LMA! Inimioare de iulie - august 2005 ! (20)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Nicoll, abia acum mi-a venit hotararea judecatoreasca, pe care trebuie sa ma duc s-o investesc ca "definitiva si irevocabila"... Lui, judecatoarea nu i-a facut programul de vizita pentru ca nu l-a cerut! I-am si zis ca era obligatia lui sa-l ceara... si s-a enervat si mai tare... bla-bla-bla... parca v-am mai spus ca el nu a vrut sa dea nici un fel de raspuns la citatii, zicandu-mi: sa se judece in lipsa... si s-a judecat in lipsa...
A primit si el comunicarea hotararii si a inceput sa ma acuze ca-s o mincinoasa... ca am "fabricat" dovezi ca sa-mi acorde legea numai mie copilul (desi la dosar este doar cererea mea-explicata lui de mine, ancheta sociala si marturia fratelui meu-care contine situatia dintre noi, daca eu ma ocup de copil, etc. ...)... ca am facut in asa fel incat numai eu sa am toate drepturile asupra copilului... bla-bla-bla... Desi, de fiecare data am incercat sa-i explic cum merg treburile (ca am nevoie de hotararea asta ca sa pot reprezenta legal copilul, sa-l pot da la gradinita de ex.)... dar, cum am zis mai sus... am vorbit singura ...
Iar, de mers si eu cu copilul, nu pot merge... lucrez... abia m-am angajat, deci nu am cum sa-mi iau liber (concediu) asa de repede... Cand i-am zis ca lucrez... m-a facut din nou mincinoasa ... ca si el a venit cu ideea de a insoti copilul... dar, nu pot. Si nu m-a crezut ca lucrez... ci ca, scornesc de la mine ca sa nu-i dau copilul, eu neputandu-l insoti... bla-bla-bla...
Si, sincera sa fiu, o saptamana cu el si ai lui ... nici macar o zi nu cred ca as rezista... Ca, imi mai zisese tata sa mergem toti trei, intr-o zi (adica sa ma insoteasca si tatal meu)... ca sa nu mai vina el cu scandal si toate alea... si mi s-a facut "parul maciuca si pielea gaina" la ideea asta...

Marami, sa stii ca era un protest ! Hi, hi, hi...
Mda, acum s-a gasit... ca el ii tata, iar eu nu-l las sa fie , etc. ... Ce sa mai zic?!? hmmmhhh, hmmmhhhh...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Hai sa va mai pun si "de-ale lui Robert" ...

1. Robert si inghetata...

Tocmai se sculase Robert din somnul de dupa-amiaza... si m-a "prins" mancand inghetata (a lui era in frigider...)...
Se uita la cutiuta mea de inghetata si intreaba: "Ce ai aici? E cafea... mica-mica?!?" . Eu ii zic: "Nu. E inghetata. A ta e in frigider... ti-o aduc?". Raspunde Robert: "Da. Da' nu 'mi dai 'ingu'ita (lingurita adica) ta... asta mu'da'a (murdara)!" . Doar avea si inghetata lui lingurita ei, dar...
Eiii... are baiatul maniere bune ... stie el ce stie .

2. Cum ma serveste Robert ...

Hmmmhhh... noi bem apa din pahare mari, Robert cu paharutul... Si... cere Robert sa-i pun apa sa bea... si isi rastoarna paharutul cu apa in paharul meu, zicandu-mi: "Mami, daca v'ei sa bei, bei... daca nu, nu bei!". Si balbadac paharul peste gat ... adica, tot el a baut... din paharul meu... dupa ce m-a servit, chipurile, pe mine ...

3. Am ajutor de nadejde ...

Curatam intr-o zi usturoi iar, un catel de usturoi a sarit pe jos ... Vede Robert "faza"... ia catelul de usturoi... si mi-l da, zicandu-mi: "Uite mama ustu'oiu'... ca la tine n-a v'ut sa steie!" .

