Mamici norocoase de sept-oct 2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 9
_irina_ spune:
Eu pana acum am pus 10 kilograme. Dar am plecat cu surplus din start. Acum de cand nu mai iau elevit parca nu mai am asa de mare spor la kilograme. In schimb sper sa compensez vitaminele si calciul din alimentatie.
Abia marti ajung la eco.
Nausica eu inca nu am ajuns la discutia finala despre nastere. As opta pentru nastere naturalam dar in mod sigur cu anestezie. De ce?
Pentru ca mi se pare ca tine mult mai mult cont de momentul cand e bebele pregatit sa iasa.
Nu mi-e atat de frica de durere, pentru ca am trecut prin momente intr-adevar dureroase si neplacute, am trecut prin operatii grele si stiu ca mintea are o putere formidabila de a sterge ce e neplacut si a pastra numai ce e frumos, sau poate mai putin neplacut.
Dar daca putem macar un pic sa indulcim clipele alea, de ce nu?
Ramonzca doza de cofeina trebuie sa fie destul de mare ca sa dauneze copilului, nu mai stiu exact dar asa mi s-a parut cand am citit. Pericolul ar fi mai mult din cauza cresterii tensiunii.
Eu beau zilnic cate o cana mica de cafea. Si asta de la inceput sarcinii. Si bebele e in grafic.
Of, sunt asa de curioasa sa aflu in ce pozitie e. Ma tot loveste si parca ai vrea sa iasa prin stomac, dar nu stiu cu ce loveste.
Eu ziceam ca e capul, dar altcineva a zis ca e cam ascutit sa fie capul si probabil e un piciorus. Oare nu are destul loc saracuta de impinge asa in toate organele?
31+ - Andreea
_irina_ spune:
Eu pana acum am pus 10 kilograme. Dar am plecat cu surplus din start. Acum de cand nu mai iau elevit parca nu mai am asa de mare spor la kilograme. In schimb sper sa compensez vitaminele si calciul din alimentatie.
Abia marti ajung la eco.
Nausica eu inca nu am ajuns la discutia finala despre nastere. As opta pentru nastere naturalam dar in mod sigur cu anestezie. De ce?
Pentru ca mi se pare ca tine mult mai mult cont de momentul cand e bebele pregatit sa iasa.
Nu mi-e atat de frica de durere, pentru ca am trecut prin momente intr-adevar dureroase si neplacute, am trecut prin operatii grele si stiu ca mintea are o putere formidabila de a sterge ce e neplacut si a pastra numai ce e frumos, sau poate mai putin neplacut.
Dar daca putem macar un pic sa indulcim clipele alea, de ce nu?
Ramonzca doza de cofeina trebuie sa fie destul de mare ca sa dauneze copilului, nu mai stiu exact dar asa mi s-a parut cand am citit. Pericolul ar fi mai mult din cauza cresterii tensiunii.
Eu beau zilnic cate o cana mica de cafea. Si asta de la inceput sarcinii. Si bebele e in grafic.
Of, sunt asa de curioasa sa aflu in ce pozitie e. Ma tot loveste si parca ai vrea sa iasa prin stomac, dar nu stiu cu ce loveste.
Eu ziceam ca e capul, dar altcineva a zis ca e cam ascutit sa fie capul si probabil e un piciorus. Oare nu are destul loc saracuta de impinge asa in toate organele?
31+ - Andreea
andy_galro spune:
Am aparut si eu tarziu ca am fost prin oras un pic.Sorry ca ca nu am apucat sa intru mai repede.
eva, fresh, mary si multumesc de grija
Si acum sa va dau vestile: BEBE este foarte bine corespunde varstei de 31sapt si 6 zile, deci mai mare cu 6 zile decat stiam eu ....are 1826 grame si dr a zis ca nu este nici mic nici mare , ci absolut normal, lichid amniotic in cantitate normala, placenta fundica posterioara, bebe sta cu capul in jos si dadea suturi de nu putea dr sa-l masoare...tare ne-am distrat ...ahhhh.... si azi ne-a lasat sa-i vedem fatza ca pana acum tot cu capul in jos statea... si eu zic ca are barba si forma fetei de la la sotu' si nasul meu...dar asa de dragut mi s-a parut ....in concluzie totul este bine cu bebe, in schimb eu am o anemie severa si mi-a dat dr. un supliment de fier si mi-a zis sa mananc tot ce contine mult fier....dr intra in concediu in luna august asa ca doar in septembrie mai merg la el...d-ne ajuta sa fie totul bine pana atunci!
