Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(62)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

pai dandusa....Herghelegiu mi-a dat nr lui de mobil si a zis sa-l sun indiferent de ora daca e vreo problema....plus ca faptul ca stii cat te costa, nu se accepta spaga, conditiile sunt deosebite, igiena maxima, personal calificat ,uman si zambitor ( psihicul conteaza la mine)....si inca o data....doctorul asta e ffff bun si fffff atent...

...Vine unla mami...

...Primele episoade!!!...

LAURA 24+ Deniel Alexi
------------------------

AMR 16 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
ca daca se naste prematur sau are probleme si are nevoie de nu stiu ce fiole care costa si 2 mil una, trebuie sa le platesc. si daca trebuie sa stea in spital, la neonatologie mai mult de 3 zile, iarasi costa si tot asa...
pai daca am hotarat sa nasc acolo, inseamna ca-mi asum acest lucru, nu?
dar mi se pare complet aiurea sa nu te primeasca. adica tu te duci toata sarcina la un medic la privat si daca e sa nasti mai devreme de termen sau doamne fereste are copilul ceva, nu te primesc?!?!?!. a cui e vina?

Carmen, nu e pb. numai de costuri pt. ca daca ar fi asa nu ar mai transfera prematurii sau bebeii cu pb. la spitalele de stat care sunt renumite pt. sectiile de prematuri. Pe bune! Uite, si la odiseea de iulie-august este o fata care a patit chestia asta. Bebe nascutla 38s, deci la termen, dar cu pb. respiratorii, a fost transferat la nu stiu ce spital de stat. De ce??? Mie Mirela Popa de la Medlife, fosta mea dr., mi-a zis ca nu au nici dotari speciale pt. prematuri, eu de aia am si renuntat la Medlife. Si am pus si pb. costurilor, i-am zis ca daca e vorba doar de asta, eu as risca si as naste acolo, insa a zis ca nu se poate (asta in cazul unei nasteri inainte de 37s) pt. ca asa a hotarat conducerea.

Stii ce mi-a zis cand am intrebat-o "si eu ce fac daca e sa nasc mai repede"? A zis ca in cazul asta trebuie sa ma duc la Giulesti! Ah, uitasem sa-ti zic, ea nu mai lucreaza la stat, e doar la Medlife. Deci efectiv ma lasa balta, asta se intampla!

Mai, cu masuratul asta al colului, eu nu mai pricep nimic. Unii zic ca e irelevanta masuratoarea la o eco abdominala, altii il masoara doar asa chiar si la finalul sarcinii. De ex. Iosup numai asa il masoara. Data trecuta aveam colul de 3,4 cm la 34s, masurat abdominal. Acum Pelinescu mi-a zis la fel, ca nu conteaza pt. ca nu se poate masura corect decat la eco vaginala...

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

cu Bebedoi 24+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Anes, la ce dr mergi? Nu stiu de ce, dar nu-mi inspira incredere, da senzatia ca bajbaie...Ai mai fost la alt dr. sa-ti confirme ca e colul intredeschis la interior?

Analize iti poti face tu ce ai chef, daca ea nu e in stare sa-ti zica ce si cum! Ar trebui sa faci si: glicemie, urocultura, listeria, toxo, CMV (daca nu ai avut bolile astea, se repeta in fiecare trimiestru analizele), strept. B si inca vreo cateva...

_

Dialoguri strumfesti

cu Bebedoi 24+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

dandusa - in primul rand medicul. el era la un spital de stat apoi a plecat de acolo la medlife. m-am dus dupa el.
apoi am card la medlife de la munca. pana acum eu n-am platit nici o consultatie, nici o analiza si nici o eco de trimestrul I. toate costurile erau acoperite de card. si la ce probleme am avut, s-au adunat ceva!
apoi ma deranjeaza cumplit sa stau sa astept prin policlinicile si spitalele de stat si sa am bani in buzunar de fiecare data si de fapt sa nu stiu cui sa-i dau si mai ales cum.
cum sa-i dau unui medic bani? in plic? cand plec sau cand am intrat in cabinet? ii pun pe birou sau ii bag in buzunarul de la halat? m-am tot gandit la astea.
curatenia din spiatlele romanesti mi se pare sub limita. si nu vorbesc doar de sectiile de gineco sau neonato, ci de toate spitalele. ex:bunica s-a operat de inima la fundeni si din sala de operatie a luat un streptococ si de-abia am salvat-o. cu tratament adus de noi, cu interventii la ministerul sanatatii, etc. si nu e singurul caz.
am fost internata de 2 ori la medlife. o data pentru o HSG si a doua oara (de urgenta) in sapt 6 de sarcina, cand am sangerat puternic si tot atunci mi-au descoperit cei 4 embrioni. au intervenit si cred ca Dumnezeu dar si medicii de acolo mi-au salvat sarcina. si tot de la ei am capatat 2 fiole de gravibinon. fara bani, fara plicuri in buzunar, fara interventii. au fost doar oameni.
cand am avut probleme, am mers la giulesti pentru o a doua parere.
mi-am zis ca nu voi mai calca pe acolo. am asteptat vreo 2 ore, am intrat intr-un cabinet unde mai erau alte paciente, dupa niste perdelute, oameni se perindau pe acolo, asistente, stramt, urat. apoi am facut ecografie cu un medic care a scos 2 vorbe si elea au fost ca voi peirde sarcina dac voi face embrioreductie. incurajare=0

