Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(61)
Raspunsuri - Pagina 2
je_grigo spune:
Bine v-am regasit mamici cu burtici ...ma bucur sa vad ca sunteti ok...si ati ajuns asa departe cu capitolele
+24...
andreyutza spune:
cherieactiv sper sa te simti mai bine. si cand il vezi pe bucatarul ala bate-i obrazul.
dandusa, felicitari pentru flacau.
Dea, esti asa cum si scrii. plina de viata si de umor.
Catalina
fetelor sa va spun faza tare. ieri am luat analizele (TT) de la medlife. bune, peste tot, risc scazut. dupa, am fost si la medicul meu care imi repetase alfa fetoproteina sa vad la el cum mi-a iesit acum. era doar asistenta. imi da analiza si... stupoare, la ei mi-a iesit tot prost. adica valorile de referinta erau 16-93 si mie mi-a iesit 15.57. asta in conditiile in care la medlife mi-au luat in calcul eco, varsta, greutatea, daca mai am copii, etc, iar doc meu doar mi-a recoltat si m-a intrebat varsta. asta ca sa vedeti cum se face la noi. sau am eu ghinionul sa gasesc numai doc "profesionisti". ca eu sar din lac in putz.
si acum sunt plina se spume. ca avem un magazin in IDM si vanzatoarea noastra e o super nesimtita. ia marfa din magazin si se imbraca fara sa puna banii si fara sa intrebe daca se poate, ia bani din casa fara sa spuna ca are nevoie, in loc sa stea in magazin se duce la plimbare si multe altele. astea in conditiile in care are sal. 10.500.000 lei si prime de sarbatori plus cadouri pt ziua de nastere, 8 martie, etc. stiu ca nu-i o suma mare dar pt ca sta toata ziua degeaba, nu cara, nu ridica, are doar sa dea hainele la proba cand vine un client. imi vine s-o strang de gat.
A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
18+
Mirtha spune:
Mamiselli multumesc pentru opinii. Imi sunt utile .Acum carutul la care ne-am oprit este acesta http://www.lifebaby.ro/product_info/c-la-plimbare-carucioare-3_16/p-chicco-carucior-trio-enjoy-729/zenid/fe9e5807b0deef8a81dd8e6023159de8 - pe rosu.
Caracteristici:
-Suport usor, din aluminiu. Varianta sport 7,5 kg.
-Sistem de strangere cu o singura mana-Capotina reglabila pe 4 pozitii, cu fagas pentru scurgerea apei rezultate de la ploaie
-Spatar reglabil pe 4 pozitii pana aproape de orizontala Este si detasabil cintareste 1,2 kg - scrie in alta oferta.
-Centuri de siguranta cu prindere in 5 puncte
-Tavita detasabila pentru bebelus, ce permite depozitarea a 2 pahare
-Suport pentru picioare reglabil-Cos spatios pentru cumparaturi
-Husa pentru ploaie-Rotile sunt dotate cu suspensii
-Frana centralizata pe rotile din spate-Rotile din fata sunt pivotante
-Cosul este conform standardelor ECE R44/04
-Datorita sistemului clik-clak, cosul se prinde si se scoate foarte usor pe/de pe carucior fara sa deranjati bebelusul
-Interiorul cosului este construit astfel incat sa absoarba eventualele lovituri, oferint un maxim de protectie in cazul unui impact.
- cu manere reglabile in 8 pozitii diferite; scrie in lata oferta
Caracteristici ale fotoliului auto tip cosulet:
-Cosuletul se poate folosi pana la 13 kg
-Cu baza fixa
-Maner ergonomic pentru carat
-Fixare rapida si sigura pe carucior
-Baza cosuletului se prinde pe bancheta cu centura de siguranta a masinii
-Se pozitioneaza numai cu fata catre directia de mers
-Indicator de pozitionare corecta
-Centuri de siguranta cu prindere in 5 puncte.
-Centurile sunt reglabile printr-o singura tragere
-Copertina reglabila ce poate fi folosita si iarna si vara
-Interiorul cosului este construit astfel incat sa absoarba eventualele lovituri, oferint un maxim de protectie in cazul unui impact
Greutate: 7,5 in varianta sport , peste 11 kg variabil in functie de landou sau scoica.
Pentru mine cam intruneste toate conditiile si are cam toate accesoriile pe care ulterior tot ar trebui sa le cumpar.Si despre produsele firmei am auzit in general opinii pozitive.
Acum nici eu nu eram interesata de soica pt. ca deja o aveam dar oferta este asta si nu vad sa o modifice in curind.
Ce am vazut este o scadere a preturilor de la 1500 , la 1400 iar acum la 1270si respectiv 1230 lei http://www.bebecurier.ro/product_info.php/cPath/50_182/products_id/1387.
Cit priveste patut ne-am decis la acesta :http://www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=73.
Are cam tot ce am fi vrut noi - e din lemn , cu zabrele , cu o laterala culisabila usor detasabila si are 3 nivele de reglare si dimensiuni clasice 120/60.
