Comori de nov-dec04 (182)
Raspunsuri - Pagina 10
onitza spune:
MONICA ce mai faci? Cum esti?
Oana
si
Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
onitza spune:
MONICA am scris mesajul cu ce mai faci cam acum o ora dar am uitat sa dau "trimite" .
Ma bucur ca esti un pic mai bine. Natalitza nimik se pare, azi a venit un pic de "rusi"
...dupa o sapt de luat utrogestan....astept sa treaca si ma duc apoi sa imi fac analizele. Multam de intrebare, se pare ca n-a fost sa fie din prima incercare.
Se lasa asteptata , dar si cand o sa vinaaaa!
![]()
Oana
si
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
try spune:
Mirandolina, si alex a avut o perioada cand, atunci cand incercam sa-l corectez/discut cu el si el era furios/frustrat de ceva ce se intamplase, raspundea cu acest catzarat pe mine. Nu vroia deloc contact vizual, nu vroia sa auda nici un cuvant de la mine, nici o explicatie, ci doar sa se agate de gatul meu si sa stea lipit asa. La inceput si eu am tins la fel: sa-l tin la distanta ca sa pot vorbi cu el si sa am o atitudine de genul acum avem de vorbit/certat, nu de giugiulit si iertat. Dar dupa ce mi-a facut asa de cateva ori si am vazut disperarea din manifestarea lui mi-am dat seama ca tot ce are nevoie in acel moment e sa-l tin in brate, sa-i raspund la nevoie si sa tac cateva secunde fara sa-i zic nimic. Dupa 10-20-30 secunde incepeam dojenitor/domol totusi sa-i spun, “pai, bine, mai mami, de ce faci asa sau asa (depinde ce facea gresit)?”. Mami te roaga sa nu mai faci asa ca … si urma o explicatie de ce nu trebuie sa faca asa. Alex e genul de copil care stie f bine cand greseste ceva (mai ales cand nu e la prima abatere de genul ala) si am observat ca se simte f vinovat in sufletul lui pt ce-a facut chiar daca nu se repede sa-si repare imediat greseala (pt ca nu intotdeauna stie cum s-o repare). Faptul ca eu veneam si ma puneam imediat cu gura pe el, cand tocmai era in floare sentimentul ala de vinovatie, pe el il deranja fff mult, iar urletele si catzararile lui disperate erau un soi de a se face nevazut si un soi de a ma imbuna pe mine ca sa nu-l mai cert sau sa tip la el si in felul asta sa-i sporesc si mai tare sentimentele de vinovatie. El saracu’ nu putea gestiona aceste sentimente. Dupa ce a inceput sa vorbeasca mai bine, au fost dati cand imi spunea sa tac (nu mai vorbi mami) sau imi zicea ssssst nervos cand ma apucam sa-l cert nervoasa sau sa tip la el. Nu suporta un astfel de tratament din partea mea. Si acum daca trec un anumit prag de reprosuri cu el il deranjeaza si obtin reversul, in loc sa bage la cap si sa asculte, se supara pe mine, plange si se simte lovit in suflet. El e genul de copil care e afectat de nervi si tipete si care raspunde mult mai bine la vorbe frumoase si explicatii.
Si mi-am dat seama ca prima care trebuie sa se corecteze sunt eu pt ca nu era normal sa-i sar in cap chiar daca era a 10-a mia oara cand facea asta. Si apoi mi-am dat seama ca sentimentul ala de vinovatie care i se impima nu e chiar bun in cantitati mari si ca trebuie sa-i temperez efectul negativ spunandu-i ca toti oameni gresesc, nu numai el, ci si mami etc. (si-i dadeam exemple) si ca orice greseala se poate repara. Si ca cel mai bun lucru pe care-l poate face e sa-si repare greseala. Daca isi repara greseala il laudam si-l felicitam (si asa tot incidentul se sfarsea frumos, nu cu bosumflaturi/suparari de ambele parti) tocmai ca sa inteleaga cat de mult conteaza sa-ti repari greseala (chit ca era vorba de o jucarie aruncata pe jos la nervi, de o imbrancitura facuta lui Adrian, de umblat undeva sau cu ceva ce stiam ca n-are voie sau de luat jucaria din mana lui frate-su).
