Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(61)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Mirtha, intr-o traducere mot-a-mot, peignoir nid d'abeille inseamna "halat de baie cu tesatura tip cuib de albina". Este foarte frumos cel pe care l-ai gasit si este practic. Din cate am mai citit si eu, cel mai bine este ca halatul sau camasa de noapte pentru spital sa aiba nasturi.

Noi abia ne-am intors dintr-un concediu cu multa, multa liniste, si dupa 3 zile fara tv, internet si mobil, imi venea sa ma urc pe pereti de plictiseala...asa ca iti recomand sa ai la tine carti, filme, table, sau orice altceva te mai "distreaza", ca dupa trei zile de liniste, epuizasem toate subiectele cu al meu, si vorba dandusei, imi doream sa fim ca fratii...nu stiam pe unde sa ma mai ascund...

Oricum ar fi, insa, ajuta foarte mult sa te odihnesti, asa ca iti doresc un concediu cat mai placut si mai relaxant! Sa fii atenta la mancarea de-acolo, ar fi bine sa-i intrebi in ce masura poti opta pentru meniu. Eu le-am dat de furca celor care ne-au cazat, ma deranja faptul ca nu prea aveam optiuni si nici nu ma intrebau daca am voie sau nu sa mananc friptura in sange, de exemplu...

Diana

24+ Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Diamisha multumesc mult pentru urari. Sper din tot sufletul sa gasesc liniste pt. ca pina acum am tot avut surprize desi am ales locatii care presupuneau liniste , asa la prima vedere din poze , descrieri , cunostinte care mai vizitasera locurile. Acum si notiunea de liniste e relativa.
Cit priveste linistea si plictiseala ....hmmmm.
Sunt pescarita si 3 zile de stat cu cortul pe balta fara radio , fara tv. , net si mai ales fara muzici , mi se par putine.

Aaaa...poate doar linistea baltii in care se aud sunetele baltocilor , al mulinetelor sau chiar sfaritul lenes al unui gratar.

PS. Baltoci - denumire generica ad-hoc pentru toate orataniile identificate sau neidentificate din jurul apelor. O carte despre mama si copilul tot voi lua dar sunt convinsa ca nu ma voi atinge de ea.

Mirtha 27+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nebunica-zapacica spune:

Bine v-am regasit, gravidute!

Mirtha, uite o traducere a textului din franceza: The dressing gown in stitch nest of honeybee. Long sleeves. Neck V. 2 pockets plated in the female details, embroiderings full of flowers. Belt to be tied under passers-by. Closed by buttons. Length 125 cm. 100 % cotton.

Si acesta e un link pentru un translator online, foarte bun, dupa parerea mea:http://translation2.paralink.com/

Despre carucioare, eu una sunt tare nehotarata, sunt atatea lucruri de care trebuie tinut cont, Diana, sfaturile tale chiar imi prind bine.
Noi am mai crescut putin, ne miscam toata ziua si ne place cand tati vorbeste cu noi..Saptamana trecuta am cumparat si eu o camasuta pentru spital, capotel si o pijama si toata ziua ma uit la ele si abia astept sa le imbrac la intalnirea cu nostru.Eu nici nu stiu deocamdata cate camasi de noapte o sa trebuiasca, daca le pot purta pe ale mele sau o sa-mi fie date de la spital, luna viitoare o sa incep cursurile prenatale si poate o sa aflu detaliile, pana atunci doar admir si mai trec pe listuta tot ce-mi trece mie prin cap.

Week-end placut si toate cele bune burticilor!

25+ Victor-Nicolas

Bebe in burtica

Bubu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Nebunica-zapacica multumesc pentru link.

Tati face foarte bine ca vorbeste cu bebeghemotoc de la mami din burtik. Prin cartoaiele mele se spune ca din luna a 5 a bebe incepe sa auda si sa distinga o varietate de sunete dar mai intai vocea mamei. Se mai spune ca daca tatal continua sa ii vorbeasca in mod constant lui bebeghemtoc exista sanse mari sa ii recunoasca vocea inca de la nastere alaturi de vocea mea cu privire la care bebe nu are dubii- sau asa ne place noua sa credem.

Cit priveste nr. de camasi , nu as putea sa opinez in cunostinta de cauza.Fiecare sistem medical este diferit in privinta regulilor , procedurii de nastre. Uite pe site-ul La Redoute este chiar indicat un bagaj al gravidei - mi-a placut formularea valisa de maternitate. Poate gasesti ceva info si ref. la sistemul elvetian .

