Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(60)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Da.. tare e greu sa alegi bona potrivita...am ediatat mesajul de sus ca sa vedeti din pataniile cu bona...nu neaparat incultura ei este deranjanta, dar da, chilotii pisuliti cind invata sa renunte la pampersi lasati nespalati in cosul cu rufe, o singura data i-a gatit si a facut niste laturi si cica a fost bucatareasa la vremea ei, cadouri si libere de craciun, ziua ei, concediu ca lumea, hainele Biei calcate de mine sifonate si aruncate claie peste gramada..etc...va mai pot da exemple super...eu m-am saturat de bone, dar nu stiu ce o sa ma fac la bb ca vreau sa ma intorc repede la job din motive financiare si nu numai...greu voi gasi o bona acceptabila

Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Eli uite aici HG nr.244/2000 - Normele metodologice de aplicare ale Legii nr.210/1990 privind concediul paternal - cred ca ma ciufuleste medicul de familie daca ii mai vin si cu asta pe cap - http://www.mmssf.ro/website/ro/legi/egalitate/h244_2000.jsp
Uite aici si legea in cauza :http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Legislatie_medicala/Legea_concediului_paternal-30.html - edit

Atentie : actele normative pt. care am pus link nu apar ca fiind actualizate la zi. Cine poate intra in posesia lor actualizate , rog sa le afiseze cumva. Eu nu sunt la servici unde as avea program de incredere sub aspectul actualizarii iar cel de acasa desi ma costa o groaza de bani nu imi place pt. ca inseaza si textul vechi pe linga cel nou si nu prea mai sti care e varianta ultima.

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Maahhhh mi s-a latit rau pagina !!! Ce-i fac sa aiba o forma normala ?

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

inchide si redeschide pagina..

23+ DAVID ANDREI
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png

http://community.webshots.com/user/bebecris78

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mergi la inceput

Ei apai link-ul ala nu-l vrea , pe alalalt nu - l vrea ca nu stiu ce mai are . Iote legea , neactualizata. Ca ideea de principiu. Cin o voi obtine actulizata , tip.

LEGEA CONCEDIULUI PATERNAL Legea nr. 210 din 31 decembrie 1999 - Legea concediului paternal Hotarare nr. 244 din 10 aprilie 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999 LEGEA NR. 210 DIN 31 DECEMBRIE 1999 - LEGEA CONCEDIULUI PATERNAL

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ARTICOLUL 1

(1) Concediul paternal se acorda in conditiile prevazute de prezenta lege, in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut.
(2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, in conditiile prevazute de prezenta lege.

ARTICOLUL 2

(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.

ARTICOLUL 3

(1) Tatal care satisface serviciul militar obligatoriu are dreptul, la nasterea propriului copil, la o permisie de 7 zile calendaristice, acordata in conditiile prevazute la art. 2 alin. (2).
(2) Permisia prevazuta la alin. (1) se acorda si tatalui care satisface serviciul militar obligatoriu, in vederea recunoasterii paternitatii, in conditiile legii. Permisia solicitata va fi justificata cu certificatul de nastere al noului-nascut, din care sa rezulte calitatea de tata a militarului, respectiv cu declaratia de recunoastere a paternitatii, intocmita in conditiile legii.

ARTICOLUL 4

(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.

ARTICOLUL 5

(1) In cazul decesului mamei copilului in timpul nasterii sau in perioada concediului de lauzie, tatal copilului beneficiaza de restul concediului neefectuat de catre mama.
(2) Pe perioada concediului acordat in conditiile alin. (1) tatal copilului beneficiaza de o indemnizatie egala cu ajutorul pentru sarcina si lauzie cuvenit mamei sau de o indemnizatie calculata dupa salariul de baza si vechimea in munca ale acestuia, acordata de unitatea la care tatal isi desfasoara activitatea, la alegere.

ARTICOLUL 6

In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei legi, Guvernul va aproba prin hotarare normele metodologice de aplicare, la propunerea comuna a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

ARTICOLUL 7

Prezenta lege intra in vigoare la 45 de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei.

Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna din 15 decembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) si 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
ANDREI IOAN CHILIMAN

PRESEDINTELE SENATULUI,
ULM NICOLAE SPINEANU

EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICATA IN: MONITORUL OFICIAL NR. 150 din 11 aprilie 2000

Nr vizualizari: 688

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Multu". Se repara.

quote:
citat din mesajul lui bebecris

inchide si redeschide pagina..

23+ DAVID ANDREI
http://bd.lilypie.com/4s2Jp3.png

http://community.webshots.com/user/bebecris78

Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

...E greu cu bona... oricat de "buna" ar fi ea... e tot o straina... in casa ta, cu copilul tau...
Si noi am avut cateva luni bona la Sebi, de pe la 2 ani, pana a mers la gradi, la 2 ani si 7 luni....
Era cumsecade, foarte bine intentionata si... inimoasa si nu prea scumpa.... Ne mai facea si cate un dulce sau cate o supa pt Sebi... cand dormea baiatul mai calca rufe... nu prea grozav, dar din proprie initiativa!
...Totusi, locuia la curte si avea doi caini mari, insa care dormeau cu ea in casa.... Maaaaai si uneori asa mirosea a caine.... de-mi venea sa vars de mirosul ei, in casa mea...
...Acu, sefa ma bate la cap sa-mi caut femeie, sa ma ajute atat cu Sebi, in ultimele doua luni de sarcina (dus/adus de la gradi; o curatenie, etc), cat si dupa ce nasc.... cica sa-l las pe bb in grija ei. Nici nu ma gandesc!
Nimeni nu-mi va ingriji vreodata copiii mai bine decat mine si nimeni nu-mi va da inapoi timpul "pierdut" din viata lor de... bebelusi... atunci cand au nevoie doar de... mama!
Nici eu nu-mi permit sa stau pe 8 mil pana la 2 ani.... si sigur voi munci dupa primele luni ale bebelui... dar voi vedea pe parcurs cum se vor aseza lucrurile.... SANATOSI SA FIM! Probabil ca ori voi lucra de acasa... ori voi merge la birou 4-max 6 ore.... Vom vedea...
Apropos, sa stiti ca pana la 6 ani (sper sa nu zic prostii, o sa caut legea) ai copilului, putem lucra 6 ore/zi, platite 8!

26+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Mav o sa caut si eu, dar eu nu stiu nimik de ce zici tu ca pina la 6 ani ai copilului putem lucra 6 ore platite 8!
Azi e ziua socrului asa ca diseara iesim la restaurant..abia astept botezul la care sunt nasa ca sa ma cuprinda inca rochia..altfel sunt in pom! Iar pe 12 august o stergem si noi la mare...trece vremea, vorba cintecului!

Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena24+

Mergi la inceput

Mav banuiesc ca ai in vedere art.17 din OUG nr.96/2003.
Art. 17 - (1) Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare, pana la implinirea varstei de un an a copilului. In aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3) Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ in timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4) In cazul in care angajatorul asigura in cadrul unitatii incaperi speciale pentru alaptat, acestea vor indeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare in vigoare.

[b]Edit - 6 ani ai copilului ? Nu ca nu mi-ar placea/b]Sa cautam si in OUG nr.148/2005 , mai degraba acolo.

Mirtha 26+ Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Fetelor, stiu sigur ca am citit undeva de chestia asta, pana la 6 ani ai copilului (si probabil ca am si salvat actul normativ), insa nu-mi amintesc unde, tre sa caut.... Putintica rabdare! Probabil ca initial am citit tot pe forum.... eventual la legislative....??

26+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput