Analize tiroida, unde?
Cumnata mea are o problema, sau nu...nu se ingrasa deloc, mai bine zis slabeste desi mananca consistent.Ar dori sa faca niste analize specifice pt tiroida si m-a rugat sa ma interesez pe unde se fac,
sa-i fac programare...etc..
Cui sa ma adresez daca nu voua fete cunoscatoare!
Ajutati-ma va rog.
Raspunsuri
ingridnen spune:
Eu le-am facut la Centrul Medical Unirea... am card acolo, de la firma. Mai multe analize de sange specifice si o ecografie.
Ingrid si Cristi 5 ani si 4 luni
iulia06 spune:
melany72,vad ca esti din bucuresti,ai putea sa te duci la parhon institutul endocrinologic.Acolo sunt medici foarte competenti.de altfel si eu m-am operat acolo.succes
gudinde spune:
Dozari hormonale se pot face la Bios Diagnostic, Medicover, Sanador, Medlife, CMU etc.
Insa, sfatul meu ar fi sa mearga la un endocrinolog care sa-i spuna ce analize sa faca.
Exista mai multe cauze care pot duce la pierderea in greutate si aceste analize nu-s ieftine. Este pacat sa dea o groaza de bani si poate nici nu nimereste exact care este problema. S-ar putea ca nu de la tiroida sa i se traga.
melany72 spune:
Merci fetele...problema e ca ea sta in provincie, daca o aduc sa stam pe la usa pe la Parhon...io stiu...am trecut si eu pe acolo acum multi ani si stiu ca am masurat holurile.
O sa sun la Unirea insa...am si eu o reducere de la servici...dar nu se aplica la rude de gr 2...dar macar sa o programez la o consultatie si pe urma vedem de acolo.
Ideea e ca nu stiam daca se fac si in alta parte decat Parhon!
Multumesc inca odata.
gudinde spune:
sugestie: daca tot da o groaza de bani pe analizele hormonale, sa-si faca si o glicemie ca nu-i scumpa
iepumic spune:
melany,
cele mai bune centre de analize sunt Bios si Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes. Asta o stiu de la medicul endocrinolog de la Parhon la care am fost chiar lunea aceasta. La Babes rezultatele se elibereaza in aceeasi zi daca te duci devreme pt recoltare( eu am fost la 8 dimineata, cand se deschide si dupa ora 19.00 in aceeasi zi le-am avut). In principiu analizele de tiroida nu sunt prea multe dar ar fi bine intr-adevar sa vorbeasca inainte cu un medic endocrinolog inainte, ca sa nu faca unele care poate nu sunt necesare deoarece nu sunt chiar ieftine.
Cele mai importante: T3, T4 si TSH.
Altele: F-T4, anti-TPO, anti-TG, anti-TSH.
E posibil sa ii mai recomande si analize pentru alti hormoni: progesteron, estradiol etc. De aceea mai bine sa consulte intai un medic. Multa sanatate cumnatei tale!
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
melany72 spune:
Glicemia e perfecta...de fapt toate analizele de sange i-au iesit corecte.
Am sa tin cont de recomandari, imediat ce are putin timp o retin prin Bucuresti sa consulte medicul intai.
Cam la ce preturi va referiti cand ziceti scumpe?...200-300 roni...sau mai mult?
gudinde spune:
Uite aici sunt preturile de la Medlife. Poti sa-ti faci o ideea despre cam cat ar costa.
http://www.medlife.ro/index.php?show=tip_analize
Preturile variaza de la un centru medical la altul. La fel si timpul in care se obtin rezultatele.
De pilda, mie mi-au lucrat TSH-ul la Bios intr-o zi. L-am repetat de curand si m-am dus la Sanador pt ca este f aproape de servici. Rezultatul il am in 5-7 zile lucratoare, iar anti-TPO-ul in 10 zile lucratoare.