Am achizitionat deja 4 camasute , toate cu posibilitatea alaptarii , usoare si cu mineca scurta sau trei sferturi - in general in spitale este cald iar octombrie nu va fi chiar o luna foarte racoroasa. Voi mai achizitiona 2 pt. ca nu am de unde sa stiu daca voi putea naste vaginal sau cu ceza si e mai bine sa am decit sa trimit atunci. Iar la noi cu acele camasi din spital e dureros.Adica asa ceva.......ca le ai , ca nu le ai cam tot aia e.

Mirtha 27+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miram spune:

salutare burtici!
Eu sunt noua pe aici dar va urmaresc de mult...na am fost mai lenesa la scris....
am multe intrebari...cred ca si unele raspunsuri...
Noi suntem+20 si bebe baiat asteptand un nume de la parinti cam zapaciti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miram spune:

vad ca se tot discuta de bagajul de spital...mare de tot. Eu vreau sa nasc natural...eventual cu peridurala...vad eu. Doctorul meu e la giulesti sau la euroclinic.
Chestia e ca vreau rezerva si nu stiu la Giulesti cum fac daca nasc normal...Stie cineva de Euroclinicaltceva decat ca-i scump...e ok daca apare ceva neprevazut sunt pregatiti?

Mira+20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Dragi burtici,am revenit si eu dupa o scurta pauza...Marti am fost la echo la doctor Chitescu unde mi s-a spus ca bebelina noastra e bine....joi am primit o veste trista: mi-a murit catelusa pe care o adoram....si la serviciu am muncit toata saptamana non-stop...Vineri am fost la control la medicul ginecolog si aici am avut inca un soc: mi-a spus ca am colul scurt si tb neaparat sa-mi faca internare ambulatorie si mi-a interzis sa merg la munca si mai mult mi-a zis ca-mi recomanda repaus la orizontala...Nu ma asteptam la acest lucru deoarece marti la echo 4 D colul avea 40 mm ,si doctorul Chitescu nu a zis nimic,iar vineri era doar 30 mm.
Ultima saptamana a fost foarte grea pt mine,acum incerc sa gandesc pozitiv...De aceea nu am mai intrat pe forum,insa v-am citit si imi place nota de optimism ce se desprinde din cuvintele voastre.
Va urez tuturor multa ,multa sanatate si aveti grija de bebelusii vostri pentru ca ei sunt cei mai importanti!
Succes burticilor care merg la echo si felicitari celor care au venit cu vesti bune!

Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

quote:
citat din mesajul lui Miky-ea

Dragi burtici,am revenit si eu dupa o scurta pauza...Marti am fost la echo la doctor Chitescu unde mi s-a spus ca bebelina noastra e bine....joi am primit o veste trista: mi-a murit catelusa pe care o adoram....si la serviciu am muncit toata saptamana non-stop...Vineri am fost la control la medicul ginecolog si aici am avut inca un soc: mi-a spus ca am colul scurt si tb neaparat sa-mi faca internare ambulatorie si mi-a interzis sa merg la munca si mai mult mi-a zis ca-mi recomanda repaus la orizontala...Nu ma asteptam la acest lucru deoarece marti la echo 4 D colul avea 40 mm ,si doctorul Chitescu nu a zis nimic,iar vineri era doar 30 mm.
Ultima saptamana a fost foarte grea pt mine,acum incerc sa gandesc pozitiv...De aceea nu am mai intrat pe forum,insa v-am citit si imi place nota de optimism ce se desprinde din cuvintele voastre.
Va urez tuturor multa ,multa sanatate si aveti grija de bebelusii vostri pentru ca ei sunt cei mai importanti!
Succes burticilor care merg la echo si felicitari celor care au venit cu vesti bune!

Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Micky Hai ca am apasat unde nu trebuia si am trimis mesajiul fara text.

Eu zic sa stai linistita, am trecut si eu prin asta. Se pare ca, intr-adevar, lungimea colului poate varia chiar si atat de repede - sunt pareri conform carora si vezica influenteaza (cat e de plina). Si din ce mai stiam eu, cand sarcina e deja avansata, cum e in cazul nostru, colul se vede din ce in ce mai greu. O ecografie facuta prin burtica este nesigura in ceea ce priveste aprecierea lungimii colului.

Eu am avut 3,4 cm, cam scurt, dar se mai remediaza daca stai la pat, cum fac eu. Oricum se zice ca periculos este cand scade sub 2,5 cm. Atunci se face cerclaj. Si nici asta nu este un capat de lume. Sunt o gramada de mamici care au asa ceva

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Miram- bine ai venit! Legat de Euroclinic- e scump si f ok daca nu ai NICI o problema cu sarcina. Ei nu te primesc decat daca ai 37 se sapt implinite si sarcina fara risc. In cazul in care se intampla ceva, va transfera la alt spital. Citeste la subiectul "Nasterea unei stele" unde este un capitol despre Euroclinic.

==========
Corina 21+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput