Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (3)
Raspunsuri - Pagina 7
Maria_K spune:
waaawww! fetelor ce viteza la scris....
Silvi concediu placut!!! sa ai grija de samburica
Elilov tare ma bucur ca mai vi pe la noi, mami scump!
mai eu mai am un pic si mi-e destul de foame, as manca, dar mi-e rau! si daca ma incumet...bleah...dau afara. tare nasol...
la capitolul acid folic: mie doctora mi-a dat Fero-folgamma care dupa cum scrie pe cutie,are 5 mg acid folic. si mai iau in completare o pastila sau 2 pe zi(depinde cum imi amintesc) de acid folic de 1 mg.
la faza cu nu comentez. oricum la cat mi-e de rau, mare chef nu am. si-l mai las si pe dansul sa sufere nitel macar la capitolul asta
Maria 8+
vine bb!
Pozele noastre
Galushca spune:
Elilov iubita, imi pare tare rau de sarcina pe care ai pierdut-o. Nu trebuie sa te invinovatesti in legatura cu acidul folic, e mult mai probabil ca fi existat cauze genetice (dupa capu meu, nu-s dr ). Daca acum iei, e si mai bine. Mie inca dr nu mi-a dat.
Onitza, tinem pumnii sa fie BB. :pup:
elilov3 spune:
seara buna fetele
joanna, lorin si care mai aveti bube la capitolul temeri hai ca deja scot biciul va da fata sa va treaca toate depresile si crizele
lorin la prima sarcina am fost de o nesimtire grasa...mi se parea totul asa normal..acuma noroc ca am descoperit magneb6 frate zici ca sunt cu alcoolul insange toata ziua cu fasolea in gura ...noroc cu el ca daca nu direct la nebuni cu mine...nu manca aia, nu atinge aia....nu respira acuma ca tusi nush cine.../frate dupa principiul dati-mi sticla cu otrava asa si eu
Maria k maca sti ca e bb bine nu...sa papi putin si des si senzatia se va diminua semnificativ ai sa vezi..evita totusi mancarurile grase
floryela datele tale inseamna DN data nasterii a ta UM ultima menstruatie, DPN data probabil a nasterii sa stia Maria K sa te treaca in listuta priceput?
simina gata deja m-am rusinat ah si ca sa vezi ce baiat cuminte am la echo de trim II bb a cascat si imediat a dus manuta la gurita mancalar mama de 'cilivizat'
24+Dimitrie
elilov3 spune:
galushca nu am pierdut sarcina l-am nascut dupa 3 zile de travaliu , dilataatie, pierdere de sange tot tacamul ca pana la urma sa imi fac cezarian din cauza tensiunii care scazuse la 8 cu 2....efectiv au vrut sa il lase sa moara in mine din cauza diagnosticului rau al bb-lui .desi la 7 luni jumate am aflat ca s-ar pute sa aiba niste probleme efectiv nu l-am putut omora...desi ni sa propus...l-am nascut l-am luat acasa l-am iubit si l-am operat de 4 ori pe creier pana organismul lui nu a mai rezista la varsta de 5 luni fara 2 zile a murit si asta numai din cauza sistemului medical ticalosit din Romania...ce il costa pe doctor sa imi zica sa fac analiza la citomegalovirus sau macar sa imi fi spus sa iau aid folic , nu inteleg chiar ata de slab pregatiti sunt????
in sfarsit suferinta nu a fost a nostra cat a copilului...a avut o viata plina numai de lacrimi...
Am luat lucrurile asa cum au fost si am incercat sa mergem mai departe dupa pricipiul Dumnezeu da, Dumnezeu ia...eu sunt ferm convinsa ca totul se intampla cu un scop anume.
In sfarsit nu vreau sa va deprin cu povestea mea...eu doar am vrut sa scot in evidenta faptul ca doctorii nu isi dau interesul decat daca le dai lozul...intelegeti voi...si mai sunt unii care desi le dai lozul tot de o nesimtire grasa sunt .Sanatate dragelor
24+Dimitrie
joanna27 spune:
Buna fetele,
Cam slaba activitate azi.
Simina ca lipsesti la apel.
maria K pare rau ca ai greturi, dar tinem pumnii si va fi mai bine.
Elilov , multumim ca ne-ai impartasit durerea ta, ti-am zis tre admir pt puterea care o ai. fii otimista asa cum ne spui noua sa fim.
Eu am niste crampe urate si sper sa nu fie nimic, plus ca ma paste si o raceala cred.
