Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Copilasii imi dorm amindoi(Daviduche e si el acasa ca e atins de raceala si l-am tinut sa-i suflu nasul tot timpul si sa-i dau sirop de tuse...ma bucur macar ca nu tuseste in somn si ca se poate odihni)

Vianne, La Multi Ani fericiti si bucurosi, cum am vazut ca stiti sa aveti

Edvin, sa te faci mare si sa o bucuri pe mamica!

Maytrei..nu credem ca n-a plinsfata pana n-o vedem

Lorich, lasa ca sunt sigura ca-i trece lui Robertel..Asa e cu tratamentele astea, in ultimele zile li se vede efectul..Eu ma gindesc ca poate si din cauza infectiei e suparat Robertzel..Doamne Ajuta sa treaca!

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Un filmulet cu Raducu, uitandu-se dupa jucariile de la caruselul din patut: vedeti www.dropshots.com/gabitzam3#date/2008-07-23/19:56:54" target="_blank">aici.

Eu am pastrat lumanarea de la botez, dar nu am folosit-o de fapt decat o data. Am lipit cu ceara din ea motzul lui Andrei de banul de argint de la botez. Uitati aici cum arata. Asa mi-a zis sora-mea ca se face, desi eu habar nu aveam de chestia asta. Sora-mea e nasa lui Andrei si ea i-a dat banul de argint la botez.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Ache, aici la 2 luni se face Infanrix hexa, sau echivalente. Am cautat pe nt si am gasit asta: Vaccin adsorbit difteric (D), tetanic (T), pertussis (acelular, componente) (Pa), hepatitic B (VHB) (ADNr),
poliomielitic (inactivat) (VPI) si Haemophilus influenzae tip b (Hib) conjugat

www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Vai, Gabitzam nu-mi vine sa cred cum se intoarce dupa ele!!!E de coma. Pupam Raducu.
SI Matei e tare in verva pe saltelutza, chiuie si ride cu gura pina la urechi, dar la carusel n-a facut niciodata ca Raducu..bine la el fructele si legumele sunt mai micutze, caruselul e mai mic..