Uite, de ex. adrian are alt temperament cand vine vorba de cearta, repros: ori se pune pe tavalit si trebuie sa-l acorzi spatiu si intimitate sa se desfasoare (cu cat intervin mai mult, cu atat sporesc si lungesc criza), ori e sugubet, vesel si cu zambetu lpe buze vine si-ti cere pupic ca sa obtina iertarea/imbunarea de la tine. Are alt fel de a gestiona momentele de cearta/suparare decat alex. Alex pare mai sensibil emotional, adrian parca nu baga asa in seama orice suparare sau nervi din partea mea, frate-su. Alex sufera mai mult dupa un moment de cearta/suparare, adrian parca il doare fix undeva. E adevarat ca adrian inca n-a ajuns la varsta inchipuirilor si fitzelor, nici alex n-a fost asa cand era mai mic. Nu imi place sa-l vad asa sensibil pe alex, dar... asa e el si trebuei sa ma adaptez stilului lui.
Montajul e super, baietii tai seamana bine unul cu altul. Si a propos de tunsoare scurta/lunga, chiar la asta ma gandeam eu admirandu-ti pozele ca sunt baietei carora le sta bien cu plete. Alex si adrian nu-s unii din acei baietei (n-am mai pus poze demult, da, stiu ma bate roserb cu funia uda, da’ sper sa-mi fac acel timp necesar sa le pun) ca sa-ti dai seama, dar lui matei al tau ii sta bien si cu plete si cu parul scurt.
Hai sa-i facem galerie lui Ele sa aiba spor la bebe2.
Mai, monica, hai mai ca mai sunt femei gravide pe-aici pe grup, fie-ti mila (nu ma refer la mine, asta ca tai macaroana fetelor cu imaginatie bogata ![]()
![]()
).
Oti, sa-ti fie de bine pelegrinarile, bine ca a fost ca-n vorba aia “dupa mine potopul” si nu invers.
paxela spune:
am intrat sa va salut, mai vorbim peste 2 saptamani , pana atunci mare plaja soare, cu un picior umflat pe care dr nu mi la pus in ghips ca am copii, dar in care nam voie sa calc
, nam voie sa desfac fasa
, sau sa iau ghetza de pe el
, ei bine ... fasa nici nam cumparato , antiinflamatoarele nici atat
, ia sa ma mai lase ce e de capul lui e al meu si daca ma mai doare mult vede el pe naiba
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu
mirandolina spune:
Try
am citit mesajul cu voca tare, ca poate ajunge si pana la sot. In multe din situatiile scrise m-am recunoscut si eu, asa ca mi-a prins bine sa vad ca nu sunt singura care trece prin asta.
Poate maine sa imi fac ceva mai mult timp sa expun alte "hibe", dar acum ma bag la asternut ca am fost la parcul de distractii si imi zumzaie creieri de gaagia de acolo 
monica-elizabet spune:
try
...bineee...nu va mai pun poze :) daca vreti le gasiti in album ![]()
onitza
lasa luna viitoare
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
Ele spune:
quote:
citat din mesajul lui try
Hai sa-i facem galerie lui Ele sa aiba spor la bebe2.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Andra probabil daca m-as trezi peste noapte gravida nu as schimba cu nimic lucrurile. Dar nu am planificat nimic. Alaltaieri seara vedeam la tv vedeam un film in care venea pe lume un bb mic si cand i-am vazut manutzele alea mici a lui bb mi s-a facut dor. Apoi am vazut filmuletul Mirandolinei si iarasi...hmm..
Elena & Denisa
NOI
onitza spune:
MONICA heeelp!!!!M-a pus cupilu sa fac cozonac de post, am luat reteta de la tine, de pe picasa, dar mi-a iesit aluatul ala pe care trebuia sa il framant 10-15 min, foaaaaarte moale, practic jum din cantitate era pe maini mult prea lipit ca sa fie framantat!
L-am pus totusi la crescut
....dar nu cred sa iasa ceva....ce fac? mai pun faina??????
Pupicccc
Oana
si
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
onitza spune:
PAXELA distractie placuta!!!!!! Sa veniti sanatosi, mai bronzati decat sunteti si cu pofta de mancare! Aaaa...si cu poze ;)
Oana
si
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul
try spune:
Ptii, ca vine weekendul si la noi e unul de-ala lung (adica avem si luni liber).
Azi ma duc si eu prima data la cumparaturi singura (ca sunt soferitza, he, he, he).
Paxela, sa-t ifie de bine plecarea in concediu si ai grija de picior. Daca nenea dr. zice sa ai grija, protejeaza-te ca nu e de ici de colo, nu ti se mai sudeaza oasele ca-n copilariei si mi-e sa nu ramai cu o sensibilitate/pb la picior daca n use vindeca osul cum trebuie.
Aime, ce mai faceti cu reparatiile? A venit meseriasu' la munca?