intoarce cu totul si " nu le mai gaseste "
a doua seara cand doarme in patul ei de domnisoara .
gata,am lasat patutul atat de lejer,deja cred ca o enerva ca dimineata trebuia sa strige la mine sa o iau din patut.
azi dimineata cineva ma batea pe spate. era ea,venise in patul meu,ERA 10 DIMINEAtA ! dormisem pe rupte toti.
ii fac bibe,il ia la mine in pat,apoi imi ia mana si pune capul in palmea mea,si se tolaneste asa prin pat,cand pe picioarele mele cu capul pe vreo talpa ..
Andres maraie,de fapv CARAIE ca o cioara,ea se ridica in fund repede sa se infiga in el ca abia asteapta,ii spun sa il lase ca doarme,si il lasa...a inceput sa asculte ,sa se mai calmeze si sa nu s mai repeada dimineata sa il zgandare ...
acum el e langa mine in maxi cosi .
ea...aud un scartait: e in cosul lui de langa patul meu. se leagana .
mai devreme a tras de sutien si s-a pus in brate si cu obrajii pe sani. asta e mare iubire pt ea.
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)