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

LA MULTI ANI MATEI, TEODORA SI EDVIN!!!SA FITI SANATOSI SI CUMINTI!
am o mare nedumerire...ce activitati aveti voi toata ziua cu bebeii? al meu ziua doarme maxim o ora ziua(in reprize de 15 min)-nu e bai fiindca doarme toata noaptea, si cu pauze de mancat pe la 6-7 si 9-10 dimineata, doarme pana la 12...si mami pe langa el seamana cu mine, eu sunt o mare somnista, asa am fost mereudar dupa aia, trebuie intretinut in continuu, si nu ajung numai povesti, cantecele, luat in brate-activitate cu care s-a invatat deja-vai de mijlocul si de zilele mele!!! tot se plictiseste si tipa. el nu plange, dar tipa frate cu niste plamani-pavaroti il fac!mai nou se plictiseste si in carut. i-am ridicat si eu spatarul la landou, asa, vreo 30 de grade (mi-a zis pediatra ca de la 2 luni e voie sa stea la 30 de grade si de la 4 luni la 45 de grade-deci simona, nu-ti face probleme)si tot nu-i bine, se plictiseste. io numai zic, ca de atatea gangureli si miorlaieli o s-o iau razna. singur nu sta mai mult de 10 min-doar cu suzeta si mi-e mila sa-l tin asa, ca nu mai poate ganguri sau rade. deci voi cum va descurcati? ce inventati?
laura-botezul ne costa suma fixa 75mil, ca asta e minimum pt inchiriat localul. noi ne gandim la 50 de persoane-sper sa vina toti, si cei de la resto ne-au asigurat ca ne incadram cu fel1,2 si desert+ bauturi. deci undeva la 1.500 de persoana, zic io ca-i f bine. resto se numeste barka.
fetelor la noi vaccinul n-a avut nici un fel de reactie post eveniment. adica nici intaritura, nici maraieli, absolut nimic. nici n-a plans-a tipat de protest cand a infipt acul si dupa aia a ras cu gingii la doctoritza care si-a facut cruce-barbatul lui mama curajosinsa, am vb cu prietene ai caror copii au avut reactii de genul febra, intarituri si inrosiri-comprese cu apa rece tinute in frigider si puse pe locul cu pricina si supozitoare cu paracetamol pana trece febra din 6 in 6 ore, maxim 24 de ore fiindca dupa aia febra nu mai e relationata cu vaccinul.
lorichimi pare rau de povestea voastra cu ochisorul. acelasi lucru l-am patit si noi, luat tot din maternitate si dobitoacele de neonatoloage ziceau ca e infectie de la mine-si nascusem cu cezariana iar analizele fusesera perfectei-au luatprobe in spital si dupa aia nu mai vroiau sa-mi dea rezultatul, ca noi ne externaseram deja si ba nu era dr.-itza ba am sunat prea tarziu, ba prea devreme...nu ne-am mai stresat ca ii trecuse cu un antibiotic dat de ei la plezneala, dar a functionat si a scapat intr-o saptamana, cu 2 picaturi pe zi-ciloxan, antibioticul fiind ciprofloxacina.
pt cine intreba de limbutza alba- si noi avem, nu mereu dar aproape. dr.-itza a zis ca daca nu miroase gura urat nu e motiv de panica, merge doar curatat cu glicerina-eu nu l-am curatat. kk face si verde cateodata, e alaptat exclusiv, dar nu da semne de disconfort.
fetelor, ca m-am plans pe tot forumul ca nu mai am lapte, mi-a oferit o prietena un medicament homeopat-similasan, elvetian, pt stimularea sau reinstalarea lactatiei priedute. este minunat!!! m-am trezit cu niste butoaie dupa prima doza. vi-l recomand cu caldura daca aveti pe cineva sa vi-l trimita din elvetia. cica iti poate reinstala productia dupa o pauza de 2-3 saptamani. super tare!!
eu ma gandeam ca lumanarea de botez , ca si aia de nunta, se pastreaza si se aprinde in momente grele-boala, cumpana, admitere la facultate
gabitzace ti-a zis dr.ul de secretie? si eu am ramas cu o secretie usor glabuie, dupa niste lohii care m-au spart-au tinut 8 saptamani. si ciudat si f nasol e ca la nici cu lubrifiant nu merge, am zis ca mor, ca datorita pauzei indelungate, am redevenit virgina. am facut-o doar o data si acum nu mai am curaj -barbata-miu cred ca e cu nervii la pamant. am zis ca ma duc si eu sa-mi fac o analiza de secretie dar n-ajung deloc...
simonixma tineam de mult sa-ti zic da tot uit, ca sa mai scapi de pompa, nu mai mulge sanul pana la capat, doar cat sa se duca senzatia de plin/tare/dureros. la mine dispare dupa primii 40-50 ml. in cateva zile sanii vor produce mai putin-in mod normal...
ylaribebelina ta n-are cercei?sa vaza lumea ca nu-i baiat? si ce conteaza ce zice lumea pana la urma? o sa-i creasca parul, mie imi ziceau ca sunt baiat la 10 ani, ca ma tundau ai mei ca niste idioti ff scurt!!! cu motanul-poti sa pregatesti o friptura pt soacra-ta cand vine de la munca, in semn de apreciere

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Ralu, inca n-am ajuns la doctorita, joi m-a programat deabia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

dupa cum ziceam la mine a fost mama, motiv pentru care o vreme nu m-am mai atins de forum. De ce? Fiindca contrar asteptarilor mele mama mea a fost o dulce asa ca am preferat sa imi petrec timpul cu ea, cu fiica mea si cu bucataria in exclusivitate. V-am zis inainte sa vina mama ca e osebdata de curatenie si ca vai ce o sa fie ca geamurile mele nu au vazut spalari de la pasti. Ei bine, a venit mama si in ziua doi s-a apucat si fara sa zica nimic a sters toate geamurile. Ziceam ca ziua urmatoare s ecalmeaza si se odihneste...noooo...a aspirat, spalat pe jos, spalat mobila in bucatarie, desi eu as fi zis ca e absolut ok . Cand nu a mai gasit nimic prin casa a iesit in gradina si a scos toate buruienile d ela flori de mai vad si eu acum ce mai e pe acolo, dupa aia a calcat tot ce a prins prin casa si dupa fiecare spalare. Intre timp a stat cu fata de cate ori am gatit. Fiindca da, eu gatesc mai ine ca ea si mie asta imi place iar ea detesta gatitul, asa ca i-am facut fel de fel de chestii pe care acasa nu le mananca la fiecare masa ceva nou. In tot acest timp am putut sa fac baaieee...din aia cu spuma si lumanarele de trei ori, iar dusul zilnic putea sa dureze mai mult de 6 minute si 38 de secunde ... Si uite asa cand a fost sa plece amandoua eram nefericte, desi nu mi-as fi inchipuit...Se schimba ceva si in ei cand noi devenim parinti, cel putin in mama asa s-a intamplat...sau pur si simplu pana acum a fost mama care m-a invatat ca trebuie sa speli si geamuri sa mai calci si haine . A fost absolut geniala mama si nici de comentat in legatura de cum imi cresc fata nu a avut, ba chiar m-a incurajata si a zis tot timpul ca fac bine cum fac si ca se vede ca e fata bine ingrijita si ca ma ocup si vorbesc cu ea. Acum incercam sa convingem si soacra sa vina dar nu prea avem succes.

