"Sa nu uiti de.....!!!" - sfaturi utile
N-am stiut cum sa intitulez subiectul asta...m-am straduit. Pe scurt care ar fi ideea. Incercam sa renovam apartamentul nostru cu 4 camere achizitionat in mai. Cred ca am mai scris de cateva ori pe la alte subiecte. Deocamdata am pus doar termopanul si vineri incepem sa lucram la instalatie electrica. Teoretic..pentru ca nu stim inca sa raspundem la ceva intrebari. Unde va fi aerul conditiont? Unde masina de spalat etc. N-am crezut ca e asa de greu si asta e doar inceputul. Apartamentul are 4 camere decomandate si 2 bai.
Ce-mi doresc eu de la voi. Sa-mi dati un sfat.....sa nu uit de..." dulapul de medicamente" de exemplu, pantofar....unde pun hainele de iarna....
Incerc sa gandesc practic....nu plec de la ideea..imi trebuie dulap ci de la am haine, pantofi, batiste..unde le pun.
Ma gandesc ca din experienta ma puteti ajuta cu ceva trucuri, sfaturi utile....ceva ce ati facut si e minunat, ceva ce n-ati facut in apartament si trebuie.
Ma tot gandesc....unde o sa pun cartofii? dar jucariile Alexiei nefolosite? pentru haine sa fac o vizita in Ikea sa caut un dressing ceva? Bine n-am ajuns inca acolo...nici echipa de mesteri nu avem. Chiar. Daca aveti ceva sugestii de echipa muncitoare care sa ma poata ajuta, va rog sa imi lasati un mesaj si nr de telefon pe PM. In prima, prima faza avem nevoie de cineva care sa ne ajute cu instalatia termina: calorifere, tevi din astea si imediat de cei ce zugravesc. Am prefera sa mergem pe recomandari, conteaza mult.
La fel daca puteti sa imi sugerati un titlu pentru subiect...astept cu interes!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Raspunsuri
b.nica spune:
Larissa trebuie sa stati si sa analizati f, serios.Eu am facut multe eforturi sa-mi fac o locuinta functionala si usor de intretinut;sunt atatea de spus ca nici nu stiu cu ce sa incep.
Daca sunteti la faza cu instalatia electrica trebuie sa stiti unde sa va asezati prizele,in functie de aparatele electrice;neaparat trebuie sa-i atragi atentia electricianului unde va fi masina de spalat,pt.rezistenta.
Trebuie sa stii in bucatarie unde va fi frigiderul,cupt. cu microunde,etc.
In baie nu se pun prize.
In living,trebuie sa stiti unde va veti aseza ap.audio-tv ca sa va puneti prizele acolo ca sa nu intindeti fire peste tot.
Daca optati pt. aplice in living,mie imi plac in mod deosebit,trebuie sa tragi fire inainte de zugraveala.
Eu am optat intotdeauna pt. boxe (spre ex. pe un culoar poti se le amenajezi deasupra),debarale,dressinguri,etc. pt.depozitare; daca nu sunt le faci, fara ele devii robul hainelor si a obiectelor care se folosesc numai un sezon.
columbiana spune:
b.nica, chiar nu se pun prize in baie in Romania? si unde conectezi masina de spalat, uscator, epilator, aparat de ras, etc? eu imi amintesc ca aveam...sau visez:))
http://www.floriinro.ro/
Tala spune:
exista prize cu garnitura special pt spatii cu umezeala (bai, exterior). eu una am prize in baie (evident nu langa cada sau chiuveta). decat sa vad fire pe sub usa pt masina de spalat sau foehn...oricum sunt sigure
larissa_79 spune:
quote:
citat din mesajul lui b.nica
Larissa trebuie sa stati si sa analizati f, serios.Eu am facut multe eforturi sa-mi fac o locuinta functionala si usor de intretinut;sunt atatea de spus ca nici nu stiu cu ce sa incep.
Daca sunteti la faza cu instalatia electrica trebuie sa stiti unde sa va asezati prizele,in functie de aparatele electrice;neaparat trebuie sa-i atragi atentia electricianului unde va fi masina de spalat,pt.rezistenta.
Trebuie sa stii in bucatarie unde va fi frigiderul,cupt. cu microunde,etc.
In baie nu se pun prize.
In living,trebuie sa stiti unde va veti aseza ap.audio-tv ca sa va puneti prizele acolo ca sa nu intindeti fire peste tot.
Daca optati pt. aplice in living,mie imi plac in mod deosebit,trebuie sa tragi fire inainte de zugraveala.
Eu am optat intotdeauna pt. boxe (spre ex. pe un culoar poti se le amenajezi deasupra),debarale,dressinguri,etc. pt.depozitare; daca nu sunt le faci, fara ele devii robul hainelor si a obiectelor care se folosesc numai un sezon.
eu, recunosc, nu stiu toate astea. Incerc sa ma adaptez din mers ca f mult timp de stat si visat nu este. Ma mai amagesc cu ideea ca oricum dupa ce mai cresc copii mai facem o renovare. Stiu ca in linving care este f mare, cam 26 mp vreau o biblioteca imensa. Noi nu stam la tv, si nici nu dantuim prea tare. As vrea sa fac din living un spatiu de relaxare pentru noi si copil in weekend si sigur un loc de primit musafirii. Neaparat insa vreau o biblioteca mare pentru ca avem multe carti si intentionam sa achizitionam si mai multe.
