America (117)
Raspunsuri - Pagina 18
corinadana spune:
Eu nu am nici o pretentie sa ma ajute pe mine1 va veni si vremea ei. DOAR sa stranga ce a insirat si hainutele sa stie cum si unde sa le puna. Atat!
Si eu penalizez cu no tv/wii/nintendo!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Pai asta-i, Alexandru se lasa greu si la treaba asta. Nu vreau sa mai aud whining si nici nu vreau sa tip (mi-e mai la indemina). N-avem Wii si de-astea, e destul de greu sa-l pedepsesc, nu prea-l deranjeaza nici o varianta. De aia m-am gindit sa incerc asa. Sa semene pe undeva a "real world".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
corinadana spune:
Parca ma si vad cu lista de preturi ... aia platesc atat, cealalta atat... brrr
Alexandru nu are nici o placere? care ar putea fi suspendata pe o perioada de...Nu cred.
corina mama Ralucai
Hilde spune:
Pai de ce trebuie sa calculezi lucrurile la cent, Corina? Faci ceva foarte aproximativ.
E un fel de management. Eu ador managerul care face planul impreuna cu mine cand e implicata persoana mea, il urasc pe ala care imi da doar ordine. :)
Sau un fel de respect reciproc.
De fapt noi l-am adorat pe tata. Tare democrat mai era chiar pe vremea comunismului.: )
corinadana spune:
Dar nici ea sa insire si eu s o platesc ca sa stranga... Mai tarziu in college cine o mai plateste sa si stranga dupa ea?!
corina mama Ralucai
Hilde spune:
Scuze, Corina.
Vorbeam la general, nu ma refeream la tine. :)
Faza cu managerul face parte din "sechelele" cu care am ramas de la tata. Astept tratament fair de la fiecare persoana cu care intru in contact. Nu preferential.: )
ocebine spune:
Corina dupa cum am spus, fiecare cu metoda lui. Dupa cum copiii sint diferiti asa si metodele.
Si un receipt nu inseamna ca stie CUM s-a cistigat banul respectiv. Incerc sa vada ca banii nu pica din cer. Eu am si eu doi miorlaiti care vor fel de fel de chestii si in felul asta ii responasabilizez (pur in opinia mea desigur) financiar.
Invata ce inseamna sa pui deoparte, sa cheltui etc...eu am primit mereu de la parinti asa pe deageaba si pina nu am cistigat banii mei nu prea am inteles cum sta treaba.
In plus, am 2 copii si mofturile se satisfac mai greu...(nu sint chiar asa plina de bani).
Sa ajute in casa e una...sa aiba un lucru stabilit ca sarcina lui e alta. TREBUIE sa puna lucrurile la loc, TREBUIE sa isi duca farfuria la chiuveta, TREBUIE sa isi impatureasca prosopul, etc...altele nu-s chiar asa de necesare la virste mici...si desigur fiecare cu alegerile lui/ei. Ce mi se pare mie important, este fleac pentru altcineva.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
corinadana spune:
Ocebine crede ma ca STIE cum se castiga banul. Si inca ce bine stie!!!
Suntem apartment managers si vede aude tot. Stie prea bine cat este de muncit banul... si cum ai de a face cu tot tampitul, stie numele ownerilor, stie numele supervisorului, stie prea multe. Stie draguta de ea si ce ap. sunt goale si avem 111 de manage uit...
corina mama Ralucai
ruxij spune:
Si Bogdan al meu are 5$ pe saptamana allowance si asta doar de f. recent. Am incercat de mai devreme, dar nu prea a mers, ca nu prea dadea atentie. Sa vedem cum merge acum. Eu nu il pun sa faca nimic special in schimbul banilor, dar sa "fie cuminte" si sa "ajute" asa in general. Dc. e "cuminte" saptamana respectiva primeste banii, daca nu, nu. Eu am facut asta pt. ca pare ca are impresia ca banii curg asa de undeva, vreau sa invete sa isi stranga bani pt. o placere/dorinta/jucarie, nu sa ceara absolut tot de la mine.
ruxij spune:
Ah si am facut cercetare pe internet inainte de a lua hotararea si am citit cum ca allowance e benefica pt. copii pt. ca ii invata "money management" si ii responsabilizeaza. Deci sunt pentru. Dar nu mai cumparam toate nimicurile din supermarket din banii mei, dc. vrea la fiecare calatorie o jucarie (cum are obiceiul), tb sa ia din banii lui.