Intre timp am trecut si noi prin puseul de 8 saptamani, numai bine cand a fost mama aici de aceea zic...a fost muuult mai usor ca la anterioarele. A mancat la o ora jumate/doua vroe trei zile, peste noapte insa si-a pastrat programul de 4 ore somn si apoi masa. In pauzele de mancat peste zi a avut mama grija de ea cat a putut din momentul in care vedea ca deja pic de somn de atata alaptat. O saptamana am avut un plans de jale in fiecare seara de pe la 7 jumate pana pe la 9 jumate de zici ca taiam copilul...

Informativ: puseuri am avut la 10-14 zile, 6 saptamani, 8 saptamani urmeaza 12 saptamani, 19 saptamani...si mai vedem.

Nu am cum sa pun link pe prima pagina la ce zic eu de puseuri fiindca nu am parola contului comun.

A trecut...mancam la trei/patru ore peste zi, nu mai plabem de dor si jale seara, doar la iesirea din baitza cand sa s eintample imbracarea, povestim si cate o juma de ceas cu jucarille si lucrurile inconjuratoare, asa ca eu pot face diverse chestii, din ce in ce mai multe. Adormim fara sa mai avem nevoie de leganari si tineri in brate...pentru asta multumesc din suflet Simonix ca de cum am introdus-o in sac de dormit doar cu body pe ea, se joaca pana adoarme dar nu mai plange!!! Prinde jucarii cu mana inca nu ar eputere sa le ridice, dar le atinge si prinde pe cele moi, se distreaza de vocea ei si se distreaza daca o ingana cineva.

Rezumatul puseului de 8 saptamani la mine o saptamna d eplans de seara si trei zile de mancat intr-una.

Dupa acest puseu trebuie incurajat sa puna mana pe lucruri, dac as euita atent la ceva trebuie dus spre acel ceva sau adus acel ceva spre copil. Acum copilul invata sa faca mai multe lucruri deodata si cele care alaptati la san o sa remarcati ca acum nu e doar supt ci si privit inspre diverse lucururi, o sa remarcati ca nu e privire in neant ci efectiv atent spre ceva plus jocul cu manutzele si astea toate fara sa se mai inece, sau sa scape sanul Copii care isi tin bine capul pot fi incurajati acum sa ajunga in pozitia sezut. va asezati pe un pat au pe jos cu spatele bine rezemat, genunchii ridicati putin si apropiati (talpile se sprijina pe jos), asezati copilul cu spatele pe pulpele voastre, sta aproape in sezut insa totusi putin pe spate, in functie de cat de flexati va sunt genunchii. Il apucati bine de manute si trageti incet pana ajunge in pozitie sezand, mai zi odata, doar dac aisi tine deja capul singur!!!

Intre timp am fost marti la pediatra mi-a dat crema si sampon special pentru "crusta de lapte" de pe capsor, pe care a facut-o dupa ce a terminat cu acneea, o crema pentru o eczema usoara de pe manutze si Gaviscom sirop pentru reflux...deh dac amama a avut in sarcina si a luat Gaviscom tablete de ce nu ar face si fatuca acum sa ia siropel, bine ca e dulce si bun si ii place. Refluxul nostru e inc ain forma incipienta asa ca speram sa ne treaca doar cu siropelul asta, daca nu ne-a dat reteta pentru o chestie mai puternica, insa eu remarc dupa doua zile de cand folosim siropul ca e muuult mai bine, nu a mai regurgitat niciodata si nu a mai plans sau dat semne de durere dupa ragaiala.

