Povesti "prelucrate" - cum citim povestile ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
Basmele dezvolata imaginatia copilului.

eu nu-s de acord...din experienta mea. dati cu rosii sau ce aveti la indemana, dar eu nu i-am citit povesti baietelului meu. Si ce credeti ca facem seara inainte de culcare? imi inventeaza el povesti, despre casa lui pe care o are in Madagascar, ca acolo traieste un lemur de care-i place si imi povesteste/inventeaza ce
face el pe acolo, si tocmai am aflat ca eu am o casa in Sri Lanka ...
Am ales asta pentru ca mie nu-mi plac povestile.

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

Subscriu si eu la parerea asta. Povestile clasice, scrise acum sute de ani induc o gramada de prejudecati tampe despre oameni, despre relatii, despre moralitate, etc... Decat sa citesc seara o poveste de acest gen prefer sa-i povestesc copilului intamplari reale. Am citit mai multe pareri conform carora povestile dezvolta fantezia, eu cred ca de fapt cultiva prejudecatile.

Deci preferi sa-ti mentii copilul ancorat in realitate?
Hmm... nu stiu daca mi-ar placea sa fiu in locul lui...

Sigur, nu ma bazez doar pe povesti sa-mi educ copiii, asa ca nu vad nici un pericol in ele. Din contra. Si mai si discutam povestile dupa ce le citim/spunem. Tocmai fiindca trebuie sa mai explicam diferentele fata de realitate. Dar nu mi-as lipsi copii de evadarile in fantastic intermediate de povesti.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu modific nimic! Cum e povestea asa o citesc si mi-a luat ceva timp sa gasesc povestile in original pt ca si pe aici mai toate sunt scurtate si modificate. Scufita Rosie si bunica sunt bagate in dulap si nu sunt mancate de lup...nu le suport asa pt ca nici eu nu le-am auzit asa, stateam serile si ascultam povesti la pickup pana adormeam, toate cu balauri si vrajitore si mame vitrege rele. De aceea se numesc basme, apartin imaginarului si fantasticului cu eroi cu puteri supranaturale, daca le transform in povesti moderne, sterile, unde mai e farmecul povestii?

Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

"Capra cu trei iezi" in original are scene prea sangeroase pentru gustul meu si de aceea le-am cenzurat la lectura si mai sunt si altele scrise in aceeasi nota dura, ca de exemplu "Soacra cu trei nurori"...

Pene colorate... cate putin din toate!

album

Mergi la inceput