Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(60)
Raspunsuri - Pagina 8
VonHelen spune:
quote:
citat din mesajul lui Darling_
VonHelen aici se fac 3 ecografii daca sarcina decurge in mod normal (vorbesc de sistemul de stat). Dar daca vrei poti avea oricate ecografii vrei, in sistem privat, bani sa ai.... Din cate stiu eu ecografia nu e daunatoare absolut deloc bebelushului.+21saptamani cu
Eduard
http://family.webshots.com/photo/2137245100103785880wIKDaJ
da intr-adevar inca nu s-a demonstrat ca ultrasunetele ar putea afecta cu ceva evolutia normala a unei sarcini. dar am gasit pe net diverse aspecte si opinii legate de acest subiect
22+ 
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin
Mirtha spune:
Eli am raspuns la PM.
VonHelen imi pare rau ca ai trecut printr-o eco asa nereusita. Sper ca la urmatoarea eco sa ai posibilitatea unei concluzii care sa iti elimine temerile.
Docul la care ai fost nu trebuia sa procedeze asa . Venisei pentru o problema nu de florile marului iar aceasta era in sine rezovabila ..sorry . Solutia era sa te cheme mai tirziu si nu sa insiste la nesfirsit cind a vazut ca bebe era necooperant doar asa pentru a face eco atunci cind erai programata.
Are mentalitate de normist si il cam doare in c....ca pacientul a venit sa-si spulbere niste frici care-l framinta nu doar sa mai faca un pic miscare.Nu-l cunosc , nu-l stiu dar comportamaentul lui in experienta ta tradeaza o durere in cot , norma sa iese ca ea inseamna " banu"curge ".
Timpul alocat tie , daca se renunta la el in momentul corespunzator - cind s-a vayut clar ca bebe nu vrea sa joace cum i se cinta , putea fi distribuit altor persoane si tot ti se putea face loc mai tirziu , la o alta ora decit cea la care erai inial programata.
El ce avea de pierdut la faza asta ? Era mai mult de gandit si presupunea si un pic de lipsa de durere in cot.
Multa bafta data viitoare.
Mav actul normativ afisat de tine foloseste un cuvint care pe mine m-a desumflat "angajatorul - pe scurt ca sa nu ii enumar pe toti - poate ". Deci cine are un angajator putincios bravo lui , are toate sansele sa beneficieze de tichetele de cresa.
Mirtha
26+
Eva
babyzapi spune:
Darling mersi frumos
, sper sa scape de colici cat mai repede finuta ta.
VonHelen cel mai bine sa faci eco atunci cand e nevoie de ele si nu doar asa pt detalii. Vorba ta ai platit degeaba ca tot nu ai vazut ce te interesa. Bebelina ta are personalitate
. Si mie la ultimul eco imi spusese sa mai vin o data ca nu i-a vazut si al 5-lea deget, dar nu m-am mai dus, chiar daca am gratuitate, ca eu stiu ca bebe meu e bine si le are pe toate.
Te
si mergem inainte c-o sa fie bine.
Babyzapi
fericita 22+ cu 
Mirtha spune:
VonHelen poate ca in mesajul pe care l-am scris e si un pic de subiectivitate : in primavara aceasta o colega de-a mea , de la un alt compartiment a nascut primul ei copil - un baietel cu buza de iepure si ceva lipsa sin valul palatin.
A fost extrem de suparata ca nimeni la nici o eco nu a avertizat-o. Se putea pregati atit psihic dar si finaciar pentru ce a urmat si eventual putea sa isi aleaga pentru nastere un spital cu alte posibilitati de a inteveni chirurgical , decit un amarit de spital de provincie cu o maternitate cit o sectie si dotari la pamint.
Copiii cu o astfel de malformatie au necesitati speciale de hranire , sunt biberoane speciale pentru ei sau chiar posibilitati de a folosi diverse ajustari cu mameloane de plastic.
Daca se intervine la timp chirugical , adica la scurt timp dupa nastere, operatia are sanse de reusita maxima.
Nu povestesc pentru a-ti maximiza tie teama sau pentru a-ti adauga si mai mult la frustrarea pe care o ai legata de modul in care s-a desfasurat eco ci doar pt. a-mi argumenta punctul de vedere fata de comportamentul medicului.