Ieri ni s-au facut si primele vaccinuri, am plans de am rupt gura targului dupa ce l-am primit pe cel oral care pasamite e foarte, foarte amar si am mai plans pana la suspine si dupa ce le-am primit pe cele in picioruse. Dupa care am mers la plimbare, mami impingea caruciorul si tati tinea copilul in brate sa se linisteasca...ne-am dus la inghetata si bere pe terasa, copilutza a adormit la tati in brate multumita. Azi noapte s-a trezit la 4 jumate dar nu ca sa manance ci cu febra, asa ca am bagat supozitor. Desi a dormit de la 11 la 8 cu mica pauza de la 4 jumate a suspinat si inganat in somn o buna bucata din noapte ceea ce m-a tinut treaza (nu, nu ma plang fiindca sunt chiar odihnita) dar ea biata a avut un somn total neodihnitor, asa ca dupa masa de dimineata a mai bagat 3 ceasuri de somn si acum doarme iar dupa ce am dat o tura prin padure cu caruciorul, dar spre deosebire de azi noapte aucm doarme linistita!!!

Urmatorul puseu pe la 11-12 saptamani. Lipsa de pofta de mancare, desi cei hraniti la san cer sanul mai des nu mananca iar cei hraniti cu sticla poa sa tina mai mult sticla la gura pana o golesc...daca o golesc... dorinta de a sta la mama in brate, unii nu mai vor sa doarma noaptea altii refuza complect sa doarma ziua, suptul degetului la ordinea zilei (pentur copii care nu au suzeta) mai mutl decat pana acum. Daca pana acum ati avut un copil care era ok cu strainii acum s-ar putea ca dintr-o data sa devina rusinos si sa incerce sa se ascunda de straini sau sa planga cand vede fete straine (nu dureaza mult, dar trebuie inteles si nu fortat sa vada straini, sau fete mai putin cunoscute). Apoi poate sa fie mai putin activ copilul si sa ceara totusi mai multa atentie. Ca si la celelalte puseuri parintii trebuie sa fie rabdatori, trece si din nou descoperiti un alt copil.

Gata imi reiau activitatea de mama. Va pup pe toate si desi scriu mai rar citesc cat pot, desi nici aia nu imi iese totdeauna.

Poze noi, cu noi.

O zi frumoasa.

Esme

Mergi la inceput

Ralu_t, multumim de ponturile cu carutul..
Eu sincera sa fiu il las si singur in patut cite o ora, vin doar si-i mai intorc caruselul..nu zice nimic saracul, doar chiuie de bucurie cind ma vede, iar eu ma furisez ca hoata de linga el...ca mai am treaba...Si spoi cind i s eface somnic incepe si se vaita si atunci ma duc la el si-l culc. Noi majoritatea timpului ziua suntem afara, el doarme bine si ziua si noaptea, asa ca nu avem foarte mult timp in care sa ne "intretinem"..Eu nu prea ginguresc cu el, ci ii vorbesc pur si simplu, desigur hilizindu-ma ca nu pot altfel cu el, si-i cint cintecelele de pe cutiutza..Apropos, poti sa-i pui cutiutele muzicale, e o alternativa buna..
In ce priveste febra de la vaccin, eu stiam ca pina la 3 zile e ok sa faca, nu 24 de ore..David mi-a facut o data febra si 3 zile la rind. Apoi a trecut, fara alte semne, deci era clar efect al vaccinului..De asta am si ales acum schema cumparata, ca ma saturasem de reactii adverse..

Va costa 75 mil localul cu menu-ul inclus banuiesc...si nu conteaza cite persoane vin?

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ralu, supertare faza cu medicamentul homeopat. Daca as fi aflat mai devreme... eu regret foarte mult ca mi-am pierdut lapticul, foarte mult, nimic nu ma poate consola... aaaa, numai bebeluna, cand o vad bine-sanatoasa! Ma bucur mult ca ti-a revenit lapticul!!!!

Faza cu uscaciunea - parca Miss zicea ca ia niste ovule tocmai pe "tema" uscaciune provocata de alaptare. Iti tin pumnii.

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Esme, wow, super ca ai postat si despre puseul de la 12 saptamani!!!! Sarut mana!!!!! Noi deja ne confruntam cu cateva, vad: adormit ziua cu chiu cu vai, numai cu leganat, e superactiva, curioasa si mananca asa, in lehamite, dau niste lupte cu ea, mama-mama.

Sarut mana inca o data!!!!

Si a mea a avut cruste de lapte pe capsor. La controlul de la 2 sapt imi spusese ca o pot da cu diprosalic (atentie, nu mai mult de 2 x zi - 3 zile consecutiv) sau su o discheta demachianta cu spirt pe ea. Eu am ales varianta din urma si a scapat. Sincer am avut ceva retineri vis-a-vis de sfatul acesta dar vad ca a functionat.

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput