Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (28)
Raspunsuri - Pagina 22
miereamara spune:
Daiopri, in brosura data de doctori scrie ca testul pt spina bifida se face intre 14 si 22 de sapt, si ecografia de trim 2 intre 16 si 20 de saptamani.
Dar am vazut ca difera in functie de doctori, de centre medicale, de state....![]()
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Porumbita spune:
daiopri lasa ca intru si eu sa ma vaicaresc...
ieri am facut 13 sapt... si de vreo 3 zile am o stare de greata de ma urc pe pereti... bine, nu in timpul zilei, da ma ia pe seara..
ceva gen mor de foame si dc ma duc sa mananc si mancarea are cel mai mic miros ... gata... zici ca acum ma duc sa dau la boboci...
pfiu ce nu imi place starea asta...
acum partea buna.. cred ca v-am zis ca eu mi-am facut programarile de de eco de trim 1 si 2 la cate 2 cabine... si vinerea trecuta am facut prima eco.. totul ok, desi nu prea mi-a placut doctorul (sanador - cosmin mihailescu); sotul a intrebat dc e ok si el a zis ca nu vede prea multe ca la varsta asta a sarcinii inca poti face avort.. . eu am priceput ca a vrut sa sublinieze ca e mica sarcina da comparatia mi s-a parut cretina; tot vinerea trecuta am dat sange pt dublu test si azi am rezultatele (poate ma lamuriti si pe mine ce reprezinta)
risc varsta 1/780
risc test combinat 1/2316 risc standard 1/380
risc betaHCG/varsta 1/1125 risc standard 1/380
risc PAPP-A/varsta 1/1403 risc standard 1/380
buna..si azi m-am dus la cealalta programare... la euroclinic la doctorita enache (mi-o recomandase cineva)
multtttt mai amanuntit (plus ca a fost eco transvaginala sau cum se chema), dar in mare rezultatele le-au confirmat pe cele de sapt trecuta...
din pacate nu a si=a dat nici unu cu parerea dc e fetita sau baietel...
asa ca nu ma mai gandesc la amniocenteza...
acum ramane sa ma lamuresc dc am facut ok programarile pt sapt 19 respectiv 24 la eco morfofetala de trim 2;
doctora de la euroclinic zicea ca morfofetala asta se face intre 21 si 25; cei de la sanador mi=au zis ca pe la 17 sapt ar trebui sa fac morfofetala.. si eu nu stiu pe cine sa cred...
programare la doctora mea am abia pe 11 august si dc e cazul as vra sa stiu deja pana atunci sa aranjez cu programarile.... 
Porumbita spune:
roxanaz am scos la imprimanta listuta aia de abrevieri... f utila...
da pe foaia data de cei de la euroclinic mai apare una DOF 32.1 care corespunde la 13 sapt si 6 zile
a, si vroaim sa va mai intreb dc valorile astea sunt ok (ca nu am referinte sa imi dau seama)
frecventa cordului fetal 158b/m
placenta inserata anterior cu grosime 21 mm
col de 39 mm
si inca ceva si gata, ca m-am intins o gramada... DNP e acum 25 ianuarie... (sa nu radeti da mie mi-ar placea sa fie pana la jumatatea lui ianuarie ca sa iasa capricorn
da' cre' ca totusi ar fi prea devreme pentru bb,nu?
Carmen_Marieta spune:
Porumbita mi s-a parut aberanta afirmatia dr..... Doamne cum ii tine pe unii la spitale....

Poze ..
9+
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
miereamara spune:
Porumbita, eu nu inteleg un lucru, doctorii nu interpreteaza si rezultatele? Nu mi se pare normal sa-ti dea rezultatul in mana si tu sa umbli dupa interpretari. Sau te duci cu ele dupa aceea la ginecolog? Asa ar face sens cat de cat.
La dublu test interpretarea ar fi ceva de genul; riscul tau normal de varsta este 1:780 iar riscul tau personal reiesit in urma testului este 1:2316, adica mult mai scazut, ceea ce este foarte bine. Testul de sange a fost combinat cu ecografia in care ti-a masurat pliul nucal si osul nazal, nu?
Felicitari, este un rezultat f bun! In ceea ce priveste greturile, eu la 17 saptamani inca nu am scapat de ele. Am avut o perioada in care m-am simtit bine, acum am exact aceleasi simptome descrise de tine. Nu pot sa mananac mai nimic, mi-e foame si dupa aceea mi-e greata! M-am cantarit si am luat un kg, macar nu ma mai duc cu mana goala la doctor next time![]()
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Leditia spune:
Neatza..eu sunt matinala ca am program incarcat azi..La 12 merg la eco.sa-mi vad minunea,apoi sa sarbatoresc cu tort si chestii la mami,apoi in oras si tot asa...si mi-e cam somnic.
Multumesc pt urari tuturor.
Imi cer scuze o sa va scriu la fiecare in parte in urmatoarele zile caci acum nu am timp.
POZE
Minunica mea
15+ 
tuchi123 spune:
quote:
citat din mesajul lui Leditia
Neatza..eu sunt matinala ca am program incarcat azi..La 12 merg la eco.sa-mi vad minunea,apoi sa sarbatoresc cu tort si chestii la mami,apoi in oras si tot asa...si mi-e cam somnic.
Multumesc pt urari tuturor.
Imi cer scuze o sa va scriu la fiecare in parte in urmatoarele zile caci acum nu am timp.
POZE
Minunica mea15+
Bafta la eco. si

15+
Doamne ajuta
Selene_Bunny spune:
La Multi Ani, Ledi!
Sa fii fericita, iubita, sa petreci cu prietenii dragi si sa te bucuri de copilasul tau!
cu un puiut de 18+
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
BillyBilly spune:
Leditia La Multi Ani cu multa sanatate si bucurii!
Si cu cate fetite si baieteii iti doresti tu!!
Distractie maxima astazi!
Porumbita felicitari pt rezultate si eco! Nu i-ai zis nimic doctorului ala?![]()
Catalina
18+ 
Bebelusa
juniorrii spune:
Buna dimineata , dragelor !
Am intrat doar sa va spun sa nu ma dati disparuta, plec doar in vacanta, la munte.
Ne mai citim peste trei saptamani .
Va doresc multa sanatate voua si copilasilor , sa stea cuminti in burtica .
16 sapt.