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Marami daca ajung in zona cu siguranta ca voi da un semn.Mi-ar face mare placere sa va cunosc live!
Cryna pai mergi cat poti de repede si "investeste" hotararea.Asta ca sa nu mai existe "portite" de discutie.Cat despre ce zice el...ar trebui sa te lase rece.Sti ca ti-ai facut mai mult decat datoria explicandu-i ce si cum,ba poate mai mult decat ar fi facut multe mame in locul tau.Spre binele tau ar fi sa nu mai lasi sa te afecteze ce spune 'mnealui.Eu am o vorba.Decat sa sufar pt vorbele cuiva mai bine fac pe "nesimtita" si nu bag in seama.Dar eu chiar pot sa fiu asa,sa nu bag in seama pe cei ce cauta sa ma perturbe din ritmul meu.Bine,cu limitele de rigoare;dar de ce sa sufar?hmm...
Daca nu poti merge- si inteleg situatia;nu conteaza ce zice el nici in acest caz- e foarte simplu(asta cum vad eu).Daca tu crezi ca baiatului nu-i e bine sa plece,simplu:nu pleaca.Daca vrea sa-l vada si sa fie cu el sa vina cand esti acasa si sa-l vada.Fi pragmatica,tare pe pozitii si nu fa nici cea mai mica concesie.Una mica facuta si va crede ca se poate orice.Te pup si sa nu uiti ca suntem aici,langa si cu tine!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Si am uitat!Nu numai iubaret Robertel:si serviabil si de ajutor!Bravo lui si mamicii ca l-a crescut asa!Pupici!

MMN

Mergi la inceput

Pai Nicoll, saptamana asta trebuie sa merg la tribunal... trebuie sa treaca acele 15 zile scrise pe hotarare (am primit-o lunea trecuta) si dupa aia o pot investi... si cum toata chestia asta dureaza cam tot o saptamana, numai bine se termina si termenul de 15 zile dat pentru recurs...
Asta-mi tot zic si eu... sa nu-l mai las sa ma afecteze... aseara, am crezut ca-mi plesneste inima ... si m-am speriat sa nu-mi ramana copilul al nimanui , daca mai continuam asa, iar eu mai pun la suflet... Chiar asa am si incheiat discutia (in momentul in care el mi-a zis ca a uitat explicatiile date de mine si sa i le repet)... i-am zis ca eu nu mai am de dat aceleasi explicatii si lamuriri zise de n-spe ori... le-a uitat e treaba lui si gata!... si i l-am pasat pe fiu-su la telefon ... sa vorbeasca cu Robert.
Hmmhhh... eu nu inteleg cum mai pot spera unii oameni ca, dupa tot raul pe care l-au facut... persoana respectiva ar mai putea fi din nou cu ei ? Nu cred ca o sa-i pot explica niciodata indeajuns faptul ca nu-l mai suport in preajma... dupa toate cate mi le-a facut... Apai de', el normal ca a uitat ce a facut, ca nu a fost el cel care le-a tras ci eu... Cum sa pot sterge asa usor abuzurile verbale, emotionale, sexuale si fizice , etc.? Cum crede el ca as putea trece peste faptul ca numai m-a jignit mereu, m-a tinut numai in teroare si spaima... m-a izolat de toti (familie, prieteni)... m-a amenintat (la modul cel mai serios si urat posibil... se pregatise chiar de...) ca ma arunca de la balcon (gravida fiind), ca mde: "daca nu-s a lui nici altul sa nu ma aiba" ... Cand ne-am reimpacat, luand cu noi si copila lui (are 13 ani acum), ne-a altoit pe amandoua , considerand ca educatia unui copil si problemele intr-o familie se rezolva cu pumnul ... iar, in timp ce-si altoia copila imi ameninta baiatul ca si pe el il va trata la fel cand va fi mai mare... Iar, in momentul in care am hotarat ca plec, luand si copii cu mine (ai lui -parintii lui i-au crescut-o pana atunci- cerand copila inapoi de frica lui, sa nu nenoroceasca copila... ramanand singura cu el), a hotarat ca mai are drepturi asupra mea... chiar daca ne desparteam... incercand sa ma violeze, zicandu-mi ca " ce, daca ma despart de el nu mai am obligatii fata de el?" ... si a trebuit sa ma supun si sa-i fac voia (timp de o saptamana, pana la plecare) ca sa pot pleca linistita cu copii ...
Cum oare as putea eu uita asa ceva?!? Cand inca nu mi-au trecut spaimele definitiv ... desi a trecut un an si jumatate de cand ne-am despartit... si cand stiu ce m-ar putea astepta langa el ?!? Cum crede el ca ar mai putea fi ceva intre noi vreodata ?!? Ntzzz, ntzzz... nu pot concepe asa ceva...

Hai ca m-am lungit destul ...