Cit priveste salteaua nu stiu daca o vom achizitiona. De placut mi-ar placea dar intr-adevar este cam scumpa. Poate reusim sa o "obtinem" cadou si se rezolva mai usor.
Ma bucur ca bebe e miscaret si felicitari pt. semnatura ! Daca poti las-o mai usor cu scirbiciu ca nu poate sa iti faca bine efortul prelungit pe caldurile astea - incearca daca e pobil sa pasesezi lucrarile in bratele colegilor care urmeaza sa vina din concediu. Sigur te vor injura dar daca ei au fost nesimtiti.... eu zic ca merita sa amini tot ce se poate amina.
Mirtha 26+ Eva
elilov3 spune:
neata fetele
Maria k multumim de noul capitol ! sa fi sanatoasa si tu si bb mic
Dea hehe cel mai elegant e catelul nu da glumesc frumosi...a dar unde sunt perii albi ai sotului? a si referitor la herpes la o mica cautare pe net gasesti totul despre herpes si sarcina ete lamureste-te
Herpesul genital
Infectiile herpetice afecteaza aproximativ 10% din populatia Marii Britanii, desi numai o treime din cazuri sunt diagnosticate corect ca fiind herpes. De obicei debuteaza ca ceva similar unei gripe, urmata de aparitia unor leziuni vulvare care sunt foarte dureroase. Dupa o saptamana sau 10 zile, aceste leziuni se vindeca.
De multe ori debutul initial este gresit interpretat ca fiind o infectie vulvara candidozica, producand doar mancarime sau durere, si raspunzand favorabil la tratamente cu crème sau pesarii. Ocazional este asimptomatica. Primul atac este de obicei cel mai dureros. Virusul herpetic se localizeaza in nervii spinali si se poate reactiva cauzand un al doilea atac. Acesta apare de obicei la 3-4 luni dupa primul, iar recurentele apar de 2-3 ori pe an dar acest lucru este extrem de variabil.
In timpul graviditatii herpesul cauzeaza cele mai mari probleme daca primul atac survine dupa saptamana 28. Poate trece o perioada de pana la 3 luni pana sa se dezvolte complet un raspuns imun din partea mamei. Atacurile secundare sunt mai lipsite de risc. Principalul risc al infectiei herpetice este acela de trecere a virusului la copil in momentul nasterii. Atacurile primare pot produce travaliu prematur sau o crestere insuficienta.
Din cauza acestor riscuri, o operatie cezariana este de preferat, mai ales daca primul atac survine in timpul graviditatii dupa saptamana 28, sau daca sunt leziuni atunci cand incepe travaliul. Acest lucru este produs de obicei in saptamana 38.
Anka mama dai cu smecta sa treaca .....nebunia si ia si no-spa incetineste tractul intestinal....paine prajita, fara unturi, margarine, cartofi si toate cele care ar duce la aciditate crescuta in stomacel...sanatate
mamiseli pai na ieri am cazut in butoiul cu melancolii...m-am gandit la Pavel si urmarea vreo 1 de plans...acuma sunt ok..ma mai descarc si eu din cand in cand...imi pare rau ca esti singura la servici si ma infurie ca trebuie sa faci tu totul
diamisha bine ai venit sa ai o sarcina cat mai usoara si sa fiti sanatoase tu si bb-lina ta
dandusa felicitari pentru bb mare asa da iei coronita pt cel mai mare bb-lus a si ref la infectie repede o urocultura si antibiograma asa se vede tot...
24+Dimitrie
Mirtha spune:
Dea uite aici : http://www.seximus.ro/articole/herpes_genital.php , 70 - 80 % din populatia
Eu am fost infectata cu herpes - deocamdaat nu am facut decit in zona buzelor - si voi naste vaginal daca totul e ok si este posibila o atare nastere - adica bebe e corect pozitionat , ma dilat etc.
vreu sa spun ca si daca ma enervez mai puternic faca herpes . Docamea ride cind ii spun dar eu stiu ca asa se intimpla. In doua zile dupa ce m-am enervat putenic ma stric la stomac si pac apare si herpesul. E o reactie de-asta ciudata.
Uite alt articol :
Virusul herpes simplex apartine unui grupa larg de virusi ADN, care au capacitatea de a supravietui de-a lungul intregii vieti ia gazdei, la care pot sa produca infectii recurente; de asemenea au o importanta obstetricala deosebita, datorita efectelor sale nocive asupra produsului de conceptie. Exista 2 tipuri antigenice principale de herpes simplex: tipul 1 si tipul 2; daca initial s-a considerat ca leziunile din sfera genitala ar fi produse numai de tipul 2 iar cele periorale (din jurul gurii) de tipul 1, in prezent se cunoaste ca cel putin ¼ din leziunile genitale sunt produse de tipul 1, care in mod obisnuit, produce leziuni in jumatatea superioara a corpului.
Ceea ce nu se cunoaste inca, este daca riscul neonatal difera in functie de tipul de virus implicat, cercetari recente sugerand ca acestea nu au nici o importanta. Infectia cu herpes simplex in timpul sarcinii implica riscuri materne (nevrite, meningite, meningoencefalite, potential oncogen prin posibila corelatie cu aparitia cancerului de col uterin), cat mai ales riscuri fetale: incidenta crescuta a avorturilor si nasterilor premature, malformatii congenitale rare, dar severe, interesand sistemul nervos central si, in special, herpesul generalizat al nou-nascutului, cu o evolutie foarte grava.