Va si va doresc noapte buna!!!!
31+Andrei
AMR 9 saptamani si ne intalnim cu BB !!!
Poze noi doi+"o casuta fff mare"
laureta spune:
M am asezat si io. Am fost pe afara. E asa racoare si imi place
M am lamurit cu kg multumesc de raspunsuri. Dar cand am intrebat cat dati la doctor nu mi ati raspuns aaaaa plang si io, nu ma iubiti si nu ma bagati in seama
felicic si io fac supa de galuste pt miine
Eva eu la Inisa am pus 20 de kg. Banuiesc ca si acum tot pe acolo ajung.
Kristin pupam domnisoara cocheta. Inisa tot spera ca in burtica e fratior. Sper sa obisnuiasca cu gandul ca o sa aibe o surioara.
freshanana ai o burtica mareee
nushule sunt super si multe ce ai cumparat. Si inca nu te ai oprit
mary felictari pt vestile bune
ilia
lucutta imi pare rau pt puiul tau, bine ca acum este totul ok cu tensiunea
musette, in sarcina asta burtica e cam la fel ca la Inisa si am nascuto cu 3200 gr, deci nu te ia dupa marimea burti.
ramona tocmai am avut o discutie cu Eva ca poftimm la Cola si Pepsi. Parerea mea este ca numai atunci cand exagerezi poti sa iti pui semn de intrebare dar un pahar din cand in cand nu e problema
nausica io am ceza de aia nush ce sa zic cu epiz.
irina la mine tot la stomac loveste, is picorusele
andy_g felicitari pentru bebelinul sanatos
Laureta bb2 31+ si galusca Inisa(10 iunie 2004)
laureta spune:
Lucutta acum am citi ca ai scris si la subiectul vechi in leg cu colebilul. Zici sa nu iau??
Doctorita m a asigurat ca nu face rau la bebe. Din ce am citit eu pe net contine fiere de bovina, menta si inca ceva care e si pt sterilizarea urinei si se poate lua in sarcina.
Eu am fierea mica si lenesa si acum s au accentuat starile de rau
Laureta bb2 31+ si galusca Inisa(10 iunie 2004)
Nausica spune:
merci mult pt pareri despre epiziotomie. daca doctorul e ala care taie, poate ma inteleg cumva cu el sa nu taie decit daca e neaparat necesar.
ca sa va tin si eu la curent, m-am programat la eco la Iosup pe 9 septembrie, adica la 34 saptamini. totusi cred ca ar mai trebui sa fac o eco pina atunci, nu? ultima am facut-o la 20. mi-e dor sa-i vad mutritza lui Nedelcu.
azi l-am rugat pe sotzu sa treaca pe la Fortis sa ma programeze la Iosup (ca la telefon nu raspundea nimeni) si m-a sunat foarte senin: "te-am programat pentru marti" (adica peste cinci zile). ceea ce mi se pare a fi record absolut pt Iosup. din pacate, eu voiam pt 32 saptamini, cind el va fi plecat in concediu, asa ca am ramas cu cea de 34.
iar la ingrasare raportez in sapt 27 ca am luat 10kg. am plecat de la 60. doctorul m-a certat la ultima vizita, el imi spusese ca ar trebui sa iau un kg pe luna in primele 6 luni si apoi cite 2 pe luna in ultimele trei. dupa socoteala asta am luat-o mult inainte, desi de cind cu cura de pepene si scos piinea si alte rontzanele - vad ca stagnez.
e cam liniste pe aici, cred ca eu inchei ziua.
va pup, noapte buna
Nausica27+ si bebe Nedelcu
poze
Boo spune:
M-ati strigat ?? Aici eram .. va urmaresc din urma .. mai sontac sontac asa. Si ca sa vedeti ce promta sunt, azi sunt prima. Cand am intrat in concediu a trebuit sa predau laptop si masina asa ca am ramas "sportiva". Am reusit sa fac rost de un laptop de la cineva dar mai rau ma apuca crizele de nervi cum merge. Oricum incerc sa citesc zilnic ce scrieti, dar cu raspunsul mai rar. Vad ca vestile sunt bune de la toata lumea, sau cine a mai avut probleme pana la urma tot bine s-au terminat. Eu ma bucur tare pt fiecare din voi!!!
Noi suntem bine, crestem.. sper! Ca am intrat intr-o mica panica in weekendul trecut. Dupa calculele mele bebele era ori prea mic acum ori nu ar fi avut timp sa ia destul in greutate pana pe 22 august. Dar m-am calmat, evident dupa ce am cerut n pareri.