Mergi la inceput

Eiii Nicoll, nu stiu daca ai observat ca Robert e si harnic... si canibal... scrisesem aici (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=124539&REPLY_ID=4006180), cateva pagini in urma ... cand iti cazuse net-ul ...
Pacat ca, dupa cum banuiesc, tac-su o sa-i vada mai mult partile "rele": ca l-am alintat, ca-i mamos, ca nu prea asculta, ca-i obraznic... mde, educatia mea , ar zice el... cam asa ceva...

Mergi la inceput

Cryna DA LA SPATE tot ce a fost si nu pastra in memorie decat faptul ca NU MAI VREI sa fi cu el.Nu-mi permit sa dau sfaturi,dar un asemenea om nu va merita...Si pentru binele tau,stabilitatea ta emotionala incearca sa nu mai suferi la cuvintele lui.Esti in Romania,cu ai tai.Nu cred ca va avea totusi curajul sa incerce si aici sa va faca rau.Sa sti ca mai greu ce e drept,dar politia vine daca apelezi la 112 si cu hotararea de la tribunal cred ca nu-i va da voie sa va mai faca rau.Totusi sper sa nu fie cazul,ceea ce iti spune acum sa o faca ca sa incerce sa vada ce reactii ai fata de el si sa vada ce mai poate obtine.Fara teama reteazai-o asa cum ai facut-o aseara!Sa vada ca te-ai schimbat si ca nu mai are putere asupra ta.Si daca poti (spun daca pt ca nici mama mea nu poate sa se detaseze uneori de diferite probleme) nu mai suferi,gandeste-te pt cine?Pt cel care te-a amenintat?NU MERITA!!!
Cat despre faptul ca nu-i va conveni cum e crescut Robert nici atat sa nu-ti pese.Sa fi mandra de baiatul tau,gandeste-te ca ai facut totul pt el si ca este asa cum este datorita tie si celor din jur."Dl"
nu are nici o contributie,nu are de ce sa comenteze!
Te pup,mamica curajoasa!

P.S.
Am citit si restul intamplarilor cu Robert,il pup muuult!

MMN

Mergi la inceput

Multumesc frumos Nicoll pentru incurajare ! Asta imi tot repet si eu... sa dau la spate... sa nu ma mai afecteze rautatile lui si vorbele lui urate ... acuzatiile lui aberante! Sper sa reusesc sa fac asta... pana la urma! Si la fel, sper sa nu faca scandal cand va veni si sa se conformeze cu ceea ce-i pot oferi eu: vede copilul la mine si atat! Nu i-l dau cu el... voi vedea cand vine, ce se va intampla... Multumesc inca o data pentru suport .

Mergi la inceput

Iar, m-a "prins" frate-miu ca va scriu... ca scriu pe net (voua bineinteles )... si cum el nu prea e de acord cu asa ceva (a povesti despre viata personala pe net), face: "iar scrii povesti de adormit copii?" . Eu, ii zic ca da... iar el: "n-ai ce face !". .
Mde... suntem firi diferite .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Doamne cryna prin ce ai putut sa treci ! M-am enervat numai citind, am o repulsie fata de barbatii care au o minte atit de ingusta de cred ca pumnul face leagea intr-o casa . Bine ca ai scapat de el, bravo tie pentru curaj ! Si fii mai optimista, nu-l mai lasa pe idiot sa te afecteze indiferent de ceea ce iti spune.
Eu am avut altfel de probleme cu tatal lui David iar acum imi trimite din cind in cind mesaje pe telefon in care ne roaga sa-l iertam , ca el ne iubeste si alte bla bla bla, uitind sa contribue cu pensia alimentara . Zice ca el stringe banii pentru copilul lui acolo unde lucreaza el, nu-i trimite in tara caci ii cheltui eu. Mari bani, un sfert din salariul minim pe economie, ma imbogatesc daca imi trimite mie banii.
In fine, azi este ziua puiutului meu, va multumesc tutror pentru urari. Noi am petrecut ieri cu multi copii in jur. Am fost atit de ocupata cu petrecerea incit n-am realizat cum a trecut timpul, eram ingrijorata ca nu o sa iasa totul bine. Am avut emotii cind i-am cintat si l-am vazut cum sufla in luminari abea atunci am realizat ce se intimpla si anume ca puiul meu face 3 ani. E inaltut si furmos. Vorbeste acum bine, are si momente de ' nu vreau' dar si momente in care e superdulce. Am facut o gramada de poze am sa le atasez cind am timp.
Ma intorc la hirtoage, sunt inca la servici si vreu sa termin lucrarea, sa ajung acasa la o ora rezonabila. Mai vorbim.

Mergi la inceput