Dressing inca nu am idee unde sa pun. Dormitoarele sunt micute. Cred ca ar fi bine sa mergem prin Ikea sa ne mai inspiram sau ce alte surse de inspiratie mi-ati recomanda? Ideea e ca nici nu avem f mult timp.
dianocica spune:
larisa noi ammai vb de cateva ori :). repet .
e pacat sa ai asa un apartament si sa il faci..pe drum. economisesti timp, energie si bani daca faci totul planificat. partea cu electricele ar trebui sa fie ultima. adica deja sa ai in cap tot ce vrei, unde si cum.
-la hol in H depozitarea pe hol e aproape imposibila. si nu ti-o recomanda.
-la dormitoare micute nu se pune problema de dresing. asta e pt apartamente noi, mari, gandite in acest fel. ramai la clasicul dulap cat de mareincape si pat la fel. probabil ai o singura varianta pt a pune dulapul, de unde una singura si pt pat (vorbesc de dormitorul matrimonial), de unde si doar 2 prize posibile, in drptul eventualelor noptiere.
-baia de serviciu e teoretic...de serviciu :)). daca faci dus, faci tot in cada, nu cred ca stai cu 2 randuri de sampon, gel de dus, deodorant.... si nici sa te cari cu ele dintr-o baie in alta, chit ca-s aproape. deci eu una iti sugerez masina de spalat plus un dulapior/etajera pt detergent/balsam/rezerve de chestii de baie/dtergenti (astia pot sta si la bucatarie sub chiuveta)
revin cand mai am un pic de timp
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
b.nica spune:
Dianocica incep cu ultima,dimineata cand te grabesti la servici,la scoala cum faceti dus?
Eu am explicat evaziv pt. ca nu stiu nimic despre apartament.
Eu am locuit in diverse locuri mai mici sau mai mari.
Daca nu ai loc de debara sau de dressing,in dormitoare musai sa faci sau sa-ti iei dulapuri pana in tavan.
Eu mi-am facut la un moment dat unul pe comanda la pret mai mic decat unul obisnuit.
Am facut o schita care se baza pe dimensiunile peretelui pe care stiam ca-l voi pune;jos am impartit astfel:2/3 bara pt. portmantouri,1/3 rafturi si sertare pt.lenjerie;aici am proiectat usi glisante.In spatiul de sus pana in tavan(am oroare de lucruri puse pe dulap)1/2 un spatiu pt. depozitarea lucrurilor off-sezon,cu usi bine inchise sa nu intre moliile si 1/2 am rezervat-o pt. lenjerie si prosoape.Nu stiu daca ai inteles aceste spatii sunt una langa alta nu suprapuse.
Cat priveste livingul,iata de ce spuneam ca prefer aplicele;pe langa faptul ca dau o atmosfera calda iti ofera posibilitatea sa citesti o carte nu cu lampa din tavan aprinsa.
b.nica spune:
quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
b.nica, chiar nu se pun prize in baie in Romania? si unde conectezi masina de spalat, uscator, epilator, aparat de ras, etc? eu imi amintesc ca aveam...sau visez:))
Ana, eu cel putin m-am ferit de prize in baie, dar acum ca-mi renovez o baie si fiind mai mare, nu cred ca sunt probleme; am sa studiez ce variante sunt.Din pacate in baile apartamentelor cu bai mici este riscant datorita spatiului f.mic.
columbiana spune:
b.nica, am inteles!
apropo de doua bai, daca iti incape masina de spalat in bucatarie este extrem de util sa ai dus intr-o baie pentru voi si vana in alta pentru copii; noi de cind avem dusuri nu mai folosim cada deloc-doar copilul uneori se joaca in cada, dusurile sunt extrem de practice; daca mai ajungi sa ai si un parinte virstnic in apartament pentru el e foarte greu cu vana, dar extrem de usor sa ai dusuri.
sunt foarte faine si comode si dressingurile, aici nu exista dulapuri de haine in apartamente nicaieri; fiecare camera are o nisa ingropata (cu pereti falsi eventual) unde ai umerase+rafturi in partea de jos; camera arata aerisit si mult mai libera de mobile.
Rufus spune:
Inteleg ca iese din discutie un arhitect (designer de interioare)?
Nu stiu cat costa, dar fata de investitie n-o fi o tragedie. Si are ala la idei...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
larissa_79 spune:
quote:
citat din mesajul lui Rufus
Inteleg ca iese din discutie un arhitect (designer de interioare)?
Nu stiu cat costa, dar fata de investitie n-o fi o tragedie. Si are ala la idei...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
ba da....doar ca nu stim exact cand sa il aducem si de unde.
Am mai citit pe net si pareri de genul ca ar costa f mult si fac doar schema aia 3D care din ce am vazut nu e mare lucru. Nu avem nici mesteri deocamdata.
De fapt nici nu stiu exact care ar fi etapele de urmat. Repet, am pus doar termopanul. Nu vrem sa daramam nimic.
Nu stiu mai departe ce etape sunt ( le stiu asa anapoda) si nu stiu mai ales in ce ordine se fac. Adica cand e partea electrica, cand se da cu var, cand se fac alte instalatii etc. Timpul trece si am vrea sa ne mutam odata ca nu mai facem fata aici.