Mirtha
26+
Eva
wndyctygirl spune:
Mneatzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
BABYZAPI honey, ai ajuns....bravoooooooooooooooo... azi ma pregateam sa te biciuiesc pe tine ca n-ai dat nici un semn de viatza dar esti fata cuminte( si blonda...ha ha ha) asa ca te las in pace...si io sunt blonda, da' mai mult suvitze( imi ascund retardarea bineeeeeeeeeee))))
Elilov cuscra draga eu nus tiu ce s-a intamplat cu bebe Pavel si nici nu vreau sa iti redeschid rani adanci ...mai bine taceam, filozof nu ramaneam oricum ca n-am stofa, dar cel putin nu agitam lumea...anyway, iaca m-am orit din biciuit, da-o-n puii mei de avere, s-or mai gasi o banca , doua de spart....
MariaK felicitari pt inimioara, stiam noi ca va fi bine!!!
Corina sper sa ne spuna curand DIANA ce faci...dar si in cazul tau sunt absolut convinsa ca va fi bine!!!!aSCULTATI AICI LA GURU CA ADEVAR GRAIESTE....
Amalia felicitari pt mica nasica . Multa sanatate si ei si mamicii.Vreau si io na nasc asa usor....chiar ma gandeam sa incerc in apa, in Ro se mai face???? Am inteles ca era o singura clinica pe care au inchis-o sau ceva in genul asta. Am fost avertizata ca nu voi avea o nastere chiar roz, doctoritza mea mi-a spus ca am osul pubian mic si finutz si o sa ma doala lau....
VonHelen ma bucur ca te-ai mai linistit cherie, again, asculta la guru, totul e ok...Acum mi-ai bagat mie stramba cu buza de sus ca si asa mi se parea la ecografii ca are buze groase....tacsu rade de mine si zice ca fii-mea o sa aiba gura mare( la figurat) exact ca fiintza cu care va fi relationata genetic cel mai mult...Ghici, ghici cine....tu vorbesti de buza de iepure????
Miky felicitari pt fetita sanatoasa . Cum resusesti sa stai asa calma si echilibrata?????
Cherie pe unde umblii madam?????
Catalina la multi ani din tot sufletul, stiu ca nu fac parte din categoria prietenelor vechi si nici n-am pretentzia, dar imi pare nespus de rau ca a trebuit sa treci prin ce ai trecut si sunt alaturi de tine...oricand...
23+ cu 
Mirtha spune:
wndyctygirl, poti gasi totate info care te intereseaza http://www.clinicaeva.org/
Nastere vaginala 2000 lei , cu chitanta : include cazare 3 noptisi masa, vaccinuri bebe , epidurala si procedura de nastere in apa. Docul care face procedura se numeste Baiulescu.
Urmeaza sa imi fac o programare la dr. Baiulescu , inca nu m-am hotarit daca in septembrie sau octombrie, vreau macar sa mi se spuna daca pot fi canditata obisnuita pentru nasterea sub apa. Apoi vom decide.
Mai multe info. de la fetele care au nascute gasesti la capitolul Nasterea unei Stele unde fetele care au nascut deja la Brasov - Clinica Eva - isi povestesc experientele.
Mirtha
26+
Eva
wndyctygirl spune:
Mirtha nu cumva trebuia tu sa faci nani???? Parca tzin minte ca mai devreme spuneai ca vrei sa iti reincarci neuronasii...
Valeu, ati lasat kilogramele si ati inceput cu bonele.........buuuuuuuuuuuun....alt motiv de angoasa pentru Dea care spre deosebire de alte creiere luminate chiar nu mai are nici un plan...i-am facut urechile zdrentze aseara lu' barbata-miu la telefon lamentandu-ma ca n-am nici un exit plan, cine si cum o s aaiba grija de copil, ce ne faceeeeeeeeeeemmmmm aoleu valeu aoleu valeu....intr-un final am luat un dumf de otzet ( metaforic vorbind) si m-am intors din nou la miserupismul ( Mirtha, iti place cuvantul, ha????)care ma salveaza de angoase ...
In concluzie, cu Dumnezeu inainte, bebe sa fie sanatoasa caci eu nu ma mai fac bine vreodata...la cap cel putin...si-om vedea noi!!!!