Infectarea transplacentara a fatului este extrem de rara, dar posibila; contaminarea se face de obicei prin contact direct, in momentul nasterii pe cale vaginala, daca mama prezinta leziuni herpetice genitale. Riscul exact de infectare perinatala nu a fost inca stabilit. Femeile cu infectii genitale cu herpes simplex, in prima jumatate a sarcinii, au o incidenta semnificativ crescuta a avorturilor spontane, (fara a se putea preciza cu exactitate daca aceste avorturi au fost determinate de intoxicarea generalizata a mamei sau de transmiterea transplacentara a virusului la fat); infectia materna dupa 20 de saptamani de sarcina, este asociata cu o incidenta crescuta a nasterilor premature si transmiterea directa a virusului herpetic la nou-nascut, aceste riscuri fiind mai mari, in cazurile de infectie primara (daca este prima data cand femeia prezinta infectie cu herpes). In foarte putine cazuri, copiii se pot infecta cu herpes simplex dupa nastere prin contact cu mama care prezint#259; leziuni bucale herpetice.
Tinand cont de toate cele spuse anterior, va recomand o urmarire atenta a sarcinii la medicul ginecolog si investigarea unei posibile infectii herpetice genitale (in cazul in care prezentati doar infectia herpetica bucala riscurile se reduc si se rezuma doar la eventuala transmitere transplacentara, care este considerata rara); orice leziune suspecta va fi recoltata si se va efectua examinarea citologica si orice gravida ar trebuie sa efectueze si un test Papanicolau de rutina, care este util si in depistarea infectiilor asimptomatice.
In trimestrul doi de sarcina, femeile cu risc de a dezvolta o infectie herpetica ar trebui urmarite la intervale cat mai dese. Aceste controale frecvente permit o nastere fara probleme cand infectia herpetica apare la inceputul trimestrului III dar este rezolvata inaintea instalarii travaliului sau permit efectuarea operatiei cezariene in cazul prezentei leziunilor active, prevenind astfel infectarea nou-nascutului.
dr. Ciprian Pop-Began-obstetrica ginecologie-Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu
Mirtha 26+ Eva
Mirtha spune:
Andreyutza docul tau ce recomandare a avut ?
Ecografiile ce spun ?
Hai ca din cite observ eu analizele tale te invirt de o amnio.
Iar cu vinzatoarea - taxeaz-o frate ce iti faci tu nervi pentru lenea ei !
Nu-i convine sa fie mai diligenta , sa plece.
Cum adica 10 mil. brut e putin ? Raportez la munca si responsabilitatea pe care o are .
Barbatu-meu a lucrat la Banc Post anul trecut pina in mai pe banii astia - analist credite . E adevarat ca a lucrat undeva in provincie dar hai sa fim seriosi , nu vorbim de salariul minim.
Mirtha 26+ Eva
diamisha spune:
Multumesc frumos, Elilov! Sper ca ziua de azi sa fie mai senina pentru tine, asa cum si pare dupa mesaj .
Diana
23+ Sonia
loren@ spune:
Andreyutza afara vinzatoarea!
Eu am avut in sarcina la Bia, si acum la Larisa, exact in prima luna herpes la buza...nu se pune nu? Cite probleme mi-am facut atunci daca nu afecteaza sarcina..in ultima vreme am devenit cam paranoicade aia fac si a3-a eco morfo..mai am si stresul cu gradi, ca bona nu mai am de la 1 sept...stresul cu camera fetitelor...Doamne si ce relaxata eram la prima sarcina..dormeam toata ziua, ma odihneam, citeam, iar acum numai ginduri negre...buhuhu...stropiti-ma cu apa!
Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena25+
bebecris spune:
fetelor....ati fost incredibile aseara...am ras copios...dupa saptamana de cosmar pe care am avut-o...ati fost senzationale....catalina.....jos palaria...ce atitudine!!!
am fost si la ginecolog ieri dupa masa....totul merge asa cum trebuie....ma duc la control pe 28 august, iar pe 4 septembrie am si facut programare pentru ecografia de trim 3...asa m-a sfatuit anca....sa sun si sa ma progr deja...
23+ DAVID ANDREI
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png
http://community.webshots.com/user/bebecris78
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
andreyutza spune:
Mirtha, iubita, 10.500.000 NET, nu brut. deci bani in mana ca sa fim intelese. pai deja am dat anunt. cautam alta fata. in ceea ce priveste amnio, nici nu ma gandesc. cum am spus, la medlife mi-au iesit bune analizele. la doc meu au iesit aiurea pt ca nu au fost facute cum trebuie. cu doc inca n-am vb, am programare pe 4 aug la el. sunt curioasa ce-o sa-mi spuna. mama zicea ca ar merita sa merg cu analizele de la medlife la el si sa-i demonstrez ca analizele sunt bune.
A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
18+