nu sunt fite. daca ar fi adun toti banii pe care ar trebui sa-i dau cand voi naste la un spital de stat vs. la unul privat, eu cred ca as iesi tanda pe manda.
platesc la medlife 50 de mil, dar nu ma doare capul. primesc halat, camasi de noapte, tampoane, papuci si chiloti de unica folosinta,mancarea e inclusa in pret. nu trebuie sa vin de acasa cu algocalmin si branule. sunt tratata uman sau mai bine zis cum ar trebui sa fie tratat orice pacient din orice spital din romania.
faptul ca exista riscul sa nasc mai devreme si sa nu ma primeasca sa nasc la ei, nu ma sperie. le-am spus ca-mi asum costurile suplimentare.

23+
http://good-times.webshots.com/photo/2221574950103601207ZrfiRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

diana - eu am incredere ca va fi bine pentru bebe si pentru mine. mai cred ca exista o lege a compensatiei. tot raul spre bine.
dr meu e predoi. ma stie de cal breaz. am pritene care au nascut acolo si a fost ok.
stiu ca sectia de neonato este buna, pentru si asta e un aspect foarte important in proces.
dar, am totusi un plan de rezerva la un spital de stat, care arata ca o fabrica de suruburi. eu sper sa nu ajung acolo.
cei din germania m-au intrebat daca vreau sa nasc acolo, mi-au trimis un neonatolog sa vorbeasca cu noi sa ne explice ce si cum. dar cum logistica ar fi prea mare, prefer sa nasc aici.

ce sa spun, nu pot decat sa am incredere ca va fi bine.

23+
http://good-times.webshots.com/photo/2221574950103601207ZrfiRU

Mergi la inceput

Sunt de acord cu tot ce ai scris, astea erau si motivele mele cand am vrut sa nasc la Medlife. Si eu am fost internata o noapte cu fetita mea, cand a avut laringita, si stiu cum e in spital si cum esti tratat! Nu se compara NIMIC de acolo cu ce se intampla in spitalele de stat. Insa pe mine m-a descurajat dr Mirela Popa...poate daca nimeream la alt dr., alta era situatia acum!
Ah, si ce norocoasa esti tu ca ai card, eu platesc TOT si inca merg acolo la eco, analize...fetita e inscrisa la dr. Marcu de la doi ani, chiar azi am fost cu ea la consultatie! Si eu merg tot pe principiul asta, nu stiu si nu imi place sa dau spaga, prefer sa platesc, chiar daca e mai scump, dar sa si dau banii pe ceva, ma refer la servicii de calitate, nu degeaba, cum se mai intampla in spitalele de stat!
Iti spun sincer, daca as fi avut garantii ca se pot ocupa cum trebuie de un prematur fara sa fie nevoie da-l transfere in caz de complicatii, acolo ramaneam si eu...

_

Dialoguri strumfesti

cu Bebedoi 24+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna dimineata tuturor
domnisoara mea s-a trezit la ora 4... ca sa adoarma la loc voia poveste, pe care eu nu eram in stare sa i-o spun, asa ca l-a trezit pe taica-su... si in timp ce i spunea povestea i-a cerut si laptic, pe urma a zis ca ii e foame... si uite-asa s-a facut ora 6 si nu s-a mai culcat la loc. suntem capiati amandoi, iar tati a plecat in delegatie... a fost probabil o avanpremiera la primele luni cu doi copilasi, ca sa fiu pregatita...

saptamana trecuta am fost la eco morfologica la pop - caruciorul albastru e acum ROZ bebelina e in grafice, sanatoasa si activa. eu am un fibrom de 5cm in uter si placenta imbatranita, gradul 2-3 (ginecologul meu zice ca e perfecta... ramane sa o monitorizam totusi cu atentie).

astea sunt vestile noastre, o zi frumoasa tuturor!