Weekend placut si sa aveti grija de burtici.
elilov3 spune:
buna ziua fete dragi
joanna sa plece de la tine durerile si raceala...baga lamaie preventiv cu ceiut cu miere
fetele un week-end placut va doresc
24+Dimitrie
aris26 spune:
neatza
ce fac burticile mici? v multumesc tutror de primire, sa aveti un pic rabdare cu mine pana invat si eu cine si cum e pe aici.
nu stiu daca este cineva prin zona sa ma lamureasca si pe mine. mentionez ca sunt la prima sarcinasi analizez orice. intrebarea era, e normal sa simt din cand in cand cate o intepatura, cam in zona ovarului drept? eu ma gandesc ca trebuie sa fie cat de cat normal, doar creste uterul si incepe sa cam inghesuie restul organelor, dar cine stie...mai bine intreb si eu pe cineva care a trecut prin asta.
5+
elilov3 spune:
aris usor intepaturi e normal sa simti problema se pune sa nu se intensifice durerile...oricum referitor la cresterea uterului e inca prea devreme...momentan cred ca e de dimensiunile unei pere...deci mai are pana se face minge de fotbal sau macar pepene...
poftim mai multe info referitor la sarcina
Sanii au crescut in volum, sunt umflati si durerosi. Pielea intinsa lasa sa se vada reteaua de vinisoare. Aveti uneori senzatia de intepatura la nivelul mamelonului. Acesta este de altfel mult mai proeminent in centrul areolei care il inconjoara. Areola insasi se modifica: este mai bombata, mai larga si mai inchisa la culoare. Micile glande raspandite pe suprafata ei, denumite tuberculii lui Montgomery, capata relief.
• Uterul se modifica si el. Creste usor in volum, iar colul devine mai moale la pipait. Inainte de fecundare el avea forma si dimensiunea utiei smochine proaspete; la patru saptamani de la fecundatie el aduce mai mult cu o mandarina.
Glera cervicala s-a coagulat la nivelul colului, sub actiunea hormonilor de gestatie secretati si formeaza ceea ce se cheama „dopul gelatinos" care obtureaza complet intrarea in cavitatea uterina.
Secretiile vaginale sunt mai abundente, devenind tot mai acide, si astfel protejeaza intreaga regiune vaginala de un eventual atac microbian. Din nefericire, aceasta aciditate vaginala favorizeaza dezvoltarea de ciuperci microscopice care pot produce micoze.
Schimbandu-si dimensiunile, uterul incepe sa traga de ligamentele care il sustin. Aceasta este cauza pentru care s-ar putea sa simtiti tensionari usor dureroase la baza abdomenului.
• Modificarile generale datorate unei supraproductii de hormoni se manifesta in general la majoritatea femeilor:
- temperatura matinala este intotdeauna putin peste 37°C; ea ramane la acest nivel pana in luna a 4-a
- senzatiile de greata se manifesta mai frecvent; totul va face rau, mai ales dimineata la trezire; se poate ajunge chiar la vomismente; in general nu aveti pofta de mancare si digestia este mai dificila; aceste neplaceri se pot ameliora in buna parte prin intermediul unor medicamente prescrise de medic
- suferiti de tulburari ale somnului; aveti insomnii sau simtiti nevoia imperioasa de a dormi in cursul zilei
- sunteti obosita si fara chef
- simtiti nevoia frecventa de a urina, din cauza presiunii exercitate de uter asupra vezicii; aceasta va disparea dupa un timp datorita dezvoltarii uterului „in sus"
- si un lucru inexplicabil, cu toate ca v-ati dorit din suflet acest copil, incepeti sa aveti brusc, idei ciudate; acum aproape ca regretati; nu va faceti griji: este tot din cauza actiunii acestor nesuferiti hormoni. Lasati-va organismul sa se obisnuiasca cu noua stare, cu schimbarile in organizarea lui si in curand toate neplacerile nu vor mai fi decat o amintire; priviti mai departe de acest moment trecator, ganditi-va la viitoarea prezenta a copilului.
sanatate dragutza
24+Dimitrie
joanna27 spune:
arisce nu stii intreaba si mama omida elilov o sa iti raspunda.
Elilov mersi, o sa beau cand ajung acasa si ceai, deocamdata sunt la lucru si nu sunt in forma deloc.sper sa treca si sa nu fie nimic.
aris26 spune:
elilov - esti o dragutza, multumesc mult de ajutor. nu, nu e durere, o intepatura ushoara din cand in cand. ideea e ca eu am trecut printr-o laparo acum o luna jumate si a cauterizat un implant de endomerioza exact pe ovarul drept, acolo unde simt acum durerea. s-ar putea sa fie normal. si ovulatia luna asta (ovulatia norocoasa)mi-a provocat nishte dureri puternice probabil tot pentru ca sa umblase pe ovar.
5+