Oricum, cel mai mult mi-e teama de primele trei luni...sunt obsedata de Sudden Death Syndrome si mi-e teama rau sa nu nenorocesc copilu'...plus ca la doua maini stangi cate am eu, habar n-am cum sa infash, cum sa alaptez, cum sa hranesc cu bineronul, samd....AJUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTtt0r!!!!!
De cateva zile ma uit ca vitzica la poarta noua la filme cu ia o pauzari care au nascut si ma apuca disperarea ca n-am sa stiu ce sa fac...asa ca ANDREYUTZA, te-ai lamurit cine ia premiul pentru paranoia?????
Scoatetzi a doua coronitza zanelor....
23+ cu 
wndyctygirl spune:
Darling era sa uit honey, multam fain de info pt hepatita B...mi-am mai revenit...
Mirtha si tie iti multumesc mult pentru info ref la nasterea in apa...chiar ma tenteaza, zau, am citit multe chestii pozitive despre dar n-am gasit nimic negativ...inca...mai sap! De nascut va trebui sa nasc aici ca daca tot m-am chinuit 10 ani in tzara tzarilor macar sa fac copilul cu buletin ca Bush....
Von Helen aici insurance-ul nu aproba prea multe ecografii, vreo 3 max 4 pe sarcina fara probleme si zau ca subscriu la faza asta! Intradevar probabil ca e o metoda mioritica de facut bani multi si repede, ca si cezariana...
Eu am facut 3 pana acum, asta incluzand morfofetala de trim I si pe cea de Trim II si voi mai face una saptamana viitoare caci la ultima morfofetala nu i-a vazut inimioara bine si inca una pe la 3 de saptamani la sfatul doctoritzei...
Prima eco am facut-o la 6 saptamani doar pentru ca aveam niscaiva sangerari...
Poti sa faci cate vrei tu 3D ( same thing cu 4 D) sunt vreo 150 de paralutze si sunt haioase, pe mine ma tenta una pe la 30 de saptamani ca sa o pun in album si sa imi dea CD . Aici nu ne dau CD-uri la eco, doar cateva poze pricajite din care nu se intelege mare lucru, si as fi vrut sa il tin de amintire pentru ca nu prea am asa ceva, mai ales ca testele mele positive de sarcina s-au sters peste doua saptamani( minuni digitale, nahhhh) si jurnalul de sarcina l-am uitat ca Mirabela Dauer intr-un coltz pe etajera de cand l-am cumparat....mi-e lene sa scriu asa, la pereti....aaaaaaa, mi-a venit idea, o sa printez si o sa decupez ce elucubrez aici cu voi...biata copila se va cutremura de rusine cand va creste mare si va intelege adevarata dimensiune a tulburarilor mentale de care se " bucura" mamica ei...Oricum am inteles ca eco 2D sunt mult mai performante in idnetificarea problemelor decar 4D-urile...
Nu stiu cat de nocive sunt ecografiile pentru bebei dar nu vad de ce i-am supune unui astfel de stress nejustificat...a mea se enervase la ultima ecografie,se stransese ghem si nu vroia sa mai arate nimic... de placut clar nu le place!!!!
23+ cu 
wndyctygirl spune:
Scuze.......mi-am recitit mesajul in fug si am observat ca azi dau lectii la capitolul lipsa de coerentza....sunt obo si am o gramada de lucru, asadar, scuze pt greseli...
Am vrut sa spun " ma uit la filme cu ia o pauzari care..." nu stiu de unde pana unde a iesit " pauzari"...
23+ cu 
wndyctygirl spune:
maaaaaaaaaaahhhhhhhhh....ma apuca disperarea, clar , nu e lipsa mea de coerentza, de fiecare data cand scriu un sinonim popular la FEMEI reiese IA o PAUZARI...de ce?????
Inchipuiti-za ca tre sa ghiciti care-i cuvantul pe care il scriu avand in vedere ca de fiecare data cand il pun pe "hartie" iese ia o pauza....chiar e haioasa situatia....ma duce gandul l mulllllte interpretari dar mi-e lene sa le enumar...
Hai sa va vad care-i cea mai tare la Spanzuratoarea....incepe cu M si se termina cu I....
23+ cu