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Vrabiuta felicitari pentru bebe care s-a dovedit a fi fetita!
Monicabo sa vad cum ma mai simt..in principiu as vrea sa ajung la T sapt. viitoare, dar daca ma mai doare tare burta ma duc mai repede...Era coada mare? Pe la ce ora ai fost? Felicitari pentru bb sanatos...si eu fac pe 5 analizele alea de 28 de sapt...ca apoi plec si nu mai am cind. Cind te-a mai chemat?
Anes si tie felicitari pentru rezultatele de la eco...nasol ca nu iti masoara colul, ca eu la ce contractii am vreau musai sa stiu cum stau...ca mi-e frica!
Diana da..nu esti slabanoaga daca ai 1.56 si 50 de kg...eu am 68 la 1.74, deci tot pe acolo raportat la inaltime...!

Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna dimineata!

Mi se pare foarte interesanta discutia spital de stat vs. spital privat, am citit cu mare atentie ce-ati scris amandoua, carmendu si diana21. Si ma gandesc ca amandoua aveti dreptate. Teoretic, tot ce spune carmendu este perfect adevarat si practic, experienta ei a fost una pozitiva, in timp ce a dianei21 a fost una negativa.

Sunt, la randul meu, in situatia de a avea un card la CMU in buzunar si de a-mi dori sa nu stau in locul mizere si sa nu trebuiasca sa inghesui bani prin buzunarele halatelor albe...insa am facut anul trecut la CMU o banala perfuzie si asistenta respectiva mi-a umflat cotul drept cat o minge de tenis, pt ca nu nimerise vena si plecase linistita din salonul respectiv, asa ca mi-am scos-o singura din mana ca mi-era ca se sparge ceva pe dinauntru...o alta colega de-a mea a fost suspecta de cancer dupa un consult foarte atent la ei, pana a ajuns la o policlinica de stat, unde a aflat ca era doar o toxiinfectie alimentara de care s-a tratat imediat si e bine mersi...asa ca am ales Filantropia, unde si functioneaza medicul meu...spre norocul meu, spitalul s-a renovat, mai au de facut licitatia pentru mobilier si e gata...dar m-as fi dus oricum dupa dr. Iliescu, care este medicul meu de 15 ani si in care am cea mai mare incredere...nasc cu el si in padure, daca trebuie...si m-a asigurat ca sunt buni pe neonato...

Ce vreau sa spun este ca doar experienta personala este definitorie. Nu toti medicii au probleme daca sunt chemati de-acasa sambata noaptea, asa cum nu toti te trec pe cezariana, doar ca sa nu le strici lor programul...

Secretii mai abundente ar trebui sa avem toate in perioada asta, din cate m-am interesat...trebuie mers la medic doar daca devine foarte serioasa, isi schimba culoarea si mirosul...

Ma bucur pentru fetele care au iesit bine la eco!

BraveGirl sa ne dai un semn de viata, sa stim ca esti bine!

O zi frumoasa va doresc, plec la munca.

Diana

24+ Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
vrabiuta felicitari pentru fetita sanatate si numai bine imi pare rau sa aud de placenta, dar vb doc trebuie monitorizata atent...
fetele eu sunt in picoare de la 06.00 ma trezeste fiumiu dai suturi dupa siuturi 'imi e foame trezirea'...si nu ma mai lasa sa dorm si ma trezesc imi pregatesc micul dejun...si plec pe 2 carari apoi in pat unde numai adorm
referitor la spitale de stat vs. spitale private eu daca as avea 55 de milioane as naste la medlife...deci45 de mil cezariana si 10 mil cazarea 5 mil ATI-ul si 5 mil 2 nopti in salon cu 2 paturi...sincer prefer spitalele private in defavoarea celor de stat...inca nu suntem hotarati..pana acum daca economisim strangem 30 de mil...dar pana la 55 e cale lungggggaaa....nush ce sa fac,,,,decat imagini horor in spitalel de stat cu spaga, infectile lor si personal de te doare mintea....mai bine platesc si toata lumea zambeste larg la noi
astept sa vina babizapy sa o intreb mai multe, doar surioara ei acolo a nascut.....
24+Dimitrie

Mergi la inceput