Raportez si eu 12 kg luate pana acum. Si eu am plecat de la plus mult peste greutatea mea normala asa ca dupa nastere vreau sa le dau si pe alea jos si sa ajung la 60 macar.
Ieri am fost si am luat Dermalin, detergentul ala special de bebe. Cu asta as vrea sa spal, macar la inceput. Calcatul insa pe mine ma omoara, nu stiu daca o sa ma tina...
pupici la toata lumea si zau ca eu sunt curioasa cum ar arata un grup hug cu burtile noastre
cu Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza
claudinna spune:
neata!
tocmai am pierdut un msg...la voi mereg aiurea forumul? sau numai la mine?
va servesc eu cafeluta, lapticul, ceoututl de dimineata!!
azi ma duc la botez, ca sunt moasa!!
n-am dormit toata noaptea ca mi-am pus bigudiuri in cap si...dar deh, sufera baba la frumusete!
v-am citit zilnic si sunt alaturi de voi! intru insa in casa f tarziu si pana tremin de citit, trece de 12 noaptea, asha ca ma las pagubasa cu scrisul si ma arunc in pat
m-am simtit mai bine zilele astea, ca a fost racoare si chiar mi-am dat seama ce mult conteaza temp atmosferica! n-am mai obosit la plimbare, as fi putut mere al nesfarsit!
bebe e miscaret si mai nou face o chestie care ma face sa ma rosesc la fata, sa ma ia cu calduri si sa-mi iasa ochii din cap: cred ca se intinde, ca se impinge in peretii uterului, undeva mai sus, se face asha o galma si simt ca si cand ar vrea sa iasa pe acolo. e si distractiv, ca incerc sa ghicesc cu ce parte a corpului se impinge:)
dar daca face chestia asta cand sunt pe strada...
voua v-a aparut linea negra?? la mine nu e f vizibila, e asha...o ideee...
sa aveti un week-end frumos!
revin maine cu pozici:)
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe
34+ Florin Razvan
claudinna spune:
si eu m-am ingrasat tot cam 12 kg pana acum si AMR 40 de zile!!!
nu-mi vine a crede!
vroiam sa va laud pt ce ati cumparat pt bebelushi. mi-au placut toate!!
eu sunt cam codasha la treaba asta si cred ca asha o sa raman, dar va pun poze zilele astea sa vedeti ca totusi am luat cate ceva:)
si la noi bebe va sta cu noi in camera. deocamdata n-am unde sa-i amenajez camera lui sa fie aproape de a noastra si chiar daca aveam , in pirma faza tot cu mine in camera il tineam:)
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
pozici
totul pentru bebe
34+ Florin Razvan
Muuh spune:
ramoncza cantitatea de cofeina trebuie sa fie considerabila si nu se aduna dintr-o ciocolata si un pahar de pepsi. Si eu am mai scapat la Cola, atat acum cat si la prima sarcina. Alexei a avut 3370 gr la 37 de saptamani iar BB2 are deja 2400 g la 32 de saptamani. Fiecare copil creste si evolueaza in ritmul sau propriu.
Nausica despre epiziotomie se discuta cred ca de la inceputul Odiseei, e normal ca unele fete sa nu isi mai dea cu parerea despre asta. In plus gasesti si mai multe amanunte la Nasterea unei stele sau si mai bine daca dai un search pe site.
laureta 10 kg si o foame in crestere vertiginoasa. Ma astept sa mai pun cel putin 5 kg pana la finalul finalului sper sa fie si multa apa in kg astea. Oricum imi este deja putin greu sa fug dupa Alexei si chestii din astea de indemanare si viteza. Eh, hai ca eu te iubesc dar eu nu dau nimic la doctor, cea mai sigura metoda este sa intrebi fie asistenta de la cabinet fie asistenta sefa de pe sectie cand te internezi.
andy felicitari pentru bebele in grafic.
felicic sa o stapaniti sanatosi. Acum ca ati terminat cu amenajatul si cand termina si July poate mai punem de o intalnire. Ce zici? Moni, babytza, Nocom si cine mai are chef?
claudinna am o urma de linea nigra, vaga deocamdata dar parca se coloreaza pe zi ce trece.
M-a lovit o idee ca nu mai stim nimic de Nerantula si MommyMagda. De Mommy o sa aflu eu ca vreau sa vb cu ea si va zic si voua, fie ca vreti fie ca nu.
Miruna 33+ si Alexei (13.07.2006)